Welke motorhelm is het meest comfortabel voor lange ritten in 2024?

Ben je een motorliefhebber die houdt van lange ritten? Dan weet je hoe belangrijk het is om een comfortabele motorhelm te hebben. Niets is vervelender dan een ongemakkelijke helm die je rit verstoort. Gelukkig ben je hier aan het juiste adres! In deze blogpost gaan we het hebben over de meest comfortabele motorhelm voor lange ritten in 2024. We zullen bespreken welke factoren belangrijk zijn bij het kiezen van een motorhelm en welke modellen het meest geschikt zijn voor comfortabele lange ritten. Dus leun achterover, ontspan en lees verder om erachter te komen welke motorhelm jouw ultieme metgezel zal zijn tijdens jouw avontuurlijke ritten.

Factoren om te overwegen bij het kiezen van een comfortabele motorhelm voor lange ritten

Bij het kiezen van een motorhelm voor lange ritten is comfort van essentieel belang. U wilt immers kunnen genieten van uw rit zonder dat uw helm u hindert of ongemak veroorzaakt. Hieronder bespreken we enkele belangrijke factoren om rekening mee te houden bij het maken van uw keuze:

Gewicht van de helm

Het gewicht van de helm speelt een grote rol in het comfort tijdens lange ritten. Een lichte helm zal uw nek- en schouderspieren minder belasten, waardoor u minder snel vermoeid raakt. Kijk daarom naar helmen die gemaakt zijn van lichtgewicht materialen zoals carbonvezel of glasvezel. Merken zoals Arai en Shoei bieden verschillende modellen aan die bekend staan om hun lichte gewicht en comfortabele pasvorm.

Pasvorm

Een goede pasvorm is essentieel voor het comfort en de veiligheid van uw helm. Een te strakke helm kan drukpunten veroorzaken en ongemakkelijk aanvoelen na langere tijd dragen. Een te losse helm biedt mogelijk niet de juiste bescherming bij een val. Let bij het passen van helmen op de volgende punten:

 • De helm moet stevig op uw hoofd zitten zonder te knellen.
 • Controleer of de wangkussens goed aansluiten op uw gezicht.
 • Zorg ervoor dat de helm niet kan bewegen wanneer u uw hoofd beweegt.

Ventilatiesysteem

Tijdens lange ritten is het belangrijk dat uw helm voldoende ventilatie biedt om oververhitting te voorkomen. Kijk daarom naar helmen met een goed doordacht ventilatiesysteem. Dit kan bestaan uit ventilatieopeningen aan de voorkant, bovenkant en achterkant van de helm. Een merk zoals AGV biedt bijvoorbeeld helmen aan met een geavanceerd ventilatiesysteem dat zorgt voor een optimale luchtstroom en verkoeling.

Geluidsisolatie

Het geluidsniveau in uw helm kan een grote invloed hebben op uw rijervaring en comfort. Een te hoog geluidsniveau kan vermoeiend zijn en uw concentratie verstoren. Kies daarom voor een helm met goede geluidsisolatie. Merken zoals Schuberth en Shark staan bekend om hun helmen met uitstekende geluidsisolatie, waardoor uw rit stiller en aangenamer wordt.

Overige factoren

Naast de bovengenoemde factoren zijn er nog enkele andere aspecten om rekening mee te houden bij het kiezen van een comfortabele motorhelm voor lange ritten:

 • Vizier: Kijk naar helmen met een kwalitatief hoogwaardig vizier dat goed beschermt tegen wind, stof en insecten.
 • Verstelbaarheid: Sommige helmen bieden verstelmogelijkheden, zoals een verstelbare kinband of wangkussens, waardoor u de pasvorm naar wens kunt aanpassen.
 • Veiligheidscertificering: Controleer altijd of de helm voldoet aan de vereiste veiligheidsnormen, zoals ECE 22.05.

Het is belangrijk om uw persoonlijke voorkeuren en behoeften in overweging te nemen bij het kiezen van een motorhelm. Probeer verschillende modellen uit en neem de tijd om de juiste helm te vinden die perfect past bij uw rijstijl en comforteisen.

Gewicht en pasvorm

Een motorhelm is een essentieel onderdeel van de uitrusting voor motorrijders. Het biedt niet alleen bescherming, maar speelt ook een grote rol in het comfort tijdens lange ritten. Een lichte helm die goed past kan het verschil maken tussen een plezierige rit en een ongemakkelijke tocht. In dit artikel zullen we de verschillende aspecten van gewicht en pasvorm van motorhelmen bespreken, en enkele modellen aanbevelen die bekend staan om hun lichte gewicht en uitstekende pasvorm.

Het belang van gewicht

Het gewicht van een motorhelm heeft directe invloed op het comfort van de rijder. Een lichtere helm is minder belastend voor de nekspieren en zorgt ervoor dat je minder snel vermoeid raakt tijdens lange ritten. Daarnaast kan een lichte helm ervoor zorgen dat je beter in balans blijft tijdens het rijden, wat de algehele controle en wendbaarheid verbetert.

Om het gewicht van een motorhelm te verminderen, worden verschillende materialen en constructies gebruikt. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Carbonvezel: Helmen gemaakt van carbonvezel zijn extreem licht en bieden een uitstekende bescherming. Deze helmen zijn vaak populair bij professionele racers vanwege hun gewichtsbesparende eigenschappen.
 • Glasvezel: Glasvezelhelmen zijn iets zwaarder dan carbonvezelhelmen, maar nog steeds lichter dan helmen gemaakt van andere materialen. Ze bieden een goede balans tussen gewicht, bescherming en prijs.
 • Polycarbonaat: Polycarbonaat is een lichtgewicht kunststof dat vaak wordt gebruikt in instapmodellen. Deze helmen zijn betaalbaar en bieden een redelijke bescherming, maar kunnen iets zwaarder zijn dan helmen gemaakt van vezelversterkte materialen.

Het belang van pasvorm

Naast het gewicht is de pasvorm van een motorhelm ook van groot belang voor het comfort. Een helm moet goed aansluiten op het hoofd en mag geen drukpunten veroorzaken. Een goede pasvorm zorgt ervoor dat de helm veilig op zijn plaats blijft zitten, zelfs bij hoge snelheden en bij manoeuvres.

Bij het kiezen van een helm is het belangrijk om rekening te houden met de vorm van je hoofd. Sommige helmen zijn geschikt voor ronde hoofden, terwijl andere meer geschikt zijn voor ovale hoofden. Het is belangrijk om de juiste maat en vorm te kiezen om een goede pasvorm te garanderen.

Hier zijn enkele modellen die bekend staan om hun lichte gewicht en uitstekende pasvorm:

 • Shoei X-Spirit III: Deze helm is gemaakt van een combinatie van carbonvezel en glasvezel, wat resulteert in een lichtgewicht helm die de nodige bescherming biedt. Het heeft een aerodynamisch ontwerp en een uitstekende pasvorm voor ovale hoofden.
 • Arai Signet-X: Deze helm staat bekend om zijn comfortabele pasvorm voor rijders met een meer ovalen hoofdvorm. Hij is gemaakt van een combinatie van glasvezel en organische vezels, waardoor hij licht en sterk is.
 • AGV Pista GP RR: Deze helm is ontworpen voor professionele racers en is gemaakt van carbonvezel. Hij heeft een agressief aerodynamisch ontwerp en een uitstekende pasvorm. Het is een van de lichtste helmen op de markt.

Ventilatie en geluidsisolatie

Een goede ventilatie van de motorhelm is van essentieel belang tijdens lange ritten om oververhitting te voorkomen. Het kan het verschil maken tussen comfortabel rijden en vermoeidheid. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende ventilatiesystemen beschikbaar die zorgen voor een optimale luchtstroom en verkoeling. Hieronder bespreken we enkele populaire ventilatietechnieken en hoe ze werken:

1. Luchtinlaten aan de voorkant

Veel motorhelmen hebben luchtinlaten aan de voorkant, meestal geplaatst op het vizier of de kin. Deze inlaten laten verse lucht binnenstromen, waardoor een verkoelend effect ontstaat. Een voorbeeld van een merk dat bekend staat om zijn effectieve luchtinlaten aan de voorkant is Shoei, met hun X-Fourteen-model.

2. Luchtuitlaten aan de achterkant

Om de luchtstroom door de helm te reguleren, hebben sommige helmen luchtuitlaten aan de achterkant. Deze uitlaten zorgen ervoor dat warme lucht kan ontsnappen, waardoor de helm koeler blijft. Een merk dat bekend staat om zijn efficiënte luchtuitlaten aan de achterkant is Arai, met hun RX-7V-model.

3. Ventilatiekanalen

Sommige motorhelmen hebben geïntegreerde ventilatiekanalen die de luchtstroom door de helm optimaliseren. Deze kanalen leiden de lucht langs strategische punten, zoals de bovenkant van het hoofd en de zijkanten, om een maximale koeling te bieden. Een voorbeeld van een helm die gebruikmaakt van ventilatiekanalen is de AGV Pista GP.

Geluidsisolatie van motorhelmen

Naast ventilatie is ook geluidsisolatie een belangrijke factor om vermoeidheid tijdens lange ritten te voorkomen. Het constante lawaai van de wind en het verkeer kan na verloop van tijd erg vermoeiend zijn. Gelukkig zijn er motorhelmen op de markt die speciaal zijn ontworpen om het geluid te verminderen. Hier zijn enkele aspecten waar je op kunt letten:

 1. Dikte van de helmschaal: Een dikke helmschaal kan effectief geluid dempen en de hoeveelheid lawaai verminderen die het oor bereikt.
 2. Dubbele voering: Sommige helmen hebben een dubbele voering die helpt bij het absorberen van geluid en trillingen.
 3. Afdichting rond de oren: Helmen met een goede afdichting rond de oren kunnen het geluid van buitenaf effectief blokkeren.
 4. Gebruik van geluidsdempende materialen: Sommige helmen maken gebruik van speciale geluidsdempende materialen, zoals schuim of vezels, om het geluid te verminderen.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat persoonlijke voorkeur een rol speelt bij geluidsisolatie. Wat voor de ene persoon als stil wordt ervaren, kan voor een ander nog steeds te luid zijn. Het is daarom raadzaam om voor aankoop helmen uit te proberen en te vergelijken.

Het kiezen van de juiste motorhelm met goede ventilatie en geluidsisolatie kan het verschil maken in termen van comfort en veiligheid tijdens lange ritten. Neem de tijd om verschillende merken en modellen te vergelijken en houd rekening met je persoonlijke voorkeuren. Zo kun je genieten van een aangename en vermoeidheidsvrije rijervaring.

Aanbevolen motorhelmen voor comfortabele lange ritten

Wanneer je regelmatig lange afstanden aflegt op je motor, is het van cruciaal belang dat je een motorhelm kiest die zowel comfortabel als veilig is. In dit artikel zullen we enkele aanbevolen motorhelmen bespreken die bekend staan om hun comfort tijdens lange ritten. We zullen de belangrijkste kenmerken van deze helmen bespreken en uitleggen waarom ze een uitstekende keuze zijn voor motorrijders die regelmatig lange afstanden afleggen.

1. Schuberth C4 Pro

De Schuberth C4 Pro is een motorhelm die speciaal is ontworpen voor comfort tijdens lange ritten. Deze helm biedt een uitstekende balans tussen veiligheid en comfort, waardoor het een favoriete keuze is onder veel motorrijders. Enkele opmerkelijke kenmerken van de Schuberth C4 Pro zijn:

 • Geavanceerde aerodynamica om windgeruis te verminderen.
 • Uitstekende ventilatie om comfortabel te blijven, zelfs bij warm weer.
 • Geïntegreerd zonnevizier voor bescherming tegen fel zonlicht zonder het dragen van een aparte zonnebril.
 • Hoogwaardige materialen en constructie voor duurzaamheid en bescherming.

2. Shoei Neotec II

De Shoei Neotec II is een andere motorhelm die bekend staat om zijn comfort tijdens lange ritten. Deze helm combineert geavanceerde technologie met een gebruiksvriendelijk ontwerp. Enkele opvallende kenmerken van de Shoei Neotec II zijn:

 • Modulaire helm met een geïntegreerd zonnevizier en een volledig verstelbaar ventilatiesysteem.
 • Uitstekende pasvorm en comfort dankzij de mogelijkheid om de wangkussens aan te passen.
 • Geavanceerde geluiddempingstechnologie om windgeruis tot een minimum te beperken.
 • Sterke en duurzame schaalconstructie voor maximale bescherming.

3. AGV K-6

De AGV K-6 is een motorhelm die speciaal is ontworpen voor sportieve motorrijders die lange afstanden afleggen. Deze helm biedt uitstekende prestaties en comfort zonder concessies te doen aan de veiligheid. Enkele opmerkelijke kenmerken van de AGV K-6 zijn:

 • Lichtgewicht en aerodynamisch ontwerp voor minimale belasting tijdens lange ritten.
 • Uitstekende ventilatie om de luchtstroom te optimaliseren en het hoofd koel te houden.
 • Geïntegreerd antikras en anticondens vizier voor helder zicht onder alle omstandigheden.
 • Verstelbare pasvorm voor een individuele en comfortabele pasvorm.

De ideale keuze voor comfortabel cruisen op de motor

Conclusie:

Om de meest comfortabele motorhelm voor lange ritten in 2024 te kiezen, is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals gewicht, pasvorm, ventilatie en geluidsisolatie. Op basis van deze factoren raden we aan om de volgende modellen te overwegen: Model A, Model B en Model C. Deze helmen bieden een uitstekend comfort en zijn speciaal ontworpen voor lange ritten. Vergeet niet om altijd te passen voordat je koopt, zodat je zeker weet dat de helm goed past en comfortabel aanvoelt tijdens jouw ritten.

Veelgestelde vragen over de beste motorhelmen van 2022

Wat zijn de belangrijkste kenmerken om op te letten bij het kiezen van een comfortabele motorhelm voor lange ritten?

Bij het kiezen van een comfortabele motorhelm voor lange ritten zijn er een aantal belangrijke kenmerken waar je op moet letten. Ten eerste is het belangrijk om de juiste maat te kiezen. Een helm die te groot of te klein is, kan oncomfortabel zijn en de bescherming verminderen. Zorg ervoor dat de helm stevig op je hoofd past, maar niet te strak.

Daarnaast is het belangrijk om te letten op het gewicht van de helm. Een lichte helm is vaak comfortabeler, vooral tijdens lange ritten. Het gewicht van de helm kan namelijk invloed hebben op je nekspieren en vermoeidheid veroorzaken.

Verder is ventilatie een essentieel kenmerk voor een comfortabele helm. Tijdens lange ritten kan het warm worden onder de helm, dus zorg ervoor dat de helm voldoende ventilatieopeningen heeft om de luchtstroom te bevorderen en oververhitting te voorkomen.

Een ander aspect om rekening mee te houden is het vizier van de helm. Een goed vizier beschermt niet alleen je ogen tegen wind, stof en insecten, maar biedt ook een helder zicht. Kies voor een helm met een vizier dat gemakkelijk te openen en te sluiten is, zodat je het kunt aanpassen aan verschillende weersomstandigheden.

Tot slot is het verstandig om te controleren of de helm is voorzien van een comfortabele voering. Een zachte voering zorgt voor extra comfort tijdens lange ritten en voorkomt schuren of irritatie op je hoofd.

Kortom, let bij het kiezen van een comfortabele motorhelm voor lange ritten op de juiste maat, het gewicht, de ventilatie, het vizier en de voering van de helm. Op die manier kun je met een gerust hart genieten van comfortabele en veilige ritten.

7 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Kun je ook een artikel schrijven over de beste motorhelmen voor off-road rijden? Dat zou geweldig zijn!

 2. Kun je meer details geven over de ventilatieprestaties van de aanbevolen motorhelmen? Dat is voor mij een belangrijke factor.

  • Natuurlijk! In ons volgende artikel zullen we meer gedetailleerde informatie opnemen over de ventilatieprestaties van de aanbevolen motorhelmen. Bedankt voor je suggestie!

 3. Ik heb onlangs de XYZ motorhelm gekocht en ik ben er echt tevreden mee. Het is lichtgewicht en heeft een goede pasvorm voor lange ritten.

 4. Bedankt voor het delen van je positieve ervaring met de XYZ motorhelm! Het is inderdaad belangrijk om een helm te hebben die comfortabel is voor lange ritten.

 5. Ik ben het niet eens met de aanbevolen motorhelmen in dit artikel. Ik vind de ABC motorhelm veel comfortabeler en beter in geluidsisolatie.

  • Bedankt voor je feedback! Smaken kunnen verschillen als het gaat om comfort en geluidsisolatie. Het is altijd goed om verschillende opties te onderzoeken en te vergelijken voordat je een motorhelm kiest.

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen