Welke motorhelm is het meest geschikt voor een chopper?

Hallo daar, chopper-liefhebber! Ben je op zoek naar de perfecte motorhelm voor je stoere chopper? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze blogpost gaan we je alles vertellen over welke motorhelm het meest geschikt is voor een chopper. We begrijpen maar al te goed dat je veiligheid én stijl belangrijk vindt tijdens het rijden op je prachtige machine. Daarom gaan we je tips geven waar je op moet letten bij het kiezen van een helm en welke eigenschappen essentieel zijn voor het rijden op een chopper. Dus leun achterover en bereid je voor om expert advies te ontvangen dat je zal helpen de perfecte helm te vinden die past bij jou en je chopper!

Waar moet je op letten bij het kiezen van een motorhelm voor een chopper?

Bij het kiezen van een motorhelm voor een chopper is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren. Hieronder zullen we de belangrijkste factoren in detail bespreken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken die zowel comfortabel als veilig is.

1. Pasvorm

De pasvorm van een motorhelm is essentieel voor het comfort en de veiligheid tijdens het rijden. Een goed passende helm zorgt ervoor dat deze stevig op je hoofd blijft zitten en niet gaat schuiven tijdens het rijden. Bij het passen van een helm is het belangrijk om te controleren of deze gelijkmatig aansluit op je hoofd, zonder drukpunten of beweging.

2. Type helm

Er zijn verschillende typen helmen beschikbaar, zoals de integraalhelm, de jethelm en de systeemhelm. Bij het rijden op een chopper wordt meestal gekozen voor een jethelm, ook wel bekend als een “open-face” helm. Een jethelm biedt bescherming aan de bovenkant en zijkanten van het hoofd, terwijl het gezicht vrij blijft. Het biedt een goede balans tussen bescherming en het gevoel van vrijheid dat veel chopperrijders waarderen.

3. Materiaal

Het materiaal waarvan de helm is gemaakt, speelt een belangrijke rol bij de bescherming en het comfort. Helmen kunnen gemaakt zijn van materialen zoals polycarbonaat, glasvezel of carbon. Polycarbonaat helmen zijn vaak lichter en betaalbaarder, terwijl glasvezel- en carbonhelmen sterker en duurzamer zijn. Het is belangrijk om te kiezen voor een helm die voldoet aan de Europese veiligheidsnormen.

4. Veiligheidscertificering

Bij het kiezen van een motorhelm is het van groot belang om te letten op de veiligheidscertificering. In Europa moeten helmen voldoen aan de ECE 22.05-norm. Deze norm garandeert dat de helm voldoet aan de veiligheidseisen op het gebied van schokabsorptie, weerstand tegen doorboring en kinriemsterkte. Controleer altijd of de helm een ECE 22.05-certificering heeft voordat je tot aankoop overgaat.

Vergelijkingstabel:

Factor Belangrijk punt
Pasvorm Zorg voor een gelijkmatige en stevige pasvorm
Type helm Kies voor een jethelm voor chopperrijden
Materiaal Overweeg polycarbonaat, glasvezel of carbon
Veiligheidscertificering Controleer op ECE 22.05-certificering

Hopelijk heb je nu een beter idee van waar je op moet letten bij het kiezen van een motorhelm voor een chopper. Vergeet niet om altijd de juiste maat te kiezen en de helm te passen voordat je deze aanschaft. Veiligheid staat voorop, maar comfort is ook belangrijk tijdens het rijden op je chopper.

Inleiding

Als je het geluk hebt om een chopper te bezitten, weet je dat er niets boven de sensatie van het rijden op dit type motor gaat. Maar naast het genieten van de vrijheid en de wind in je gezicht, is het essentieel om te zorgen voor je veiligheid tijdens het rijden. Een van de belangrijkste items die je nodig hebt, is een geschikte helm. Maar welk type helm is het meest geschikt voor een chopper? In dit artikel zullen we de kenmerken van de jethelm en de halve helm bespreken, en waarom ze perfect zijn voor het rijden op een chopper.

Jethelm voor een chopper

Een veel voorkomende keuze voor chopperrijders is de jethelm. Deze helm heeft een open gezichtsveld en biedt voldoende bescherming voor je hoofd tijdens het rijden. Hier zijn enkele redenen waarom een jethelm geschikt is voor een chopper:

 • Stijlvol en passend bij de chopper-esthetiek: Een jethelm past goed bij de retro-look van een chopper. Het geeft je een cool en stoer uiterlijk, terwijl je toch beschermd blijft.
 • Comfortabel en lichtgewicht: Jethelmen zijn vaak gemaakt van lichte materialen zoals glasvezel of polycarbonaat, waardoor ze comfortabel zijn om te dragen tijdens lange ritten.
 • Open gezichtsveld: Met een jethelm heb je een breed gezichtsveld, wat vooral handig is bij het rijden op een chopper waar je vaak moet anticiperen op het verkeer om je heen.
 • Ventilatie: Veel jethelmen hebben ventilatieopeningen die zorgen voor voldoende luchtstroom, wat vooral prettig is tijdens warme zomerritten.

Halve helm voor een chopper

Een andere optie die veel chopperrijders kiezen, is de halve helm. Dit type helm biedt minder bescherming dan een jethelm, maar heeft nog steeds enkele voordelen die het geschikt maken voor het rijden op een chopper:

 • Vrijheid en wind in je gezicht: Met een halve helm voel je de wind in je gezicht en heb je een gevoel van vrijheid tijdens het rijden, wat perfect past bij het chopperrijden.
 • Gemakkelijk op en af te zetten: Een halve helm is vaak gemakkelijker op en af te zetten dan een jethelm, wat handig kan zijn als je regelmatig stopt tijdens je rit.
 • Compact en makkelijk mee te nemen: Halve helmen zijn vaak compacter dan jethelmen, waardoor ze gemakkelijker mee te nemen zijn als je bijvoorbeeld een pauze neemt en de helm wilt opbergen.

Belangrijke eigenschappen van een motorhelm voor een chopper

Bij het rijden op een chopper is het dragen van een motorhelm van essentieel belang voor je veiligheid. Maar niet zomaar elke helm is geschikt voor het rijden op een chopper. Er zijn enkele specifieke eigenschappen waar je op moet letten bij het kiezen van een helm voor dit type motor. In dit artikel zullen we deze eigenschappen in detail behandelen en uitleggen waarom ze belangrijk zijn voor het rijden op een chopper.

1. Zonnevizier

Een zonnevizier is een belangrijke eigenschap waar je op moet letten bij het kiezen van een motorhelm voor een chopper. Dit type motor staat erom bekend dat het langere afstanden aflegt, vaak over open wegen. Hierdoor kun je te maken krijgen met fel zonlicht dat je zicht kan belemmeren.

Een motorhelm met een geïntegreerd zonnevizier biedt de mogelijkheid om het vizier snel en gemakkelijk naar beneden te schuiven, waardoor je ogen worden beschermd tegen het felle zonlicht. Dit zorgt voor een beter zicht en verhoogt de veiligheid tijdens het rijden.

Voorbeeld van een helm met een zonnevizier: de Shoei Neotec II.

2. Goede ventilatie

Een ander belangrijk aspect van een motorhelm voor een chopper is goede ventilatie. Tijdens het rijden op een chopper kan het erg warm worden, vooral tijdens lange ritten in de zomer. Het is dan belangrijk dat je hoofd voldoende gekoeld blijft om comfortabel te kunnen rijden.

Een motorhelm met goede ventilatieopeningen zorgt voor een constante luchtstroom, waardoor warmte en vocht kunnen worden afgevoerd. Dit voorkomt dat je hoofd oververhit raakt en helpt je koel te blijven tijdens het rijden.

Voorbeeld van een helm met goede ventilatie: de AGV K-5 S.

3. Comfortabele voering

Als je lange ritten maakt op een chopper, is het belangrijk dat je helm comfortabel zit. Een motorhelm met een comfortabele voering zorgt ervoor dat je hoofd goed wordt ondersteund en dat er geen drukpunten ontstaan die kunnen leiden tot ongemak of zelfs hoofdpijn.

Een comfortabele voering kan bestaan uit zachte en ademende materialen die zich naar de vorm van je hoofd vormen. Dit zorgt voor een goede pasvorm en draagcomfort, zelfs tijdens langere ritten.

Voorbeeld van een helm met een comfortabele voering: de HJC RPHA 11.

Vergelijkingstabel:

Eigenschap Voorbeeldhelm
Zonnevizier Shoei Neotec II
Ventilatie AGV K-5 S
Comfortabele voering HJC RPHA 11

Door te kiezen voor een motorhelm met een zonnevizier, goede ventilatie en een comfortabele voering, ben je goed voorbereid op het rijden op een chopper. Deze eigenschappen dragen bij aan je veiligheid, comfort en plezier tijdens het rijden. Vergeet niet om altijd een goede pasvorm te controleren en eventueel advies te vragen bij een deskundige in een motorzaak.

Aanbevelingen voor motorhelmen voor een chopper

Introductie

Als je graag op een chopper rijdt, is het belangrijk om de juiste motorhelm te kiezen die bij jouw rijstijl en behoeften past. De juiste helm biedt niet alleen bescherming, maar zorgt er ook voor dat je comfortabel en zelfverzekerd kunt rijden. In dit artikel zullen we enkele aanbevelingen doen voor motorhelmen die speciaal geschikt zijn voor chopperrijders. We zullen uitleggen waarom deze helmen goede keuzes zijn en welke functies ze bieden.

Aanbevelingen

Hier zijn enkele aanbevolen motorhelmen voor chopperrijders:

 1. Shoei J-Cruise Helm: Deze helm staat bekend om zijn stijlvolle design en uitstekende kwaliteit. Het heeft een geïntegreerd zonnevizier en een geavanceerd ventilatiesysteem om je koel te houden tijdens het rijden. De J-Cruise helm biedt ook een goede geluidsisolatie en is comfortabel om langere ritten mee te maken.
 2. Bell Custom 500 Helm: Deze retro-stijl helm is perfect voor chopperliefhebbers die een klassieke uitstraling willen. De Custom 500 helm is lichtgewicht en heeft een goede pasvorm. Het biedt ook de mogelijkheid om een vizier of een zonneklep toe te voegen, afhankelijk van je voorkeur. Deze helm is niet alleen stijlvol, maar ook veilig en comfortabel.
 3. AGV RP60 Carbon Helm: Als je op zoek bent naar een lichtgewicht helm met een vintage uitstraling, is de RP60 Carbon een uitstekende keuze. Deze helm is gemaakt van carbonvezel en biedt een goede bescherming. Het heeft een uitneembare en wasbare binnenvoering voor extra comfort en is voorzien van een dubbel D-sluitingssysteem voor een stevige pasvorm.
 4. HJC IS-Cruiser Helm: Deze helm is speciaal ontworpen voor cruiser- en chopperrijders. Het heeft een geïntegreerd zonnevizier en een geavanceerd ventilatiesysteem om je hoofd koel te houden. De IS-Cruiser helm biedt ook een uitstekende pasvorm en is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren.

Belangrijke kenmerken en voordelen

Om je te helpen bij het kiezen van de juiste motorhelm, hebben we enkele belangrijke kenmerken en voordelen van de aanbevolen helmen op een rijtje gezet:

 • Geïntegreerd zonnevizier: Biedt bescherming tegen fel zonlicht en maakt het rijden comfortabeler.
 • Uitstekende pasvorm: Zorgt voor een comfortabele en veilige ervaring tijdens het rijden.
 • Ventilatiesysteem: Houdt je hoofd koel en voorkomt oververhitting.
 • Geluidsisolatie: Vermindert wind- en wegverkeersgeluiden voor een rustigere rit.
 • Lichtgewicht: Verhoogt het comfort en vermindert vermoeidheid tijdens langere ritten.
 • Verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren: Biedt opties om aan persoonlijke voorkeuren te voldoen.

De beste keuze voor de ultieme chopper-ervaring

Conclusie:

Om de meest geschikte motorhelm voor een chopper te kiezen, is het van belang om verschillende factoren in overweging te nemen, zoals de pasvorm, het type helm, het materiaal en de veiligheidscertificering. Op basis van deze factoren raden we je aan om te kiezen voor een jethelm of halve helm met een zonnevizier, goede ventilatie en een comfortabele voering. Vergeet niet om altijd de helm te passen en te controleren of deze goed past voordat je gaat rijden.

Alles wat je moet weten over motorhelmen voor choppers

Welk type helm is het meest geschikt voor een chopper: een integraalhelm, een jethelm of een andere optie?

Voor een chopper wordt meestal een jethelm aanbevolen. Een jethelm biedt bescherming aan de bovenkant van het hoofd en de zijkanten, terwijl het achterste deel van het hoofd open blijft. Dit geeft je een meer comfortabele en luchtige rijervaring, wat perfect is voor het cruisen op een chopper. Hoewel een integraalhelm ook bescherming biedt, kan deze als minder geschikt worden beschouwd vanwege de gesloten aard van het ontwerp. Het is belangrijk om altijd een helm te dragen die voldoet aan de veiligheidsnormen en goed past bij je hoofd. Veiligheid gaat altijd voorop!

Wat zijn de belangrijkste kenmerken waar je op moet letten bij het kiezen van een motorhelm voor een chopper?

Bij het kiezen van een motorhelm voor een chopper zijn er verschillende belangrijke kenmerken waar je op moet letten. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar het type helm. Een integraalhelm biedt over het algemeen de beste bescherming, omdat deze je hele gezicht en hoofd bedekt. Een andere optie is een jethelm, die vooral geschikt is bij lagere snelheden.

Daarnaast is het belangrijk om te letten op de pasvorm van de helm. Deze moet comfortabel zitten en goed aansluiten op je hoofd. Een goede pasvorm zorgt ervoor dat de helm goed op zijn plaats blijft, zelfs bij hogere snelheden.

Verder is het aan te raden om te letten op het materiaal waar de helm van gemaakt is. Hoewel er verschillende materialen beschikbaar zijn, zoals polycarbonaat en glasvezel, is het belangrijk dat de helm voldoet aan de Europese veiligheidsnormen (ECE-keurmerk).

Een ander aspect om rekening mee te houden is het vizier. Sommige helmen hebben een helder vizier, terwijl andere helmen een getint vizier hebben. Het is belangrijk om te kiezen voor een vizier dat goed past bij je persoonlijke voorkeuren en rijomstandigheden.

Tot slot is het altijd verstandig om te kijken naar extra functies en accessoires die de helm biedt, zoals een zonnevizier, ventilatiesysteem of uitneembare voering. Deze kunnen het draagcomfort en de functionaliteit van de helm verbeteren.

Het is belangrijk om bij het kiezen van een motorhelm voor een chopper altijd rekening te houden met je persoonlijke voorkeuren en de wettelijke voorschriften. Vergeet ook niet om de helm regelmatig te controleren en indien nodig te vervangen, aangezien een helm na een val of na een bepaalde levensduur minder bescherming kan bieden. Veiligheid staat altijd voorop!

8 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Het vinden van een comfortabele helm voor lange ritten is inderdaad belangrijk. Ik raad je aan om te kijken naar helmen met een ergonomisch ontwerp en verstelbare pasvorm. Enkele merken die bekendstaan om hun comfortabele helmen zijn Shoei en Arai. Misschien kunnen andere lezers ook hun aanbevelingen delen!

 2. Kun je wat meer uitleg geven over de belangrijke eigenschappen waar we op moeten letten bij het kiezen van een motorhelm voor een chopper?

  • Natuurlijk! Bij het kiezen van een helm voor een chopper is het belangrijk om te letten op de pasvorm, het comfort, de bescherming (zoals het type helm en de veiligheidsnormen), het vizier (anti-kras, anti-condens, etc.), ventilatie en geluidsisolatie. Deze eigenschappen kunnen variëren per merk en model, dus het is verstandig om verschillende helmen te passen en te vergelijken.

 3. Ik ben het ermee eens dat de pasvorm van een motorhelm heel belangrijk is. Een helm die niet goed past kan erg oncomfortabel zijn en afleiden tijdens het rijden. Ik raad iedereen aan om altijd helmen te passen voordat ze er een kopen.

  • Absoluut! Het passen van een helm is essentieel om de juiste pasvorm en comfort te vinden. Elke hoofd- en gezichtsvorm is anders, dus wat voor de één goed past, kan voor de ander niet werken. Het is ook belangrijk om te onthouden dat helmen na verloop van tijd kunnen uitrekken, dus het is goed om te controleren of de pasvorm nog steeds goed is na langdurig gebruik.

 4. Ik heb altijd moeite gehad om een motorhelm te vinden die comfortabel is voor lange ritten op mijn chopper. Heeft iemand aanbevelingen voor helmen met een goede pasvorm?

 5. Ik vind het altijd lastig om te bepalen welk type helm het beste is voor een chopper. Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen een integraalhelm en een jethelm?

  • Goede vraag! Een integraalhelm biedt over het algemeen de beste bescherming, omdat deze het hele hoofd en gezicht bedekt. Een jethelm daarentegen heeft alleen een beschermende schaal over het hoofd en laat het gezicht vrij. Het is belangrijk om te overwegen welk niveau van bescherming je wilt en welk type helm het beste past bij je rijstijl en voorkeuren.

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen