Zijn er motorhelm houders die geschikt zijn voor montage op een muur?

Weet je wat echt bizar is? Het schijnt dat er mensen zijn die hun motorhelm gewoon op de vloer laten slingeren! Ja, je leest het goed, hun kostbare helm die hen beschermt tijdens wilde avonturen op twee wielen wordt gewoon aan zijn lot overgelaten. Maar hey, maak je geen zorgen – er is een oplossing voor dit waanzinnige probleem. In deze blogpost gaan we het hebben over motorhelm houders die geschikt zijn voor montage op een muur. We zullen je uitleggen wat een motorhelm houder is en waarom het handig kan zijn om er een aan de muur te monteren. Dus, laten we die helmen van de vloer halen en ze een welverdiende plek aan de muur geven!

Wat is een motorhelm houder?

Een motorhelm houder is een handig accessoire dat speciaal is ontworpen om je motorhelm veilig en gemakkelijk op te bergen wanneer je niet aan het rijden bent. Het is een handige oplossing die ervoor zorgt dat je helm niet zomaar ergens rondslingert, en tegelijkertijd beschermt het je helm tegen beschadiging.

Voordelen van een motorhelm houder

Een motorhelm houder biedt verschillende voordelen die het de moeite waard maken om er een aan te schaffen. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen:

 • Veiligheid: Door je motorhelm op een houder te plaatsen, voorkom je dat deze per ongeluk van een tafel, stoel of andere oppervlakken valt. Dit is vooral handig als je beperkte ruimte hebt in je huis of garage. Je waardevolle helm zal veilig en beschermd zijn, klaar voor je volgende rit.
 • Bescherming: Een motorhelm houder beschermt je helm tegen krassen, deuken en andere beschadigingen. Het voorkomt ook dat de voering van de helm platgedrukt wordt, wat de pasvorm en het comfort kan beïnvloeden. Met een houder kun je er zeker van zijn dat je helm in optimale staat blijft, klaar om te worden gedragen.
 • Organisatie: Het hebben van een specifieke plek om je motorhelm op te bergen, helpt je om georganiseerd te blijven. Je hoeft niet meer te zoeken naar je helm of je af te vragen waar je hem hebt neergelegd. Met een houder kun je je helm altijd gemakkelijk vinden wanneer je hem nodig hebt.
 • Gemak: Een motorhelm houder maakt het opbergen en pakken van je helm eenvoudig en snel. Je kunt je helm simpelweg op de houder plaatsen en weer oppakken wanneer je wilt gaan rijden. Dit bespaart je tijd en moeite, zodat je meer tijd kunt besteden aan het genieten van je rit.

Soorten motorhelm houders

Er zijn verschillende soorten motorhelm houders op de markt, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Hier zijn enkele populaire opties:

 1. Wandgemonteerde houders: Deze houders worden aan de muur bevestigd en bieden een handige plek om je helm op te hangen. Ze zijn ruimtebesparend en kunnen gemakkelijk in je garage, gang of een andere geschikte locatie worden gemonteerd.
 2. Tafel- of bureaustandaarden: Deze houders zijn ontworpen om op een tafel, bureau of een ander vlak oppervlak te worden geplaatst. Ze zijn draagbaar en kunnen worden verplaatst naar waar je ze nodig hebt. Ideaal voor mensen die hun helm binnen handbereik willen houden.
 3. Speciale houders: Sommige motorhelmen worden geleverd met een specifieke houder die perfect bij het ontwerp van de helm past. Deze houders bieden een naadloze en esthetisch aantrekkelijke oplossing.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een motorhelm houder?

Bij het kiezen van een motorhelm houder zijn er enkele belangrijke factoren om rekening mee te houden. Hier zijn enkele punten die je kunt overwegen:

 • Materiaal: Zorg ervoor dat de houder is gemaakt van duurzaam materiaal dat bestand is tegen de belasting van het dragen van een helm. Stabiele materialen zoals metaal of stevig plastic zijn goede keuzes.
 • Montagemogelijkheden: Controleer of de houder eenvoudig te monteren is en of het past bij de beschikbare ruimte in je huis of garage. Wandgemonteerde houders moeten bijvoorbeeld worden bevestigd aan stevige oppervlakken.
 • Compatibiliteit: Controleer of de houder geschikt is voor jouw type helm. Sommige houders zijn specifiek ontworpen voor bepaalde merken of modellen, terwijl andere universeel kunnen worden gebruikt.

Waarom een motorhelm houder aan de muur monteren?

Het hebben van een motorhelm is essentieel voor iedereen die regelmatig op een motor rijdt. Een goede helm biedt niet alleen bescherming, maar is ook een waardevol bezit dat goed moet worden onderhouden. Een handige manier om je helm veilig op te bergen en tegelijkertijd ruimte te besparen, is door een motorhelm houder aan de muur te monteren. In dit artikel zullen we de verschillende voordelen van deze muurbevestiging bespreken.

Ruimtebesparing

Een van de belangrijkste voordelen van het monteren van een motorhelm houder aan de muur is dat het ruimte bespaart. Vooral als je beperkte opbergruimte hebt in je huis of garage, kan dit een enorme uitkomst zijn. In plaats van je helm ergens op een plank of in een kast te moeten leggen, kun je deze eenvoudig aan de muur hangen met behulp van een helmhouder. Hierdoor houd je meer ruimte over voor andere spullen en kun je je motorhelm gemakkelijk terugvinden wanneer je deze nodig hebt.

Altijd bij de hand

Een ander voordeel van het gebruik van een muurbevestiging voor je motorhelm is dat je deze altijd bij de hand hebt. Stel je voor dat je klaar bent om op je motor te stappen en je helm is nergens te bekennen. Dit kan voor frustratie en onnodig tijdverlies zorgen. Met een helmhouder aan de muur kun je er echter zeker van zijn dat je helm altijd op dezelfde plaats hangt en gemakkelijk te vinden is wanneer je wilt gaan rijden. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat je altijd goed beschermd de weg op gaat.

Tentoonstellen en decoreren

Naast de praktische voordelen van het monteren van een motorhelm houder aan de muur, biedt het ook de mogelijkheid om je helm mooi tentoon te stellen en er een decoratief element van te maken. Sommige helmhouders zijn ontworpen met oog voor esthetiek en kunnen een prachtige toevoeging zijn aan je interieur. Met een stijlvolle helmhouder kun je je motorhelm laten zien als een trofee en er tegelijkertijd voor zorgen dat deze veilig en beschermd blijft.

Vergelijkende tabel

Om de voordelen van een motorhelm houder aan de muur nog duidelijker te maken, hebben we een vergelijkende tabel opgesteld met enkele belangrijke punten:

Voordelen Motorhelm houder aan de muur
Ruimtebesparend
Altijd bij de hand
Tentoonstellen
Bescherming van helm
Decoratieve toevoeging

Deze vergelijkende tabel laat zien dat een motorhelm houder aan de muur verschillende voordelen biedt, van ruimtebesparing tot het tentoonstellen van je helm als decoratief element.

Kortom, het monteren van een motorhelm houder aan de muur is een praktische en esthetisch aantrekkelijke oplossing om je helm veilig op te bergen en tegelijkertijd ruimte te besparen. Of je nu weinig opbergruimte hebt, je helm altijd bij de hand wilt hebben of je helm wilt tentoonstellen, een helmhouder aan de muur is een slimme keuze. Kies een stijlvolle helmhouder die bij je interieur past en geniet van de vele voordelen die deze eenvoudige maar effectieve oplossing biedt.

Welke motorhelm houders zijn geschikt voor montage op een muur?

Als je op zoek bent naar een handige manier om je motorhelm op te bergen, kan een muurbevestiging een uitstekende oplossing zijn. Er zijn verschillende motorhelm houders op de markt die speciaal zijn ontworpen voor montage op een muur. In dit artikel zullen we kijken naar enkele van de beste opties die beschikbaar zijn en waar je op moet letten bij het maken van je keuze.

Eenvoudig ontwerp en duurzaam materiaal

Sommige motorhelm houders hebben een eenvoudig ontwerp zonder al te veel toeters en bellen. Deze houders zijn meestal gemaakt van duurzaam materiaal zoals metaal of kunststof en bieden een stevige en betrouwbare oplossing voor het opbergen van je helm. Ze zijn vaak verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten, zodat je er een kunt kiezen die perfect bij je interieur past.

Geavanceerde functies

Als je op zoek bent naar iets meer dan alleen een standaard muurbevestiging, zijn er ook motorhelm houders met geavanceerde functies beschikbaar. Sommige houders zijn bijvoorbeeld voorzien van ingebouwde verlichting, waardoor je helm een echte blikvanger wordt in je huis of garage. Andere houders hebben een slot, zodat je je helm veilig kunt opbergen en diefstal kunt voorkomen.

Grootte en gewicht

Bij het kiezen van een motorhelm houder is het belangrijk om rekening te houden met de grootte en het gewicht van je helm. Niet alle houders zijn geschikt voor alle soorten helmen, dus het is belangrijk om de specificaties van de houder te controleren voordat je een aankoop doet. Sommige houders hebben bijvoorbeeld een maximale draagcapaciteit van 5 kilogram, terwijl andere houders geschikt zijn voor zwaardere helmen.

Vergelijkende tabel

Om je te helpen bij het maken van je keuze, hebben we een vergelijkende tabel samengesteld met enkele populaire motorhelm houders:

Merk Model Functies Geschikt voor helmgrootte Maximale draagcapaciteit
HouderX Model A Eenvoudig ontwerp, duurzaam materiaal Alle maten 5 kilogram
HouderY Model B Ingebouwde verlichting Alle maten 3 kilogram
HouderZ Model C Slot voor diefstalpreventie Alle maten 8 kilogram

Waar moet je op letten bij het kiezen van een motorhelm houder?

Bij het kiezen van een motorhelm houder voor montage op een muur zijn er enkele factoren waarmee je rekening moet houden. Het vinden van de juiste houder is namelijk essentieel om je motorhelm veilig op te bergen en te beschermen tegen beschadigingen. Hieronder bespreken we de belangrijkste punten waar je op moet letten bij het kiezen van een motorhelm houder.

1. Stevigheid

Een van de belangrijkste eigenschappen van een goede motorhelm houder is de stevigheid. Je wilt immers niet dat je helm, die vaak een behoorlijke investering is, zomaar van de muur valt. Let daarom op het materiaal waarvan de houder gemaakt is, zoals stevig metaal of robuust kunststof. Ook is het belangrijk om te kijken naar de maximale draagkracht van de houder. Deze moet voldoende zijn om het gewicht van je motorhelm te kunnen dragen.

2. Installatiegemak

Een andere factor om rekening mee te houden is het installatiegemak van de motorhelm houder. Kies voor een houder die eenvoudig te monteren is aan de muur, bijvoorbeeld met behulp van schroeven of een sterke plakstrip. Een goede houder wordt geleverd met duidelijke instructies en alle benodigde bevestigingsmaterialen. Zo kun je snel en probleemloos je helm ophangen.

3. Esthetiek

Natuurlijk wil je dat de motorhelm houder er ook goed uitziet. Het ophangen van je motorhelm kan namelijk een prominente plek in je interieur innemen, dus het is fijn als de houder visueel aantrekkelijk is. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel verschillende designs en stijlen beschikbaar, zodat je een houder kunt kiezen die past bij jouw smaak en interieur.

4. Prijs-kwaliteitverhouding

Bij het kiezen van een motorhelm houder is het belangrijk om te kijken naar de prijs-kwaliteitverhouding. Je wilt immers een houder die lang meegaat en je helm op een veilige manier kan opbergen. Vergelijk daarom verschillende merken en modellen op basis van prijs en kwaliteit. Let ook op eventuele garanties of keurmerken die een indicatie kunnen geven van de betrouwbaarheid en duurzaamheid van de houder.

5. Extra functies

Sommige motorhelm houders bieden ook extra functies die het gebruiksgemak vergroten. Denk bijvoorbeeld aan een ingebouwde sleutelhaak, zodat je je motorhelm en sleutels op één plek kunt ophangen. Andere houders hebben weer een opbergvakje voor motoraccessoires, zoals handschoenen of een nekwarmer. Overweeg welke extra functies voor jou handig kunnen zijn en kies een houder die daaraan voldoet.

Ontdek de perfecte oplossing om je motorhelm veilig en stijlvol op te bergen aan de muur

Conclusie:

In deze blogpost hebben we uitgelegd dat er motorhelm houders zijn die geschikt zijn voor montage op een muur. We hebben besproken waarom het handig kan zijn om een houder aan de muur te hebben en welke houders hiervoor geschikt zijn. Nu je de nodige informatie hebt, kun je een weloverwogen keuze maken en een motorhelm houder kiezen die perfect bij jou en je muur past.

5 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Ik zou graag wat meer details willen over de installatie van een motorhelm houder aan de muur. Zijn er specifieke gereedschappen nodig?

 2. Ik heb zelf een motorhelm houder die ik op de grond heb staan. Zou je kunnen uitleggen wat de voordelen zijn van het monteren van een houder aan de muur?

 3. Ik heb onlangs een nieuwe muurbevestiging nodig gehad voor mijn motorhelm, en dit artikel heeft me veel geholpen bij het maken van mijn keuze. Bedankt voor de handige informatie!

 4. Ik ben benieuwd of er ook motorhelm houders zijn die geschikt zijn voor montage op een deur of kastdeur?

  • Ja, er zijn motorhelm houders verkrijgbaar die specifiek ontworpen zijn voor montage op een deur of kastdeur. Dit kan handig zijn als je beperkte ruimte hebt in je garage of huis.

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen