Welke stoere motorhelm past het beste bij jouw rijstijl?

Hey jij daar! Ben je een stoere motorrijder die op zoek is naar de perfecte motorhelm die past bij jouw rijstijl? Je bent op de juiste plek beland! In deze blogpost gaan we het hebben over welke stoere motorhelm het beste bij jou past. We begrijpen dat het kiezen van de juiste helm een belangrijke beslissing is, omdat het niet alleen je veiligheid beïnvloedt, maar ook je persoonlijke stijl en comfort op de weg. Dus, laten we eens kijken naar de verschillende aspecten die je moet overwegen bij het kiezen van de ideale motorhelm voor jou.

Stijl en ontwerp

Bij het kiezen van een stoere motorhelm zijn er verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden. Een van de belangrijkste is het stijl en ontwerp van de helm. De helm die je draagt is immers een belangrijk onderdeel van je uitstraling als motorrijder. In dit artikel zullen we verschillende stijlen bespreken en hoe deze aansluiten bij verschillende rijstijlen.

Agressieve uitstraling voor de stoere rijders

Als je op zoek bent naar een motorhelm met een agressieve uitstraling, zijn er verschillende merken en modellen die aan je wensen kunnen voldoen. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • De Shark Spartan GT staat bekend om zijn gestroomlijnde en agressieve ontwerp. Met zijn scherpe lijnen en opvallende kleuren is deze helm een echte blikvanger.
 • De AGV K-5 S is een andere helm die populair is bij rijders die een stoere uitstraling willen. Met zijn agressieve design en opvallende graphics is deze helm perfect voor degenen die willen opvallen.

Klassieke look voor de nostalgische rijders

Als je daarentegen een meer klassieke look verkiest, zijn er ook helmen die aan je wensen kunnen voldoen. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • De Bell Bullitt is een iconische helm die teruggrijpt naar het design van de jaren ’60. Met zijn ronde vorm en klassieke kleuren is deze helm perfect voor de nostalgische rijders.
 • De DMD Seventyfive is een andere helm die een eerbetoon brengt aan het verleden. Met zijn retro design en hoogwaardige afwerking is deze helm ideaal voor degenen die een vintage uitstraling willen.

Welke stijl past bij jouw rijstijl?

Naast je persoonlijke voorkeur voor een bepaalde stijl, is het ook belangrijk om rekening te houden met je rijstijl. Sommige helmen zijn bijvoorbeeld meer geschikt voor sportieve rijders, terwijl andere modellen beter passen bij langeafstandsrijders. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Voor sportieve rijders die graag op hoge snelheden rijden, kan de Shoei X-Spirit III een goede keuze zijn. Met zijn gestroomlijnde ontwerp en aerodynamische eigenschappen zorgt deze helm voor stabiliteit en optimale prestaties.
 • Als je langeafstandsritten maakt en comfort belangrijk voor je is, is de Schuberth C4 Pro een helm om te overwegen. Met zijn geavanceerde geluidsreductie en uitstekende ventilatie biedt deze helm comfort en gemak, zelfs tijdens lange ritten.

Veiligheid en bescherming

Veiligheid is van het grootste belang bij het rijden op een motor, en een goede motorhelm kan levens redden. Maar waar moet je precies op letten bij het kiezen van een helm? In dit artikel bespreken we de verschillende veiligheidskenmerken die je moet overwegen en hoe deze kunnen bijdragen aan jouw specifieke rijstijl.

Impactbescherming: de eerste lijn van verdediging

Het belangrijkste aspect van een motorhelm is natuurlijk de impactbescherming. Deze beschermt je hoofd tegen ernstig letsel bij een val of botsing. Bij het beoordelen van de impactbescherming, moet je letten op de volgende factoren:

 • Certificering: Kijk altijd naar helmen die voldoen aan de Europese veiligheidsnormen, zoals de ECE 22.05-certificering. Deze helmen zijn grondig getest en goedgekeurd, wat betekent dat ze voldoen aan strenge veiligheidsnormen.
 • Materiaal: Helmen zijn gemaakt van verschillende materialen, zoals glasvezel, polycarbonaat of carbon. Elk materiaal heeft zijn eigen eigenschappen en biedt verschillende niveaus van bescherming. Glasvezel en carbon zijn over het algemeen sterker en lichter dan polycarbonaat.
 • Helmschaal: Let op de dikte en sterkte van de helmschaal. Een stevige schaal kan beter weerstand bieden tegen impact en het verspreiden van de krachten over een groter oppervlak, waardoor de kans op letsel wordt verminderd.

Ventilatie: comfort en veiligheid

Naast impactbescherming is ook ventilatie een belangrijk aspect van een motorhelm. Een goede ventilatie zorgt ervoor dat je hoofd koel blijft tijdens het rijden, waardoor je comfortabeler en alerter blijft. Let bij het beoordelen van het ventilatiesysteem op de volgende punten:

 • Luchtinlaten: De positie en het aantal luchtinlaten kunnen de luchtstroom beïnvloeden. Helmen met meerdere luchtinlaten en verstelbare ventilatieopeningen geven je de mogelijkheid om de luchtstroom aan te passen aan je behoeften.
 • Uitlaten: Uitlaten aan de achterkant van de helm zorgen voor een goede luchtstroom en helpen bij het afvoeren van warme lucht uit de helm. Dit draagt bij aan het behoud van een aangename temperatuur en voorkomt dat je oververhit raakt tijdens lange ritten.

Overwegingen voor jouw specifieke rijstijl

Bij het kiezen van een motorhelm is het ook belangrijk om rekening te houden met je specifieke rijstijl. Hier zijn enkele overwegingen die je kunt maken:

 • Touring: Voor langeafstandsrijders is comfort en geluidsreductie van belang. Kijk naar helmen met ingebouwde zonnekleppen, antifog-coating en een goede geluidsisolatie.
 • Sportief rijden: Bij sportief rijden is een gestroomlijnde, aerodynamische helm van belang. Daarnaast zijn goede stabiliteit, een brede kijkhoek en een goed geventileerd ontwerp essentieel.
 • Off-road: Off-road rijden vereist een helm met extra bescherming voor het gezicht en de kin. Een vizier waarmee je gemakkelijk kunt schakelen tussen een gesloten en een open positie is ook handig.

Comfort en pasvorm

Een stoere motorhelm moet niet alleen stijlvol en veilig zijn, maar ook comfortabel om te dragen. Niemand wil immers een helm die na een paar minuten al begint te knellen of pijnlijke drukpunten veroorzaakt. Daarom is het belangrijk om bij het kiezen van een helm te letten op de pasvorm en het comfort. In dit artikel bespreken we waar je op moet letten bij het selecteren van een helm die goed past bij de vorm van jouw hoofd en die comfortabel aanvoelt tijdens langere ritten.

De juiste maat

Het begint allemaal met het kiezen van de juiste maat helm. Een te grote helm kan gaan schuiven en biedt mogelijk niet de optimale bescherming bij een val. Een te kleine helm daarentegen kan oncomfortabel strak zitten en hoofdpijn veroorzaken. Volg deze stappen om de juiste maat te bepalen:

 1. Meet de omtrek van je hoofd met een meetlint. Plaats het lint ongeveer 2,5 cm boven je wenkbrauwen en net boven je oren.
 2. Vergelijk je meting met de maattabel van de helmfabrikant. Elk merk heeft zijn eigen maatsysteem, dus zorg ervoor dat je de juiste tabel gebruikt.
 3. Probeer verschillende helmmaten uit om te controleren welke maat het beste bij jouw hoofd past. Let op dat de helm stevig op je hoofd moet zitten zonder al te veel drukpunten.

Pasvorm voor verschillende hoofdvormen

Naast de juiste maat is het ook belangrijk om rekening te houden met de vorm van jouw hoofd. Helmen zijn er in verschillende vormen om aan de behoeften van verschillende hoofdvormen te voldoen. Hier zijn enkele voorbeelden van veelvoorkomende hoofdvormen en de bijpassende helmvorm:

 • Ronde hoofdvorm: Als je hoofd de neiging heeft om rond te zijn, zoek dan naar helmen met een ronde vorm. Deze helmen bieden een comfortabele pasvorm zonder drukpunten.
 • Ovale hoofdvorm: Voor degenen met een ovale hoofdvorm zijn er helmen met een langwerpige vorm die beter aansluiten bij de contouren van het hoofd. Deze helmen zorgen voor een gelijkmatig verdeelde druk over het hoofd.
 • Langwerpige hoofdvorm: Als je hoofd langer is dan gemiddeld, kies dan voor helmen met een langere voorkant en een bredere achterkant. Deze helmen bieden extra ruimte voor het voorste gedeelte van het hoofd.

Comfortverhogende kenmerken

Naast de juiste maat en pasvorm zijn er nog andere comfortverhogende kenmerken waar je op kunt letten bij het kiezen van een motorhelm. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

 • Ventilatie: Zorg ervoor dat de helm voldoende ventilatieopeningen heeft om de luchtstroom te bevorderen en oververhitting te voorkomen tijdens warme ritten.
 • Voering en paddings: Controleer of de voering en paddings van hoogwaardige materialen zijn gemaakt die comfortabel aanvoelen op de huid en vocht kunnen afvoeren.
 • Gewicht: Een lichte helm kan het comfort tijdens lange ritten aanzienlijk verbeteren. Let op het gewicht van de helm bij het maken van je keuze.

Prijs en kwaliteit: een belangrijke overweging bij het kiezen van een motorhelm

Als je op zoek bent naar een stoere motorhelm, is het belangrijk om niet alleen naar het uiterlijk te kijken. Prijs en kwaliteit zijn twee cruciale factoren die je in overweging moet nemen voordat je een beslissing neemt. In dit artikel zullen we verschillende merken en prijsklassen bespreken en hoe deze zich verhouden tot de kwaliteit en duurzaamheid van de helm.

Merken en prijsklassen

Er zijn talloze merken op de markt die motorhelmen aanbieden, elk met hun eigen prijsklassen. Hieronder vind je een overzicht van enkele bekende merken en hun gemiddelde prijsklassen:

 • Merk A – €150-€300
 • Merk B – €300-€500
 • Merk C – €500-€800
 • Merk D – €800+

De prijsklassen variëren afhankelijk van factoren zoals materialen, technologieën en merkwaarde. Het is belangrijk om te onthouden dat een hogere prijs niet altijd garant staat voor een betere kwaliteit. Het is essentieel om de specificaties en beoordelingen van elk merk en model te onderzoeken voordat je een beslissing neemt.

Kwaliteit en duurzaamheid

Bij het vergelijken van motorhelmen op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid zijn er verschillende aspecten die je in overweging moet nemen. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen:

 • Materiaal: Hoogwaardige materialen zoals glasvezel, carbon en kevlar bieden een betere bescherming en duurzaamheid dan goedkopere materialen zoals polycarbonaat.
 • Certificering: Controleer of de helm voldoet aan de geldende veiligheidsnormen, zoals ECE 22.05, DOT of Snell.
 • Gewicht: Een lichtere helm zorgt voor meer comfort tijdens het rijden en vermindert de vermoeidheid op lange ritten.
 • Ventilatie: Een goede ventilatie zorgt voor een comfortabele rijervaring, vooral tijdens warme dagen.
 • Vizier: Een vizier van hoge kwaliteit met een goede optische kwaliteit en anti-kras- en anti-condenscoating is essentieel voor een goed zicht.

Vergelijkingstabel

Om je te helpen bij het vergelijken van verschillende merken en modellen, hebben we een handige vergelijkingstabel opgesteld. Hierin kun je belangrijke details en voordelen van elke helm vinden. Deze tabel kan je helpen bij het maken van een weloverwogen keuze bij het kopen van een motorhelm.

Merk/Model Prijsklasse Materiaal Certificering Gewicht Ventilatie Vizier
Merk A, Model X €200 Glasvezel ECE 22.05 1.2 kg Goed Anti-kras
Merk B, Model Y €400 Carbon DOT 1.1 kg Uitstekend Anti-condens
Merk C, Model Z €600 Kevlar Snell 1.3 kg Zeer goed Anti-kras

Ontdek de perfecte stoere motorhelm die past bij jouw rijstijl!

Conclusie:

In deze blogpost hebben we de belangrijkste aspecten besproken bij het kiezen van een stoere motorhelm die past bij jouw rijstijl. We hebben gekeken naar de stijl, veiligheid, comfort en prijs-kwaliteitverhouding. Op basis van deze factoren kunnen we concluderen dat een helm van merk X, met een agressieve uitstraling en uitstekende veiligheidskenmerken, het beste bij jouw rijstijl past. Het is belangrijk om te investeren in een helm die niet alleen stoer oogt, maar ook jouw veiligheid en comfort op de weg garandeert. Kies verstandig en geniet van elke rit met jouw perfecte stoere motorhelm!

Veelgestelde vragen over stoere motorhelmen

Heb je een voorkeur voor een specifiek merk van motorhelmen?

Als vriendelijke expert begrijp ik dat je graag mijn mening zou willen horen over een specifiek merk motorhelmen. Hoewel ik geen persoonlijke voorkeur heb, kan ik je wel vertellen dat er verschillende gerenommeerde merken zijn die hoogwaardige motorhelmen aanbieden. Enkele populaire merken zijn bijvoorbeeld Arai, Shoei, AGV, Schuberth en Shark. Deze merken hebben een goede reputatie op het gebied van veiligheid, comfort en kwaliteit. Het is belangrijk om te onthouden dat elke motorrijder verschillende voorkeuren en eisen heeft, dus het is verstandig om verschillende merken en modellen te passen en te vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt. Zo kun je ervoor zorgen dat je de juiste motorhelm vindt die aan al jouw verwachtingen voldoet.

Welk budget heb je in gedachten voor de aanschaf van een stoere motorhelm?

Voor de aanschaf van een stoere motorhelm is het belangrijk om een budget in gedachten te hebben. De prijzen van motorhelmen kunnen variëren, afhankelijk van het merk, het materiaal en de extra functies. Als je op zoek bent naar een kwalitatieve motorhelm met een stoer design, kun je rekening houden met een budget tussen de €150 en €400. Natuurlijk zijn er ook motorhelmen die duurder of goedkoper zijn, maar dit is een goede richtlijn om mee te beginnen. Het is belangrijk dat je comfort en veiligheid boven alles stelt bij het kiezen van een motorhelm, dus zorg ervoor dat je investeert in een helm die aan alle veiligheidsnormen voldoet.

16 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Ik zou graag meer willen lezen over de verschillende materialen die gebruikt worden voor motorhelmen en hoe ze de veiligheid beïnvloeden.

 2. Ik ben op zoek naar een motorhelm met een opvallend ontwerp. Welke merken bieden stoere helmen aan?

 3. Hebben jullie ook tips voor het onderhoud van een motorhelm?

  • Zeker! Het is belangrijk om je motorhelm goed te onderhouden voor optimale veiligheid en levensduur. We zullen in een toekomstig artikel tips geven voor het reinigen en onderhouden van motorhelmen.

 4. Natuurlijk! Wat voor soort rijstijl heb je? En heb je een voorkeur voor een bepaald merk?

 5. Ik ben op zoek naar een helm met een goede ventilatie. Hebben jullie aanbevelingen?

  • Ja, ventilatie is belangrijk voor comfort tijdens het rijden. Merken zoals Shoei, AGV en Schuberth staan bekend om hun helmen met goede ventilatiesystemen. We raden aan om een helm te kiezen met verstelbare ventilatieopeningen, zodat je ze kunt aanpassen aan de weersomstandigheden.

 6. Ik heb gehoord dat er helmen zijn met ingebouwde zonnevizieren. Zijn die aan te raden?

  • Ja, helmen met ingebouwde zonnevizieren kunnen handig zijn, vooral tijdens zonnige ritten. Ze bieden extra bescherming tegen fel zonlicht zonder dat je een aparte zonnebril nodig hebt. Let er wel op dat het vizier goed werkt en voldoende bescherming biedt tegen UV-straling.

 7. Ik ben benieuwd naar de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende motorhelmen. Hebben jullie daar informatie over?

  • Ja, prijs en kwaliteit zijn belangrijke aspecten bij het kiezen van een motorhelm. We zullen in het artikel informatie verstrekken over verschillende prijsklassen en de bijbehorende kwaliteit.

 8. Ik ben op zoek naar een motorhelm die zowel stoer als veilig is. Hebben jullie aanbevelingen?

 9. Kunnen jullie aanbevelingen doen voor een motorhelm die zowel veilig als comfortabel is?

  • Absoluut! Een aantal merken die bekend staan om hun veilige en comfortabele motorhelmen zijn Schuberth, Shark en Bell. Het is ook belangrijk om de juiste maat en pasvorm te vinden voor optimaal comfort en bescherming.

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen