Zijn er specifieke merken die bekend staan om hun stille motorhelmen?

Ben je een motorliefhebber die geniet van lange ritten in alle rust en stilte? Heb je ooit het gevoel gehad dat het geluid van je motorhelm je ervaring verstoort? Dan ben je niet alleen! Veel motorrijders zijn op zoek naar stille motorhelmen die hen kunnen helpen om van hun ritten te genieten zonder het geluid van de weg te overstemmen. In dit blogbericht gaan we in op de vraag of er specifieke merken zijn die bekend staan om hun stille motorhelmen. We zullen de belangrijkste aspecten van stille motorhelmen bespreken en enkele merken noemen die bekend staan om hun geluidsreductie. Dus leun achterover, relax en ontdek welke merken je een stille en plezierige rit kunnen bieden.

Wat zijn stille motorhelmen?

Motorrijden is een geweldige manier om te ontspannen en te genieten van de vrijheid op de weg. Maar vaak kan het lawaai van de wind en het verkeer het plezier van de rit verminderen. Dit is waar stille motorhelmen in beeld komen. Deze helmen zijn ontworpen om het geluidsniveau tijdens het rijden te verminderen, waardoor motorrijders een stillere en meer ontspannen rit kunnen ervaren.

Het belang van stille motorhelmen

Een stille motorhelm is belangrijk om verschillende redenen:

 1. Comfort: Het constante geluid van de wind en het verkeer kan vermoeiend zijn voor motorrijders, vooral tijdens lange ritten. Een stille motorhelm helpt om dit geluid te verminderen, waardoor je comfortabeler kunt rijden.
 2. Gehoorbescherming: Blootstelling aan hoge geluidsniveaus kan gehoorbeschadiging veroorzaken. Het dragen van een stille motorhelm beschermt je gehoor tegen schadelijke geluiden, waardoor je jezelf kunt beschermen tegen gehoorverlies.
 3. Concentratie: Door minder geluid af te schermen, helpt een stille motorhelm motorrijders om zich beter te concentreren op de weg en eventuele gevaren die zich kunnen voordoen. Dit kan de veiligheid tijdens het rijden vergroten.

Kenmerken van stille motorhelmen

Stille motorhelmen hebben verschillende kenmerken die bijdragen aan hun geluidsreducerende eigenschappen. Enkele belangrijke kenmerken zijn:

 • Aerodynamisch ontwerp: Een gestroomlijnd ontwerp helpt bij het verminderen van turbulentie en windgeruis.
 • Geluidsdichte voering: Helmen met een hoogwaardige geluidsdichte voering absorberen het geluid van buitenaf en verminderen zo het geluidsniveau binnenin de helm.
 • Dubbele vizierconstructie: Een dubbel vizier helpt bij het blokkeren van windgeruis en het verminderen van turbulentie.
 • Windafdichting: Helmen met een goede windafdichting bij de hals helpen bij het verminderen van windruis.
 • Ventilatie: Hoewel stille motorhelmen zijn ontworpen om geluid te verminderen, hebben ze vaak nog steeds voldoende ventilatie om het comfort te behouden.

Populaire merken stille motorhelmen

Er zijn verschillende merken die bekend staan om hun stille motorhelmen. Enkele populaire merken zijn:

 • Schuberth: Schuberth helmen staan bekend om hun geavanceerde geluidsreducerende technologieën, zoals aerodynamische ontwerpen en geluidsdichte voeringen.
 • Shoei: Shoei biedt een breed scala aan stille motorhelmen met geavanceerde windafdichting en geluidsisolatie.
 • HJC: HJC helmen hebben een uitstekende reputatie op het gebied van geluidsreductie en bieden betaalbare opties voor motorrijders.

Samenvatting

Stille motorhelmen zijn belangrijk voor motorrijders die op zoek zijn naar een stillere en meer ontspannen rijervaring. Ze bieden comfort, beschermen het gehoor en bevorderen de concentratie tijdens het rijden. Met kenmerken zoals aerodynamische ontwerpen, geluidsdichte voeringen en windafdichtingen, zijn deze helmen ontworpen om het geluidsniveau tijdens het rijden te verminderen. Populaire merken zoals Schuberth, Shoei en HJC bieden uitstekende opties voor motorrijders die op zoek zijn naar stille helmen. Kies voor een stille motorhelm en geniet van een rustige en plezierige rit op de weg.

Factoren om te overwegen bij het kiezen van een stille motorhelm

Een stille motorhelm kan het verschil maken tussen een comfortabele en plezierige rit en een vermoeiende en stressvolle ervaring. Het kiezen van de juiste helm is daarom een belangrijke beslissing voor motorrijders die waarde hechten aan comfort en geluidsreductie. Hier zijn enkele belangrijke factoren om te overwegen bij het kiezen van een stille motorhelm:

Geluidsreductie

Het verminderen van het geluidsniveau is een van de belangrijkste kenmerken van een stille motorhelm. Het constante gezoem van de wind en het lawaai van de motor kunnen vermoeiend zijn, vooral tijdens langere ritten. Bij het kiezen van een helm is het daarom belangrijk om te letten op de geluidsreductie-eigenschappen. Enkele belangrijke punten om op te letten zijn:

 • Aërodynamisch ontwerp: Een goede helm moet zijn ontworpen om de luchtweerstand te minimaliseren. Een gestroomlijnd ontwerp kan helpen om het windgeruis te verminderen.
 • Geluidsabsorberende voering: Sommige helmen zijn uitgerust met speciale voeringen die geluid absorberen en dempen. Deze voeringen kunnen het geluidsniveau aanzienlijk verminderen en zorgen voor een stillere rit.

Comfort

Naast geluidsreductie is comfort een andere belangrijke factor bij het kiezen van een stille motorhelm. Een helm die niet comfortabel zit, kan na verloop van tijd pijnlijk en vervelend worden. Hier zijn enkele aspecten van comfort om rekening mee te houden:

 • Pasvorm: Een goede pasvorm is essentieel voor het comfort van een helm. Zorg ervoor dat de helm goed aansluit op je hoofd zonder te strak of te los te zitten. Verschillende merken en modellen hebben mogelijk verschillende pasvormen, dus het is belangrijk om te passen en te proberen voordat je koopt.
 • Ventilatie: Oververhitting kan een probleem zijn tijdens warme zomerritten. Zorg ervoor dat de helm voldoende ventilatieopeningen heeft om lucht door te laten en je hoofd koel te houden.
 • Gewicht: Een lichte helm kan het comfort aanzienlijk verbeteren, vooral tijdens lange ritten. Het dragen van een zware helm gedurende langere tijd kan vermoeiend zijn voor je nek en schouders.

Veiligheid

Naast comfort en geluidsreductie is veiligheid een andere belangrijke factor bij het kiezen van een stille motorhelm. Een goede helm moet voldoen aan de veiligheidsnormen en bescherming bieden bij een val of ongeval. Enkele belangrijke veiligheidskenmerken om op te letten zijn:

 • Certificering: Zorg ervoor dat de helm voldoet aan de Europese ECE-veiligheidsnormen of andere internationale normen. Deze certificering garandeert dat de helm is getest en goedgekeurd voor veilig gebruik.
 • Materiaal: De materiaalkeuze van de helm kan invloed hebben op de veiligheid. Helmen gemaakt van hoogwaardige materialen zoals glasvezel of carbon bieden over het algemeen een hogere mate van bescherming.

Andere kenmerken

Naast de bovengenoemde factoren zijn er nog andere kenmerken die een rol kunnen spelen bij het verminderen van het geluidsniveau van een motorhelm. Enkele van deze kenmerken zijn:

 • Dubbele vizieren: Sommige helmen hebben dubbele vizieren, een helder vizier voor overdag en een getint vizier voor ’s nachts. Deze dubbele vizieren kunnen helpen om het geluidsniveau te verminderen door de luchtstroom te beheersen.
 • Windbescherming: Helmen met een geïntegreerde windbescherming kunnen de hoeveelheid windgeruis verminderen en zorgen voor een stillere rit.

Het kiezen van de juiste stille motorhelm kan een groot verschil maken in je rijervaring. Door rekening te houden met factoren zoals geluidsreductie, comfort, veiligheid en andere kenmerken, kun je een helm vinden die aan al je eisen voldoet. Vergeet niet om verschillende helmen te passen en te proberen voordat je een beslissing neemt. Een goede pasvorm en de juiste eigenschappen kunnen ervoor zorgen dat je kunt genieten van een comfortabele en stille rit.

Merken die bekend staan om hun stille motorhelmen

Motorrijders weten dat een goede helm essentieel is voor zowel comfort als veiligheid tijdens het rijden. Een van de belangrijkste factoren waar veel motorrijders naar op zoek zijn, is een stille helm die het geluid van de wind en het verkeer zoveel mogelijk reduceert. In dit artikel zullen we enkele specifieke merken bespreken die bekend staan om hun stille motorhelmen en waarom ze worden aanbevolen voor motorrijders die op zoek zijn naar deze eigenschap.

Schuberth

Schuberth is een Duits merk dat al meer dan 70 jaar helmen produceert en staat bekend om zijn innovatieve technologieën. Ze hebben een aantal stille motorhelmen in hun assortiment die zeer populair zijn onder motorrijders. Enkele kenmerken van Schuberth-helmen die bijdragen aan hun stille karakter zijn:

 • Aerodynamisch ontwerp: Schuberth-helmen zijn ontworpen met het oog op minimale luchtweerstand, wat resulteert in minder windgeruis.
 • Geluiddempende materialen: De helmen van Schuberth maken gebruik van geluiddempende materialen die effectief zijn in het reduceren van het omgevingsgeluid.
 • Strakke pasvorm: De helmen van Schuberth hebben over het algemeen een strakke en comfortabele pasvorm, wat helpt bij het minimaliseren van het geluid dat van buitenaf de helm binnendringt.

Shoei

Shoei is een Japans merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige helmen en is al meer dan 60 jaar actief in de industrie. Ze hebben een reputatie opgebouwd als een betrouwbare fabrikant van stille motorhelmen. Enkele kenmerken van Shoei-helmen die bijdragen aan hun stille karakter zijn:

 • Geavanceerde ventilatie: Shoei-helmen zijn uitgerust met geavanceerde ventilatiesystemen die helpen bij het minimaliseren van windgeruis.
 • Geluiddempende voering: De helmen van Shoei hebben een voering die effectief is in het absorberen van geluid en het minimaliseren van het omgevingsgeluid.
 • Strakke afdichting: Shoei-helmen hebben over het algemeen een goede afdichting rondom het gezicht, waardoor het geluid van buitenaf wordt verminderd.

Arai

Arai is een Japans merk dat bekend staat om zijn kwaliteit en vakmanschap. Ze hebben een aantal stille motorhelmen in hun assortiment die zeer gewaardeerd worden door motorrijders. Enkele kenmerken van Arai-helmen die bijdragen aan hun stille karakter zijn:

 • Complex meervoudig schuimontwerp: Arai-helmen maken gebruik van verschillende lagen schuim met variabele dichtheid, wat helpt bij het absorberen van geluid en het minimaliseren van windgeruis.
 • Strakke pasvorm: Arai-helmen hebben over het algemeen een strakke pasvorm en een goede afdichting rondom het gezicht, waardoor het geluid van buitenaf wordt verminderd.
 • Geavanceerde aerodynamica: Arai-helmen zijn ontworpen met geavanceerde aerodynamica, wat resulteert in minder windgeruis tijdens het rijden.

Vergelijkingstabel

Hier is een vergelijkingstabel om de belangrijkste kenmerken van de bovengenoemde merken samen te vatten:

Merk Aerodynamisch ontwerp Geluiddempende materialen Ventilatiesysteem Strakke pasvorm Meervoudig schuimontwerp Geavanceerde aerodynamica
Schuberth Ja Ja Ja Ja Nee Nee
Shoei Nee Ja Ja Ja Nee Nee
Arai Nee Ja Nee Ja Ja Ja

Het kiezen van een stille motorhelm kan een persoonlijke keuze zijn, afhankelijk van individuele voorkeuren en behoeften. Het is altijd aan te raden om verschillende merken en modellen uit te proberen voordat je een definitieve keuze maakt. We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het vinden van enkele merken die bekend staan om hun stille motorhelmen en dat je de juiste keuze kunt maken die past bij jouw rijstijl en comfortbehoeften.

Aanbevelingen en tips voor het vinden van de juiste stille motorhelm

1. Geluidsisolatie: Het belangrijkste aspect

Bij het kiezen van een stille motorhelm is geluidsisolatie het belangrijkste aspect om naar te kijken. Hier zijn enkele aanbevelingen en tips om ervoor te zorgen dat je de juiste helm selecteert:

 • Kies voor een helm met een goede pasvorm en sluiting. Dit helpt om externe geluiden buiten te houden.
 • Controleer de geluidsisolatieclassificatie van de helm. Deze informatie is meestal te vinden op de productpagina of in de technische specificaties.
 • Let op speciale functies zoals extra isolatie in de oorschelpen of in de voering van de helm. Deze kunnen helpen om het geluid verder te verminderen.

2. Ventilatie: Een balans tussen stilte en comfort

Hoewel het verminderen van geluid belangrijk is, wil je ook niet inleveren op comfort. Ventilatie is een cruciale factor bij het vinden van de juiste stille motorhelm. Hier zijn enkele aanbevelingen en tips:

 • Zoek naar helmen met verstelbare ventilatieopeningen. Dit stelt je in staat om de luchtstroom aan te passen aan jouw voorkeuren.
 • Controleer of de ventilatieopeningen gemakkelijk te bedienen zijn, zelfs met handschoenen aan.
 • Let op helmen met speciale ventilatiesystemen die het geluid minimaliseren zonder in te boeten aan ventilatie.

3. Gewicht: Comfort tijdens lange ritten

Een andere belangrijke factor bij het kiezen van een stille motorhelm is het gewicht. Een lichte helm zorgt voor meer comfort tijdens lange ritten. Hier zijn enkele aanbevelingen en tips:

 • Kies voor helmen gemaakt van lichtgewicht materialen zoals carbonvezel of glasvezel.
 • Controleer het gewicht van de helm voordat je deze aanschaft. Dit is meestal vermeld in de technische specificaties.
 • Let op helmen met een goede gewichtsverdeling. Dit zorgt voor minder belasting op je nek en schouders.

4. Budget: Waar voor je geld

Ten slotte is het belangrijk om naar je budget te kijken bij het kiezen van een stille motorhelm. Hier zijn enkele aanbevelingen en tips:

 • Bepaal je budget voordat je op zoek gaat naar een helm. Dit helpt je om gericht te zoeken en voorkomt dat je te veel uitgeeft.
 • Zoek naar helmen die binnen je budget vallen, maar toch voldoen aan je vereisten op het gebied van geluidsisolatie, ventilatie en gewicht.
 • Vergelijk verschillende merken en modellen om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden. Let hierbij op garanties, klantrecensies en eventuele extra functies.

De beste keuzes voor stille motorhelmen

Conclusie:

In deze blogpost hebben we uitgelegd wat stille motorhelmen zijn en waar je op moet letten bij het kiezen van een stille helm. Daarnaast hebben we enkele merken genoemd die bekend staan om hun stille motorhelmen. Op basis hiervan raden we je aan om te kijken naar merken zoals A, B en C voor een stille motorhelm die aan jouw wensen voldoet.

6 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Ik vond dit artikel erg nuttig. Ik heb besloten om een stille motorhelm te kopen en ben benieuwd naar de ervaringen van andere motorrijders.

  • Bedankt voor je feedback! Ik ben blij dat het artikel nuttig voor je was. Ik zal zeker overwegen om een sectie toe te voegen met ervaringen van andere motorrijders met stille motorhelmen. Veel succes met je aankoop!

 2. Kun je ook ingaan op de prijsklasse van de stille motorhelmen?

 3. Kun je meer informatie geven over de veiligheidsaspecten van stille motorhelmen?

  • Natuurlijk! Ik zal een uitgebreide sectie toevoegen over de veiligheidskenmerken van stille motorhelmen en waar je op moet letten bij het kiezen van een veilige helm. Bedankt voor je vraag!

 4. Ja, ik zal zeker een sectie toevoegen over de prijsklasse van stille motorhelmen en welke merken betaalbare opties bieden. Bedankt voor de suggestie!

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen