Zijn er communicatiesystemen die handsfree bellen mogelijk maken tijdens het motorrijden?

Ben je een motorrijder die graag onderweg bereikbaar wil blijven, maar ook veiligheid hoog in het vaandel heeft staan? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze blogpost gaan we het hebben over communicatiesystemen die handsfree bellen mogelijk maken tijdens het motorrijden. We begrijpen dat het belangrijk voor je is om altijd in contact te kunnen blijven, maar we weten ook dat veiligheid op de weg een absolute prioriteit is. Daarom gaan we je helpen bij het vinden van de juiste communicatiesysteem voor je motorhelm, zodat je kunt genieten van de vrijheid van de open weg zonder concessies te doen aan je veiligheid. Dus leun achterover, ontspan en laten we samen ontdekken welke opties er zijn voor handsfree bellen tijdens het motorrijden.

Wat zijn communicatiesystemen voor motorhelmen?

Motorrijden is een fantastische ervaring, maar het kan soms een eenzame activiteit lijken. Het gevoel van vrijheid op de weg kan echter nog beter worden als je kunt communiceren met andere rijders, handsfree kunt bellen, naar je favoriete muziek kunt luisteren of zelfs instructies van je GPS kunt ontvangen. Dit is waar communicatiesystemen voor motorhelmen in beeld komen. Ze zijn speciale apparaten die in je helm kunnen worden geïnstalleerd en die communicatie mogelijk maken terwijl je onderweg bent.

Handsfree bellen

Een van de belangrijkste functies van communicatiesystemen voor motorhelmen is de mogelijkheid om handsfree te bellen. Dit betekent dat je je telefoon niet hoeft vast te houden of je aandacht van de weg hoeft af te halen. Met een communicatiesysteem kun je gesprekken voeren terwijl je veilig op je motor rijdt. Sommige systemen hebben zelfs geavanceerde ruisonderdrukkingstechnologie, zodat je duidelijk kunt worden gehoord, zelfs als je over de snelweg raast.

Luister naar je favoriete muziek

Met een communicatiesysteem voor motorhelmen kun je ook genieten van je favoriete muziek terwijl je onderweg bent. Je kunt je eigen afspeellijsten maken en je favoriete nummers afspelen zonder dat je je smartphone hoeft vast te houden of oordopjes in hoeft te doen. Sommige systemen hebben zelfs ingebouwde FM-radio’s, zodat je kunt afstemmen op je favoriete radiostations en de nieuwste hits kunt beluisteren.

GPS-instructies

Voor diegenen die graag nieuwe plaatsen ontdekken en lange ritten maken, kunnen communicatiesystemen voor motorhelmen ook GPS-instructies bieden. Je kunt de aanwijzingen van je GPS rechtstreeks in je helm horen, zonder de noodzaak om op je telefoon of GPS-apparaat te kijken. Dit zorgt voor een veiligere en meer ontspannen rijervaring, omdat je je volledig kunt concentreren op de weg voor je.

Communicatie met andere rijders

Een andere handige functie van communicatiesystemen voor motorhelmen is de mogelijkheid om te communiceren met andere rijders. Dit kan vooral handig zijn tijdens groepsritten, waar je snel kunt schakelen tussen je mede-rijders om te waarschuwen voor gevaren of om gewoon een praatje te maken. Sommige systemen hebben een bereik van enkele kilometers, zodat je in contact kunt blijven met je rijmaatjes, zelfs als je verspreid bent over de weg.

Vergelijkende tabel

Functie Handsfree bellen Muziek afspelen GPS-instructies Communicatie met andere rijders
Communicatiesysteem 1 Ja Ja Ja Ja
Communicatiesysteem 2 Ja Ja Ja Ja
Communicatiesysteem 3 Ja Ja Ja Ja

Zoals je kunt zien, bieden de meeste communicatiesystemen voor motorhelmen alle bovengenoemde functies. Het is echter belangrijk om te controleren of het systeem compatibel is met je helm en of het voldoende batterijduur heeft om je hele rit te kunnen genieten van alle functies.

Kortom, communicatiesystemen voor motorhelmen zijn geweldige gadgets die je rijervaring naar een hoger niveau kunnen tillen. Of je nu wilt bellen, naar muziek wilt luisteren, GPS-instructies nodig hebt of contact wilt houden met andere rijders, er is een systeem dat bij jouw behoeften past. Investeer in een communicatiesysteem en geniet van een veilige en geconnecteerde rit!

Draadloze technologie

De communicatiesystemen voor motorhelmen maken gebruik van draadloze technologie, zoals Bluetooth, om verbinding te maken met je smartphone of andere apparaten. Dit betekent dat je geen gedoe meer hebt met kabels die in de weg zitten tijdens het rijden. Met een eenvoudige verbinding via Bluetooth kun je snel en gemakkelijk communiceren met je telefoon of andere apparaten.

Ingebouwde microfoons en luidsprekers

De communicatiesystemen zijn uitgerust met ingebouwde microfoons en luidsprekers. Dit stelt je in staat om te praten en te luisteren zonder je handen van het stuur te halen. Stel je voor dat je onderweg bent en je wilt een telefoongesprek voeren of naar je favoriete muziek luisteren, zonder je aandacht van de weg af te leiden. Met een communicatiesysteem in je motorhelm is dit geen probleem meer. De microfoon zorgt ervoor dat je stem duidelijk wordt opgevangen en de luidsprekers leveren helder geluid, zelfs bij hogere snelheden.

Gemak en veiligheid

Deze communicatiesystemen bieden een ongekend niveau van gemak en veiligheid tijdens het rijden. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

 • Handsfree communicatie: Met een communicatiesysteem hoef je je handen niet van het stuur te halen om te bellen of te luisteren naar aanwijzingen van je navigatiesysteem. Dit verhoogt de veiligheid en zorgt ervoor dat je je volledig kunt concentreren op de weg.
 • Groepscommunicatie: Veel communicatiesystemen bieden de mogelijkheid om verbinding te maken met andere rijders in je groep. Dit stelt je in staat om eenvoudig met elkaar te communiceren tijdens het rijden, zonder te hoeven schreeuwen of handgebaren te maken.
 • Muziek en navigatie: Met een communicatiesysteem kun je ook genieten van je favoriete muziek of gebruikmaken van navigatie-apps op je smartphone. Dit maakt lange ritten aangenamer en helpt je om gemakkelijk je bestemming te bereiken.

Vergelijkingstabel

Hieronder vind je een vergelijkingstabel met enkele populaire communicatiesystemen voor motorhelmen:

Merk Model Bluetooth-versie Bereik Gesprekstijd Waterdicht
Sena 20S Evo Bluetooth 4.1 2 km 13 uur Ja
Cardo Packtalk Bold Bluetooth 4.1 1,6 km 13 uur Ja
Interphone F5MC Bluetooth 3.0 1,3 km 12 uur Ja

Deze communicatiesystemen zijn slechts enkele voorbeelden van wat er op de markt verkrijgbaar is. Het is belangrijk om te kijken naar jouw specifieke behoeften en budget bij het kiezen van een communicatiesysteem voor jouw motorhelm.

Veilig bellen zonder je handen van het stuur te halen

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een communicatiesysteem voor je motorhelm is dat je veilig kunt bellen zonder je handen van het stuur te halen. Dit betekent dat je je volledig kunt concentreren op de weg en je handen altijd op hun plek kunt houden.

Met een handsfree systeem kun je eenvoudig oproepen beantwoorden of zelfs zelf bellen, zonder dat je je telefoon hoeft vast te houden. Dit is vooral handig als je onderweg belangrijke telefoongesprekken moet voeren, zoals het regelen van een ontmoetingspunt met je motorvrienden of het informeren van je familie over je aankomsttijd.

Instructies ontvangen van je GPS

Een ander voordeel van een communicatiesysteem voor je motorhelm is dat je gemakkelijk instructies kunt ontvangen van je GPS terwijl je aan het rijden bent. Dit betekent dat je nooit meer hoeft te stoppen om je route te controleren of om de weg te vragen.

Met de juiste helmcommunicatiesystemen kun je de instructies rechtstreeks in je oor horen, zodat je altijd op de hoogte bent van je volgende afslag of richting. Dit is vooral handig als je lange afstanden rijdt of als je in onbekend gebied bent.

Luisteren naar je favoriete muziek

Naast het ontvangen van instructies van je GPS, kun je met een communicatiesysteem voor je motorhelm ook naar je favoriete muziek luisteren tijdens het rijden. Dit kan je rit aangenamer maken en je helpen ontspannen tijdens lange ritten.

Sommige communicatiesystemen bieden zelfs de mogelijkheid om draadloos verbinding te maken met je smartphone, zodat je toegang hebt tot je volledige muziekbibliotheek. Je kunt nummers overslaan, het volume aanpassen en zelfs je favoriete afspeellijsten oproepen, allemaal zonder je handen van het stuur te halen.

Communiceren met andere rijders

Een extra voordeel van bepaalde communicatiesystemen voor motorhelmen is dat je kunt communiceren met andere rijders. Dit kan vooral handig zijn tijdens groepsritten, waarbij je elkaar op de hoogte kunt houden van eventuele obstakels, routeveranderingen of gewoon om een praatje te maken.

Met deze systemen kun je direct met andere rijders praten, net als bij een walkietalkie. Dit kan de algemene veiligheid en het plezier van groepsritten vergroten, omdat je altijd met elkaar in contact kunt blijven, zelfs als je verspreid bent over verschillende motorfietsen.

Vergelijkingstabel

Hieronder vind je een handige vergelijkingstabel met enkele populaire communicatiesystemen voor motorhelmen:

Merk Model Handsfree bellen GPS-instructies Muziek afspelen Communicatie met andere rijders
Sena 20S EVO Ja Ja Ja Ja
Cardo Packtalk Bold Ja Ja Ja Ja
JBL Free X Ja Nee Ja Nee

Deze tabel geeft je een idee van wat er op de markt beschikbaar is en welke functies elk systeem biedt. Het is belangrijk om te onthouden dat er nog veel meer merken en modellen zijn om uit te kiezen, dus het is altijd een goed idee om je onderzoek te doen en de specificaties van elk systeem te vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt.

In conclusie biedt een communicatiesysteem voor je motorhelm vele voordelen, waaronder veilig bellen zonder je handen van het stuur te halen, instructies ontvangen van je GPS, luisteren naar je favoriete muziek en communiceren met andere rijders. Met de juiste keuze kun je je motorrit nog aangenamer en veiliger maken.

Overwegingen bij het kiezen van een communicatiesysteem

Wanneer je op zoek bent naar een communicatiesysteem voor je motorhelm, zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Het kiezen van het juiste systeem kan een groot verschil maken in je rijervaring en veiligheid. In dit artikel bespreken we enkele belangrijke overwegingen om je te helpen bij het maken van de beste keuze.

Geluidskwaliteit

Een goede geluidskwaliteit is essentieel voor een effectieve communicatie tijdens het rijden. Het is belangrijk dat je het geluid duidelijk kunt horen, zelfs bij hogere snelheden. Bij het vergelijken van verschillende communicatiesystemen kun je letten op de volgende aspecten:

 • Zijn er speciale technologieën of algoritmes die zorgen voor een helder geluid?
 • Wordt omgevingsgeluid actief onderdrukt om de spraakverstaanbaarheid te verbeteren?
 • Is er sprake van ruis of vervorming bij hogere snelheden?

Batterijduur

Niets is frustrerender dan halverwege je rit zonder communicatie komen te zitten omdat de batterij van je communicatiesysteem leeg is. Het is belangrijk om te kijken naar de batterijduur van het systeem en te bepalen of deze voldoende is voor jouw rijbehoeften. Enkele punten om op te letten:

 • Hoe lang gaat de batterij mee bij continu gebruik?
 • Is er een snellaadfunctie beschikbaar?
 • Zijn er mogelijkheden om de batterijduur te verlengen, bijvoorbeeld door reservebatterijen?

Bereik

Het bereik van een communicatiesysteem bepaalt hoe ver je kunt communiceren met andere rijders. Dit kan vooral belangrijk zijn tijdens groepsritten of wanneer je in contact wilt blijven met je rijpartner. Enkele vragen om te stellen bij het vergelijken van systemen:

 • Wat is het maximale bereik van het systeem?
 • Wordt het bereik beïnvloed door omgevingsfactoren, zoals gebouwen of het weer?
 • Zijn er mogelijkheden om het bereik te vergroten, bijvoorbeeld door het toevoegen van een externe antenne?

Compatibiliteit

Het is handig als je communicatiesysteem naadloos samenwerkt met andere apparaten die je gebruikt tijdens het rijden, zoals je smartphone, navigatiesysteem of muziekspeler. Let bij het vergelijken van systemen op de volgende aspecten:

 • Is het systeem compatibel met jouw smartphone en andere apparaten?
 • Kun je eenvoudig oproepen beantwoorden en muziek bedienen via het systeem?
 • Zijn er speciale apps beschikbaar om de functionaliteit verder uit te breiden?

Installatie en bediening

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de installatie en bediening van het communicatiesysteem. Een systeem dat makkelijk te installeren en bedienen is, kan je veel tijd en frustratie besparen. Enkele punten om op te letten:

 • Hoe wordt het systeem geïnstalleerd in je motorhelm en is het compatibel met jouw helmmodel?
 • Zijn de knoppen en bedieningselementen makkelijk te gebruiken, zelfs met handschoenen aan?
 • Zijn er duidelijke instructies beschikbaar voor de installatie en bediening?

Een slimme oplossing voor veilig handsfree bellen op de motor

Conclusie:

In dit blogartikel hebben we ontdekt dat er verschillende communicatiesystemen zijn die handsfree bellen mogelijk maken tijdens het motorrijden. Deze systemen bieden talloze voordelen en kunnen een waardevolle toevoeging zijn aan je motoruitrusting. Het is belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren bij het kiezen van een systeem, zoals gebruiksgemak, geluidskwaliteit en prijs. Kies het systeem dat het beste past bij jouw behoeften en geniet van plezierige en veilige ritten!

12 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Ik zou graag meer willen weten over de prijsklasse van deze communicatiesystemen. Zijn ze betaalbaar voor de gemiddelde motorrijder?

  • De prijs van communicatiesystemen varieert afhankelijk van het merk en de functionaliteit. Er zijn systemen beschikbaar in verschillende prijsklassen, dus er is waarschijnlijk een optie die past bij jouw budget.

 2. Ik heb zelf het Sena 20S Evo communicatiesysteem en ik ben er erg tevreden over. Het is betrouwbaar en de geluidskwaliteit is uitstekend. Een aanrader!

 3. Ik zou graag wat meer tips willen hebben over hoe je een goed communicatiesysteem kunt kiezen. Waar moet ik op letten?

  • Bij het kiezen van een communicatiesysteem is het belangrijk om te letten op de batterijduur, de geluidskwaliteit, het bereik, de compatibiliteit met andere apparaten en de gebruiksvriendelijkheid. Het kan ook helpen om beoordelingen en ervaringen van andere motorrijders te lezen.

 4. Ik begrijp het belang van communicatiesystemen tijdens het rijden, maar ik vraag me af of het niet afleidend kan zijn. Heeft iemand hier ervaring mee?

  • Het is begrijpelijk dat je je zorgen maakt over mogelijke afleiding. Het is belangrijk om het communicatiesysteem op een veilige en verantwoorde manier te gebruiken, met de focus op de weg. Veel systemen hebben spraakbediening en beperken de functionaliteit tijdens het rijden om afleiding te minimaliseren.

 5. Ik ben het ermee eens dat handsfree communicatiesystemen tijdens het motorrijden erg handig kunnen zijn. Ik heb er zelf een en ik kan bevestigen dat het helpt om veilig te blijven terwijl je onderweg bent.

 6. Ik vraag me af of er communicatiesystemen zijn die ook GPS-navigatie bieden. Het zou handig zijn om de weg te kunnen vinden tijdens het rijden.

 7. Ik vroeg me af of er ook communicatiesystemen zijn die compatibel zijn met verschillende merken en modellen van motorhelmen. Zijn er beperkingen in termen van compatibiliteit?

  • Veel communicatiesystemen zijn ontworpen om compatibel te zijn met verschillende merken en modellen van motorhelmen. Het is echter altijd belangrijk om de specificaties van het systeem te controleren en te controleren of het compatibel is met jouw specifieke helm.

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen