Welke motorhelmen scoren het hoogst in de ANWB-test?

Hallo motorrijder! Ben je op zoek naar een nieuwe motorhelm en wil je er zeker van zijn dat je de beste keuze maakt? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze blogpost gaan we namelijk dieper in op de motorhelmen die het hoogst scoren in de ANWB-test. We begrijpen als geen ander dat het vinden van de perfecte helm een belangrijke beslissing is. Immers, je wilt niet alleen veilig de weg op, maar ook comfortabel en met vertrouwen rijden. Daarom hebben we alle informatie verzameld die je nodig hebt om een weloverwogen keuze te maken. Dus lees snel verder en ontdek welke motorhelmen de hoogste scores behalen in de ANWB-test!

Bescherming voor je hoofd

Een goede motorhelm is van het grootste belang als het gaat om het beschermen van je hoofd tijdens het motorrijden. Het menselijk hoofd is kwetsbaar en gevoelig voor ernstig letsel bij een ongeval, vooral op hoge snelheid. Een motorhelm fungeert als een buffer tussen je hoofd en de harde buitenwereld, waardoor de impact van een val of botsing wordt verminderd.

Voorkomt ernstig letsel
 • De stevige buitenkant van een kwalitatieve motorhelm, zoals de Arai Quantum-X, is ontworpen om schokken te absorberen en te verspreiden, waardoor de impact op je hoofd wordt verminderd.
 • De binnenvoering van een motorhelm, zoals bij de Shoei RF-SR, helpt bij het dempen van de energie die wordt overgebracht naar je hoofd tijdens een ongeval.
 • Een helm met een goede pasvorm, zoals de AGV K6, zorgt ervoor dat je hoofd stevig op zijn plaats blijft tijdens een val, waardoor de kans op nekletsel wordt verminderd.
Bescherming tegen de elementen
 • Een motorhelm biedt niet alleen bescherming tegen impact, maar ook tegen de elementen. Bijvoorbeeld, de Schuberth C4 Pro heeft een geïntegreerd zonnevizier om je ogen te beschermen tegen fel zonlicht.
 • De kinbescherming van een motorhelm, zoals bij de HJC RPHA 11, biedt extra bescherming voor je gezicht en kin in geval van een ongeval.

De gevolgen van het niet dragen van een helm

Het niet dragen van een motorhelm kan ernstige gevolgen hebben. Hier zijn enkele redenen waarom het belangrijk is om altijd een helm te dragen tijdens het motorrijden:

Hoofdletsel
 • Zonder een helm loop je een veel groter risico op hoofdletsel bij een ongeval. Je hoofd is kwetsbaar en kan ernstig letsel oplopen, zoals schedelbreuken, hersenschuddingen en hersenletsel.
Juridische consequenties
 • In veel landen is het dragen van een helm wettelijk verplicht tijdens het motorrijden. Het niet naleven van deze regel kan leiden tot boetes of andere juridische consequenties.
Verslechtering van de rijvaardigheid
 • Het dragen van een helm kan ook je rijvaardigheid beïnvloeden. Met de juiste helm heb je minder last van windgeruis en kun je je beter concentreren op de weg.

De ANWB-test: hoe werkt het?

Welkom bij onze blog waarin we je alles vertellen over de ANWB-test van motorhelmen. In dit artikel nemen we je mee door de criteria en methodologie die worden gebruikt om de prestaties van verschillende helmen te beoordelen. Of je nu een ervaren motorrijder bent of net begint, het is belangrijk om de juiste helm te kiezen voor maximale veiligheid en comfort. Laten we beginnen!

Waarom is de ANWB-test belangrijk?

De ANWB-test van motorhelmen is een onmisbaar hulpmiddel voor motorrijders bij het maken van een weloverwogen keuze. Het doel van deze test is om de consument te voorzien van objectieve en betrouwbare informatie over de prestaties van verschillende helmen. Hierdoor kun je een weloverwogen keuze maken op basis van feiten en niet alleen op basis van merk of uiterlijk. De ANWB-test helpt je bij het vinden van een helm die voldoet aan jouw specifieke behoeften en eisen.

Criteria voor de ANWB-test

Bij het uitvoeren van de ANWB-test worden verschillende criteria gehanteerd om de prestaties van motorhelmen te beoordelen. Enkele belangrijke criteria zijn:

 • Bescherming: De helm moet voldoen aan de Europese veiligheidsnormen en biedt bescherming tegen impact en penetratie. Helmen worden onderworpen aan diverse stresstests om te zorgen voor optimale veiligheid.
 • Pasvorm: Een goede pasvorm is essentieel voor comfort en veiligheid. Helmen worden getest op pasvorm en stabiliteit, waarbij rekening wordt gehouden met verschillende hoofdvormen en -maten.
 • Gewicht: Een lichte helm zorgt voor minder belasting op de nek en verhoogt het comfort tijdens het rijden. In de test wordt het gewicht van de helmen gemeten en vergeleken.
 • Ventilatie: Een goede ventilatie voorkomt oververhitting en zorgt voor comfort tijdens het rijden. Helmen worden getest op hun ventilatiecapaciteit in verschillende omstandigheden.
 • Geluidsreductie: Windgeruis kan vermoeiend zijn tijdens het rijden. De ANWB-test meet het geluidsniveau van helmen en vergelijkt deze met elkaar om te bepalen welke helmen de beste geluidsreductie bieden.

Methodologie van de ANWB-test

De ANWB-test van motorhelmen is gebaseerd op een gestandaardiseerde methodologie. De helmen worden onder dezelfde omstandigheden getest en beoordeeld op basis van de eerder genoemde criteria. Enkele belangrijke stappen in de testmethodologie zijn:

 1. Selectie van helmen: Een representatieve selectie van populaire motorhelmen wordt gekozen om een breed scala aan merken en modellen te vertegenwoordigen.
 2. Testprocedures: De helmen worden onderworpen aan verschillende testprocedures, zoals impacttests, penetratietests, pasvormtests, gewichtsmetingen, ventilatietests en geluidsmetingen.
 3. Beoordeling en score: Na het voltooien van de testprocedures worden de helmen beoordeeld op basis van de prestaties in elke categorie. De resultaten worden samengevoegd en de helmen krijgen een algehele score.
 4. Rapportage: De resultaten van de ANWB-test worden gepubliceerd in een rapport, waarin de prestaties van de geteste helmen worden vergeleken. Dit rapport is beschikbaar voor consumenten, zodat zij een weloverwogen keuze kunnen maken.

Waarom vertrouwen op de ANWB-test?

De ANWB-test van motorhelmen is gebaseerd op objectieve criteria en een gestandaardiseerde methodologie. Hierdoor kun je erop vertrouwen dat de resultaten betrouwbaar en onafhankelijk zijn. Het helpt je om de beste helm te kiezen die voldoet aan jouw specifieke behoeften en eisen.

Enkele voordelen van het vertrouwen op de ANWB-test zijn:

 • Betrouwbare informatie: De test biedt realistische en betrouwbare informatie over de prestaties van motorhelmen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.
 • Objectieve beoordeling: De testcriteria en methodologie zorgen ervoor dat de beoordeling van de helmen objectief en eerlijk is, zonder voorkeur voor bepaalde merken of modellen.
 • Vergelijking van merken en modellen: De ANWB-test vergelijkt verschillende merken en modellen, zodat je de beste helm kunt vinden die past bij jouw voorkeuren en budget.

Conclusie

De ANWB-test van motorhelmen is een waardevolle bron van informatie voor motorrijders. Het biedt objectieve beoordelingen en betrouwbare informatie over de prestaties van verschillende helmen. Door te vertrouwen op de ANWB-test kun je de beste helm vinden die voldoet aan jouw behoeften op het gebied van veiligheid, comfort en prestaties. Neem de tijd om de testresultaten te raadplegen voordat je een nieuwe helm koopt en geniet van een veilige en comfortabele rit!

Topmotorhelmen volgens de ANWB-test

De ANWB-test is een belangrijke referentie voor motorrijders die op zoek zijn naar de beste motorhelmen op de markt. In deze blogsectie zullen we de topmotorhelmen presenteren die het hoogst scoren in de ANWB-test. We zullen verschillende merken en modellen bespreken, en de belangrijkste kenmerken en voordelen van elke helm benadrukken.

Arai Quantum-X

 • Merk: Arai
 • Model: Quantum-X

De Arai Quantum-X is een van de best beoordeelde motorhelmen in de ANWB-test. Deze helm biedt een uitstekende bescherming, comfort en aerodynamica. Enkele belangrijke kenmerken en voordelen van de Arai Quantum-X zijn:

 • Dubbel-D kinbandsluiting voor een veilige pasvorm
 • Vier ventilatieopeningen voor optimale luchtstroom
 • Vervangbaar en wasbaar interieur voor hygiëne
 • Verwijderbare wangkussens voor een gepersonaliseerde pasvorm
 • Leverbaar in verschillende maten en kleuren voor iedere rijder

Shoei Neotec II

 • Merk: Shoei
 • Model: Neotec II

De Shoei Neotec II is een populaire keuze onder motorrijders vanwege de uitstekende bescherming en veelzijdigheid. Enkele belangrijke kenmerken en voordelen van de Shoei Neotec II zijn:

 • P/J-homologatie, geschikt voor zowel integraal- als systeemhelmgebruik
 • Geïntegreerd zonnevizier voor gemakkelijke aanpassing aan veranderende lichtomstandigheden
 • Meerdere ventilatieopeningen voor optimale luchtstroom
 • Noise Reduction System voor een stille rijervaring
 • 360° Pivot Locking System voor eenvoudige bediening van het kinstuk

AGV K-5 S

 • Merk: AGV
 • Model: K-5 S

De AGV K-5 S is een hoogwaardige motorhelm die comfort en veiligheid combineert. Enkele belangrijke kenmerken en voordelen van de AGV K-5 S zijn:

 • SSL (Super Super Light) carbon-kevlar-fiberglas buitenschaal voor optimale bescherming en lichtgewicht
 • Geïntegreerd zonnevizier met krasbestendige coating
 • Verwijderbaar en wasbaar interieur voor eenvoudig onderhoud
 • GT 3-gezichtsveld voor een breed en helder zicht op de weg
 • Verstelbare ventilatieopeningen voor optimale luchtstroom

Vergelijkende tabel

Om u te helpen bij het vergelijken van de verschillende motorhelmen, hebben we een handige vergelijkende tabel samengesteld met enkele belangrijke kenmerken en voordelen:

MerkModelKinbandsluitingVentilatieZonnevizierGewicht
AraiQuantum-XDubbel-D4 ventilatieopeningenNee1.450 gram
ShoeiNeotec IIP/J-homologatieMeerdere ventilatieopeningenJa1.650 gram
AGVK-5 SMicrometrische snelsluitingVerstelbare ventilatieopeningenJa1.390 gram

Factoren om te overwegen bij het kiezen van een motorhelm

Als je op zoek bent naar een nieuwe motorhelm, zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Het kiezen van de juiste helm is essentieel voor je veiligheid en comfort tijdens het rijden. In dit artikel zullen we belangrijke factoren bespreken die je helpen bij het maken van de juiste keuze.

1. Pasvorm

Een goede pasvorm is van cruciaal belang bij het kiezen van een motorhelm. Een helm die te groot of te klein is, kan niet alleen oncomfortabel zijn, maar ook de bescherming verminderen. Het is belangrijk om verschillende helmmaten te proberen en ervoor te zorgen dat de helm stevig op je hoofd past zonder te knellen. Let ook op de vorm van de helm, aangezien verschillende merken vaak verschillende pasvormen hebben.

2. Materiaal

Het materiaal waaruit de helm is gemaakt, heeft invloed op zowel de veiligheid als het comfort. De meeste helmen zijn gemaakt van polycarbonaat, glasvezel of koolstofvezel. Polycarbonaat helmen zijn over het algemeen betaalbaarder, maar bieden nog steeds een goede bescherming. Glasvezel en koolstofvezel helmen zijn lichter en sterker, maar ook duurder. Het is belangrijk om de verschillende materialen te vergelijken en te overwegen wat het beste bij jouw behoeften en budget past.

3. Veiligheidsnormen

Bij het kiezen van een motorhelm is het belangrijk om te controleren of deze voldoet aan de geldende veiligheidsnormen. In Europa is de ECE 22.05-norm de meest erkende en gerespecteerde norm voor motorhelmen. Helmen die aan deze norm voldoen, hebben strenge tests doorstaan om ervoor te zorgen dat ze voldoende bescherming bieden bij een ongeval. Het is raadzaam om alleen helmen te kiezen die aan deze norm voldoen.

4. Prijs-kwaliteitverhouding

De prijs van een motorhelm varieert aanzienlijk, afhankelijk van het merk, het materiaal en de functies. Het is belangrijk om de prijs-kwaliteitverhouding in overweging te nemen bij het maken van je keuze. Houd er rekening mee dat een duurdere helm niet altijd beter is, maar dat goedkopere opties mogelijk minder functies of minder duurzame materialen hebben. Vergelijk verschillende merken en modellen om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden die past bij jouw behoeften.

Onze conclusie: de best beoordeelde motorhelmen volgens de ANWB-test

Conclusie:

In deze blogpost hebben we de resultaten van de ANWB-test bekeken om de motorhelmen te vinden die het hoogst scoren. We hebben gekeken naar factoren zoals veiligheid, comfort en prijs-kwaliteitverhouding. Op basis hiervan raden we aan om goed te letten op de helmen die de hoogste scores behaalden in al deze categorieën. Denk ook aan jouw persoonlijke voorkeuren en behoeften bij het maken van je keuze. We hopen dat deze blogpost je heeft geholpen bij het vinden van de juiste motorhelm en wensen je veel veilige en plezierige ritten toe!

Veelgestelde vragen over de motorhelmtest van de ANWB

Zijn er bepaalde eigenschappen waar de best beoordeelde motorhelmen in de ANWB-test in uitblinken?

Ja, er zijn bepaalde eigenschappen waar de best beoordeelde motorhelmen in de ANWB-test in uitblinken. Over het algemeen scoren de top helmen hoog op het gebied van veiligheid. Ze voldoen aan strenge normen zoals ECE R22.05 en bieden uitstekende bescherming bij impact.

Daarnaast hebben de best beoordeelde helmen vaak geavanceerde ventilatiesystemen. Hierdoor wordt de luchtstroom in de helm geoptimaliseerd, wat zorgt voor een aangename koeling tijdens het rijden.

Een andere eigenschap waar goede motorhelmen in uitblinken is het comfort. Ze hebben een goede pasvorm en zijn ergonomisch ontworpen, zodat ze comfortabel op je hoofd zitten, zelfs tijdens langere ritten.

Verder hebben de beste helmen vaak een hoogwaardige binnenvoering die zorgt voor een goede vochtafvoer en minder geluidsoverlast tijdens het rijden.

Ten slotte hebben deze helmen vaak handige extra functies, zoals een geïntegreerd zonnevizier of een Pinlock-systeem om condensatie op het vizier te voorkomen.

Kortom, de best beoordeelde motorhelmen in de ANWB-test blinken uit in veiligheid, ventilatie, comfort en handige extra functies. Het is belangrijk om deze eigenschappen in overweging te nemen bij het kiezen van een helm die het beste bij jou past.

6 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Ik heb de hoogst scorende motorhelm uit de ANWB-test gekocht en ik ben er ontzettend blij mee! Het is echt een kwaliteitsproduct en ik voel me veilig tijdens het rijden. Bedankt voor het delen van de testresultaten!

 2. Bedankt voor je interesse! De ANWB-test maakt gebruik van verschillende criteria zoals veiligheid, comfort en pasvorm. Ze testen ook de aerodynamica en geluidsisolatie van de helmen. Ik zal dit punt verder uitwerken in het artikel.

 3. Kun je wat meer informatie geven over de testmethodologie die de ANWB gebruikt? Ik ben benieuwd naar de criteria die ze hanteren.

 4. Ik ben het niet eens met de rangschikking van de motorhelmen in de test. Ik heb zelf goede ervaringen met merk X en vind het vreemd dat ze niet hoog scoren. Kunnen we hierover discussiëren?

  • Natuurlijk! Het kan zijn dat de testresultaten niet overeenkomen met je persoonlijke ervaringen. Het is altijd goed om verschillende meningen en ervaringen te delen. Kun je meer vertellen over je ervaring met merk X?

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen