Welke motorhelmen van Shoei zijn het veiligst?

In deze blogpost gaan we het hebben over motorhelmen van het merk Shoei en welke modellen het veiligst zijn. We begrijpen dat veiligheid een belangrijk aspect is voor elke motorrijder en dat je er zeker van wilt zijn dat je de juiste keuze maakt als het gaat om het beschermen van je hoofd. Daarom zullen we je in dit artikel helpen om de beste en veiligste motorhelm van Shoei te vinden. We zullen bespreken waarom het dragen van een veilige motorhelm zo belangrijk is en welke factoren je moet overwegen bij het kiezen van een helm. Zo kun je met een gerust hart de weg op gaan, wetende dat je de beste bescherming hebt voor je kostbaarste bezit: jezelf.

Introductie

Motorrijden is een geweldige manier om van de open weg te genieten, maar veiligheid moet altijd voorop staan. Een van de belangrijkste veiligheidsmaatregelen die elke motorrijder moet nemen, is het dragen van een veilige motorhelm. In dit artikel bespreken we waarom het dragen van een veilige helm zo essentieel is. We zullen de mogelijke gevaren van motorrijden zonder helm bespreken en de voordelen van het dragen van een kwalitatieve en betrouwbare helm.

Gevaren van motorrijden zonder helm

Het is geen geheim dat motorrijden risico’s met zich meebrengt. Zonder het juiste hoofdbeschermingssysteem kunnen deze risico’s echter dramatisch toenemen. Hier zijn enkele van de mogelijke gevaren van motorrijden zonder helm:

 1. Hoofdletsel: Bij een ongeval kan een impact op het hoofd ernstig letsel veroorzaken, zoals schedelbreuken, hersenschuddingen en zelfs hersenletsel. Het dragen van een helm kan de impact van deze verwondingen verminderen en mogelijk levens redden.
 2. Letsel aan het gezicht: Een goede helm beschermt niet alleen het hoofd, maar ook het gezicht. Het kan voorkomen dat brokstukken, insecten of andere objecten het gezicht raken tijdens het rijden op hoge snelheid.
 3. Windgerelateerde problemen: Bij het rijden op hoge snelheden kan de windkracht ongemakkelijk zijn en kan het de concentratie van de bestuurder verminderen. Een goed passende helm met een vizier kan de wind van het gezicht houden en de rijervaring comfortabeler maken.
 4. Wettelijke vereisten: In veel landen en regio’s zijn helmen wettelijk verplicht voor motorrijders. Het niet dragen van een helm kan leiden tot boetes en andere juridische consequenties.

Voordelen van het dragen van een veilige helm

Nu we de gevaren hebben besproken, laten we eens kijken naar de voordelen van het dragen van een veilige motorhelm:

 1. Bescherming: Een goede helm biedt een effectieve bescherming voor het hoofd en het gezicht. Het absorbeert de impact van een ongeval en vermindert zo de kans op ernstig letsel.
 2. Comfort: Moderne helmen zijn ontworpen met het oog op comfort en ventilatie. Ze hebben verstelbare banden en voeringen om een goede pasvorm te garanderen, evenals ventilatieopeningen om de luchtstroom te reguleren en oververhitting te voorkomen.
 3. Veiligheidsnormen: Kwalitatieve helmen voldoen aan strikte veiligheidsnormen, zoals de ECE R22.05-norm in Europa. Deze normen zorgen ervoor dat de helm voldoet aan de vereiste veiligheidsnormen en betrouwbaar is.
 4. Stijlvolle keuzes: Tegenwoordig zijn er een breed scala aan helmen beschikbaar die niet alleen veilig zijn, maar er ook stijlvol uitzien. Of je nu een strakke, sportieve helm of een klassieke retrohelm wilt, er is voor elk wat wils.
 5. Rijervaring: Het dragen van een goede helm kan je rijervaring positief beïnvloeden. Het minimaliseert windgerelateerde problemen, vermindert het geluidsniveau en zorgt ervoor dat je je veilig en zelfverzekerd voelt tijdens het rijden.

Wat maakt Shoei motorhelmen veilig?

Als het gaat om motorhelmen is Shoei een gerenommeerd merk dat bekend staat om zijn hoge kwaliteit en veiligheid. In dit artikel zullen we de verschillende technologieën en eigenschappen bespreken die Shoei helmen veilig maken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken bij het kiezen van een motorhelm.

Hoogwaardige materialen

Shoei maakt gebruik van hoogwaardige materialen bij het produceren van hun helmen. Hierdoor kunnen ze de beste bescherming bieden in geval van een ongeluk. Enkele van de materialen die ze gebruiken zijn:

 • Glasvezelcomposiet: Dit materiaal is zeer sterk en licht van gewicht, waardoor het de helm duurzaam maakt zonder extra gewicht toe te voegen.
 • Organische vezels: Deze vezels bieden een hoge mate van sterkte en elasticiteit, waardoor ze de impactenergie kunnen opvangen en verspreiden.
 • Multi-laminaatvezels: Door verschillende soorten vezels te combineren, kunnen Shoei helmen een optimale balans bieden tussen sterkte, flexibiliteit en gewicht.

Geavanceerde veiligheidssystemen

Naast hoogwaardige materialen maakt Shoei ook gebruik van geavanceerde veiligheidssystemen om de bescherming van hun helmen te verbeteren. Enkele van deze systemen zijn:

 • EPS (Expanded Polystyrene) liner: Deze liner absorbeert en verspreidt de energie van een impact, waardoor de kans op hoofdletsel wordt verminderd.
 • Dubbel-D kinbandsluiting: Dit sluitsysteem zorgt voor een stevige en veilige pasvorm, zodat de helm goed op zijn plaats blijft zitten, zelfs bij hoge snelheden.
 • EQRS (Emergency Quick Release System): In geval van een ongeluk kan het EQRS-systeem worden gebruikt om de helm snel en gemakkelijk van het hoofd van de rijder te verwijderen, zonder verdere verwondingen te veroorzaken.

Comfort en pasvorm

Naast veiligheid is comfort ook een belangrijke factor bij het kiezen van een motorhelm. Shoei besteedt veel aandacht aan het ontwerp en de pasvorm van hun helmen om een comfortabele ervaring te bieden. Enkele kenmerken die bijdragen aan het comfort zijn:

 • Meerdere ventilatieopeningen: Deze zorgen voor een goede luchtstroom en voorkomen oververhitting tijdens het rijden.
 • Uitneembare en wasbare binnenvoering: Dit maakt het gemakkelijk om de helm schoon te houden en zorgt voor een frisse en hygiënische pasvorm.
 • Verschillende helmmaten: Shoei biedt helmen in verschillende maten, zodat je een helm kunt vinden die perfect past bij de vorm en grootte van je hoofd.

De veiligste motorhelmen van Shoei

Shoei is een bekend merk in de motorwereld en staat bekend om zijn hoogwaardige motorhelmen. In dit gedeelte zullen we enkele van de veiligste motorhelmen van Shoei bespreken. We zullen de kenmerken en specificaties van deze helmen bespreken en uitleggen waarom ze als veilig worden beschouwd.

1. Shoei X-Fourteen

De Shoei X-Fourteen is een van de topmodellen van Shoei en wordt beschouwd als een van de veiligste motorhelmen op de markt. Enkele belangrijke kenmerken van deze helm zijn:

 • AIM+ buitenschaal: De X-Fourteen is gemaakt van Shoei’s eigen AIM+ (Advanced Integrated Matrix Plus) materiaal, dat een uitstekende schokabsorptie biedt en tegelijkertijd licht van gewicht is.
 • EPS-binnenschaal: De helm is voorzien van een meervoudig segment EPS-binnenschaal die zorgt voor een optimale schokabsorptie bij een val.
 • Dubbel-D kinriemsluiting: De X-Fourteen is uitgerust met een dubbel-D kinriemsluiting, waardoor de helm stevig op zijn plaats blijft tijdens een val.

2. Shoei GT-Air II

De Shoei GT-Air II is een populaire keuze onder motorrijders die zowel comfort als veiligheid zoeken. Enkele belangrijke kenmerken van deze helm zijn:

 • AIM-buitenschaal: De GT-Air II is gemaakt van Shoei’s AIM (Advanced Integrated Matrix) materiaal, dat een optimale balans biedt tussen sterkte en gewicht.
 • CNS-1 vizier: Het vizier van de GT-Air II is voorzien van een geïntegreerd zonnevizier dat gemakkelijk te bedienen is, zelfs met handschoenen aan.
 • Uitstekende ventilatie: Deze helm is uitgerust met meerdere ventilatieopeningen en uitlaatpoorten om een optimale luchtstroom te garanderen, waardoor de rijder koel en comfortabel blijft tijdens lange ritten.

3. Shoei Neotec II

De Shoei Neotec II is een uitstekende keuze voor touring- en avontuurlijke motorrijders die op zoek zijn naar een combinatie van veiligheid en veelzijdigheid. Enkele belangrijke kenmerken van deze helm zijn:

 • AIM-buitenschaal: Net als de GT-Air II is de Neotec II gemaakt van Shoei’s AIM-materiaal, dat een optimale bescherming biedt bij een val.
 • Geïntegreerd zonnevizier: De Neotec II heeft een ingebouwd zonnevizier dat gemakkelijk kan worden bediend en de noodzaak van een aparte zonnebril elimineert.
 • Kinventilatie: Deze helm is voorzien van een verstelbare kinventilatie die zorgt voor een goede luchtstroom en voorkomt dat het vizier beslaat.

Factoren om te overwegen bij het kiezen van een motorhelm

Het kiezen van de juiste motorhelm is van groot belang voor je veiligheid en comfort tijdens het motorrijden. Er zijn verschillende factoren waarmee je rekening moet houden bij het maken van je keuze. In dit artikel zullen we deze factoren in detail bespreken en je handige tips geven om de helm te kiezen die het beste bij jouw behoeften past.

1. Pasvorm

Een goede pasvorm is essentieel voor een motorhelm. Hierbij moet je letten op de volgende punten:

 • Hoofdmaat: Meet je hoofdomtrek met een meetlint en vergelijk dit met de maattabel van de helmfabrikant.
 • Wangkussens: Controleer of de wangkussens goed passen en je wangen goed omsluiten zonder ongemak of drukpunten.
 • Kinband: De kinband moet strak genoeg zijn om de helm op zijn plaats te houden, maar mag niet oncomfortabel aanvoelen.

2. Gewicht

Het gewicht van een motorhelm kan een groot verschil maken in termen van comfort tijdens lange ritten. Let op het volgende:

 • Lichtgewicht materialen: Kies voor een helm die gemaakt is van lichtgewicht materialen zoals carbonvezel of glasvezel om het gewicht te verminderen.
 • Balans: Zorg ervoor dat het gewicht van de helm gelijkmatig verdeeld is, zodat je nek en schouders niet overbelast worden.

3. Type helm

Er zijn verschillende typen motorhelmen, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Hier volgt een overzicht van de meest voorkomende typen:

 • Integraalhelm: Biedt de meeste bescherming, omdat het je hele hoofd en gezicht bedekt. Ideaal voor lange afstanden en hoge snelheden.
 • Systeemhelm: Kan worden geopend aan de voorkant, wat handig is bij het communiceren of het dragen van een bril. Biedt bescherming vergelijkbaar met een integraalhelm.
 • Jethelm: Bedekt alleen de bovenkant van je hoofd, zonder kinbescherming. Ideaal voor stadsritten of bij warm weer.
 • Crosshelm: Speciaal ontworpen voor off-road rijden, met extra bescherming voor de kin en het gezicht.

4. Veiligheidskeurmerken

Bij het kiezen van een motorhelm is het belangrijk om te controleren of deze voldoet aan de geldende veiligheidsnormen, zoals ECE 22.05 in Europa. Let op de aanwezigheid van het keurmerk op de helm.

5. Ventilatie

Een goed geventileerde helm is belangrijk om oververhitting en ongemak tijdens het rijden te voorkomen. Let op de locatie en het aantal ventilatieopeningen op de helm om ervoor te zorgen dat je hoofd voldoende koel blijft.

6. Extra functies

Sommige helmen bieden extra functies en technologieën die het comfort en de veiligheid verder verbeteren. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 • Geïntegreerd zonnevizier: Hiermee kun je snel en gemakkelijk overschakelen naar een zonnevizier zonder van helm te hoeven wisselen.
 • Bluetooth-connectiviteit: Hiermee kun je je helm verbinden met je telefoon of navigatiesysteem voor handsfree bellen of het ontvangen van aanwijzingen.

Ontdek de veiligste motorhelmen van Shoei in onze conclusie

In conclusie, het is essentieel om een veilige motorhelm te dragen voor jouw eigen veiligheid tijdens het motorrijden. Shoei heeft een uitgebreid assortiment aan veilige motorhelmen die voldoen aan hoge kwaliteitsnormen. Bij het kiezen van een helm die het beste bij jou past, is het belangrijk om verschillende factoren in overweging te nemen. Op basis van deze factoren raden we aan om te kiezen voor een Shoei motorhelm die de beste bescherming en comfort biedt.

Veelgestelde vragen over Shoei motorhelmen

Wat zijn de aanbevelingen van experts als het gaat om het kiezen van de veiligste Shoei motorhelm voor jouw behoeften?

Als het gaat om het kiezen van de veiligste Shoei motorhelm voor jouw behoeften, zijn er enkele aanbevelingen van experts waar je rekening mee kunt houden. Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de veiligheidsnormen waaraan de helm voldoet. In Europa wordt bijvoorbeeld de ECE 22.05-norm gehanteerd, dus het is aan te raden om een helm te kiezen die aan deze norm voldoet.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar het type helm dat het beste bij jou past. Shoei biedt verschillende modellen aan, zoals integraalhelmen, systeemhelmen en jethelmen. Integraalhelmen bieden over het algemeen de meeste bescherming, omdat ze het hele hoofd omhullen. Systeemhelmen hebben het voordeel dat je het kinstuk kunt opklappen, wat handig kan zijn bij het communiceren met anderen of het dragen van een bril. Jethelmen daarentegen bieden minder bescherming, maar zijn lichter en bieden meer ventilatie.

Een ander belangrijk aspect is de pasvorm van de helm. Een goed passende helm is essentieel voor een optimale bescherming en comfort tijdens het rijden. Daarom is het aan te raden om verschillende modellen te passen en te kijken welke het beste bij de vorm van jouw hoofd past.

Tot slot is het altijd verstandig om reviews en ervaringen van andere motorrijders te raadplegen. Zij kunnen vaak waardevolle informatie delen over de veiligheid, kwaliteit en comfort van bepaalde helmen.

Het kiezen van de veiligste Shoei motorhelm voor jouw behoeften is een persoonlijke keuze. Het is belangrijk om rekening te houden met bovengenoemde factoren en goed te letten op jouw eigen wensen en rijstijl. Een expert kan je hierbij adviseren en helpen om de juiste keuze te maken.

11 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Interessant artikel! Veiligheid is cruciaal bij het kiezen van een motorhelm. Ik kijk uit naar de aanbevelingen.

 2. Ik vind het altijd belangrijk om te weten welke motorhelmen het veiligst zijn. Bedankt voor dit artikel!

 3. Ik heb onlangs een Shoei helm gekocht en ik ben zeer tevreden met de kwaliteit en veiligheid ervan. Ze maken echt goede helmen.

 4. Veiligheid is mijn prioriteit als het gaat om motorrijden. Ik kan niet wachten om te zien welke Shoei helmen het veiligst zijn.

 5. Ik heb gehoord dat Shoei helmen tot de veiligste op de markt behoren. Ik ben benieuwd welke specifieke modellen eruit springen.

 6. Ik heb altijd goede ervaringen gehad met Shoei helmen. Ben benieuwd welke modellen het veiligst zijn.

 7. Ik vind het geweldig dat jullie dit onderwerp behandelen. Het is van vitaal belang om te weten welke helmen het veiligst zijn.

 8. Veiligheid gaat boven alles. Ik hoop dat dit artikel me kan helpen bij het kiezen van een veilige motorhelm.

 9. Ik ben fan van Shoei helmen, maar ik wil altijd zeker weten dat ik de veiligste keuze maak. Ik kijk uit naar de aanbevelingen in dit artikel.

 10. Ik heb een vriend die een Shoei helm heeft en hij zweert erbij. Ik wil er ook een kopen, maar ik wil wel de veiligste optie vinden.

 11. Ik ben op zoek naar een nieuwe motorhelm en veiligheid is mijn belangrijkste overweging. Ik hoop dat dit artikel me kan helpen.

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen