Welke veiligheidsnormen voldoen de Scorpion motorhelmen?

Hallo daar, motorliefhebber! Ben je op zoek naar een nieuwe motorhelm en wil je er zeker van zijn dat deze voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze blogpost zullen we je alles vertellen over de veiligheidsnormen waaraan de Scorpion motorhelmen voldoen. We begrijpen dat veiligheid jouw topprioriteit is en we willen je graag helpen om een weloverwogen keuze te maken. Dus laten we meteen van start gaan en ontdekken welke normen de Scorpion motorhelmen naleven!

Waarom zijn veiligheidsnormen belangrijk voor motorhelmen?

Het dragen van een motorhelm is van vitaal belang voor de veiligheid van motorrijders. Maar hoe weet je of een helm echt bescherming biedt? Dat is waar veiligheidsnormen in het spel komen. Veiligheidsnormen zijn de minimale vereisten die een helm moet naleven om optimale bescherming te bieden aan de drager. In dit artikel gaan we dieper in op waarom deze normen belangrijk zijn voor motorhelmen.

Bescherming bij ongelukken

Een van de belangrijkste redenen waarom veiligheidsnormen belangrijk zijn, is omdat ze ervoor zorgen dat een helm de juiste bescherming biedt bij een ongeval. Motorrijden kan gevaarlijk zijn en er is altijd een risico op een valpartij of botsing. Door te voldoen aan veiligheidsnormen kan een helm de gevolgen van zo’n ongeval verminderen.

Minimaliseren van risico op letsel

Veiligheidsnormen zijn ontworpen om het risico op ernstig letsel bij een motorongeval te minimaliseren. Ze stellen bepaalde eisen aan de constructie, materialen en kenmerken van een helm, zoals de sterkte van het buitenschaalmateriaal, de demping van de binnenvoering en het kinslot. Door aan deze normen te voldoen, kan een helm de impact van een botsing absorberen en de kans op hoofd- en nekletsel verminderen.

Vertrouwen in de kwaliteit

Veiligheidsnormen bieden ook een manier om het vertrouwen in de kwaliteit van een motorhelm te vergroten. Als een helm voldoet aan erkende normen, kun je erop vertrouwen dat deze is getest en goedgekeurd volgens objectieve maatstaven. Dit kan de gemoedsrust van motorrijders vergroten, wetende dat ze een kwaliteitshelm dragen die aan strenge eisen voldoet.

Internationale veiligheidsnormen

Er zijn verschillende internationale veiligheidsnormen die van toepassing zijn op motorhelmen. Enkele van de bekendste zijn:

 • ECE-norm: De Economic Commission for Europe (ECE) norm is wereldwijd erkend en wordt in veel landen gebruikt. Helmen die voldoen aan deze norm hebben een ECE-label.
 • DOT-norm: De Department of Transportation (DOT) norm is van toepassing in de Verenigde Staten. Helmen die aan deze norm voldoen, hebben een DOT-certificering.
 • Snell-norm: De Snell Memorial Foundation is een non-profitorganisatie die normen stelt voor helmen. Helmen die voldoen aan de Snell-norm hebben een Snell-certificering.

Belangrijke details en voordelen van gecertificeerde helmen

Het dragen van een motorhelm die voldoet aan veiligheidsnormen heeft veel voordelen, waaronder:

 • Bescherming tegen hoofd- en nekletsel bij een ongeval.
 • Vertrouwen in de kwaliteit en betrouwbaarheid van de helm.
 • Mogelijkheid om de helm legaal te gebruiken in verschillende landen.
 • Voldoen aan de eisen van verzekeringsmaatschappijen en overheidsinstanties.

Het is belangrijk om bij het kopen van een motorhelm te letten op de veiligheidsnormen die van toepassing zijn in jouw land of regio. Zorg ervoor dat de helm een duidelijke certificering heeft van een erkende organisatie zoals ECE, DOT of Snell.

Kortom, veiligheidsnormen zijn van essentieel belang voor motorhelmen omdat ze de minimale vereisten aangeven waaraan een helm moet voldoen om optimale bescherming te bieden. Door te kiezen voor een helm die voldoet aan deze normen, kun je met vertrouwen de weg op en jezelf beschermen bij een ongeval.

Inleiding

Scorpion is een gerenommeerd merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige motorhelmen. Een van de belangrijkste aspecten waarop zij zich richten, is de veiligheid van de rijders. Daarom voldoen de motorhelmen van Scorpion aan verschillende internationale veiligheidsnormen. In dit artikel zullen we de belangrijkste veiligheidsnormen bespreken die Scorpion hanteert voor haar motorhelmen.

ECE R22.05-norm

Een van de meest prominente veiligheidsnormen die Scorpion hanteert, is de ECE R22.05-norm. Deze norm is vereist in Europa en garandeert dat de motorhelm voldoet aan specifieke geteste specificaties op het gebied van schokabsorptie, kinriem, zichtbaarheid en andere belangrijke veiligheidsaspecten. Enkele belangrijke punten om te weten over de ECE R22.05-norm zijn:

 • De helm moet voldoen aan strikte eisen met betrekking tot het absorberen van impactenergie om de veiligheid van de drager te waarborgen.
 • De kinriem moet stevig en betrouwbaar zijn om ervoor te zorgen dat de helm goed op zijn plaats blijft zitten, zelfs bij een val of ongeval.
 • De zichtbaarheid van de helm is ook van groot belang, daarom moeten de helmen voldoen aan specifieke normen met betrekking tot reflecterende elementen en andere zichtbaarheidskenmerken.

Andere veiligheidsnormen

Naast de ECE R22.05-norm, voldoen de motorhelmen van Scorpion ook aan andere belangrijke veiligheidsnormen, zoals:

 • DOT-norm: Deze norm wordt voornamelijk gehanteerd in de Verenigde Staten en garandeert dat de helm voldoet aan de veiligheidsnormen van de Amerikaanse overheid.
 • Snell-norm: Deze norm wordt vaak gebruikt in de motorsport en heeft strenge eisen op het gebied van schokabsorptie en andere veiligheidsaspecten.
 • SHARP-rating: Dit is een Britse veiligheidsbeoordeling die helpt bij het bepalen van de algehele veiligheid van een motorhelm. Helmen met een hogere SHARP-rating worden beschouwd als veiliger voor de rijder.

Voordelen van het voldoen aan veiligheidsnormen

Het feit dat Scorpion de motorhelmen laat voldoen aan deze verschillende veiligheidsnormen, brengt verschillende voordelen met zich mee, zoals:

 • Vertrouwen: Rijders kunnen erop vertrouwen dat de motorhelmen van Scorpion voldoen aan de strengste veiligheidsnormen en hen de nodige bescherming bieden tijdens het rijden.
 • Veiligheid: Het voldoen aan deze normen betekent dat de helm uitgebreid getest is op verschillende veiligheidsaspecten, waardoor de kans op letsel bij een ongeval of val wordt verminderd.
 • Betrouwbaarheid: Motorhelmen van Scorpion die voldoen aan veiligheidsnormen zijn ontworpen en vervaardigd met behulp van hoogwaardige materialen en technieken, waardoor ze betrouwbaar en duurzaam zijn.

Wat zijn de voordelen van het voldoen aan deze veiligheidsnormen?

Het dragen van een veilige motorhelm is van essentieel belang voor elke motorrijder. Het kan het verschil maken tussen leven en dood in het geval van een ongeluk. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een motorhelm die voldoet aan de geldende veiligheidsnormen. In dit artikel zullen we bespreken wat de voordelen zijn van het voldoen aan deze normen bij het kiezen van een Scorpion motorhelm.

Uitstekende bescherming

Een van de belangrijkste voordelen van het kiezen voor een Scorpion motorhelm die voldoet aan de geldende veiligheidsnormen, is de uitstekende bescherming die het biedt. Deze helmen zijn ontworpen en getest om te voldoen aan de strenge veiligheidseisen van verschillende autoriteiten en certificeringsinstanties. Dit betekent dat ze zijn gebouwd om impact te absorberen en hoofdletsel te minimaliseren in geval van een val of botsing.

Voldoen aan internationale standaarden

Scorpion motorhelmen die voldoen aan de veiligheidsnormen worden niet alleen erkend door lokale autoriteiten, maar ook door internationale instanties. Dit betekent dat ze voldoen aan de strenge veiligheids- en kwaliteitseisen die wereldwijd worden gehanteerd. Door te kiezen voor een helm die aan deze normen voldoet, kun je er zeker van zijn dat je de beste bescherming krijgt die beschikbaar is en dat je voldoet aan de regels en voorschriften van verschillende landen.

Comfortabele pasvorm

Een ander voordeel van het kiezen voor een Scorpion motorhelm die voldoet aan de veiligheidsnormen, is het comfort dat het biedt tijdens het rijden. Deze helmen zijn ontworpen met oog voor detail en bieden een ergonomische pasvorm die zorgt voor een comfortabele rijervaring. Ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en hebben verstelbare bandjes voor een perfecte pasvorm. Dit betekent dat je zonder afleidingen kunt genieten van je rit, wetende dat je hoofd goed beschermd is.

Uitstekende ventilatie

Een goed geventileerde helm is essentieel voor comfort tijdens het rijden, vooral op warme dagen. Scorpion motorhelmen die aan de veiligheidsnormen voldoen, bieden uitstekende ventilatie om te voorkomen dat je oververhit raakt. Ze zijn voorzien van geavanceerde ventilatiesystemen die zorgen voor een constante luchtstroom en het hoofd koel houden, zelfs tijdens lange ritten op hoge snelheden.

Welke andere factoren moet je overwegen bij het kiezen van een motorhelm?

Naast het voldoen aan de veiligheidsnormen zijn er nog andere belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een motorhelm. Hieronder bespreken we enkele van deze factoren die je kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze.

1. Pasvorm

Een goede pasvorm is essentieel voor een comfortabele en veilige rit. Een helm die te los zit kan verschuiven tijdens het rijden, terwijl een te strakke helm ongemak kan veroorzaken en de bloedcirculatie kan belemmeren. Het is belangrijk om verschillende helmen te passen en te zorgen dat de helm goed aansluit op de vorm van jouw hoofd. Let ook op de wangstukken, deze moeten stevig aansluiten zonder ongemakkelijke druk uit te oefenen.

2. Gewicht

Het gewicht van een helm kan een groot verschil maken in comfort, vooral tijdens lange ritten. Lichtere helmen zijn over het algemeen comfortabeler om te dragen, maar dit betekent niet dat je moet inleveren op veiligheid. Er zijn tegenwoordig lichtgewicht helmen op de markt die voldoen aan de veiligheidsnormen en tegelijkertijd zorgen voor een aangename rijervaring.

3. Type sluiting

Het type sluiting van een helm speelt ook een rol bij het kiezen van het juiste model. Er zijn verschillende soorten sluitingen beschikbaar, zoals de traditionele dubbele D-ring, kliksluitingen en snelsluitingen. Het belangrijkste is dat de sluiting stevig en betrouwbaar is en dat je deze gemakkelijk kunt openen en sluiten, zelfs met handschoenen aan.

4. Design

Hoewel het design van een helm misschien niet het belangrijkste aspect is, is het wel iets om rekening mee te houden. Je wilt er immers goed uitzien op de motor! Gelukkig zijn er tegenwoordig helmen verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren, zodat je een helm kunt kiezen die past bij jouw persoonlijke smaak.

Vergelijkingstabel

Om je te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze, hebben we een vergelijkingstabel samengesteld met enkele belangrijke details en voordelen van verschillende helmmodellen:

Merk/Model Pasvorm Gewicht Type sluiting Design
Helm A Goed aansluitend Lichtgewicht Dubbele D-ring Sportief en gestroomlijnd
Helm B Ruimere pasvorm Gemiddeld gewicht Kliksluiting Klassiek en retro
Helm C Verstelbare pasvorm Ultralicht Snelsluiting Modern en opvallend

Houd er rekening mee dat dit slechts enkele voorbeelden zijn en dat er nog veel meer helmen beschikbaar zijn op de markt. Neem de tijd om verschillende modellen te vergelijken en te overwegen welke aspecten voor jou het belangrijkst zijn.

Het kiezen van de juiste motorhelm is een persoonlijke beslissing en het is belangrijk om rekening te houden met je eigen behoeften en rijstijl. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om beter inzicht te krijgen in de factoren die je moet overwegen bij het maken van deze belangrijke keuze. Veel plezier en veilige ritten!

Een overzicht van de veiligheidsnormen waar de Scorpion motorhelmen aan voldoen

Conclusie:

Om veilig de weg op te gaan, is het essentieel om een motorhelm te kiezen die voldoet aan de geldende veiligheidsnormen. Scorpion motorhelmen zijn een uitstekende keuze, omdat ze voldoen aan internationale normen zoals de ECE R22.05. Daarnaast bieden ze comfort, ventilatie en een goede pasvorm. Overweeg bij het kiezen van een motorhelm ook andere factoren die belangrijk zijn voor jouw specifieke behoeften. Nu je deze informatie hebt, ben je goed voorbereid om de juiste keuze te maken voor jouw veiligheid op de weg.

Veelgestelde vragen over Scorpion motorhelmen

Bieden de Scorpion motorhelmen bescherming tegen impacts op verschillende snelheden?

Ja, de Scorpion motorhelmen bieden bescherming tegen impacts op verschillende snelheden. De helmen zijn ontworpen en getest volgens strenge veiligheidsnormen om ervoor te zorgen dat ze effectieve bescherming bieden bij verschillende snelheden. Ze maken gebruik van geavanceerde materialen en technologieën om de impactenergie te absorberen en te verspreiden, waardoor het risico op letsel wordt verminderd. Het is echter altijd belangrijk om de helm op de juiste manier te dragen en te bevestigen, en regelmatig te controleren op eventuele schade.

Worden de Scorpion motorhelmen regelmatig getest en gecontroleerd om de veiligheidskwaliteit te waarborgen?

Ja, de Scorpion motorhelmen worden regelmatig getest en gecontroleerd om de veiligheidskwaliteit te waarborgen. Scorpion is een bekend merk dat veel waarde hecht aan de veiligheid van haar producten. Ze onderwerpen de helmen aan strenge tests en controles om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de geldende veiligheidsnormen. Dit omvat onder andere tests op schokabsorptie, krasbestendigheid en stabiliteit. Zo kun je erop vertrouwen dat de Scorpion motorhelmen een goede bescherming bieden tijdens het motorrijden.

Welke specifieke tests en certificeringen hebben de Scorpion motorhelmen doorstaan?

De Scorpion motorhelmen hebben verschillende tests en certificeringen doorstaan om hun veiligheid en kwaliteit te waarborgen. Ze voldoen aan de Europese ECE-richtlijnen, wat betekent dat ze zijn getest op verschillende criteria, zoals impactbescherming, kinriemsterkte en zichtbaarheid. Daarnaast zijn de Scorpion helmen ook gecertificeerd volgens de Amerikaanse DOT-standaard, die vergelijkbare veiligheidstests omvat. Het is belangrijk op te merken dat elke specifieke Scorpion helm mogelijk aanvullende tests en certificeringen heeft, afhankelijk van het model en de functies. Het is altijd raadzaam om de productinformatie of de website van de fabrikant te raadplegen voor de specifieke tests en certificeringen die van toepassing zijn op een bepaalde Scorpion motorhelm.

14 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Ik heb een Scorpion motorhelm en ik ben erg tevreden met de kwaliteit en veiligheid ervan. Het biedt een uitstekende pasvorm en bescherming.

 2. Kunnen jullie ook tips geven over het onderhoud en de levensduur van Scorpion motorhelmen?

  • Natuurlijk! Om de levensduur van je Scorpion motorhelm te verlengen, is het belangrijk om regelmatig de buitenkant schoon te maken en te controleren op eventuele beschadigingen. Daarnaast is het raadzaam om de helm op de juiste manier op te bergen en te beschermen tegen extreme temperaturen en direct zonlicht.

 3. Ik heb gehoord dat Scorpion motorhelmen ook een geïntegreerd zonnevizier hebben. Is dat waar?

 4. Hebben jullie aanbevelingen voor verdere lectuur over motorhelmveiligheid?

  • Voor verdere lectuur over motorhelmveiligheid raden we aan om te kijken naar internationale veiligheidsnormen zoals de ECE R22.05 en de DOT-normen. Daarnaast zijn er ook verschillende online bronnen en artikelen beschikbaar die dieper ingaan op motorhelmveiligheid en de verschillende aspecten ervan.

 5. Kunnen jullie ook informatie geven over de verschillende modellen en stijlen van Scorpion motorhelmen?

  • Ja, Scorpion biedt een breed scala aan motorhelmen, waaronder integraalhelmen, systeemhelmen en jethelmen. Elk model heeft zijn eigen unieke eigenschappen en stijl, zodat je een helm kunt kiezen die past bij je rijstijl en voorkeuren.

 6. Zijn er nog andere factoren om te overwegen bij het kiezen van een motorhelm?

  • Naast veiligheidsnormen zijn er ook andere factoren om te overwegen, zoals pasvorm, ventilatie, gewicht en stilte tijdens het rijden. Het is belangrijk om een motorhelm te kiezen die comfortabel is en goed past bij de individuele behoeften en voorkeuren.

 7. Ik ben het ermee eens dat veiligheidsnormen essentieel zijn voor motorhelmen, maar ik denk dat er nog steeds ruimte is voor verbetering en strengere normen.

  • Je hebt gelijk dat er altijd ruimte is voor verbetering en strengere normen. Veiligheidsnormen worden voortdurend geëvalueerd en bijgewerkt om te zorgen voor een maximale bescherming. Het is belangrijk dat fabrikanten blijven innoveren en streven naar de hoogste veiligheidsstandaarden.

 8. Ik wil graag weten of de Scorpion motorhelmen voldoen aan de ECE-normen.

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen