Zijn er speciale motorhelmen voor boxers met een bril?

Hé daar, motorliefhebber! Ben jij een boxer met een bril en vraag je je af of er speciale motorhelmen zijn die aan jouw behoeften voldoen? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze blogpost gaan we dieper in op de wereld van motorhelmen en ontdekken we of er helmen zijn die specifiek zijn ontworpen om jouw brilcomfort te verbeteren. Dus ga er lekker voor zitten en laten we samen ontdekken welke factoren je moet overwegen bij het kiezen van een geschikte helm.

De uitdagingen van traditionele helmen

Traditionele helmen zijn ontworpen om de hoofden van motorrijders te beschermen tijdens het rijden. Ze bieden bescherming tegen impact en kunnen het risico op ernstige hoofdletsel verminderen. Echter, voor boxers die een bril dragen, kan het dragen van een traditionele helm enige uitdagingen met zich meebrengen.

Problemen met brillen en traditionele helmen

Het dragen van een bril kan het comfort en de pasvorm van een traditionele helm beïnvloeden. Hierdoor kunnen verschillende problemen ontstaan, zoals:

 • Oncomfortabele drukpunten: Brillen hebben vaak beugels die achter de oren rusten. Deze beugels kunnen drukpunten veroorzaken tussen de oren en de helm, wat ongemak kan veroorzaken tijdens het rijden.
 • Verstoring van de pasvorm: De beugels van een bril kunnen de pasvorm van een traditionele helm verstoren. Dit kan leiden tot een minder veilige en stabiele pasvorm van de helm op het hoofd van de boxer.
 • Beperkte bewegingsvrijheid: Het dragen van een bril onder een traditionele helm kan de bewegingsvrijheid van de boxer beperken. Dit kan vooral problematisch zijn tijdens het kijken naar de zijspiegels of het uitvoeren van snelle hoofdbewegingen.

Speciale helmen voor boxers met een bril

Gelukkig zijn er speciale helmen op de markt die specifiek zijn ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van boxers met een bril. Deze helmen bieden oplossingen voor de bovengenoemde problemen en zorgen voor een comfortabele en veilige rijervaring.

Kenmerken van speciale helmen voor boxers met een bril

Hier zijn enkele kenmerken van speciale helmen voor boxers met een bril:

 • Briluitsparingen: Deze helmen hebben uitsparingen of speciale ruimtes in de padding om ruimte te bieden voor de beugels van een bril. Dit vermindert de drukpunten en zorgt voor een comfortabele pasvorm.
 • Verstelbare pasvorm: Speciale helmen hebben vaak verstelbare bandjes en padding, waardoor de pasvorm kan worden aangepast aan de individuele behoeften van de boxer. Dit zorgt voor een veilige en stabiele helm.
 • Grotere openingen: Deze helmen hebben vaak grotere openingen bij de oren, zodat de beugels van de bril vrij kunnen bewegen zonder de pasvorm te verstoren. Dit zorgt voor een grotere bewegingsvrijheid.
 • Anticondens technologie: Sommige helmen hebben ingebouwde anticondens technologie, waardoor de bril minder snel beslaat tijdens het rijden. Dit verbetert het zicht en verhoogt de veiligheid.

Voordelen van speciale helmen voor boxers met een bril

Het gebruik van een speciale helm voor boxers met een bril biedt verschillende voordelen, waaronder:

 • Verbeterd comfort tijdens het rijden, door het verminderen van drukpunten en ongemak.
 • Betere pasvorm en stabiliteit van de helm op het hoofd.
 • Grotere bewegingsvrijheid van het hoofd en verbeterd perifeer zicht.
 • Minder condensvorming op de bril, wat zorgt voor beter zicht en veiligheid.

Bestaan er speciale motorhelmen voor boxers met een bril?

Als je een boxer bent en je draagt een bril, weet je waarschijnlijk hoe lastig het kan zijn om de perfecte motorhelm te vinden die comfortabel zit en je bril goed past. Gelukkig houden fabrikanten steeds meer rekening met deze specifieke behoefte en zijn er tegenwoordig verschillende opties op de markt. In dit artikel zullen we ingaan op de vraag of er speciale motorhelmen beschikbaar zijn voor boxers met een bril en welke mogelijkheden er zijn.

Fabrikanten die rekening houden met boxers met een bril

Verschillende fabrikanten hebben de behoefte aan motorhelmen voor boxers met een bril erkend en hebben speciale functies en ontwerpen geïntegreerd om aan deze behoefte te voldoen. Hier zijn enkele voorbeelden van fabrikanten die rekening houden met boxers met een bril:

 • Shoei: Shoei is een gerenommeerd merk dat bekend staat om zijn kwaliteit en innovatie op het gebied van motorhelmen. Ze hebben helmen ontwikkeld met een speciale uitsparing in de voering, waardoor er voldoende ruimte is voor een bril.
 • Arai: Arai is een ander topmerk dat bekend staat om zijn hoogwaardige motorhelmen. Ze hebben helmen met een bredere opening bij de ogen, zodat er meer ruimte is voor een bril.
 • HJC: HJC biedt een breed scala aan motorhelmen en heeft enkele modellen met een speciale briluitsparing, zodat je je bril comfortabel kunt dragen.

Opties voor motorhelmen voor boxers met een bril

Nu we weten dat er fabrikanten zijn die rekening houden met boxers met een bril, laten we eens kijken naar de verschillende opties die momenteel op de markt zijn. Hier zijn enkele voorbeelden van motorhelmen die speciaal zijn ontworpen voor boxers met een bril:

 • Shoei GT-Air: Deze helm van Shoei heeft een speciale uitsparing in de voering, waardoor je bril comfortabel past. Daarnaast heeft hij een geïntegreerd zonnevizier en een ventilatiesysteem voor maximaal comfort tijdens het rijden.
 • Arai RX-7V: De Arai RX-7V heeft een bredere opening bij de ogen, zodat er genoeg ruimte is voor je bril. Deze helm staat bekend om zijn uitstekende pasvorm en veiligheid.
 • HJC RPHA 70: Deze helm van HJC heeft een speciale briluitsparing en biedt een comfortabele pasvorm. Hij heeft ook een geïntegreerd zonnevizier en een uitstekend ventilatiesysteem.

Vergelijkingstabel

Hier is een handige vergelijkingstabel om de belangrijkste kenmerken van de bovengenoemde helmen te vergelijken:

Merk Model Briluitsparing Zonnevizier Ventilatiesysteem
Shoei GT-Air Ja Ja Ja
Arai RX-7V Ja Nee Ja
HJC RPHA 70 Ja Ja Ja

Factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van een geschikte helm voor een boxer met een bril

Als je een boxer bent die een bril draagt, is het belangrijk om een geschikte helm te kiezen die zowel comfortabel als veilig is. In dit gedeelte zullen we belangrijke factoren bespreken waar je op moet letten bij het kiezen van een helm voor een boxer met een bril. We zullen onder andere praten over de pasvorm, ventilatie en het gemak van het dragen van een bril met de helm.

Pasvorm

Een goede pasvorm is essentieel voor een comfortabele en veilige helm. Bij het kiezen van een helm moet je rekening houden met de vorm van je hoofd en de grootte van je bril. Hier zijn enkele punten om op te letten:

 • Controleer of de helm een verstelbaar systeem heeft, zoals een draaiwiel of een kinband, zodat je de pasvorm kunt aanpassen aan je hoofd en bril.
 • Kies een helm met voldoende ruimte in de voorste zone om je bril comfortabel te kunnen dragen.
 • Controleer of de helm goed aansluit op je hoofd zonder te strak te zitten. Dit is vooral belangrijk als je een bril draagt, omdat je geen extra druk op je slapen wilt hebben.

Ventilatie

Tijdens het sporten kan het dragen van een helm warm en benauwd aanvoelen, vooral als je een bril draagt. Een goede ventilatie kan helpen om oververhitting te voorkomen en je comfortabel te houden. Let op de volgende punten:

 • Kies een helm met voldoende ventilatieopeningen om de luchtstroom te bevorderen.
 • Controleer of de ventilatieopeningen groot genoeg zijn om de bril niet te hinderen.
 • Sommige helmen hebben speciale ventilatiesystemen die de luchtstroom rond de bril kunnen verbeteren, zoals luchtinlaten bij de voorste zone van de helm.

Gemak van het dragen van een bril met de helm

Het is belangrijk dat de helm gemakkelijk te dragen is in combinatie met je bril. Hier zijn enkele factoren om rekening mee te houden:

 • Controleer of de helm ruimte heeft om de pootjes van je bril comfortabel langs je hoofd te laten lopen.
 • Kies een helm met een verstelbaar vizier, zodat je het vizier kunt aanpassen aan je bril.
 • Sommige helmen hebben speciale inzetstukken of kussentjes die het dragen van een bril comfortabeler maken.

Aanbevelingen voor boxers met een bril

Helmen voor boxers met een bril

Voor boxers met een bril is het belangrijk om de juiste helm te dragen om hun ogen te beschermen tijdens het sporten. Hier zijn enkele aanbevelingen voor helmen die geschikt zijn voor boxers met een bril:

 1. Everlast Evercool bokshelm – Deze helm is ontworpen met een speciale uitsparing aan de voorkant om ruimte te bieden voor een bril. Het heeft ook een vochtafvoerend voeringmateriaal om zweet effectief af te voeren en je bril droog te houden tijdens het boksen.
 2. Venum Elite bokshelm – Deze helm biedt een uitstekende bescherming voor je hoofd en heeft een verstelbaar kinstuk om comfortabel plaats te bieden aan je bril. De Venum Elite helm is gemaakt van hoogwaardige materialen en biedt uitstekende schokabsorptie.
 3. Title Gel Intense Training bokshelm – Deze helm is voorzien van een verstelbare buikband en een speciale briluitsparing, zodat je bril veilig op zijn plaats blijft tijdens het boksen. Bovendien biedt de Title Gel Intense Training helm een hoog niveau van bescherming en comfort.

Waar kan je deze helmen vinden?

Nu je op de hoogte bent van enkele geschikte helmen voor boxers met een bril, vraag je je misschien af waar je deze kunt vinden. Hier zijn enkele opties:

 • Sportwinkels – Fysieke sportwinkels zoals Decathlon, Intersport en Sport2000 hebben vaak een breed scala aan helmen voor boksen. Je kunt naar een sportwinkel bij jou in de buurt gaan en de beschikbare modellen uitproberen voordat je er een koopt.
 • Online winkels – Er zijn verschillende online winkels die gespecialiseerd zijn in bokshelmen en sportuitrusting. Populaire websites zoals Bol.com, Athleteshop.nl en Vechtsportonline.nl bieden een ruime keuze aan helmen voor boxers met een bril. Je kunt de productbeschrijvingen, klantrecensies en prijzen vergelijken voordat je een beslissing neemt.

Ontdek de beste motorhelmen voor boxers met een bril

In conclusie, ja, er zijn speciale motorhelmen beschikbaar voor boxers met een bril. Deze helmen zijn speciaal ontworpen om rekening te houden met de behoeften van motorrijders die een bril dragen. Bij het kiezen van een helm is het belangrijk om te letten op factoren zoals de pasvorm, ventilatie en het gemak van het dragen van een bril. We raden je aan om verschillende helmen uit te proberen en advies in te winnen bij een specialist voordat je een definitieve keuze maakt. Zo kun je er zeker van zijn dat je de juiste helm kiest die comfort en veiligheid biedt tijdens het motorrijden met een bril.

Veelgestelde vragen over de motorhelm boxer

Zijn er bepaalde merken of modellen van motorhelmen die bekend staan om hun geschiktheid voor brildragers?

Ja, er zijn zeker merken en modellen van motorhelmen die bekend staan om hun geschiktheid voor brildragers. Een merk dat vaak wordt genoemd is Shoei, vooral vanwege hun uitstekende pasvorm en ventilatiesysteem dat helpt om het beslaan van brillen te voorkomen. Bovendien hebben veel van hun helmen uitsparingen in de binnenvoering waardoor je de pootjes van je bril comfortabel kunt dragen.

Een ander merk dat bekend staat om zijn brilvriendelijke ontwerp is AGV. Ze hebben helmen met een speciaal mechanisme dat ervoor zorgt dat je bril goed op zijn plek blijft zitten en niet gaat drukken achter je oren. Dit kan erg handig zijn tijdens langere ritten.

Daarnaast hebben veel helmen tegenwoordig een speciaal ontwerp met ruimte voor brildragers, waarbij er rekening wordt gehouden met de pootjes van de bril. Het is altijd verstandig om verschillende helmen te passen en te kijken welke het beste bij jou en je bril past.

Het is echter belangrijk om te benadrukken dat iedereen verschillende behoeften en voorkeuren heeft, dus wat voor de ene persoon werkt, werkt mogelijk niet voor de andere. Het is altijd aan te raden om je goed te laten adviseren en verschillende modellen uit te proberen voordat je een beslissing neemt.

Kan het dragen van een motorhelm met een bril invloed hebben op het zicht of de stabiliteit tijdens het rijden?

Ja, het dragen van een motorhelm in combinatie met een bril kan invloed hebben op het zicht en de stabiliteit tijdens het rijden. Afhankelijk van het type bril en de pasvorm van de helm, kunnen er enkele problemen ontstaan. Ten eerste kan de bril beslaan door de beperkte ventilatie in de helm, waardoor het zicht verminderd kan worden. Dit kan vooral een probleem zijn bij kouder weer of in vochtige omstandigheden. Ten tweede kan de bril niet goed aansluiten op het gezicht door de druk van de helm, wat kan leiden tot ongemak en verminderd zicht. Daarnaast kan de combinatie van de bril en de helm ook invloed hebben op de stabiliteit tijdens het rijden. Het gewicht van de bril kan bijvoorbeeld ongemak veroorzaken of de helm kan niet goed op het hoofd blijven zitten. Het is daarom belangrijk om een motorhelm te kiezen die goed past bij de bril die je draagt en om eventuele problemen te vermijden, kun je ook overwegen om een speciale motorbril aan te schaffen die beter is afgestemd op het dragen van een helm.

14 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Heeft iemand tips voor waar je deze helmen kunt kopen? Online of in fysieke winkels?

 2. Ik vind het jammer dat er niet veel keuze is in designs voor deze speciale helmen.

 3. Is er ook een lijst beschikbaar met merken die deze helmen aanbieden?

 4. Ik draag zelf een bril tijdens het motorrijden en het kan soms lastig zijn. Goed om te weten dat er opties zijn!

 5. Ik heb nog nooit motor gereden, maar dit artikel maakt me nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor brildragers.

 6. Ik ben geen boxer, maar draag wel een bril. Ik vraag me af of deze helmen ook geschikt zijn voor andere sporten.

 7. Ik ben benieuwd of deze helmen ook anti-condens eigenschappen hebben. Dat zou handig zijn!

 8. Ik heb een vriend die een bril draagt en een fanatieke motorrijder is. Ik zal dit artikel zeker met hem delen.

 9. Heeft iemand ervaring met deze helmen? Ik ben benieuwd naar de pasvorm.

 10. Ik zou graag wat meer informatie willen over de verschillende modellen en prijsklassen.

 11. Interessant artikel! Ik wist niet dat er speciale motorhelmen waren voor boxers met een bril.

 12. Ik heb altijd gedacht dat je geen bril kunt dragen onder een motorhelm. Goed om te weten dat er oplossingen zijn!

 13. Het zou fijn zijn als er meer informatie was over de veiligheid van deze helmen voor brildragers.

 14. Ik ben blij dat er aandacht wordt besteed aan dit onderwerp. Het kan het motorrijden voor brildragers veel comfortabeler maken.

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen