Zijn systeem motorhelmen geschikt voor lange ritten?

Hey daar, motorrijder! Ben je van plan om binnenkort een lange rit te maken? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze blogpost gaan we het hebben over systeem motorhelmen en of ze geschikt zijn voor lange ritten. We begrijpen dat comfort en veiligheid tijdens lange ritten van essentieel belang zijn, en daarom willen we je graag helpen om de juiste keuze te maken. Dus, laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van systeem motorhelmen en de factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een helm voor jouw avontuur op de weg.

Voordelen van systeem motorhelmen

Bij het kiezen van de juiste motorhelm zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Een van de opties die steeds populairder wordt, is de systeem motorhelm. Deze helmen hebben unieke voordelen die ze bijzonder geschikt maken voor lange ritten. In dit artikel zullen we de belangrijkste voordelen van systeem motorhelmen bespreken en waarom ze een goede keuze kunnen zijn voor motorrijders.

1. Breed gezichtsveld

Een van de belangrijkste voordelen van systeem motorhelmen is het brede gezichtsveld dat ze bieden. Deze helmen hebben een groot vizier dat je een uitstekend zicht geeft op de weg voor je. Dit is vooral handig tijdens lange ritten, waarbij je constant alert moet blijven op het verkeer om je heen. Met een systeem motorhelm hoef je je geen zorgen te maken over beperkt zicht, waardoor je veiliger kunt rijden.

2. Goede ventilatie

Een ander voordeel van systeem motorhelmen is de goede ventilatie die ze bieden. Dankzij het ontwerp met meerdere ventilatieopeningen kun je tijdens lange ritten genieten van een constante luchtstroom. Dit helpt niet alleen om oververhitting te voorkomen, maar zorgt er ook voor dat je hoofd koel blijft en je comfortabel kunt blijven rijden, zelfs op warme dagen.

3. Flexibiliteit

Systeem motorhelmen bieden een unieke flexibiliteit die andere helmen niet hebben. Ze kunnen namelijk gemakkelijk worden omgezet naar een jethelm. Dit betekent dat je het kindeel van de helm omhoog kunt klappen, zodat je kunt genieten van de wind in je gezicht tijdens warm weer. Dit is vooral handig op lange ritten waarbij je even wilt pauzeren en wilt genieten van de omgeving zonder je helm te moeten afnemen.

4. Communicatiesystemen

Veel systeem motorhelmen zijn compatibel met communicatiesystemen. Dit betekent dat je gemakkelijk kunt communiceren met andere motorrijders via Bluetooth, of zelfs naar muziek kunt luisteren tijdens het rijden. Dit draagt bij aan het comfort en de connectiviteit tijdens lange ritten, omdat je gemakkelijk kunt communiceren met je mede-rijders zonder je handen van het stuur te hoeven halen.

5. Veiligheid

Naast de bovengenoemde voordelen bieden systeem motorhelmen ook de nodige veiligheid. Ze zijn ontworpen om aan strenge veiligheidsnormen te voldoen en bieden bescherming aan je hoofd en gezicht in geval van een ongeluk. Bovendien hebben veel systeem motorhelmen een geïntegreerd zonnevizier, wat extra bescherming biedt tegen fel zonlicht en verblinding.

Nadelen van systeem motorhelmen

Hoewel systeem motorhelmen veel voordelen bieden, zijn er ook enkele nadelen waar je rekening mee moet houden. In dit artikel zullen we deze nadelen wat nader bekijken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken bij het kiezen van een motorhelm.

Gewicht

Een van de nadelen van systeem motorhelmen is dat ze over het algemeen zwaarder zijn dan integraalhelmen. Dit heeft te maken met de extra onderdelen en het mechanisme dat nodig is om het kindeel omhoog te klappen. Het extra gewicht kan tijdens lange ritten vermoeiend zijn voor je nekspieren, aangezien zij harder moeten werken om je hoofd rechtop te houden. Het is daarom belangrijk om bij het kiezen van een systeem helm ook rekening te houden met het gewicht en comfort tijdens langere ritten.

Prijs

Een ander nadeel van systeem motorhelmen is dat ze vaak iets duurder zijn dan andere helmtypes. Dit komt door het extra materiaal en de complexiteit van het mechanisme dat wordt gebruikt om het kindeel omhoog te klappen. Hoewel de prijzen variëren afhankelijk van het merk en model, is het goed om te weten dat je over het algemeen meer zult betalen voor een systeem helm dan voor bijvoorbeeld een integraalhelm.

Vergelijkingstabel

Hieronder hebben we een vergelijkingstabel opgesteld om de belangrijkste nadelen van systeem motorhelmen te verduidelijken:

Nadelen Systeem motorhelmen Integraalhelmen
Gewicht Zwaarder Lichter
Prijs Iets duurder Betaalbaarder

Factoren om te overwegen

Of je nu een ervaren motorrijder bent of net begint met rijden, het kiezen van de juiste helm is essentieel voor je comfort en veiligheid tijdens lange ritten. Er zijn verschillende factoren waarmee je rekening moet houden bij het maken van je keuze. Hieronder bespreken we de belangrijkste factoren die je in overweging moet nemen:

Gewicht van de helm

Het gewicht van de helm is een belangrijke factor om te overwegen, vooral tijdens lange ritten. Een zware helm kan na verloop van tijd vermoeiend worden en kan zelfs nekpijn veroorzaken. Daarom is het raadzaam om een helm te kiezen die licht van gewicht is, maar toch voldoende bescherming biedt. Let op het gewicht van de helm bij het vergelijken van verschillende modellen.

Pasvorm

Een goede pasvorm is cruciaal voor jouw comfort en veiligheid. Een helm die te strak zit kan hoofdpijn veroorzaken en je rijervaring negatief beïnvloeden. Aan de andere kant kan een losse helm je hoofd niet voldoende beschermen bij een ongeval. Zorg ervoor dat je de juiste maat helm kiest en pas verschillende modellen om de beste pasvorm te vinden. Let ook op de vorm van je hoofd, aangezien helmen verschillende vormen hebben om bij verschillende hoofdvormen te passen.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau van een helm kan aanzienlijk variëren en kan je rijervaring beïnvloeden, vooral tijdens lange ritten. Een helm die te veel windgeruis of trillingen doorlaat, kan vermoeiend zijn voor je oren en je concentratie verminderen. Zoek naar helmen die zijn ontworpen om het geluidsniveau te verminderen, zoals helmen met ingebouwde geluidsisolatie of helmen met speciale aerodynamische kenmerken. Let op recensies van andere rijders om te ontdekken welke helmen het beste presteren op het gebied van geluidsniveau.

Veiligheidsnormen

Veiligheid is van het grootste belang bij het kiezen van een helm voor lange ritten. Zorg ervoor dat de helm voldoet aan de geldende veiligheidsnormen, zoals de DOT- (Department of Transportation) of ECE- (Economic Commission for Europe) normen. Deze normen garanderen dat de helm een bepaald niveau van bescherming biedt bij een ongeval. Controleer of de helm een keurmerk heeft dat aangeeft dat deze aan de geldende normen voldoet.

Aanbeveling: Systeem motorhelmen voor lange ritten

Comfortabel en veilig

Bij het kiezen van een motorhelm voor lange ritten is het belangrijk om een goede balans te vinden tussen comfort en bescherming. Systeem motorhelmen zijn vaak een uitstekende keuze, omdat ze beide aspecten combineren. Deze helmen bieden namelijk een goede bescherming en zijn tegelijkertijd comfortabel om te dragen, zelfs tijdens langere ritten.

Flexibiliteit en gemak

Een belangrijk voordeel van systeem motorhelmen is de flexibiliteit die ze bieden. Deze helmen hebben namelijk een kinstuk dat omhoog geklapt kan worden, waardoor je gemakkelijk kunt communiceren met mede-rijders of even kunt genieten van de frisse lucht tijdens een korte stop. Dit is vooral handig wanneer je lange afstanden aflegt en regelmatig pauzes neemt.

Uitstekende ventilatie

Ventilatie is een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het kiezen van een motorhelm. Tijdens lange ritten kan het namelijk behoorlijk warm worden onder je helm, wat zowel oncomfortabel als vermoeiend kan zijn. Systeem motorhelmen hebben vaak meerdere ventilatieopeningen die zorgen voor een goede luchtcirculatie en verkoeling, zelfs op warme dagen.

Pasvorm op maat

Iedereen heeft een andere hoofdvorm en het is essentieel dat je een helm kiest die goed past. Een goed passende helm zorgt niet alleen voor meer comfort, maar biedt ook een betere bescherming bij een val of ongeval. Bij het kiezen van een systeem motorhelm is het daarom altijd aan te raden om verschillende helmen te passen en te proberen voordat je een definitieve keuze maakt. Zo kun je er zeker van zijn dat je de juiste maat en pasvorm hebt voor jouw hoofd.

Overwegingen bij het kiezen van een systeem motorhelm

Bij het vergelijken van verschillende systeem motorhelmen is het handig om op de volgende punten te letten:

 • Gewicht: Kies een helm die niet te zwaar is en comfortabel blijft, zelfs na lange uren op de weg.
 • Geluidsisolatie: Sommige helmen bieden betere geluidsisolatie dan andere, wat vooral belangrijk is op hogere snelheden.
 • Veiligheidscertificering: Controleer of de helm voldoet aan de relevante veiligheidsnormen, zoals ECE 22.05.
 • Zonnevizier: Een geïntegreerd zonnevizier kan handig zijn, vooral als je lange ritten maakt in verschillende weersomstandigheden.

Onze conclusie: Comfort en veiligheid voor lange ritten met systeem motorhelmen

Conclusie:

In deze blogpost hebben we de geschiktheid van systeem motorhelmen voor lange ritten besproken. Hoewel ze enkele nadelen hebben, bieden ze over het algemeen een goede balans tussen comfort en bescherming. Het is belangrijk om rekening te houden met factoren zoals pasvorm, gewicht en veiligheidsnormen bij het kiezen van een helm voor lange ritten. Vergeet niet om verschillende helmen te passen voordat je een definitieve keuze maakt.

Veelgestelde vragen over systeem motorhelmen

Zijn systeem motorhelmen comfortabel genoeg voor lange ritten?

Ja, systeem motorhelmen kunnen comfortabel genoeg zijn voor lange ritten. Het hangt echter af van het specifieke model en de pasvorm. Over het algemeen bieden systeemhelmen een goede balans tussen comfort en bescherming. Ze hebben een kinbescherming die omhoog kan worden geklapt, zodat je gemakkelijk kunt communiceren of een bril kunt dragen. Daarnaast hebben ze vaak een goede ventilatie en een zacht binnenkussen voor extra comfort. Het is belangrijk om te zorgen dat de helm goed past, omdat een te losse of te strakke pasvorm ongemak kan veroorzaken tijdens lange ritten. Het is dus aan te raden om verschillende modellen te passen en te testen voordat je een definitieve keuze maakt.

Zijn systeem motorhelmen gemakkelijk aan te passen tijdens lange ritten?

Ja, systeem motorhelmen zijn gemakkelijk aan te passen tijdens lange ritten. Deze helmen hebben een uniek ontwerp waarbij het kinstuk omhoog kan worden geklapt, waardoor je het gemakkelijk kunt aanpassen aan je behoeften onderweg. Dit is vooral handig wanneer je stopt om te tanken, een pauze neemt of met andere motorrijders wilt communiceren. Het openen van het kinstuk geeft je ook de mogelijkheid om wat frisse lucht binnen te laten en je gezicht te verfrissen tijdens warme ritten. Het aanpassen van de helm is eenvoudig en kan snel worden gedaan, waardoor je comfortabel blijft op lange ritten.

Hoe zit het met de ventilatie in een systeem motorhelm tijdens lange ritten?

Bij een systeem motorhelm is de ventilatie erg belangrijk, vooral tijdens lange ritten. Deze helmen zijn ontworpen met luchtinlaten en uitlaten die zorgen voor een goede luchtstroom.

De meeste systeem motorhelmen hebben ventilatieopeningen aan de voorkant, bovenkant en achterkant van de helm. Deze openingen kunnen worden geopend of gesloten, afhankelijk van de behoefte aan ventilatie. Tijdens warm weer kun je de openingen openzetten om verse lucht naar binnen te laten stromen, terwijl je ze tijdens koud weer kunt sluiten om warmte vast te houden.

Het doel van de ventilatie in een systeem motorhelm is om de luchtstroom te reguleren en oververhitting te voorkomen. Het zorgt ervoor dat er voldoende verse lucht naar binnen komt en dat warme, vochtige lucht naar buiten kan ontsnappen. Hierdoor blijft je hoofd koel en comfortabel, zelfs tijdens lange ritten.

Het is belangrijk om te vermelden dat de effectiviteit van de ventilatie kan variëren tussen verschillende merken en modellen van systeem motorhelmen. Het is daarom raadzaam om de specifieke kenmerken en beoordelingen van een helm te raadplegen voordat je er een koopt.

Kortom, de ventilatie in een systeem motorhelm is ontworpen om je hoofd koel en comfortabel te houden tijdens lange ritten. Het reguleert de luchtstroom en voorkomt oververhitting.

Bieden systeem motorhelmen voldoende ruimte voor een communicatiesysteem tijdens lange ritten?

Ja, de meeste systeem motorhelmen bieden voldoende ruimte voor een communicatiesysteem tijdens lange ritten. Deze helmen zijn ontworpen met speciale uitsparingen en compartimenten om de installatie van een communicatiesysteem mogelijk te maken. Hierdoor kun je gemakkelijk een Bluetooth-headset of intercomsysteem in de helm bevestigen. Het is belangrijk om te controleren of de helm die je wilt kopen compatibel is met het specifieke communicatiesysteem dat je wilt gebruiken. Over het algemeen zijn systeem helmen zeer geschikt voor het toevoegen van een communicatiesysteem, wat je rijervaring tijdens lange ritten aanzienlijk kan verbeteren.

Zijn systeem motorhelmen geschikt voor zowel stadsritten als lange snelwegritten?

Ja, systeem motorhelmen zijn geschikt voor zowel stadsritten als lange snelwegritten. Systeemhelmen bieden de flexibiliteit van een integraalhelm en een jethelm. Je kunt het kinstuk omhoog klappen, zodat je meer ventilatie hebt tijdens stadsritten of bij lage snelheden. Voor lange snelwegritten kun je het kinstuk weer naar beneden klappen, zodat je een volledig beschermende helm hebt. Dit maakt systeemhelmen een goede keuze voor verschillende rijomstandigheden. Het is echter altijd belangrijk om ervoor te zorgen dat je een helm kiest die goed past en voldoet aan de veiligheidsnormen.

18 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Kun je wat meer informatie geven over de veiligheidskeurmerken waar we op moeten letten bij het kiezen van een systeem motorhelm?

  • Natuurlijk! Enkele van de belangrijkste veiligheidskeurmerken voor motorhelmen zijn DOT (Department of Transportation) in de Verenigde Staten, ECE (Economic Commission for Europe) in Europa en Snell. Deze keurmerken geven aan dat de helm voldoet aan bepaalde veiligheidsnormen. Het is raadzaam om een helm te kiezen die voldoet aan ten minste één van deze keurmerken.

 2. Ik ben het eens met de voordelen van systeem motorhelmen, maar ik vind dat de nadelen ook benoemd hadden moeten worden. Bijvoorbeeld het extra gewicht en de mogelijke windgeruis.

  • Je hebt gelijk, het is belangrijk om zowel de voordelen als de nadelen te benoemen. Het extra gewicht en de mogelijkheid van windgeruis zijn inderdaad enkele nadelen van systeem motorhelmen.

 3. Ik ben het niet eens met de nadelen die genoemd worden. Ik heb zelf een systeem motorhelm en ik ervaar geen extra gewicht of windgeruis.

  • Bedankt voor het delen van je ervaring! Het gewicht en windgeruis kunnen van persoon tot persoon verschillen, afhankelijk van het specifieke model en andere factoren. Het is goed om te horen dat je geen last hebt van deze nadelen.

 4. Hebben jullie nog aanbevelingen voor specifieke systeem motorhelmen die geschikt zijn voor lange ritten?

  • Helaas hebben we in dit artikel geen specifieke aanbevelingen gegeven. Het is echter altijd een goed idee om verschillende merken en modellen te vergelijken en te kijken welke het beste bij jouw behoeften passen.

 5. Kunnen jullie aanbevelingen doen voor verdere literatuur over dit onderwerp?

  • Natuurlijk! Ik kan het boek ‘Motorcycle Helmet Performance: Blowing the Lid Off’ van David Thom en Matthew R. Smith aanbevelen. Het biedt een diepgaande analyse van motorhelmen en de factoren die van invloed zijn op hun prestaties.

 6. Ik heb gemerkt dat sommige systeem motorhelmen een ingebouwde zonneklep hebben. Zou dat een factor moeten zijn bij het kiezen van een helm voor lange ritten?

  • Een ingebouwde zonneklep kan zeker handig zijn tijdens lange ritten, vooral als je regelmatig van zonlicht naar schaduwrijke gebieden rijdt. Het kan je helpen om snel en gemakkelijk je zicht aan te passen zonder dat je een aparte zonnebril hoeft te dragen.

 7. Ik heb zelf een lange rit gemaakt met een systeem motorhelm en ik vond het erg comfortabel. Het was handig om het kinstuk omhoog te kunnen klappen tijdens stops.

 8. Bedankt voor het delen van je ervaring! Het kunnen omhoogklappen van het kinstuk kan inderdaad erg handig zijn tijdens stops.

 9. Kunnen jullie nog andere factoren noemen om te overwegen bij het kiezen van een systeem motorhelm?

  • Naast de genoemde factoren in het artikel, zijn er ook andere dingen om te overwegen, zoals de pasvorm, het ventilatiesysteem en de veiligheidskeurmerken. Het is belangrijk om een helm te vinden die goed past en voldoet aan jouw specifieke behoeften.

 10. Ik heb gehoord dat systeem motorhelmen minder veilig zijn dan integraalhelmen. Is dat waar?

  • Er is inderdaad een debat over de veiligheid van systeem motorhelmen in vergelijking met integraalhelmen. Het is belangrijk om te weten dat zowel systeem motorhelmen als integraalhelmen aan bepaalde veiligheidsnormen moeten voldoen. Het is aan de individuele rijder om te beslissen welk type helm het beste bij hun behoeften en voorkeuren past.

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen