Welke motorhelm accessoires heb je nodig voor maximale veiligheid?

Hallo daar! Ben je een enthousiaste motorrijder die altijd op zoek is naar manieren om je veiligheid op de weg te vergroten? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze blogpost gaan we het hebben over een onderwerp dat voor elke motorrijder van belang is: motorhelm accessoires voor maximale veiligheid.

Het dragen van een motorhelm is al een grote stap in de goede richting als het gaat om veiligheid op de weg. Maar wist je dat er ook accessoires zijn die je veiligheid nog verder kunnen vergroten? In deze blogpost gaan we dieper in op deze accessoires en leggen we uit waarom het zo belangrijk is om ze te gebruiken.

We begrijpen dat veiligheid een topprioriteit is voor elke motorrijder. Daarom hebben we deze blogpost samengesteld om je te helpen de juiste motorhelm accessoires te kiezen en zo je veiligheid naar een hoger niveau te tillen. Dus, laten we samen duiken in de wereld van motorhelm accessoires en ontdekken hoe ze kunnen bijdragen aan jouw maximale veiligheid op de weg!

Introductie

Het dragen van een motorhelm is van cruciaal belang voor je veiligheid op de weg. Maar wist je dat het gebruik van de juiste accessoires je bescherming en comfort nog verder kan vergroten? In dit artikel zullen we bespreken waarom het belangrijk is om accessoires zoals een kinband, vizier en zonneklep te gebruiken.

1. De kinband: een essentieel accessoire voor veiligheid
 • De kinband is een belangrijk onderdeel van je motorhelm, omdat het ervoor zorgt dat de helm stevig op je hoofd blijft zitten, zelfs bij hoge snelheden of in geval van een val.
 • Het gebruik van een hoogwaardige kinband, zoals de “SecureFit” kinband van merk X, zorgt voor een perfecte pasvorm en voorkomt dat de helm tijdens het rijden losraakt.
 • Een goed passende kinband vermindert de kans op letsel aan je hoofd en nek bij een ongeval.
2. Het vizier: bescherming voor je ogen
 • Het vizier is een ander belangrijk accessoire dat je niet mag vergeten. Het beschermt je ogen tegen de wind, stof, insecten en andere objecten die tijdens het rijden op hoge snelheid je gezicht kunnen raken.
 • Kies voor een vizier met een anti-condens coating, zoals het “ClearView” vizier van merk Y, om ervoor te zorgen dat je altijd een helder zicht hebt, zelfs bij vochtige weersomstandigheden.
 • Sommige vizieren hebben ook een zonnebrilfunctie, zoals het “SunShield” vizier van merk Z, waarmee je je ogen kunt beschermen tegen fel zonlicht.
3. De zonneklep: comfortabel rijden, ongeacht het weer
 • Een zonneklep is een handig accessoire dat je helpt om comfortabel te rijden, ongeacht de weersomstandigheden. Het biedt bescherming tegen fel zonlicht en vermindert verblinding.
 • Kies voor een zonneklep met een eenvoudig verstelmechanisme, zoals de “EasySun” zonneklep van merk X, zodat je deze gemakkelijk kunt aanpassen aan je behoeften.
 • Het gebruik van een zonneklep kan vermoeidheid van je ogen verminderen en je rijervaring aangenamer maken, vooral tijdens lange ritten.

De rol van de kinband: Een cruciaal onderdeel van je helm

Een goed passende kinband is een essentieel onderdeel van je helm, maar het wordt vaak over het hoofd gezien. In dit artikel zullen we uitleggen waar je op moet letten bij het kiezen van een kinband en waarom een juiste pasvorm zo belangrijk is. Laten we meteen van start gaan!

Waarom is een goede kinband belangrijk?

Een helm kan nog zo stevig op je hoofd zitten, maar als je kinband niet goed is afgesteld of niet van goede kwaliteit is, kan dit de veiligheid van je helm aanzienlijk verminderen. Een goede kinband zorgt ervoor dat je helm op zijn plaats blijft, zelfs tijdens onverwachte bewegingen of valpartijen. Hier zijn enkele redenen waarom een goede kinband belangrijk is:

 • Stabiliteit: Een goed passende kinband zorgt ervoor dat je helm stevig op je hoofd blijft zitten, waardoor hij niet kan verschuiven of afvallen tijdens het fietsen, skiën, snowboarden of andere activiteiten waarbij een helm nodig is.
 • Veiligheid: Als je helm niet goed vastzit, kan hij tijdens een val of ongeluk van je hoofd vliegen, waardoor je hoofd kwetsbaar wordt voor verwondingen. Een stevige kinband helpt je helm op zijn plaats te houden en biedt extra bescherming in geval van een val.
 • Comfort: Een goed passende kinband zorgt niet alleen voor veiligheid, maar ook voor comfort. Als de kinband te strak zit, kan dit ongemak veroorzaken en zelfs hoofdpijn veroorzaken tijdens langere ritten. Met een goed afgestelde kinband kun je comfortabel genieten van je activiteiten.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een kinband?

Nu je begrijpt waarom een goede kinband belangrijk is, is het tijd om te kijken waar je op moet letten bij het kiezen van een kinband. Hier zijn enkele belangrijke aspecten om in gedachten te houden:

 • Materiaal: Kies voor een kinband die gemaakt is van duurzaam en comfortabel materiaal. Nylon en polyester zijn populaire keuzes vanwege hun sterkte en flexibiliteit. Zorg ervoor dat het materiaal niet schuurt of irriteert op je huid.
 • Verstelbaarheid: Een verstelbare kinband is essentieel om een goede pasvorm te garanderen. Zo kun je de kinband precies afstellen op jouw hoofdmaat en persoonlijke voorkeur. Kijk naar kinbanden met eenvoudig te gebruiken sluitingen en verstelsystemen.
 • Veiligheidssluiting: Een goede kinband moet voorzien zijn van een veiligheidssluiting die gemakkelijk te openen en te sluiten is, maar tegelijkertijd stevig vast blijft zitten tijdens het dragen. Kies voor een sluiting die voldoet aan de veiligheidsnormen en betrouwbaar is.
 • Reflecterende elementen: Als je vaak in het donker of bij weinig zichtbaarheid fietst, is het handig om een kinband te kiezen met reflecterende elementen. Dit verhoogt je zichtbaarheid en veiligheid op de weg.

Merken en modellen om te overwegen

Nu je weet waar je op moet letten bij het kiezen van een kinband, wil je misschien enkele merken en modellen bekijken die aan deze criteria voldoen. Hier zijn enkele populaire opties:

 • Giro Register MIPS: Deze helm heeft een verstelbare kinband, comfortabele pasvorm en een veiligheidssluiting. Hij is ook voorzien van een MIPS-systeem voor extra bescherming bij een val.
 • Bell Formula MIPS: Deze helm biedt een verstelbare kinband, hoogwaardige constructie en een veiligheidssluiting. Hij heeft ook een MIPS-systeem en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.
 • POC Octal X SPIN: Deze helm heeft een verstelbare kinband, uitstekende ventilatie en een veiligheidssluiting. Hij is ook uitgerust met het SPIN-rotatiesysteem voor extra bescherming.

Het belang van een goed vizier

Een helder en krasvrij vizier is van cruciaal belang voor een goed zicht op de weg. Het is daarom essentieel om regelmatig je vizier te controleren, schoon te maken en goed te onderhouden. In dit artikel zullen we bespreken waarom dit zo belangrijk is en geven we je enkele handige tips om je vizier in topconditie te houden.

Waarom is een goed vizier belangrijk?

Een goed vizier zorgt voor een helder zicht tijdens het rijden, waardoor je veiligheid op de weg toeneemt. Hier zijn enkele redenen waarom een goed vizier essentieel is:

 • Bescherming tegen weersomstandigheden: Een vizier beschermt je tegen regen, wind, stof en insecten tijdens het rijden. Met een helder vizier kun je beter anticiperen op de weg en mogelijke gevaren vermijden.
 • Voorkomt vermoeidheid: Een helder en krasvrij vizier voorkomt vermoeidheid van je ogen tijdens lange ritten. Het voorkomt schitteringen en zorgt voor een comfortabele rijervaring.
 • Verbeterd zicht: Een goed vizier zorgt voor een scherp en onvervormd zicht, waardoor je beter kunt zien wat er om je heen gebeurt. Dit is vooral belangrijk in druk verkeer waar je snel moet reageren op onverwachte situaties.
 • Verhoogde veiligheid: Met een helder vizier kun je verkeersborden, signalen en andere weggebruikers beter zien. Dit verhoogt je veiligheid en vermindert het risico op ongelukken.

Hoe kun je je vizier schoonmaken en onderhouden?

Om ervoor te zorgen dat je vizier altijd in optimale conditie is, is het belangrijk om regelmatig schoon te maken en goed te onderhouden. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen:

 1. Controleer op krassen: Inspecteer regelmatig je vizier op krassen. Als je krassen opmerkt, overweeg dan om het vizier te vervangen om een helder zicht te behouden.
 2. Verwijder vuil en insecten: Maak je vizier schoon met een zachte doek en een mild reinigingsmiddel. Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën die het vizier kunnen beschadigen. Zorg ervoor dat je alle vuil en insectenresten zorgvuldig verwijdert.
 3. Gebruik een anti-condens middel: Voorkom beslagen vizier door een anti-condens middel te gebruiken. Breng het middel aan volgens de instructies op de verpakking en verwijder eventueel overtollig product.
 4. Opslag: Bewaar je vizier op een veilige en schone plaats om krassen te voorkomen. Gebruik bij voorkeur een vizierhoes om het vizier te beschermen tegen stof en krassen.

Extra accessoires voor specifieke situaties

Als motorrijder weet je dat het belangrijk is om jezelf goed te beschermen tijdens het rijden. Naast een goede motorhelm zijn er ook accessoires beschikbaar die specifiek ontworpen zijn voor bepaalde situaties. In deze blogpost bespreken we enkele van deze accessoires en leggen we uit wanneer ze nuttig kunnen zijn.

Pinlock anti-condens vizier

Een van de accessoires die je kan helpen tijdens het rijden in koude en vochtige omstandigheden is het pinlock anti-condens vizier. Dit vizier is speciaal behandeld om condensatie aan de binnenkant van je helm te voorkomen. Hierdoor heb je altijd helder zicht, zelfs als je ademt in koude omstandigheden. Enkele voordelen van een pinlock anti-condens vizier zijn:

 • Voorkomt condensatie aan de binnenkant van je vizier, wat je zicht kan belemmeren.
 • Houdt je vizier helder en zorgt voor optimaal zicht tijdens het rijden.
 • Gemakkelijk te installeren en te verwijderen, zonder dat je extra gereedschap nodig hebt.

Een bekend merk dat pinlock anti-condens vizieren aanbiedt, is Shoei. Ze hebben een breed assortiment vizieren die compatibel zijn met verschillende modellen helmen.

Zonnevizier

Een ander handig accessoire is het zonnevizier. Dit is een extra vizier dat in je helm is ingebouwd en je beschermt tegen fel zonlicht. Het zonnevizier kan handmatig worden bediend en kan gemakkelijk worden neergeklapt wanneer je het niet nodig hebt. Enkele voordelen van een zonnevizier zijn:

 • Beschermt je ogen tegen fel zonlicht, waardoor je beter zicht hebt tijdens het rijden.
 • Gemakkelijk te bedienen, zodat je het vizier kunt aanpassen aan de lichtomstandigheden.
 • Voorkomt vermoeide ogen en vermindert de kans op verblinding.

Een bekend merk dat helmen met zonnevizieren aanbiedt, is AGV. Ze hebben verschillende modellen helmen met geïntegreerde zonnevizieren, zoals de AGV K-5 S.

Communicatiesysteem

Als je vaak met andere motorrijders rijdt, kan een communicatiesysteem een waardevolle toevoeging zijn. Hiermee kun je gemakkelijk met elkaar communiceren tijdens het rijden, zonder dat je je handen van het stuur hoeft te halen. Enkele voordelen van een communicatiesysteem zijn:

 • Mogelijkheid om te communiceren met andere motorrijders via intercom of Bluetooth.
 • Handsfree bellen tijdens het rijden, voor extra veiligheid en gemak.
 • Luisteren naar muziek of GPS-instructies terwijl je onderweg bent.

Sena is een bekend merk dat communicatiesystemen aanbiedt voor motorrijders. Ze hebben verschillende modellen, zoals de Sena 20S Evo, die betrouwbare communicatie biedt tijdens het rijden.

Belangrijkste accessoires voor optimale veiligheid op de motor

In de conclusie van het blogartikel “Welke motorhelm accessoires heb je nodig voor maximale veiligheid?” wordt benadrukt hoe belangrijk het is om de juiste motorhelm accessoires te gebruiken voor maximale veiligheid. Het dragen van een goed passende kinband, een helder vizier en eventuele extra accessoires kan je beschermen tijdens het motorrijden. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat je de juiste accessoires kiest en deze regelmatig controleert en onderhoudt. Vergeet niet: veiligheid staat altijd voorop!

Veelgestelde vragen over motorhelm accessoires

Welke motorhelm accessoires zijn essentieel voor maximale veiligheid?

Als het gaat om maximale veiligheid bij het motorrijden, zijn er enkele essentiële motorhelm accessoires die je zou moeten overwegen. Ten eerste is een goed passende helm van cruciaal belang. Zorg ervoor dat je helm de juiste maat heeft en stevig op je hoofd zit.

Daarnaast is een vizier of een goed zichtbaar zonnevizier belangrijk om je ogen te beschermen tegen wind, stof en insecten. Een helder vizier met een anti-kras coating zorgt ervoor dat je altijd een duidelijk zicht hebt op de weg.

Een andere accessoire die je veiligheid verhoogt, is een kinband. Deze zorgt ervoor dat de helm stevig op zijn plaats blijft zitten, zelfs bij een harde impact.

Verder kan het toevoegen van reflecterende stickers op je helm je zichtbaarheid vergroten, vooral ’s nachts. Deze stickers reflecteren het licht van andere voertuigen, waardoor je beter zichtbaar bent op de weg.

Tot slot is het dragen van oordopjes of een communicatiesysteem in je helm ook een goed idee. Dit vermindert het lawaai van de wind en zorgt ervoor dat je je beter kunt focussen op het verkeer om je heen.

Houd er rekening mee dat deze accessoires je veiligheid kunnen vergroten, maar dat het altijd belangrijk is om defensief te rijden en de verkeersregels te volgen. Veiligheid op de weg begint bij jezelf!

10 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Ik zou graag meer willen weten over de verschillende soorten vizieren die beschikbaar zijn en hun voordelen en nadelen.

 2. Ik ben het eens dat een goed vizier essentieel is voor veiligheid. Ik heb gemerkt dat anti-condens vizieren erg handig zijn, vooral bij koud weer.

  • Bedankt voor je reactie! Inderdaad, anti-condens vizieren kunnen erg nuttig zijn bij koud weer. Ze helpen voorkomen dat het vizier beslaat en zorgen voor een helder zicht. Bedankt voor het delen van deze tip!

 3. Ik zou graag aanbevelingen willen zien voor budgetvriendelijke motorhelm accessoires. Niet iedereen kan zich luxe merken veroorloven.

  • Dat begrijp ik. Het goede nieuws is dat er betaalbare motorhelm accessoires beschikbaar zijn die nog steeds een goede veiligheid en functionaliteit bieden. Een paar betaalbare merken die je kunt overwegen zijn LS2, HJC en Shark. Ik hoop dat dit helpt!

 4. Ik heb gemerkt dat een communicatiesysteem een geweldige toevoeging is aan mijn motorhelm accessoires. Het stelt me in staat om te communiceren met andere rijders en naar muziek te luisteren tijdens het rijden.

  • Dat is een uitstekend punt! Een communicatiesysteem kan inderdaad een geweldige toevoeging zijn aan motorhelm accessoires. Het biedt niet alleen de mogelijkheid om te communiceren met andere rijders, maar ook om naar muziek te luisteren en zelfs telefoongesprekken te voeren. Bedankt voor het delen van je ervaring!

 5. Hebben jullie aanbevelingen voor merken die goede kinbanden maken?

 6. Ik heb een betere rijervaring gekregen nadat ik een anti-kras vizier heb geïnstalleerd. Het houdt mijn vizier langer helder en krasvrij. Het is een kleine investering die het zeker waard is!

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen