Welke veiligheidskenmerken zijn belangrijk bij een Harley Davidson motorhelm?

Hé daar, Harley Davidson liefhebber! Ben je op zoek naar de perfecte motorhelm? Dan zit je hier goed! In deze blogpost gaan we het hebben over welke veiligheidskenmerken belangrijk zijn bij een Harley Davidson motorhelm. We begrijpen dat veiligheid voor jou als rijder van groot belang is, en daarom willen we je graag helpen bij het maken van de beste keuze. Dus, leun achterover, ontspan en ontdek welke eigenschappen je in overweging moet nemen bij het kiezen van jouw ideale helm. Laten we samen op pad gaan naar veiligheid en stijl op de weg!

De juiste pasvorm: essentieel voor de veiligheid van je motorhelm

Waarom is de pasvorm belangrijk?

Een motorhelm is ontworpen om je hoofd te beschermen bij een val of een ongeval. Maar wist je dat de pasvorm van de helm een cruciaal veiligheidskenmerk is? Een goed passende helm zorgt ervoor dat deze stevig op je hoofd blijft zitten en niet verschuift tijdens het rijden. Dit betekent dat de helm zijn beschermende functie kan vervullen en je hoofd optimaal kan beschermen.

Hoe vind je de juiste pasvorm?

Bij het kiezen van een motorhelm is het essentieel om de juiste pasvorm te vinden. Hier zijn een paar tips om je op weg te helpen:

 1. Meet je hoofdomtrek: Gebruik een meetlint om de omtrek van je hoofd op te meten. Dit geeft je een indicatie van de maat helm die je nodig hebt. Raadpleeg de maattabel van de fabrikant om de juiste maat te bepalen.
 2. Pas verschillende helmmaten: Elk merk en model kan enigszins variëren in pasvorm. Probeer daarom verschillende maten om te zien welke het beste bij je hoofd past. Let op: een helm moet strak, maar niet oncomfortabel zitten.
 3. Controleer de pasvorm: Let bij het passen van een helm op de volgende punten:
  • De helm moet gelijkmatig en stevig om je hoofd passen, zonder te knellen of los te zitten.
  • Controleer of de helm je voorhoofd bedekt en nauw aansluit bij je wangen en kin.
  • Je mag geen drukpunten of ongemak ervaren bij het dragen van de helm.
 4. Probeer het uit: Als je een helm hebt gevonden die goed past, probeer hem dan uit op een proefrit. Rijd een paar minuten om te ervaren hoe de helm aanvoelt tijdens het rijden. Let op of de helm op zijn plaats blijft zitten en niet verschuift.

Voordelen van een goede pasvorm

Een helm met de juiste pasvorm biedt verschillende voordelen, zoals:

 • Verbeterde veiligheid: Een goed passende helm blijft stevig op je hoofd zitten en biedt maximale bescherming bij een val of ongeval.
 • Comfort: Een helm die goed past, zorgt voor meer comfort tijdens het rijden. Je zult minder last hebben van drukpunten of irritatie.
 • Minder geluid: Een goed passende helm kan het geluidsniveau tijdens het rijden verminderen, wat zorgt voor een aangenamere rijervaring.

Materiaal en constructie

De materialen en constructie van een motorhelm zijn van cruciaal belang voor de veiligheid van de rijder. Het is essentieel om te begrijpen welke materialen worden gebruikt en hoe de helm is opgebouwd om een weloverwogen keuze te maken bij de aanschaf van een motorhelm. In dit artikel zullen we de belangrijkste aspecten van het materiaal en de constructie van motorhelmen bespreken, en waarom Harley Davidson motorhelmen hierin uitblinken.

Materialen

Motorhelmen kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, maar de materialen die worden gebruikt, moeten sterk en duurzaam zijn om de nodige bescherming te bieden. Harley Davidson motorhelmen zijn vervaardigd van hoogwaardige materialen zoals glasvezel en carbonvezel, die een uitstekende balans bieden tussen sterkte en gewicht. Hier zijn enkele voordelen van deze materialen:

 • Glasvezel: Glasvezel is een composietmateriaal dat bestaat uit dunne glasvezels die zijn versterkt met kunststof. Het is lichtgewicht, sterk en kan schokken goed absorberen. Glasvezel motorhelmen bieden uitstekende bescherming en zijn comfortabel om te dragen.
 • Carbonvezel: Carbonvezel is een geavanceerd composietmateriaal dat bestaat uit koolstofvezels die zijn versterkt met een polymeer. Het is zeer sterk, maar tegelijkertijd ook lichtgewicht. Carbonvezel motorhelmen bieden een optimale bescherming en verminderen de belasting op de nek en schouders van de rijder.

Constructie

Naast het materiaal is ook de constructie van een motorhelm van groot belang. Een goed ontworpen helm zorgt voor een optimale bescherming en draagcomfort. Hier zijn enkele kenmerken van de constructie van Harley Davidson motorhelmen:

 • Veiligheidsnormen: Motorhelmen moeten voldoen aan specifieke veiligheidsnormen om ervoor te zorgen dat ze voldoende bescherming bieden. Harley Davidson motorhelmen voldoen aan de ECE-norm, een Europese standaard die de minimale veiligheidseisen voor motorhelmen bepaalt. Dit betekent dat ze uitgebreid zijn getest en goedgekeurd voor gebruik op de Europese wegen.
 • Comfortabele pasvorm: Het is essentieel dat een motorhelm goed past om de beste bescherming te bieden. Harley Davidson motorhelmen zijn ontworpen met aandacht voor details, zodat ze comfortabel en goed passend zijn. Ze hebben verstelbare kinbanden en EPS-voeringen die zich aanpassen aan de vorm van het hoofd van de rijder.
 • Ventilatie: Een goede ventilatie is belangrijk om oververhitting tijdens het rijden te voorkomen. Harley Davidson motorhelmen zijn voorzien van ventilatieopeningen die zorgen voor een goede luchtstroom en het hoofd koel houden, zelfs tijdens lange ritten op warme dagen.
 • Visuele eigenschappen: Naast de veiligheid en het comfort is ook het uiterlijk van de motorhelm belangrijk voor veel rijders. Harley Davidson motorhelmen hebben een stoer en iconisch ontwerp dat perfect past bij de stijl van een Harley Davidson motorfiets.

Vizier en oogbescherming: Essentieel voor een veilige motorhelm

Als motorrijder weet je dat veiligheid altijd voorop staat. Een essentieel onderdeel van een veilige motorhelm is een goed vizier en oogbescherming. In dit artikel zullen we bespreken waarom dit zo belangrijk is en waar je op moet letten bij het kiezen van het juiste vizier en de juiste oogbescherming.

Waarom is een goed vizier belangrijk?

Een goed vizier speelt een cruciale rol bij het zorgen voor een helder zicht tijdens het rijden. Het moet niet alleen helder zijn, maar ook een breed gezichtsveld bieden, zodat je alles om je heen goed kunt zien. Een belemmerd zicht kan leiden tot gevaarlijke situaties op de weg en verhoogt het risico op ongelukken.

Verschillende soorten vizieren

Er zijn verschillende soorten vizieren op de markt, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Hier zijn enkele populaire opties:

 • Helder vizier: Dit is het standaardvizier dat bij de meeste motorhelmen wordt geleverd. Het biedt een duidelijk zicht en beschermt je ogen tegen wind, stof en insecten.
 • Getint vizier: Een getint vizier is ideaal voor rijden in fel zonlicht. Het vermindert de schittering en beschermt je ogen tegen de schadelijke UV-stralen van de zon.
 • Photochromic vizier: Dit type vizier past zich automatisch aan aan de veranderende lichtomstandigheden. Het wordt donkerder bij fel zonlicht en helderder bij weinig licht, waardoor je altijd een optimaal zicht hebt.
 • Anti-condens vizier: Een anti-condens vizier voorkomt dat je vizier beslaat, zelfs bij vochtige weersomstandigheden. Dit zorgt voor een helder zicht, zelfs in regenachtige omstandigheden.

Oogbescherming: Zonnevizier en brillen

Naast het vizier kan het dragen van een zonnevizier of een bril met UV-bescherming ook belangrijk zijn om je ogen te beschermen tijdens het rijden. Fel zonlicht kan je zicht belemmeren en je ogen vermoeien, wat gevaarlijk kan zijn op de weg. Een ingebouwd zonnevizier in je helm kan een handige oplossing zijn, omdat je het gemakkelijk kunt aanpassen aan de lichtomstandigheden.

Als je liever een aparte bril draagt, zorg er dan voor dat deze geschikt is voor motorrijden en een goede UV-bescherming biedt. Het dragen van een geschikte bril kan ook helpen bij het verminderen van de wind die in je ogen blaast, waardoor je comfortabeler kunt rijden.

Tips bij het kiezen van een vizier en oogbescherming

Bij het kiezen van een vizier en oogbescherming zijn er enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

 • Controleer of het vizier geschikt is voor jouw motorhelmmodel. Niet alle vizieren passen op alle helmen, dus zorg ervoor dat je de juiste maat en bevestigingssysteem kiest.
 • Kies een vizier met een krasbestendige coating om ervoor te zorgen dat het lang meegaat en je een helder zicht behoudt.
 • Let op het gemak van het verwisselen van vizieren. Sommige helmen hebben een snelwisselsysteem, wat handig kan zijn als je vaak van vizier wilt wisselen.
 • Probeer verschillende merken en modellen uit om te bepalen welk vizier en welke oogbescherming het beste bij jou past. Het comfort en de pasvorm kunnen per persoon verschillen, dus het is belangrijk om te experimenteren.
 • Vergeet niet om je vizier en oogbescherming regelmatig schoon te maken en te onderhouden om een helder zicht te behouden.

Ventilatie en geluidsisolatie: een belangrijke rol bij het kiezen van een motorhelm

Als je op zoek bent naar een nieuwe motorhelm, zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Naast het uiterlijk en de pasvorm, spelen ventilatie en geluidsisolatie ook een belangrijke rol bij het maken van de juiste keuze. In deze blogpost leggen we uit waarom dit zo belangrijk is en welke voordelen goede ventilatie en geluidsisolatie kunnen bieden.

Ventilatie: houd je hoofd koel tijdens het rijden

Tijdens het rijden op je motor wil je je hoofd koel houden, vooral tijdens warme zomerdagen. Een goede ventilatie in je motorhelm kan hierbij helpen. Hier zijn een paar redenen waarom ventilatie belangrijk is:

 • Koelte en comfort: Een helm met goede ventilatie zorgt ervoor dat er voldoende luchtstroom is rond je hoofd. Dit helpt om oververhitting te voorkomen en houdt je hoofd koel en comfortabel, zelfs tijdens lange ritten.
 • Voorkomt beslagen vizier: Een goed geventileerde helm helpt ook om het beslaan van je vizier te voorkomen. Door de luchtstroom wordt vochtige lucht afgevoerd, waardoor je een helder zicht behoudt, zelfs in vochtige omstandigheden.
 • Geur en hygiëne: Ventilatie zorgt er ook voor dat vocht en zweet worden afgevoerd, waardoor de helm fris en hygiënisch blijft. Dit is vooral belangrijk als je de helm regelmatig draagt tijdens lange ritten of in warme omstandigheden.

Geluidsisolatie: rij comfortabel en veilig

Naast ventilatie is geluidsisolatie een andere belangrijke overweging bij het kiezen van een motorhelm. Hier zijn enkele redenen waarom geluidsisolatie van belang is:

 • Comfortabel rijden: Een helm met goede geluidsisolatie helpt om het lawaai van de wind en het verkeer te verminderen. Dit zorgt voor een comfortabelere rijervaring, vooral tijdens lange ritten.
 • Bescherming tegen gehoorbeschadiging: Blootstelling aan langdurig lawaai tijdens het motorrijden kan gehoorbeschadiging veroorzaken. Een helm met goede geluidsisolatie helpt om het geluidsniveau te verminderen, waardoor je gehoor beter beschermd is.
 • Concentratie en alertheid: Het verminderen van omgevingsgeluiden draagt ook bij aan een betere concentratie en alertheid tijdens het rijden. Je kunt je beter focussen op de weg en potentieel gevaarlijke situaties eerder opmerken.

Vergelijkende tabel van motorhelmen met goede ventilatie en geluidsisolatie

Merk en model Ventilatie eigenschappen Geluidsisolatie eigenschappen
Helm A Goede luchtinlaten aan voor- en achterzijde van de helm. Speciaal ontworpen kanalen voor luchtstroom. Geïntegreerde geluidsisolatie dempt wind- en verkeersgeluiden effectief.
Helm B Verstelbare ventilatieopeningen voor aanpassing aan verschillende weersomstandigheden. Dubbele schaalconstructie en speciale voering voor geluidsisolatie.
Helm C Grote ventilatieopeningen aan de boven- en zijkanten van de helm. Geluidsisolerende voering en halskraag vermindert windruis.

Het is belangrijk om te benadrukken dat de keuze van een motorhelm zeer persoonlijk is en afhankelijk kan zijn van je specifieke behoeften en voorkeuren. Het is raadzaam om verschillende helmen te passen en te testen voordat je een definitieve keuze maakt.

Conclusie

Ventilatie en geluidsisolatie zijn cruciale factoren bij het kiezen van een motorhelm. Een goed geventileerde helm houdt je hoofd koel en comfortabel, terwijl geluidsisolatie helpt om het lawaai van de wind en het verkeer te verminderen, waardoor je een aangenamere en veiligere rijervaring hebt. Neem de tijd om verschillende helmen te vergelijken en te testen, zodat je de helm kunt vinden die aan al jouw eisen voldoet.

Ontdek de essentiële veiligheidskenmerken voor jouw Harley Davidson motorhelm

Conclusie:

Bij het kiezen van een veilige Harley Davidson motorhelm zijn er verschillende belangrijke veiligheidskenmerken om op te letten. Zorg ervoor dat de helm goed past, gemaakt is van hoogwaardige materialen en voldoet aan de juiste veiligheidsnormen. Daarnaast moet je ook letten op de kwaliteit van het vizier, de ventilatie en geluidsisolatie. Door deze factoren in overweging te nemen, kun je een weloverwogen keuze maken voor een helm die zowel veilig als comfortabel is tijdens het rijden.

6 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Ik heb gemerkt dat een goede ventilatie erg belangrijk is bij een motorhelm, vooral tijdens warme zomerritten. Heeft iemand nog tips voor motorhelmen met goede ventilatie?

 2. Ik ben het eens met het belang van een goede pasvorm bij een motorhelm. Ik heb gemerkt dat een helm die niet goed past, niet alleen oncomfortabel is, maar ook de veiligheid in gevaar kan brengen.

 3. Ik heb zelf een Harley Davidson motorhelm en ik ben er erg tevreden mee. Het vizier biedt een goede bescherming en de geluidsisolatie is ook uitstekend. Ik kan het zeker aanbevelen!

 4. Ik zou graag meer willen lezen over de verschillende soorten materialen die worden gebruikt bij het maken van motorhelmen en welke het veiligst zijn. Misschien een idee voor een toekomstig artikel?

  • Bedankt voor de suggestie! We zullen zeker rekening houden met je verzoek om een artikel te schrijven over de verschillende materialen die worden gebruikt bij motorhelmen en hun veiligheid.

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen