Welke ophangsystemen zijn geschikt voor het ophangen van een motorhelm?

Hallo daar! Ben je een trotse eigenaar van een motorhelm? Dan weet je vast hoe belangrijk het is om je helm op een veilige en georganiseerde manier op te bergen. Niets is vervelender dan een beschadigde of rommelige helm, toch? In deze blogpost ga ik je alles vertellen over welke ophangsystemen geschikt zijn voor het ophangen van een motorhelm. Of je nu een doorgewinterde motorrijder bent of net je eerste helm hebt aangeschaft, deze informatie is voor jou! We zullen bespreken waarom het belangrijk is om een goede ophangmethode te gebruiken en welke factoren je moet overwegen bij het kiezen van een geschikt systeem. Dus, laten we samen ontdekken hoe je jouw motorhelm op de beste manier kunt ophangen!

Waarom een motorhelm ophangen?

Het ophangen van je motorhelm is een eenvoudige gewoonte die veel voordelen met zich meebrengt. In dit artikel zullen we de belangrijkste redenen bespreken waarom het ophangen van je motorhelm een slimme keuze is. Van het drogen van je helm tot het beschermen tegen schade, ontdek waarom het ophangen van je helm een goede gewoonte is voor elke motorrijder.

Droog je helm grondig

Na een rit op je motor kan je helm behoorlijk vochtig worden door zweet, regen of andere weersomstandigheden. Het ophangen van je helm zorgt ervoor dat deze goed kan drogen tussen ritten door. Hierdoor worden eventueel vocht en geurtjes verminderd, wat zorgt voor een frissere en hygiënischere helm.

Bespaar ruimte

Een motorhelm kan behoorlijk wat ruimte in beslag nemen als je deze op een tafel, kast of in je kofferbak laat liggen. Door je helm op te hangen, bespaar je kostbare ruimte in je huis of garage. Dit is vooral handig als je beperkte opslagruimte hebt of als je meerdere helmen hebt die je netjes wilt opbergen.

Voorkom beschadigingen

Een helm is een kostbaar bezit en je wilt natuurlijk dat deze zo lang mogelijk meegaat. Het op de grond leggen van je helm kan leiden tot krassen, deuken of andere beschadigingen. Door je helm op te hangen, voorkom je dat deze onnodig beschadigd raakt. Zo blijft je helm in goede staat en kun je er langer van genieten.

Kies de juiste helmhouder

Om optimaal van de voordelen van het ophangen van je motorhelm te profiteren, is het belangrijk om de juiste helmhouder te kiezen. Er zijn verschillende opties beschikbaar, zoals wandhaken, standaarden of speciale helmhouders. Hier zijn enkele belangrijke aspecten om rekening mee te houden:

 • Stevigheid: Zorg ervoor dat de helmhouder stevig genoeg is om het gewicht van je helm te dragen en stabiliteit te bieden.
 • Ventilatie: Kies een helmhouder die voldoende ventilatie biedt, zodat je helm goed kan drogen.
 • Gemak: Kies een helmhouder die gemakkelijk te gebruiken is, zodat je je helm snel en eenvoudig kunt ophangen en weer kunt pakken.

Soorten ophangsystemen voor motorhelmen

Het veilig en gemakkelijk opbergen van je motorhelm is essentieel om ervoor te zorgen dat deze in optimale conditie blijft. Gelukkig zijn er verschillende ophangsystemen beschikbaar die je hierbij kunnen helpen. In dit artikel zullen we de meest populaire opties bespreken: muurhaken, helmracks en helmsloten. We zullen de voor- en nadelen van elk systeem toelichten, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor het meest geschikte systeem voor jouw situatie.

Muurhaken

Muurhaken zijn een eenvoudige en betaalbare manier om je motorhelm op te hangen. Ze kunnen gemakkelijk aan een muur worden bevestigd en bieden een handige plek om je helm op te bergen. Een paar voordelen van muurhaken zijn:

 • Eenvoudig te installeren en te gebruiken
 • Bespaart ruimte in je huis of garage
 • Betaalbaar in vergelijking met andere ophangsystemen

Er zijn echter ook enkele nadelen verbonden aan muurhaken:

 • Je helm wordt niet beschermd tegen stof of andere elementen
 • Sommige muurhaken kunnen je helm vervormen als ze niet goed zijn ontworpen of geïnstalleerd

Helmracks

Helmracks, ook wel bekend als helmschappen, bieden een meer georganiseerde en beschermende opbergoplossing voor je motorhelm. Deze racks kunnen meerdere helmen tegelijkertijd opbergen en hebben vaak extra opbergruimte voor andere accessoires. Enkele voordelen van helmracks zijn:

 • Bescherming tegen stof, krassen en andere schade
 • Ruimtebesparend en georganiseerd
 • Vaak voorzien van extra opbergruimte voor andere motoraccessoires

Er zijn echter ook enkele nadelen verbonden aan helmracks:

 • Duurder dan muurhaken
 • Vereist meer ruimte in je huis of garage

Helmsloten

Als je op zoek bent naar een ophangsysteem dat niet alleen je helm veilig opbergt, maar ook beschermt tegen diefstal, dan is een helmslot de juiste keuze. Deze systemen vergrendelen je helm op zijn plaats, zodat hij niet gestolen kan worden. Enkele voordelen van helmsloten zijn:

 • Beveiliging tegen diefstal
 • Bescherming tegen stof en andere schade
 • Kan worden gebruikt in combinatie met muurhaken of helmracks voor extra bescherming

Er zijn echter ook enkele nadelen verbonden aan helmsloten:

 • Duurder dan muurhaken en helmracks
 • Vereist extra installatietijd en moeite

Vergelijkingstabel

Om je te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze, hebben we een vergelijkingstabel opgesteld waarin we de belangrijkste kenmerken van elk ophangsysteem samenvatten:

Ophangsysteem Voordelen Nadelen
Muurhaken – Eenvoudig te installeren en gebruiken- Bespaart ruimte- Betaalbaar – Geen bescherming tegen stof- Kan de helm vervormen
Helmracks – Bescherming tegen schade- Ruimtebesparend en georganiseerd- Extra opbergruimte – Duurder- Vereist meer ruimte
Helmsloten – Beveiliging tegen diefstal- Bescherming tegen schade- Kan gecombineerd worden met andere systemen – Duurder- Extra installatietijd en moeite

Nu je de voor- en nadelen van elk ophangsysteem kent, kun je een weloverwogen keuze maken op basis van je eigen behoeften en budget. Onthoud dat het belangrijk is om je motorhelm op de juiste manier op te bergen, zodat deze in optimale conditie blijft en je veiligheid gegarandeerd blijft.

Beschikbare ruimte

Bij het kiezen van een ophangsysteem voor je motorhelm is het belangrijk om rekening te houden met de beschikbare ruimte in je huis of garage. Niet iedereen heeft dezelfde hoeveelheid ruimte om een ophangsysteem te installeren.

 • Meet de beschikbare ruimte op voordat je een ophangsysteem koopt.
 • Kijk naar de afmetingen van het ophangsysteem en vergelijk deze met de beschikbare ruimte.
 • Overweeg ook of je nog andere helmen wilt ophangen in de toekomst.

Bevestigingsmogelijkheden

Naast de beschikbare ruimte is het belangrijk om na te gaan welke bevestigingsmogelijkheden er zijn in je huis of garage.

 • Controleer of je muren hebt waar je een ophangsysteem aan kunt bevestigen.
 • Denk na over het type muur, zoals beton, hout of gipsplaat, en zorg ervoor dat het ophangsysteem geschikt is voor dat type muur.
 • Sommige ophangsystemen kunnen ook aan het plafond worden bevestigd, wat handig kan zijn als je geen geschikte muur hebt.

Veiligheid

Veiligheid is een belangrijke factor om rekening mee te houden bij het kiezen van een ophangsysteem voor je motorhelm. Je wilt er zeker van zijn dat je helm veilig en stevig wordt opgehangen.

 • Controleer of het ophangsysteem voldoende gewicht kan dragen om je motorhelm veilig op te hangen.
 • Let op eventuele veiligheidskenmerken, zoals een vergrendelingssysteem om diefstal te voorkomen.
 • Sommige ophangsystemen hebben ook extra bescherming, zoals zachte padding, om krassen op je helm te voorkomen.

Budget

Tot slot is het budget dat je wilt besteden aan een ophangsysteem voor je motorhelm een belangrijke overweging. Gelukkig zijn er ophangsystemen verkrijgbaar in verschillende prijsklassen.

 • Bepaal van tevoren het maximale bedrag dat je wilt uitgeven.
 • Vergelijk verschillende merken en modellen om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.
 • Houd ook rekening met eventuele extra kosten, zoals verzendkosten of installatiekosten.

Het kiezen van het juiste ophangsysteem voor je motorhelm kan even wat tijd en onderzoek vergen, maar met de juiste informatie en tips moet je in staat zijn om een weloverwogen keuze te maken. Veel succes!

Aanbeveling: Kies voor een stevig helmrack

Veilige en ruimtebesparende oplossing voor je motorhelm

Ben je op zoek naar de perfecte manier om je motorhelm op te bergen? Dan raden we je aan om te kiezen voor een stevig helmrack. Met een helmrack zorg je niet alleen voor een veilige opbergplek voor je helm, maar bespaar je ook ruimte in je huis of garage.

Factoren om rekening mee te houden

Bij het kiezen van een helmrack zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. We hebben de belangrijkste factoren voor je op een rijtje gezet:

 1. Stevigheid: Het is belangrijk dat het helmrack stevig en stabiel is, zodat je helm veilig hangt en niet zomaar van het rack kan vallen.
 2. Ophangsysteem: Er zijn verschillende ophangsystemen beschikbaar, zoals racks die aan de muur of het plafond bevestigd kunnen worden. Kies het ophangsysteem dat het beste past bij jouw situatie en voorkeuren.
 3. Ruimtebesparing: Een helmrack moet niet alleen je helm veilig opbergen, maar ook ruimte besparen. Let daarom op het formaat van het rack en hoeveel helmen erop kunnen worden opgehangen.

Kies voor een stevig helmrack

Op basis van de besproken factoren en de verschillende ophangsystemen raden we aan om te kiezen voor een stevig helmrack. Een stevig helmrack biedt de volgende voordelen:

 • Hoge kwaliteit en duurzaamheid
 • Veilige opbergplek voor je helm
 • Ruimtebesparend ontwerp

Bekende merken en modellen

Er zijn verschillende bekende merken en modellen helmracks beschikbaar op de markt. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Merk A: Dit merk staat bekend om zijn stevige helmracks met een ruimtebesparend ontwerp. Ze bieden verschillende ophangsystemen en hebben een uitstekende reputatie op het gebied van kwaliteit.
 • Model B: Dit model is speciaal ontworpen voor motorhelmen en biedt een veilige opbergoplossing. Het kan gemakkelijk aan de muur worden bevestigd en biedt ruimte voor meerdere helmen.

Het kiezen van het juiste ophangsysteem voor jouw motorhelm

Conclusie:

Het ophangen van je motorhelm is van groot belang om de kwaliteit en veiligheid van je helm te behouden. Door een geschikt ophangsysteem te kiezen en rekening te houden met de beschikbare ruimte en je persoonlijke voorkeuren, kun je jouw helm op een handige en veilige manier opbergen. Kies voor een stevig helmrack en geniet van de voordelen die het ophangen van je motorhelm met zich meebrengt!

Veelgestelde vragen over het ophangen van een motorhelm

Zijn er alternatieve manieren om je motorhelm op te hangen als je geen gebruik wilt maken van een ophangsysteem?

Ja, er zijn zeker alternatieve manieren om je motorhelm op te hangen als je geen gebruik wilt maken van een ophangsysteem. Een eenvoudige optie is om een stevige haak aan de muur te bevestigen en je helm daar aan op te hangen. Zorg ervoor dat de haak goed vastzit en stevig genoeg is om het gewicht van de helm te dragen.

Een andere mogelijkheid is om een plank of plankje aan de muur te bevestigen en je helm daarop te plaatsen. Dit kan vooral handig zijn als je meerdere helmen hebt en ze op een nette en georganiseerde manier wilt opbergen.

Als je echter liever niet wilt boren of iets aan de muur wilt bevestigen, kan je ook overwegen om een speciale helmhouder of -standaard aan te schaffen. Deze zijn verkrijgbaar bij motorzaken en online winkels. Ze bieden een veilige en stabiele manier om je helm op te bergen zonder dat je iets aan de muur hoeft te bevestigen.

Het belangrijkste is dat je ervoor zorgt dat je helm op een veilige en droge plaats wordt opgeborgen, uit de buurt van direct zonlicht en extreme temperaturen. Op deze manier behoudt je helm zijn kwaliteit en beschermende eigenschappen.

Welke ophangsystemen zijn geschikt voor het ophangen van een motorhelm?

Voor het ophangen van een motorhelm zijn er verschillende geschikte ophangsystemen beschikbaar. Een veelgebruikte optie is een helmhouder die aan de muur of aan een kastdeur kan worden bevestigd. Deze houders hebben meestal een haakvormige constructie waar je de helm aan kunt hangen. Een andere veelvoorkomende optie is een helmrek dat je aan de muur kunt monteren. Deze rekken hebben vaak meerdere haken waar je meerdere helmen aan kunt hangen. Daarnaast zijn er ook speciale helmhouders met een slot, zodat je je helm veilig kunt opbergen. Het is belangrijk om te controleren of het gekozen ophangsysteem geschikt is voor het gewicht en de grootte van je motorhelm.

Zijn er specifieke ophangsystemen die geschikt zijn voor verschillende soorten helmen?

Ja, er zijn specifieke ophangsystemen beschikbaar die geschikt zijn voor verschillende soorten helmen. Een populaire optie is een helmenrek met verstelbare haken of armen. Deze kunnen worden aangepast om verschillende soorten helmen, zoals motorhelmen, fietshelmen, skihelmen en zelfs brandweerhelmen, veilig op te hangen. Andere ophangsystemen omvatten wandhaken, muurbeugels of zelfs speciale helmenrekken die aan de muur kunnen worden gemonteerd. Het is belangrijk om te controleren of het ophangsysteem geschikt is voor het specifieke type helm dat je wilt ophangen, zodat je zeker weet dat de helm stevig wordt vastgehouden en geen schade oploopt.

Hoe monteer ik een ophangsysteem voor mijn motorhelm op een veilige manier?

Om een ophangsysteem voor je motorhelm op een veilige manier te monteren, zijn er een paar stappen die je kunt volgen. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je een geschikte plek hebt om het ophangsysteem te bevestigen. Dit kan bijvoorbeeld een muur in je garage of een stevige plank zijn.

Zorg ervoor dat je de juiste gereedschappen bij de hand hebt, zoals een boormachine en schroeven. Voordat je begint, is het belangrijk om de instructies van het ophangsysteem te lezen en te begrijpen. Dit zal je helpen om de juiste stappen te volgen.

Als je eenmaal de juiste plek hebt gevonden, markeer je de plaatsen waar je de gaten wilt boren. Zorg ervoor dat je de juiste afstand tussen de gaten aanhoudt, zodat je motorhelm veilig kan worden opgehangen.

Nu kun je met de boormachine de gaten boren op de gemarkeerde plaatsen. Zorg ervoor dat je de juiste maat boor gebruikt voor de schroeven die je gaat gebruiken.

Vervolgens kun je het ophangsysteem bevestigen met behulp van de schroeven. Zorg ervoor dat je de schroeven stevig vastdraait, maar niet te strak, om schade aan de muur of plank te voorkomen.

Als je het ophangsysteem eenmaal hebt bevestigd, kun je je motorhelm er veilig aan ophangen. Controleer altijd of het ophangsysteem stevig genoeg is en de helm goed ondersteunt.

Het is ook belangrijk om regelmatig te controleren of het ophangsysteem nog stevig bevestigd is en of er geen tekenen van slijtage zijn. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je motorhelm veilig en goed opgehangen blijft.

Ik hoop dat deze informatie je helpt bij het veilig monteren van een ophangsysteem voor je motorhelm. Als je nog vragen hebt, sta ik altijd klaar om je verder te helpen!

6 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Kun je meer details geven over de verschillende soorten ophangsystemen en hun voor- en nadelen?

 2. Ik ben het er niet mee eens dat een ophangsysteem met een haak slecht is voor de voering van een motorhelm. Ik heb hier geen problemen mee gehad. Kun je hier meer uitleg over geven?

  • Bedankt voor je input! Hoewel sommige mensen geen problemen hebben met een ophangsysteem met een haak, is het algemene advies om voor een systeem te kiezen dat de voering niet belast. Dit kan de levensduur van de voering verlengen. We raden aan om een systeem te zoeken dat de helm goed ondersteunt zonder de voering te vervormen.

 3. Kun je een specifiek ophangsysteem aanbevelen voor een motorhelm van het merk A?

 4. Ik zou graag meer willen lezen over het onderhoud van motorhelmen en hoe je ze schoon kunt houden. Kan dit onderwerp in een toekomstig artikel worden behandeld?

  • Bedankt voor je suggestie! We zullen zeker overwegen om een artikel te schrijven over het onderhoud van motorhelmen en hoe ze schoon te houden. Blijf onze website volgen voor toekomstige artikelen!

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen