Zijn camouflage motorhelmen ook veilig?

Heb je ooit overwogen om een camouflage motorhelm te dragen tijdens jouw motoravonturen? Misschien ben je wel een liefhebber van de stoere uitstraling die ze geven, of misschien houd je gewoon van de unieke stijl die ze bieden. Maar net als jij, had ik ook mijn twijfels over de veiligheid van deze helmen. Daarom besloot ik om me erin te verdiepen en alle feiten op een rijtje te zetten. In deze blogpost zullen we samen kijken naar de vraag: zijn camouflage motorhelmen ook veilig? We zullen de verschillende aspecten van deze helmen onderzoeken en de veiligheidskenmerken bespreken, zodat jij een weloverwogen beslissing kunt nemen. Laten we beginnen!

Wat zijn camouflage motorhelmen?

Motorrijden is niet alleen een geweldige manier om van de weg te genieten, maar het biedt ook een gevoel van vrijheid en avontuur. Veiligheid staat altijd voorop bij het rijden op een motor, en een van de belangrijkste veiligheidsmaatregelen is het dragen van een motorhelm. Maar wie zegt dat veiligheid niet stijlvol kan zijn? Camouflage motorhelmen zijn de perfecte combinatie van functionaliteit en design.

Waarom zijn camouflage motorhelmen populair?

Camouflage motorhelmen zijn de laatste jaren enorm populair geworden onder motorrijders, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Hier zijn een paar redenen waarom ze zo geliefd zijn:

 1. Stijlvol en trendy: Camouflagepatronen zijn tijdloos en spreken veel motorrijders aan vanwege hun stoere en avontuurlijke uitstraling. Het toevoegen van camouflage aan een motorhelm geeft een extra dimensie aan de algehele esthetiek van de rijder.
 2. Veiligheid: Hoewel camouflage helmen er geweldig uitzien, zijn ze niet alleen ontworpen om er goed uit te zien. Ze bieden dezelfde bescherming en veiligheidsvoorzieningen als reguliere helmen. Het dragen van een camouflage motorhelm zorgt ervoor dat je er goed uitziet en tegelijkertijd je hoofd beschermt.
 3. Persoonlijkheid: Motorrijders zijn altijd op zoek naar manieren om hun eigen persoonlijkheid uit te drukken en zich te onderscheiden van de massa. Een camouflage motorhelm biedt een unieke manier om je individualiteit te tonen en je eigen stijl te laten zien.

Verschillende soorten camouflagepatronen

Camouflage motorhelmen zijn verkrijgbaar in verschillende patronen, zodat motorrijders de mogelijkheid hebben om de look te kiezen die het beste bij hen past. Hier zijn enkele populaire camouflagepatronen die beschikbaar zijn:

 1. Woodland: Dit patroon is geïnspireerd op de natuurlijke omgeving en bestaat uit verschillende tinten groen, bruin en zwart. Het is perfect voor rijders die graag off-road rijden en zich willen mengen met hun omgeving.
 2. Desert: Dit patroon is ideaal voor rijders die van woestijnlandschappen houden. Het bestaat uit zandkleurige tinten en kan helpen om een avontuurlijke en stoere uitstraling te creëren.
 3. Urban: Voor rijders die liever in de stad rijden, is het urban camouflagepatroon de perfecte keuze. Het bestaat uit grijze en zwarte tinten en past goed bij een moderne en stedelijke omgeving.

Veiligheidskenmerken van camouflage motorhelmen

Inleiding

In deze blogpost willen we graag de belangrijkste veiligheidskenmerken van camouflage motorhelmen onder de loep nemen. Motorhelmen zijn essentiële beschermende uitrusting voor motorrijders, en het is van cruciaal belang om een helm te kiezen die niet alleen goed bij je past, maar ook voldoet aan de geldende veiligheidsnormen. We zullen bespreken wat deze normen inhouden en welke specifieke eigenschappen camouflage motorhelmen hebben om de veiligheid van de motorrijder te waarborgen.

Veiligheidsnormen voor motorhelmen

Voordat we ingaan op de veiligheidskenmerken van camouflage motorhelmen, is het belangrijk om te begrijpen welke veiligheidsnormen er gelden voor motorhelmen. In Europa moeten motorhelmen voldoen aan de ECE 22.05-norm, die wordt erkend en geaccepteerd in de meeste Europese landen. Deze norm stelt eisen aan onder andere de bescherming tegen impact, het gezichtsveld, de kinriem en het materiaal waaruit de helm is vervaardigd.

Bescherming tegen impact

Een van de belangrijkste veiligheidskenmerken van elke motorhelm is de bescherming tegen impact. Camouflage motorhelmen zijn voorzien van een stevige en duurzame buitenschaal die is ontworpen om schokken te absorberen en de impact op het hoofd te verminderen bij een val of botsing. Sommige merken maken gebruik van geavanceerde materialen zoals carbonvezel of glasvezelversterkt kunststof om een optimale combinatie van sterkte en lichtgewicht te bieden.

Gezichtsveld en ventilatie

Een goed gezichtsveld is essentieel voor de veiligheid van motorrijders. Camouflage motorhelmen hebben vaak een breder gezichtsveld, zodat motorrijders een beter zicht hebben op de weg en het verkeer om hen heen. Daarnaast zorgen ventilatieopeningen op strategische plaatsen voor een goede luchtstroom en voorkomen ze oververhitting tijdens lange ritten op warme dagen.

Kinriem en sluitsysteem

De kinriem van een motorhelm moet stevig en betrouwbaar zijn om ervoor te zorgen dat de helm goed op zijn plaats blijft bij een ongeval. Camouflage motorhelmen zijn vaak uitgerust met een snelsluitingssysteem zoals een dubbel-D-ring, dat een veilige en eenvoudige bevestiging garandeert. Dit systeem zorgt ervoor dat de helm stevig op het hoofd blijft zitten, zelfs bij hoge snelheden of bij onverwachte bewegingen.

Specifieke eigenschappen van camouflage motorhelmen

Naast de algemene veiligheidskenmerken hebben camouflage motorhelmen vaak ook specifieke eigenschappen die de veiligheid en het comfort van de motorrijder verder verbeteren. Enkele van deze eigenschappen zijn:

 • Reflecterende elementen: Sommige camouflage motorhelmen hebben reflecterende details of strepen die de zichtbaarheid van de motorrijder verbeteren, vooral ’s nachts of bij slechte weersomstandigheden.
 • Geïntegreerd zonnevizier: Een geïntegreerd zonnevizier biedt gemak en bescherming tegen verblinding, zonder dat je een aparte zonnebril hoeft te dragen.
 • Uitneembare en wasbare binnenvoering: Een uitneembare en wasbare binnenvoering zorgt voor een frisse en hygiënische helm, omdat je de voering gemakkelijk kunt verwijderen en reinigen.

Overwegingen bij het kiezen van een camouflage motorhelm

Bij het kiezen van een motorhelm is het belangrijk om verschillende factoren in overweging te nemen. Als je op zoek bent naar een camouflage motorhelm, zijn er nog een paar extra aspecten waar je rekening mee moet houden. In dit artikel zullen we enkele belangrijke overwegingen bespreken om je te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Pasvorm

Een goede pasvorm is essentieel voor comfort en veiligheid tijdens het rijden. Bij het selecteren van een camouflage motorhelm is het belangrijk om te zorgen dat de helm goed aansluit op je hoofd. Let op de volgende punten:

 • Meet je hoofdomtrek op en vergelijk dit met de maattabel van de fabrikant.
 • Probeer verschillende merken en modellen uit om te zien welke het beste bij jouw hoofdvorm past.
 • Controleer of de helm niet te strak zit en geen drukpunten veroorzaakt.

Een goede pasvorm zorgt ervoor dat de helm stevig op zijn plaats blijft tijdens het rijden en minimaliseert het risico op letsel bij een ongeval.

Comfort

Naast een goede pasvorm is comfort een belangrijk aspect van een motorhelm. Tijdens lange ritten wil je ervoor zorgen dat je helm comfortabel blijft zitten en geen ongemak veroorzaakt. Let op de volgende comfortkenmerken:

 • Ventilatie: Kies een helm met voldoende ventilatieopeningen om de luchtstroom te bevorderen en oververhitting te voorkomen.
 • Gewicht: Een lichtere helm kan comfortabeler zijn, vooral tijdens lange ritten.
 • Voering: Controleer of de voering zacht en comfortabel is, en of deze gemakkelijk te verwijderen en schoon te maken is.

Het is belangrijk om een helm te kiezen die je comfortabel kunt dragen, zodat je optimaal kunt genieten van je motorrit.

Zichtbaarheid

Hoewel een camouflage motorhelm er stoer en stijlvol uitziet, is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je goed zichtbaar bent op de weg. Hier zijn enkele tips om de zichtbaarheid te verbeteren:

 • Reflectoren: Kies een helm met reflecterende details of voeg zelf reflecterende stickers toe om de zichtbaarheid te vergroten, vooral ’s nachts.
 • Kleur: Hoewel camouflage een coole look heeft, kan het soms moeilijk zijn om op te vallen in het verkeer. Overweeg een helm met een combinatie van camouflage en felle kleuren om de zichtbaarheid te verbeteren.
 • Vizier: Controleer of de helm een helder vizier heeft dat een goed zicht biedt op de weg. Een anti-condens coating kan ook handig zijn in vochtige omstandigheden.

Zorg ervoor dat je veiligheid voorop staat en dat je goed zichtbaar bent tijdens het rijden, zelfs met een camouflage motorhelm.

Het kiezen van de juiste camouflage motorhelm is een belangrijke beslissing. Door rekening te houden met de pasvorm, het comfort en de zichtbaarheid, kun je een helm vinden die perfect bij jouw behoeften past. Vergeet niet om verschillende merken en modellen uit te proberen voordat je een definitieve keuze maakt. Veiligheid en comfort zijn van het grootste belang tijdens het motorrijden, en een goede helm speelt hierbij een cruciale rol.

Aanbeveling

Motorrijden is een geweldige ervaring, maar veiligheid moet altijd voorop staan. Een belangrijk onderdeel van veilig motorrijden is het dragen van een goede motorhelm. In dit artikel zullen we een aanbeveling doen over het gebruik van camouflage motorhelmen en ook andere mogelijke alternatieven bespreken voor degenen die de voorkeur geven aan een andere stijl.

Waarom camouflage motorhelmen?

Camouflage motorhelmen zijn niet alleen stijlvol, maar bieden ook verschillende voordelen voor motorrijders. Hier zijn enkele redenen waarom je zou kunnen overwegen om voor een camouflage motorhelm te kiezen:

 • Onopvallendheid: Camouflage helmen helpen motorrijders om minder op te vallen in hun omgeving. Dit kan vooral handig zijn tijdens off-road ritten of jachttochten, waar het verminderen van zichtbaarheid belangrijk is.
 • Veiligheid: Camouflage helmen zijn niet alleen een modekeuze, maar kunnen ook bijdragen aan de veiligheid. Ze kunnen motorrijders helpen om minder op te vallen voor andere weggebruikers, waardoor de kans op ongelukken mogelijk wordt verminderd.
 • Persoonlijke stijl: Voor sommige motorrijders is het uiterlijk net zo belangrijk als de functionaliteit. Camouflage helmen bieden een unieke en stoere uitstraling die perfect kan passen bij de persoonlijke stijl van een motorrijder.

Populaire camouflage motorhelm merken en modellen

Als je geïnteresseerd bent in een camouflage motorhelm, zijn er verschillende merken en modellen waaruit je kunt kiezen. Hier zijn enkele populaire opties:

 1. Shoei GT-Air II Camo: Deze helm combineert een camouflagepatroon met de hoogwaardige kwaliteit waar Shoei om bekend staat. Het biedt geavanceerde veiligheids- en comfortfuncties, zoals een geïntegreerd zonnevizier en een uitstekende ventilatie.
 2. Arai XD-4 Camo: Deze helm is perfect voor off-road avonturen. Het heeft een opvallend camouflage ontwerp en biedt een uitstekende bescherming, met een sterk en duurzaam materiaal.
 3. Bell MX-9 Adventure MIPS Camo: Deze helm is speciaal ontworpen voor avontuurlijke rijders. Het combineert een aantrekkelijk camouflagepatroon met de nieuwste MIPS-technologie voor extra veiligheid.

Alternatieven voor camouflage motorhelmen

Natuurlijk, als camouflage niet jouw stijl is, zijn er nog steeds tal van andere opties beschikbaar. Hier zijn enkele alternatieven voor degenen die de voorkeur geven aan een andere stijl:

 • Full-face helmen: Dit zijn de meest traditionele en populaire motorhelmen. Ze bieden volledige bescherming voor het hoofd en het gezicht, en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en ontwerpen.
 • Open-face helmen: Deze helmen bieden bescherming aan de bovenkant en zijkanten van het hoofd, maar laten het gezicht open. Ze zijn ideaal voor rijders die graag de wind in hun gezicht voelen en gemakkelijk willen communiceren tijdens het rijden.
 • Modulaire helmen: Deze helmen kunnen worden omgezet van een full-face helm naar een open-face helm, waardoor rijders het beste van beide werelden krijgen. Ze zijn handig voor diegenen die graag de mogelijkheid hebben om hun helm aan te passen aan verschillende rijomstandigheden.

De conclusie: kies voor veiligheid én stijl met camouflage motorhelmen!

Conclusie:

In deze blogpost hebben we je meegenomen in de wereld van camouflage motorhelmen en hun veiligheid. We hebben ontdekt dat de meeste camouflage motorhelmen voldoen aan de geldende veiligheidsnormen. Hoewel ze er stoer en uniek uitzien, is het belangrijk om ook te letten op de pasvorm, het comfort en de zichtbaarheid. We raden je aan om grondig onderzoek te doen en verschillende helmen uit te proberen voordat je een definitieve keuze maakt. Zo kun je er zeker van zijn dat je niet alleen veilig, maar ook stijlvol de weg op gaat.

Veelgestelde vragen over camouflage motorhelmen

Voldoen camouflage motorhelmen aan de wettelijke vereisten en worden ze geaccepteerd op de weg?

Ja, camouflage motorhelmen moeten voldoen aan dezelfde wettelijke vereisten als reguliere motorhelmen. Bij de aanschaf van een motorhelm is het belangrijk om te kijken of deze voldoet aan de Europese veiligheidsnorm ECE 22.05. Deze norm garandeert dat de helm een bepaalde mate van bescherming biedt bij een ongeval.

Wat betreft het gebruik van camouflage motorhelmen op de weg, kan dit per land verschillen. In Nederland is het toegestaan om een camouflage motorhelm te dragen, zolang deze voldoet aan de wettelijke vereisten en voorzien is van de juiste keurmerken. Het is echter altijd verstandig om de specifieke regelgeving van het land waarin je rijdt te raadplegen, omdat deze kan variëren.

Zijn camouflage motorhelmen net zo veilig als helmen in effen kleuren?

Ja, camouflage motorhelmen zijn net zo veilig als helmen in effen kleuren. De veiligheid van een motorhelm wordt bepaald door verschillende factoren, zoals het materiaal, de constructie en de pasvorm. De kleur van de helm heeft geen invloed op de veiligheid. Zowel camouflagehelmen als helmen in effen kleuren worden gemaakt volgens dezelfde veiligheidsstandaarden en bieden dezelfde bescherming bij een val of ongeval. Het belangrijkste is om een helm te kiezen die goed past en voldoet aan de vereiste veiligheidsnormen.

11 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Ik ben benieuwd of er speciale behandelingen zijn om de camouflageprint duurzaam te maken en de veiligheid niet aan te tasten.

 2. Maar is het niet belangrijker om te focussen op de veiligheid van de motorhelm?

 3. Het zou interessant zijn om te weten of de camouflagepatronen invloed hebben op de zichtbaarheid van motorrijders op de weg.

 4. Veiligheid zou altijd de hoogste prioriteit moeten hebben bij het kiezen van een motorhelm.

 5. Ik denk dat het belangrijk is om meer te weten over de veiligheidsaspecten van camouflage helmen voordat we ze aanbevelen.

 6. Camouflage motorhelmen kunnen een leuke en stijlvolle optie zijn voor rijders die graag opvallen.

 7. Misschien kunnen fabrikanten van camouflage helmen meer transparantie bieden over de veiligheidsnormen die ze volgen.

 8. Ik zou graag meer informatie willen zien over de veiligheidscertificering van deze helmen.

 9. Hebben rijders die camouflage helmen dragen dezelfde bescherming bij een ongeval?

 10. Het lijkt me verstandig om ook te kijken naar de duurzaamheid van de camouflageprint op de helm.

 11. Ik vraag me af of camouflage motorhelmen voldoen aan dezelfde wettelijke eisen als andere helmen.

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen