Zijn er speciale coatings of behandelingen voor mat zwarte motorhelmen?

Weet je wat echt verbazingwekkend is? Het feit dat mat zwarte motorhelmen een ware sensatie zijn onder motorrijders. Het is alsof ze een geheime kracht hebben die je aantrekt. Maar als je eenmaal zo’n prachtexemplaar hebt bemachtigd, vraag je je misschien af: zijn er speciale coatings of behandelingen om mijn mat zwarte motorhelm te beschermen en mooi te houden? Maak je geen zorgen, want in deze blogpost gaan we dat allemaal bespreken. We zullen je laten zien waarom mat zwarte helmen zo speciaal zijn en hoe je ze op de juiste manier kunt onderhouden. Dus leun achterover, ontspan en laat ons je een kijkje geven in de wereld van mat zwarte motorhelmen.

Unieke uitstraling

Mat zwarte motorhelmen hebben een unieke uitstraling die steeds populairder wordt onder motorrijders. Ze geven je een strakke en stoere look en zorgen voor een minimalistische en moderne uitstraling. Of je nu een avontuurlijke motorrijder bent of liever op de weg blijft, een mat zwarte helm voegt zeker een beetje stijl toe aan je uitrusting.

Minder gevoelig voor vingerafdrukken en krassen

Een van de voordelen van mat zwarte motorhelmen is dat ze minder gevoelig zijn voor vingerafdrukken en krassen dan glanzende helmen. Dit betekent dat je helm er langer als nieuw uit blijft zien, zelfs na intensief gebruik. Glanzende helmen kunnen na verloop van tijd vingerafdrukken en krassen vertonen, wat afbreuk kan doen aan de uitstraling. Met een mat zwarte helm heb je hier geen last van en blijft je uitrusting er altijd fris uitzien.

Vergelijkingstabel

Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste kenmerken en voordelen van mat zwarte motorhelmen:

Kenmerk Mat Zwarte Helm Glanzende Helm
Uitstraling Strak en stoer Glanzend en klassiek
Vingerafdrukken Minder zichtbaar Meer zichtbaar
Krassen Minder zichtbaar Meer zichtbaar
Onderhoud Eenvoudig schoon te maken Vereist meer zorg
Populariteit Steeds populairder Traditioneel

Voorbeelden van merken en modellen

Verschillende merken bieden mat zwarte motorhelmen aan die voldoen aan de behoeften en smaak van elke motorrijder. Hier zijn enkele populaire merken en modellen om je op weg te helpen:

 • Shoei GT-Air II: Een premium helm met een mat zwarte afwerking die perfect is voor tourrijders die stijl en veiligheid willen combineren.
 • AGV K6: Een lichtgewicht helm met een mat zwarte look die ideaal is voor sportieve motorrijders die snelheid en comfort willen.
 • HJC RPHA 11: Deze mat zwarte helm biedt geavanceerde bescherming en aerodynamica, waardoor het perfect is voor sportieve rijders.

Met deze voorbeelden heb je een idee van het diverse aanbod aan mat zwarte motorhelmen op de markt. Je kunt de perfecte helm kiezen die past bij jouw rijstijl en persoonlijke voorkeur.

Zijn er speciale coatings voor mat zwarte motorhelmen?

Als trotse bezitter van een mat zwarte motorhelm wil je natuurlijk dat deze er altijd als nieuw uitziet. Maar we weten allemaal dat motorhelmen onderhevig zijn aan allerlei omstandigheden, zoals wind, regen en zonlicht, die de afwerking kunnen aantasten. Daarom is het belangrijk om je helm te beschermen met een speciale coating die specifiek is ontworpen voor mat zwarte helmen.

Bescherming tegen krassen en verkleuring

Een van de belangrijkste voordelen van deze speciale coatings is de extra bescherming die ze bieden tegen krassen en verkleuring. Mat zwarte helmen hebben van nature de neiging om gemakkelijker krassen te vertonen dan helmen met een glanzende afwerking. Maar met de juiste coating kun je dit probleem effectief aanpakken.

 • Coatings zoals de “Matte Guard” van het merk XYZ bieden een duurzame bescherming tegen krassen en verminderen het risico op beschadiging van de afwerking van je helm.
 • De “Matte Shield” coating van het merk ABC is speciaal ontworpen om verkleuring door UV-straling te voorkomen, waardoor je helm langer zijn diepe, matte uitstraling behoudt.

Behoud van de matte afwerking

Een ander voordeel van speciale coatings voor mat zwarte helmen is dat ze helpen om de matte afwerking te behouden. Zonder de bescherming van een coating kan de helm na verloop van tijd gaan glanzen, waardoor hij zijn unieke uitstraling verliest. Maar met de juiste coating kun je ervoor zorgen dat je helm er altijd mat en stijlvol uitziet.

 • De “Matte Finish” coating van het merk XYZ vormt een dunne laag over de helm die de matte afwerking beschermt en de glans vermindert.
 • De “Matte Preserver” coating van het merk ABC is speciaal ontwikkeld om de matte afwerking van je helm te behouden, zelfs na langdurig gebruik.

Welke coating is het beste voor jouw mat zwarte helm?

Het kiezen van de juiste coating voor je mat zwarte motorhelm kan lastig zijn, gezien het aanbod op de markt. Om je te helpen bij je keuze, hebben we een overzicht gemaakt van enkele belangrijke coatings en hun eigenschappen:

Coating Eigenschappen
Matte Guard Duurzame bescherming tegen krassen
Matte Shield Voorkomt verkleuring door UV-straling
Matte Finish Beschermt de matte afwerking en vermindert de glans
Matte Preserver Behoudt de matte afwerking, zelfs na langdurig gebruik

Bij het kiezen van een coating is het belangrijk om rekening te houden met je specifieke behoeften en budget. Je kunt ook overwegen om advies in te winnen bij een professionele helmdealer of een coatingexpert om de beste optie voor jouw helm te bepalen.

Conclusie

Met speciale coatings voor mat zwarte motorhelmen kun je je helm beschermen tegen krassen, verkleuring en het verlies van de matte afwerking. Door te investeren in de juiste coating kun je ervoor zorgen dat je helm er altijd als nieuw uitziet en je veiligheid op de weg blijft garanderen. Kies de coating die het beste past bij jouw behoeften en geniet van de duurzaamheid en stijl die het biedt!

Opmerking: De genoemde merken en producten zijn fictief en dienen alleen als voorbeeld.

Welke behandelingen kunnen worden toegepast?

Om ervoor te zorgen dat jouw mat zwarte motorhelm er altijd op zijn best uitziet en goed beschermd blijft, zijn er verschillende behandelingen die je kunt toepassen. In dit artikel zullen we een aantal van deze behandelingen bespreken en je voorzien van handige tips om je helm in topconditie te houden.

Regelmatig schoonmaken

Een van de belangrijkste stappen in het onderhoud van een mat zwarte motorhelm is het regelmatig schoonmaken ervan. Door vuil en stof te verwijderen, blijft de helm er niet alleen goed uitzien, maar voorkom je ook dat vuildeeltjes de coating kunnen beschadigen.

Hier zijn een paar tips voor het schoonmaken van je motorhelm:

 • Gebruik specifieke reinigingsproducten die geschikt zijn voor mat zwarte oppervlakken. Deze producten zijn vaak mild en beschadigen de coating niet. Voorbeelden van merken die dergelijke producten aanbieden zijn Motul, Muc-Off en Autoglym.
 • Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën, zoals oplosmiddelen of schurende reinigingsmiddelen. Deze kunnen de coating aantasten en de matte afwerking verpesten.
 • Gebruik een zachte doek of spons om de helm voorzichtig schoon te maken. Wrijf niet te hard, omdat dit krassen kan veroorzaken.
 • Spoel de helm af met schoon water om alle reinigingsmiddelen grondig te verwijderen.

Bescherming tegen krassen

Een matte zwarte motorhelm kan gevoeliger zijn voor krassen dan helmen met een glanzende afwerking. Om krassen te voorkomen, is het belangrijk om de helm op de juiste manier op te bergen.

Hier zijn enkele tips om krassen te voorkomen:

 • Berg je helm op in een helmtas of -koffer om te voorkomen dat deze in contact komt met andere voorwerpen.
 • Leg je helm niet op ruwe oppervlakken of laat hem niet rondslingeren in je motorfietskoffer. Zorg ervoor dat de helm altijd veilig wordt opgeborgen.
 • Gebruik eventueel een helmslot om je helm aan je motorfiets te bevestigen. Hierdoor voorkom je niet alleen diefstal, maar ook dat je helm valt en beschadigd raakt.

Factoren om te overwegen bij het kiezen van een coating voor een mat zwarte motorhelm

Bij het kiezen van een coating of behandeling voor een mat zwarte motorhelm zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Het is belangrijk om de juiste coating te kiezen die niet alleen de gewenste esthetische uitstraling biedt, maar ook duurzaam is, binnen het budget past en gemakkelijk aan te brengen is. Hieronder zullen we deze factoren in meer detail bespreken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

1. Duurzaamheid van de coating

Een van de belangrijkste factoren om te overwegen bij het kiezen van een coating voor een mat zwarte motorhelm is de duurzaamheid ervan. Je wilt er zeker van zijn dat de coating bestand is tegen de dagelijkse slijtage, weersinvloeden en eventuele impact van vuil, insecten of stoten. Een duurzame coating zorgt ervoor dat je helm er langdurig mooi en onbeschadigd uitziet.

2. Prijs

De prijs is uiteraard ook een factor om rekening mee te houden bij het kiezen van een coating voor je motorhelm. Er zijn coatings verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, variërend van budgetvriendelijk tot meer exclusieve opties. Bedenk goed wat je bereid bent te investeren en wat je verwachtingen zijn qua kwaliteit en duurzaamheid. Het kan soms de moeite waard zijn om iets meer uit te geven voor een betere kwaliteit en langere levensduur.

3. Gemak van het aanbrengen

Voor sommige mensen is het aanbrengen van een coating op een motorhelm een plezierige en ontspannende activiteit, terwijl anderen hier minder tijd en energie aan willen besteden. Het is belangrijk om na te gaan hoe gemakkelijk een bepaalde coating aan te brengen is. Sommige coatings vereisen mogelijk professionele hulp of ervaring, terwijl andere coatings eenvoudig zelf kunnen worden aangebracht met behulp van instructies. Bedenk wat voor jou het meest praktisch en haalbaar is.

4. Geschiktheid voor jouw specifieke helm en materiaal

Niet alle coatings zijn geschikt voor elke motorhelm of het materiaal waaruit deze is gemaakt. Sommige coatings zijn bijvoorbeeld niet geschikt voor helmen met een specifieke afwerking, zoals een matte afwerking. Het is van essentieel belang om de specificaties en aanbevelingen van de coating te controleren om er zeker van te zijn dat deze geschikt is voor jouw helm en materiaal. Dit voorkomt mogelijke problemen zoals schade aan de coating of een ongewenst effect op de esthetiek van je helm.

Vergelijkingstabel van coatings voor mat zwarte helmen

Hieronder vind je een handige vergelijkingstabel om je te helpen bij het maken van een keuze. Deze tabel biedt een overzicht van verschillende coatings, hun duurzaamheid, prijs en gemak van aanbrengen:

Coating Duurzaamheid Prijsklasse Gemak van aanbrengen
Coating A Zeer duurzaam Hoog Eenvoudig zelf aan te brengen
Coating B Matig duurzaam Gemiddeld Professionele hulp aanbevolen
Coating C Hoog duurzaam Laag Gemakkelijk zelf aan te brengen

Deze vergelijkingstabel dient als een voorbeeld en kan worden aangepast aan de beschikbare coatings en behandelingen die je in jouw omgeving kunt vinden.

Zorg ervoor dat je bij het kiezen van een coating voor jouw mat zwarte motorhelm alle bovengenoemde factoren in overweging neemt. Zo kun je ervoor zorgen dat je een coating kiest die niet alleen aan je esthetische wensen voldoet, maar ook praktisch en duurzaam is.

De beste opties voor een langdurige en krasbestendige afwerking van je mat zwarte motorhelm

Conclusie:

Dus, om ervoor te zorgen dat jouw mat zwarte motorhelm er op zijn best uitziet en goed beschermd blijft, is het aan te raden om een speciale coating te gebruiken die geschikt is voor matte afwerkingen. Vergeet ook niet om de helm regelmatig schoon te maken en op de juiste manier op te bergen. Op deze manier kun je lang genieten van de stoere uitstraling van jouw mat zwarte motorhelm.

Veelgestelde vragen over de mat zwarte motorhelm

Hoe behoud je de matte afwerking van een zwarte motorhelm?

Om de matte afwerking van een zwarte motorhelm te behouden, zijn er een paar belangrijke stappen die je kunt volgen. Ten eerste is het belangrijk om te voorkomen dat er krassen op de helm komen. Gebruik daarom altijd een zachte doek of een microvezeldoekje om de helm schoon te maken en vermijd schurende materialen.

Ten tweede is het verstandig om geen agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken, omdat deze de matte afwerking kunnen aantasten. Gebruik in plaats daarvan een mild reinigingsmiddel, zoals water met een beetje zeep, om vuil en vlekken voorzichtig te verwijderen.

Verder is het belangrijk om de helm regelmatig schoon te maken en te onderhouden. Verwijder insectenresten en vuil direct na het rijden, omdat deze stoffen de matte afwerking kunnen aantasten. Gebruik opnieuw een zachte doek en een mild reinigingsmiddel om deze te verwijderen.

Tot slot is het aan te raden om de helm regelmatig te waxen met een speciale matte helmwax. Dit helpt om de afwerking te beschermen en zorgt ervoor dat de helm er langer als nieuw uitziet. Volg de instructies op de verpakking van de wax voor het beste resultaat.

Door deze stappen te volgen, kun je de matte afwerking van je zwarte motorhelm behouden en ervoor zorgen dat deze er altijd goed uitziet.

9 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Ik heb gehoord dat sommige motorhelmenwinkels ook een herstelservice aanbieden voor matte helmen. Ze kunnen beschadigde helmen opknappen en de matte afwerking herstellen. Het is de moeite waard om te informeren of zo’n service beschikbaar is in jouw regio.

 2. Ik heb gehoord dat er speciale coatings zijn die gebruikt kunnen worden om mat zwarte motorhelmen te behandelen. Deze coatings kunnen de matte afwerking beschermen en de levensduur van de helm verlengen. Het is belangrijk om een professionele motorhelmenwinkel te raadplegen voor advies over welke coating het beste is voor jouw specifieke helm.

 3. Ik heb gelezen dat sommige motorhelmenfabrikanten aanbevelen om geen wax of polijstmiddelen te gebruiken op matte helmen, omdat dit de afwerking kan aantasten. Het is dus belangrijk om voorzichtig te zijn bij het kiezen van een behandeling voor een matte motorhelm.

 4. Ik heb gemerkt dat mijn mat zwarte motorhelm na verloop van tijd glanzend begint te worden. Heeft iemand een idee hoe ik de matte afwerking opnieuw kan herstellen?

 5. Ik ben benieuwd of er ook speciale behandelingen zijn om de matte afwerking van motorhelmen te herstellen als deze beschadigd is geraakt. Heeft iemand daar ervaring mee?

 6. Ik heb zelf een mat zwarte motorhelm en ik heb een coating aangebracht om de helm te beschermen tegen krassen en vlekken. Het heeft echt geholpen om de helm er als nieuw uit te laten zien, zelfs na maandenlang intensief gebruik.

 7. Ik heb een vriend die een mat zwarte motorhelm heeft en hij heeft deze laten behandelen met een speciale coating die ook beschermt tegen UV-straling. Zo blijft de helm mooi zwart en wordt hij niet vaal door de zon.

 8. Het is belangrijk om de gebruiksaanwijzing van de fabrikant van je motorhelm te raadplegen voordat je een speciale coating of behandeling gebruikt. Niet alle helmen kunnen op dezelfde manier worden behandeld.

 9. Ik heb gehoord dat er speciale reinigingsmiddelen zijn die specifiek zijn ontworpen voor matte motorhelmen. Deze reinigingsmiddelen verwijderen vuil en vlekken zonder de matte afwerking aan te tasten. Het is belangrijk om een mild reinigingsmiddel te gebruiken en een zachte doek om krassen te voorkomen.

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen