Welke communicatie motorhelm past bij jouw rijstijl?

Hey jij daar, gepassioneerde motorrijder! Ben je op zoek naar een nieuwe motorhelm die perfect aansluit bij jouw rijstijl? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze blogpost gaan we het hebben over communicatie motorhelmen en welke het beste bij jou past. We begrijpen dat elke motorrijder uniek is en dat jouw behoeften anders kunnen zijn dan die van een ander. Daarom gaan we de verschillende soorten communicatie motorhelmen bespreken en je tips geven waar je op moet letten bij het maken van je keuze. Dus leun achterover, ontspan en laten we samen op ontdekkingsreis gaan naar jouw ideale communicatie motorhelm!

Wat is een communicatie motorhelm?

Een communicatie motorhelm is een geavanceerd stukje technologie dat speciaal is ontworpen voor motorrijders. Het biedt niet alleen bescherming voor je hoofd, maar stelt je ook in staat om te communiceren met andere motorrijders en gebruik te maken van verschillende functies tijdens het rijden.

Ingebouwde communicatietechnologie

Een van de belangrijkste kenmerken van een communicatie motorhelm is de ingebouwde communicatietechnologie. Dit stelt je in staat om draadloos verbinding te maken met andere motorrijders, je telefoon, GPS-navigatie en zelfs om naar muziek te luisteren terwijl je onderweg bent. Hierdoor kun je gemakkelijk contact houden met je rijmaatjes, instructies ontvangen van je navigatiesysteem en genieten van je favoriete muziek tijdens lange ritten.

Voordelen van een communicatie motorhelm

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van een communicatie motorhelm. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

 • Verbeterde communicatie: Met een communicatie motorhelm kun je gemakkelijk praten met andere motorrijders die ook uitgerust zijn met een communicatiesysteem. Dit is vooral handig tijdens groepsritten, waarbij je snel en eenvoudig instructies, waarschuwingen of gewoon gezellige gesprekken kunt delen.
 • Veiligheid: Doordat je draadloos kunt communiceren, hoef je je ogen niet van de weg af te houden of je handen van het stuur te halen. Dit verhoogt de veiligheid tijdens het rijden, omdat je altijd alert kunt blijven op wat er om je heen gebeurt.
 • Gemakkelijke toegang tot functies: Met een communicatie motorhelm kun je gemakkelijk je telefoon, navigatiesysteem en muziek bedienen zonder je handen van het stuur te halen. Dit betekent dat je niet meer hoeft te stoppen of je aandacht hoeft te verdelen tussen verschillende apparaten. Alles is binnen handbereik, letterlijk!

Populaire merken en modellen

Er zijn verschillende merken en modellen van communicatie motorhelmen op de markt. Hier zijn enkele populaire opties:

 • Sena: Deze bekende fabrikant biedt een breed scala aan communicatie motorhelmen, zoals de Sena 20S, Sena 30K en Sena Momentum Lite. Deze helmen zijn uitgerust met geavanceerde technologie en bieden uitstekende geluidskwaliteit en betrouwbaarheid.
 • Cardo: Cardo is een andere toonaangevende naam in de wereld van communicatie motorhelmen. Hun modellen, zoals de Cardo PackTalk Bold en Cardo Freecom 4+, bieden een naadloze verbinding en tal van handige functies.

Vergelijkingstabel

Merk Model Functies Geluidskwaliteit
Sena 20S Groepsintercom, muziek, GPS Uitstekend
Sena 30K Mesh-netwerk, spraakbesturing Uitstekend
Sena Momentum Lite Geïntegreerd speakersysteem Goed
Cardo PackTalk Bold DMC-technologie, voice control Uitstekend
Cardo Freecom 4+ Groepsintercom, muziek, FM-radio Goed

Het is belangrijk om de verschillende functies en geluidskwaliteit van de verschillende modellen te vergelijken om de juiste keuze te maken die bij jouw behoeften past.

Kortom, een communicatie motorhelm biedt een scala aan voordelen, zoals verbeterde communicatie, verhoogde veiligheid en gemakkelijke toegang tot verschillende functies. Met merken als Sena en Cardo die hoogwaardige modellen aanbieden, is er voor elke motorrijder wel een geschikte optie beschikbaar. Dus waar wacht je nog op? Upgrade je rijervaring vandaag nog met een communicatie motorhelm!

Soorten communicatie motorhelmen

Als motorrijder is het belangrijk om veiligheid op de weg voorop te stellen. Een van de essentiële onderdelen van je uitrusting is een goede motorhelm. Maar wist je dat er ook motorhelmen zijn die communicatie mogelijk maken? Deze communicatie motorhelmen bieden extra functionaliteit en kunnen je rijervaring aanzienlijk verbeteren. In dit artikel zullen we verschillende soorten communicatie motorhelmen bespreken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Helmen met Bluetooth-functionaliteit

Een van de meest populaire soorten communicatie motorhelmen zijn helmen met Bluetooth-functionaliteit. Deze helmen zijn voorzien van ingebouwde Bluetooth-technologie, waardoor je draadloos kunt communiceren met andere Bluetooth-apparaten. Hier zijn enkele kenmerken en voordelen van helmen met Bluetooth-functionaliteit:

 • Handsfree bellen: Met een Bluetooth-helm kun je veilig bellen zonder je handen van het stuur te halen.
 • Muziekstreaming: Luister naar je favoriete muziek terwijl je onderweg bent, rechtstreeks vanaf je smartphone of mp3-speler.
 • Navigatie-instructies: Ontvang gesproken navigatie-instructies via je helm, zodat je je ogen op de weg kunt houden.
 • Intercom: Sommige helmen met Bluetooth-functionaliteit bieden ook de mogelijkheid om te communiceren met andere motorrijders via een intercomsysteem.

Enkele populaire merken en modellen van helmen met Bluetooth-functionaliteit zijn:

 • Sena 20S Evo: Deze helm heeft een bereik tot wel 2 km voor intercomcommunicatie en maakt het mogelijk om met vier motorrijders tegelijk te praten.
 • Cardo Packtalk Bold: Met deze helm kun je handsfree bellen, muziek streamen en communiceren met andere motorrijders via een dynamisch mesh-intercomsysteem.

Helmen met intercomsystemen

Naast helmen met Bluetooth-functionaliteit zijn er ook helmen met intercomsystemen. Deze helmen maken gebruik van een specifiek intercomsysteem om communicatie tussen motorrijders mogelijk te maken. Hier zijn enkele kenmerken en voordelen van helmen met intercomsystemen:

 • Groepscommunicatie: Met een intercomhelm kun je praten met andere motorrijders in je groep, zodat je met elkaar kunt communiceren tijdens het rijden.
 • Langeafstandscommunicatie: Sommige helmen met intercomsystemen hebben een groot bereik, waardoor je kunt communiceren met andere motorrijders op grote afstand.

Enkele populaire merken en modellen van helmen met intercomsystemen zijn:

 • Schuberth C4 Pro: Deze helm heeft een ingebouwd communicatiesysteem en biedt een kristalhelder geluid, zelfs op hoge snelheid.
 • Nolan N-Com B901L R: Met deze helm kun je communiceren met andere motorrijders op een afstand tot wel 1,6 km.

Helmen met geïntegreerde speakers

Een andere variant van communicatie motorhelmen zijn helmen met geïntegreerde speakers. Deze helmen hebben ingebouwde speakers die rechtstreeks in je oren zijn geplaatst. Hierdoor kun je naar muziek luisteren, telefoongesprekken voeren en navigatie-instructies ontvangen zonder dat je externe oordopjes hoeft te dragen. Enkele kenmerken en voordelen van helmen met geïntegreerde speakers zijn:

 • Geluidskwaliteit: De geïntegreerde speakers zorgen voor een uitstekende geluidskwaliteit, waardoor je optimaal kunt genieten van je muziek of gesprekken.
 • Gemak: Je hoeft geen aparte oordopjes te dragen, waardoor het gebruik van de helm eenvoudiger wordt.
 • Verkeersbewustzijn: Omdat de speakers in je helm zijn geïntegreerd, kun je nog steeds het geluid van het verkeer om je heen horen, waardoor je veiligheid op de weg gewaarborgd blijft.

Enkele populaire merken en modellen van helmen met geïntegreerde speakers zijn:

 • HJC RPHA 90S Carbon: Deze helm heeft geïntegreerde speakers voor kristalhelder geluid en biedt tevens een uitstekende bescherming.
 • Shark Spartan Carbon: Met deze helm kun je genieten van hoogwaardig geluid en een comfortabele pasvorm.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een communicatie motorhelm?

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe motorhelm, is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren. Als je ook geïnteresseerd bent in het hebben van een ingebouwd communicatiesysteem in je helm, zijn er nog extra aspecten waar je op moet letten. In dit artikel zullen we deze belangrijke punten bespreken, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken bij het kiezen van een communicatie motorhelm.

1. Bereik van de communicatie

Het bereik van de communicatie is een belangrijke factor om rekening mee te houden. Dit verwijst naar de afstand waarover je kunt communiceren met andere motorrijders. Sommige communicatiesystemen hebben een beperkt bereik, terwijl andere systemen een groter bereik hebben. Het is van belang om te bepalen wat jouw behoeften zijn. Als je van plan bent om voornamelijk solo-ritten te maken, is een kleiner bereik wellicht voldoende. Echter, als je regelmatig in groepen rijdt, wil je misschien investeren in een systeem met een groter bereik, zodat je altijd in contact kunt blijven met je mederijders.

2. Batterijduur

Een ander belangrijk aspect is de batterijduur van het communicatiesysteem in de helm. Niemand wil tijdens een lange rit zonder communicatie komen te zitten omdat de batterij leeg is. Het is daarom verstandig om te kijken naar helmen met een lange batterijduur. Sommige modellen bieden een batterijduur van wel 10 uur, terwijl andere systemen slechts enkele uren meegaan. Het is ook handig om te controleren of de helm een waarschuwingssysteem heeft dat aangeeft wanneer de batterij bijna leeg is, zodat je op tijd kunt opladen.

3. Geluidskwaliteit

De geluidskwaliteit van het communicatiesysteem is een aspect dat niet over het hoofd mag worden gezien. Je wilt immers helder en duidelijk kunnen communiceren met je mederijders. Sommige helmen hebben geavanceerde ruisonderdrukkingstechnologieën waardoor achtergrondgeluiden worden verminderd en je een kristalhelder geluid hebt, zelfs bij hoge snelheden. Het is aan te raden om verschillende modellen uit te proberen en te luisteren naar het geluid voordat je een keuze maakt.

4. Gebruiksgemak

Het gebruiksgemak van het communicatiesysteem speelt ook een belangrijke rol bij het kiezen van een communicatie motorhelm. Je wilt niet dat het systeem te ingewikkeld is om te bedienen terwijl je onderweg bent. Kijk naar helmen met intuïtieve bedieningselementen die gemakkelijk te gebruiken zijn, zelfs met handschoenen aan. Daarnaast kan het handig zijn om te controleren of het systeem compatibel is met je smartphone, zodat je bijvoorbeeld gesprekken kunt beantwoorden of muziek kunt bedienen via spraakopdrachten.

5. Prijs

Natuurlijk is de prijs ook een belangrijke factor bij het kiezen van een communicatie motorhelm. Er zijn verschillende merken en modellen op de markt, elk met hun eigen prijskaartje. Het is belangrijk om je budget in gedachten te houden, maar ook om de kwaliteit en functies van de helm af te wegen. Een iets duurdere helm kan mogelijk betere geluidskwaliteit, een groter bereik of een langere batterijduur bieden. Vergelijk verschillende opties en prijzen om de beste keuze te maken die past bij jouw behoeften en budget.

Introductie

Als je een motorrijder bent, dan weet je dat veiligheid voorop staat. Een van de belangrijkste accessoires die je kunt hebben, is een communicatie motorhelm. Deze helmen stellen je in staat om te communiceren met andere rijders, navigatie-instructies te ontvangen en naar muziek te luisteren terwijl je onderweg bent. Maar welke helm is nu de beste keuze voor jou? In deze sectie geven we je een aantal belangrijke punten om te overwegen bij het kiezen van de perfecte communicatie motorhelm.

Rijstijl en behoeften

Iedere motorrijder heeft zijn eigen unieke rijstijl en behoeften. Het is daarom belangrijk om een helm te kiezen die hieraan voldoet. Hier zijn een paar factoren om rekening mee te houden:

 • Bereik: Als je vaak met andere rijders communiceert tijdens het rijden, is het belangrijk om een helm te kiezen met een goed bereik. Sommige helmen hebben een bereik van enkele kilometers, terwijl andere beperkt zijn tot slechts enkele honderden meters. Kies een helm die past bij jouw behoeften.
 • Batterijduur: Niets is vervelender dan een lege batterij hebben tijdens een lange rit. Zorg ervoor dat de helm die je kiest een lange batterijduur heeft, zodat je niet constant hoeft op te laden. Sommige helmen hebben een batterijduur van slechts enkele uren, terwijl andere het de hele dag volhouden. Kies verstandig!

Geluidskwaliteit en gebruiksgemak

Naast bereik en batterijduur is het ook belangrijk om te kijken naar de geluidskwaliteit en het gebruiksgemak van de helm. Je wilt immers kunnen genieten van heldere communicatie en muziek tijdens het rijden. Hier zijn een paar punten om op te letten:

 • Geluidskwaliteit: Controleer of de helm een goede geluidskwaliteit biedt. Sommige helmen hebben heldere audio, terwijl andere een slechte geluidskwaliteit hebben. Probeer indien mogelijk verschillende helmen uit om de beste geluidskwaliteit te vinden die aan jouw verwachtingen voldoet.
 • Gebruiksgemak: Een communicatie motorhelm moet gemakkelijk te bedienen zijn, zelfs wanneer je handschoenen draagt. Kijk naar de knoppen en bedieningselementen op de helm en zorg ervoor dat ze gemakkelijk te vinden en te gebruiken zijn. Een intuïtieve bediening maakt jouw rijervaring veel aangenamer.

Prijs

Tot slot is de prijs ook een belangrijke factor om te overwegen bij het kiezen van een communicatie motorhelm. Het is begrijpelijk dat niet iedereen hetzelfde budget heeft, dus het is belangrijk om een helm te vinden die binnen jouw prijsklasse valt. Vergelijk verschillende merken en modellen om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.

Het vinden van de perfecte communicatie motorhelm voor jouw rijstijl

Conclusie:

Nu je deze blogpost hebt gelezen, heb je een goed begrip van wat communicatie motorhelmen zijn en welke factoren je moet overwegen bij het kiezen van een helm. Met deze kennis in gedachten ben je nu in staat om een weloverwogen beslissing te nemen en de communicatie motorhelm te vinden die perfect past bij jouw rijstijl. Of je nu een avontuurlijke rijder bent die graag in contact blijft met zijn reisgenoten, of een stadsrijder die behoefte heeft aan handsfree communicatie, er is een helm die aan jouw specifieke behoeften voldoet. Dus ga op zoek naar die ideale helm en geniet van veilig en geconnecteerd rijplezier!

6 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Ik vind het handig dat er verschillende opties worden besproken op basis van de rijstijl. Dit maakt het makkelijker om een keuze te maken.

 2. Ik heb een sportieve rijstijl en ben op zoek naar een motorhelm die daar goed bij past. Zijn er specifieke merken die je zou aanraden?

 3. Interessant artikel! Ik wist niet dat er zoveel verschillende communicatie motorhelmen waren. Het is fijn om een overzicht te hebben.

 4. Ik ben een fanatieke motorrijder en ik ben altijd op zoek naar een goede communicatie motorhelm. Bedankt voor het delen van deze informatie!

 5. Ik vraag me af of er ook motorhelmen zijn die geschikt zijn voor lange afstanden. Ik maak regelmatig roadtrips en wil graag kunnen communiceren met mijn mederijders.

 6. Ik ben meer een rustige rijder en ik hecht veel waarde aan comfort. Zijn er motorhelmen die zowel comfortabel als communicatief zijn?

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen