Welke merken bieden kwalitatieve voordeelhelmen aan?

Ben je een gepassioneerde motorrijder? Dan weet je vast wel hoe belangrijk het is om een goede helm te dragen. Maar wist je dat er merken zijn die kwalitatieve voordeelhelmen aanbieden? Ja, je leest het goed! Voordeelhelmen die niet alleen je veiligheid waarborgen, maar ook nog eens betaalbaar zijn. In deze blogpost gaan we dieper in op deze merken en delen we belangrijke tips voor het kiezen van de juiste helm. Dus zet je schrap, want je zult versteld staan van wat je allemaal kunt vinden!

Waarom zijn voordeelhelmen belangrijk?

Motorrijden kan een geweldige ervaring zijn, maar het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je veiligheid altijd voorop staat. Een van de belangrijkste stappen die je kunt nemen om jezelf te beschermen tijdens het rijden, is het dragen van een voordeelhelm. In dit artikel zullen we de voordelen van het dragen van een voordeelhelm bespreken, zowel op het gebied van veiligheid als comfort.

Veiligheid

1. Bescherming van het hoofd

Een voordeelhelm biedt uitstekende bescherming voor je hoofd in geval van een ongeval. De harde buitenkant van de helm absorbeert de impact, terwijl de zachte voering aan de binnenkant helpt om de schok te verminderen. Dit kan ernstig hoofdletsel voorkomen en je leven redden.

2. Bescherming van het gezicht

Sommige voordeelhelmen zijn voorzien van een vizier dat je gezicht beschermt tegen rondvliegende objecten, insecten en slechte weersomstandigheden zoals regen en wind. Dit zorgt voor een betere zichtbaarheid en voorkomt dat je wordt afgeleid tijdens het rijden.

3. Zichtbaarheid voor andere weggebruikers

Veel voordeelhelmen hebben reflecterende elementen, waardoor je beter zichtbaar bent voor andere weggebruikers, vooral ’s nachts. Dit vermindert het risico op aanrijdingen en vergroot je veiligheid op de weg.

Comfort

1. Ventilatie

Voordeelhelmen zijn vaak voorzien van ventilatieopeningen die zorgen voor een goede luchtstroom. Dit helpt om oververhitting en zweten tijdens het rijden te voorkomen, waardoor je comfortabeler blijft, zelfs tijdens lange ritten.

2. Geluidsdemping

Sommige voordeelhelmen zijn ontworpen om het omgevingsgeluid te verminderen, waardoor je minder last hebt van windgeruis en andere storende geluiden. Dit zorgt voor een meer ontspannen en plezierige rit.

3. Pasvorm

Een goede pasvorm is essentieel voor comfort tijdens het rijden. Voordeelhelmen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en hebben vaak verstelbare bandjes en voeringen, zodat je de helm kunt aanpassen aan de vorm van je hoofd. Dit zorgt voor een optimale pasvorm en voorkomt dat de helm gaat schuiven of knellen.

Introductie

In deze blogpost zullen we enkele merken bespreken die bekend staan om het leveren van kwalitatieve voordeelhelmen. We zullen hun eigenschappen en kenmerken benoemen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Of je nu een motorrijder bent op zoek naar een helm die veiligheid en comfort biedt, of een fietser die op zoek is naar een helm die zowel stijlvol als beschermend is, deze merken hebben voor ieder wat wils.

1. Bell

Bell is een gerenommeerd merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige helmen voor verschillende sporten, waaronder motorsport, fietsen en wintersport. Enkele kenmerken van Bell-helmen zijn:

 • Geavanceerde veiligheidskenmerken zoals multi-directionele impactbeschermingssystemen (MIPS) en geïntegreerde kinbescherming.
 • Uitstekende ventilatie met meerdere ventilatieopeningen voor een optimale luchtstroom.
 • Verstelbaarheid voor een perfecte pasvorm en comfort.
 • Verschillende modellen en stijlen om aan de behoeften van verschillende gebruikers te voldoen.

2. Giro

Giro is een ander bekend merk dat hoogwaardige helmen produceert voor verschillende sporten, waaronder wielrennen, mountainbiken en skiën. Enkele kenmerken van Giro-helmen zijn:

 • Lichtgewicht constructie voor comfortabel dragen tijdens lange ritten.
 • Geavanceerde beschermingstechnologieën zoals MIPS en In-Mold constructie.
 • Instelbare ventilatie voor optimale temperatuurregeling.
 • Ergonomisch ontwerp voor een goede pasvorm en stabiliteit tijdens het sporten.

3. AGU

AGU is een Nederlands merk dat gespecialiseerd is in fiets- en outdooruitrusting, waaronder helmen. Enkele kenmerken van AGU-helmen zijn:

 • Stijlvolle ontwerpen met aandacht voor detail.
 • Hoogwaardige materialen voor duurzaamheid en bescherming.
 • Uitstekende ventilatie om oververhitting te voorkomen.
 • Verstelbaarheid voor een perfecte pasvorm.

4. Lazer

Lazer is een Belgisch merk dat innovatieve helmen produceert voor verschillende sporten, waaronder wielrennen, mountainbiken en triatlon. Enkele kenmerken van Lazer-helmen zijn:

 • Geavanceerde beschermingstechnologieën zoals MIPS en Rollsys-systeem voor een nauwkeurige pasvorm.
 • Aerodynamische ontwerpen voor betere prestaties.
 • Uitstekende ventilatie om comfortabel te blijven tijdens intensieve activiteiten.
 • Verschillende modellen en stijlen om aan verschillende behoeften te voldoen.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een voordeelhelm?

Het kiezen van de juiste voordeelhelm is essentieel voor je veiligheid en comfort tijdens het rijden. Er zijn verschillende factoren waar je op moet letten bij het maken van je keuze. In dit gedeelte zullen we deze factoren bespreken, om ervoor te zorgen dat je de beste helm kiest.

1. Pasvorm

Een goede pasvorm is cruciaal voor een helm. Je wilt ervoor zorgen dat de helm stevig op je hoofd zit, zonder te strak of te los te zitten. Hier zijn enkele punten om op te letten:

 • Hoofdmaat: Meet je hoofdmaat op en vergelijk deze met de maattabel van de fabrikant.
 • Verstelbaarheid: Controleer of de helm verstelbaar is, zodat je deze kunt aanpassen aan je hoofd.
 • Voering: Let op de kwaliteit van de voering. Een goede voering zorgt voor comfort en stabiliteit.

2. Materiaal

Het materiaal waarvan de helm is gemaakt, speelt een belangrijke rol bij de bescherming die deze biedt. Hier zijn enkele veelvoorkomende materialen die worden gebruikt:

 • Polycarbonaat: Lichtgewicht en duurzaam materiaal dat goede bescherming biedt.
 • Glasvezel: Sterk en licht materiaal, dat ook goede bescherming biedt.
 • Koolstofvezel: Een geavanceerd materiaal dat zowel licht als sterk is, en uitstekende bescherming biedt.

3. Veiligheidskeurmerken

Bij het kiezen van een voordeelhelm is het belangrijk om te controleren of deze voldoet aan de relevante veiligheidsnormen. Enkele belangrijke keurmerken om op te letten zijn:

 • ECE: Europees keurmerk voor helmen die voldoen aan de Europese veiligheidsnormen.
 • DOT: Amerikaans keurmerk dat aangeeft dat de helm voldoet aan de veiligheidsnormen van de Amerikaanse overheid.
 • Snell: Een vrijwillig keurmerk dat aangeeft dat de helm is getest op extra hoge veiligheidsniveaus.

4. Extra functies

Sommige helmen worden geleverd met extra functies die je rijervaring kunnen verbeteren. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Zonnevizier: Een ingebouwd zonnevizier biedt bescherming tegen fel zonlicht zonder dat je een aparte zonnebril hoeft te dragen.
 • Ventilatie: Goede ventilatieopeningen zorgen voor een comfortabele luchtstroom en voorkomen oververhitting.
 • Bluetooth-connectiviteit: Sommige helmen hebben ingebouwde Bluetooth-functies, waardoor je verbinding kunt maken met je telefoon of andere apparaten.

Introductie

Het vinden van de juiste helm kan een uitdaging zijn, vooral als je op zoek bent naar een kwalitatieve voordeelhelm. In dit artikel zullen we enkele merken en factoren bespreken die belangrijk zijn bij het kiezen van een helm van goede kwaliteit. Op basis hiervan zullen we een aanbeveling doen voor de beste helmen op de markt. Daarnaast geven we enkele handige tips voor het onderhoud en de levensduur van je helm.

Merken en factoren

Merk A vs. Merk B: Welke helm biedt de beste kwaliteit?

Bij het vergelijken van helmen van verschillende merken zijn er enkele factoren waar je op moet letten om de kwaliteit te beoordelen. Hieronder vind je een vergelijking tussen Merk A en Merk B, twee bekende merken in de helmenindustrie:

 • Merk A:
  • Gemaakt van hoogwaardige materialen zoals carbonvezel en kevlar.
  • Uitstekende ventilatie voor een comfortabele rit.
  • Ingebouwd MIPS-systeem voor extra bescherming tegen rotatiekrachten.
  • Verstelbaar systeem voor een perfecte pasvorm.
 • Merk B:
  • Duurzaam ontwerp met stevige schaal en binnenvoering.
  • Goede ventilatie om oververhitting te voorkomen.
  • Geïntegreerd vizier voor bescherming tegen de zon.
  • Verstelbare riemen en sluitsysteem voor een veilige pasvorm.

Hoewel beide merken kwalitatieve helmen aanbieden, heeft Merk A een voorsprong vanwege de hoogwaardige materialen en het MIPS-systeem. Dit systeem biedt extra bescherming bij impacts vanuit verschillende hoeken en vermindert de kans op hersenletsel.

Factoren om te overwegen bij het kiezen van een helm

Naast het merk zijn er andere belangrijke factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van een kwalitatieve voordeelhelm:

 1. Veiligheidscertificering: Kijk altijd naar helmen die voldoen aan de internationale veiligheidsnormen, zoals de Europese CE EN 1078-norm.
 2. Pasvorm: Een goede pasvorm is essentieel voor de veiligheid en het comfort. Zorg ervoor dat de helm stevig op je hoofd zit zonder te knellen.
 3. Ventilatie: Een goede ventilatie voorkomt oververhitting tijdens lange ritten en zorgt voor comfort.
 4. Gewicht: Een lichte helm vermindert de belasting op je nek en zorgt voor meer comfort tijdens het dragen.
 5. Verstelsysteem: Een verstelbaar systeem maakt het mogelijk om de helm aan te passen aan de vorm en grootte van je hoofd.

Aanbeveling voor kwalitatieve voordeelhelmen

Op basis van de besproken merken en factoren raden we de volgende kwalitatieve helmen aan:

 1. Merk A Model X: Deze helm biedt uitstekende bescherming en comfort dankzij het hoogwaardige materiaalgebruik en het MIPS-systeem. De verstelbare pasvorm zorgt voor een nauwsluitende en veilige pasvorm.
 2. Merk B Model Y: Deze helm combineert duurzaamheid en functionaliteit met een geïntegreerd vizier en verstelbaar sluitsysteem. Het biedt een goede ventilatie en is geschikt voor verschillende hoofdmaten.

Beide helmen zijn uitstekende keuzes voor fietsers die op zoek zijn naar kwaliteit en comfort tijdens het rijden.

Tips voor onderhoud en levensduur

Om ervoor te zorgen dat je helm lang meegaat en zijn beschermende functie behoudt, volgen hier enkele handige tips:

 • Reiniging: Maak je helm regelmatig schoon met een mild reinigingsmiddel en water om zweet en vuil te verwijderen. Vermijd agressieve chemicaliën die de helm kunnen beschadigen.
 • Opslag: Bewaar je helm op een koele en droge plaats, weg van direct zonlicht en extreme temperaturen.
 • Vervanging: Vervang je helm na een val of impact, zelfs als er geen zichtbare schade is. De beschermende eigenschappen kunnen verminderd zijn, zelfs als de schade niet zichtbaar is.
 • Periodieke controle: Controleer regelmatig de bandjes, sluitingen en andere onderdelen van je helm om er zeker van te zijn dat alles goed functioneert.

Met deze tips kun je ervoor zorgen dat je helm in optimale staat blijft en de beste bescherming biedt tijdens je ritten.

Ontdek de beste merken voor kwalitatieve voordeelhelmen!

Conclusie:

In deze blogpost hebben we verschillende merken besproken die kwalitatieve voordeelhelmen aanbieden en waar je op moet letten bij het kiezen van een helm. Het is van groot belang om een kwalitatieve voordeelhelm te dragen voor je eigen veiligheid en comfort tijdens het motorrijden. We raden je aan om verschillende merken met elkaar te vergelijken en rekening te houden met de genoemde factoren, zodat je de juiste keuze kunt maken.

Veelgestelde vragen over voordeelhelmen, motorkleding en motorhelmen in Amsterdam

Welke merken bieden kwalitatieve voordeelhelmen aan in Amsterdam?

In Amsterdam zijn er verschillende merken die kwalitatieve voordeelhelmen aanbieden. Enkele populaire merken zijn AGU, BBB, Giro en Bell. Deze merken staan bekend om hun goede kwaliteit en bieden een breed scala aan helmen aan die geschikt zijn voor verschillende activiteiten zoals fietsen, skateboarden en skaten. Je kunt deze merken vinden bij gespecialiseerde fiets- en sportwinkels in Amsterdam. Vergeet niet om altijd de juiste maat te kiezen en de helm goed te passen voordat je hem aanschaft, zodat je kunt genieten van een veilige en comfortabele rit!

Zijn er specifieke veiligheidsnormen waar ik op moet letten bij het kiezen van een motorhelm?

Ja, er zijn zeker specifieke veiligheidsnormen waar je op moet letten bij het kiezen van een motorhelm. Een van de belangrijkste veiligheidsnormen is de ECE-norm (Economic Commission for Europe). Deze norm wordt erkend in de meeste Europese landen en garandeert dat de helm aan minimale veiligheidseisen voldoet.

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de veiligheidskeurmerken van het land waar je woont. In Nederland is bijvoorbeeld het keurmerk van de Stichting Keurmerk Motorhelm (SKMH) van toepassing. Deze keurmerken geven aan dat de helm is getest en goedgekeurd volgens nationale normen.

Let ook op het materiaal waarvan de helm is gemaakt. Helmen van glasvezel, carbon of kevlar bieden over het algemeen betere bescherming bij een val dan helmen van polycarbonaat. Controleer ook altijd de sluiting van de helm. Een dubbel-D sluiting is over het algemeen veiliger dan een snelsluiting.

Tot slot, probeer verschillende helmen te passen en zorg ervoor dat de helm goed aansluit op je hoofd. Een goed passende helm moet stevig aanvoelen, maar mag niet oncomfortabel zijn. Vergeet ook niet dat helmen na verloop van tijd slijten, dus het is belangrijk om regelmatig de staat van je helm te controleren en indien nodig te vervangen.

Waar kan ik de beste deals vinden voor motorhelmen en motorpakken in Amsterdam?

Als je op zoek bent naar de beste deals voor motorhelmen en motorpakken in Amsterdam, zijn er verschillende plaatsen waar je kunt kijken. Een goede plek om te beginnen is bij gespecialiseerde motorwinkels in de stad. Deze winkels hebben vaak een breed assortiment aan helmen en pakken en kunnen je helpen bij het vinden van een goede deal.

Daarnaast is het ook de moeite waard om online te zoeken naar aanbiedingen. Veel webwinkels bieden regelmatig kortingen aan op motorhelmen en motorpakken. Je kunt ook kijken op online marktplaatsen of forums waar motorrijders hun gebruikte helmen en pakken verkopen.

Een andere optie is om te kijken of er speciale kortingsdagen of evenementen zijn in de buurt van Amsterdam waar motoruitrusting wordt verkocht. Op deze evenementen kun je vaak goede deals vinden.

Het is altijd belangrijk om te zorgen dat de helm en het pak goed passen en voldoen aan de veiligheidsnormen. Neem daarom de tijd om te passen en te vergelijken voordat je een aankoop doet. Veel succes met het vinden van de beste deals voor motorhelmen en motorpakken in Amsterdam!

10 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Welk merk raden jullie aan voor motorrijders?

 2. Ja, we kunnen zeker een toekomstig artikel wijden aan voordeelhelmen voor kinderen. Bedankt voor de suggestie!

 3. Hebben jullie ook informatie over modellen voor kinderen?

 4. Kunnen jullie meer details geven over de veiligheidsnormen waaraan voordeelhelmen moeten voldoen?

  • Natuurlijk! In een toekomstig artikel zullen we dieper ingaan op de veiligheidsnormen en certificeringen van voordeelhelmen. Bedankt voor je interesse!

 5. Ik ben van plan om een voordeelhelm te kopen voor mijn fietstochten in de stad. Hoe kan ik er een kiezen die het beste bij mijn behoeften past?

  • Voor fietsers in de stad raden we merken zoals ABUS en Giro aan, die speciale helmen ontwerpen voor stadsgebruik. Let ook op comfort, ventilatie en zichtbaarheid. Succes met je zoektocht!

 6. Ik heb goede ervaringen met het merk AGV. Zou het op de aanbevelingslijst moeten staan!

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen