Welke accessoires zijn handig om te gebruiken in combinatie met een camera op je motorhelm?

Hey, motorrijder! Ben je klaar om je avonturen op de weg vast te leggen vanuit een compleet nieuw perspectief? In deze blogpost gaan we het hebben over welke accessoires handig zijn om te gebruiken in combinatie met een camera op je motorhelm. Of je nu wilt pronken met je vaardigheden, geweldige landschappen wilt vastleggen of gewoon herinneringen wilt maken, een camera op je helm kan je daarbij helpen. Maar om ervoor te zorgen dat je het meeste uit je camera haalt, zijn er een paar handige accessoires die je niet wilt missen. Dus, laten we eens kijken welke accessoires essentieel zijn voor jouw volgende rit!

Bevestigingssystemen

Het vastleggen van je motoravonturen is niet alleen leuk, maar kan ook dienen als bewijsmateriaal in geval van een ongeluk. Een camera op je motorhelm is een handige manier om alles vast te leggen wat je onderweg tegenkomt. Maar om ervoor te zorgen dat je camera veilig op zijn plaats blijft zitten, heb je een stevig en betrouwbaar bevestigingssysteem nodig.

Verschillende soorten bevestigingen

Helmbevestiging

Een van de meest populaire bevestigingssystemen voor een camera op je motorhelm is de helmbevestiging. Deze bevestiging wordt meestal op de bovenkant van de helm geplaatst en zorgt ervoor dat de camera stabiel blijft, zelfs bij hoge snelheden. Een goed helmbevestigingssysteem moet stevig en duurzaam zijn, en gemakkelijk te installeren en te verwijderen.

Kinbevestiging

Een andere veelgebruikte optie is de kinbevestiging. Dit type bevestigingssysteem wordt aan de voorkant van de helm bevestigd, precies onder je kin. Het voordeel van een kinbevestiging is dat het je in staat stelt om beelden vanuit een lager perspectief vast te leggen, waardoor je een beter beeld krijgt van de weg en het landschap voor je.

Zijkantbevestiging

Een zijkantbevestiging is een alternatieve optie die je camera aan de zijkant van je motorhelm bevestigt. Dit kan handig zijn als je een meer zijwaarts perspectief wilt vastleggen, bijvoorbeeld wanneer je bochten neemt of langs andere voertuigen rijdt. Het belangrijkste is dat je zeker weet dat de zijkantbevestiging stevig genoeg is om je camera veilig op zijn plaats te houden.

Belangrijke overwegingen bij het kiezen van een bevestigingssysteem

Bij het kiezen van een bevestigingssysteem voor je camera op je motorhelm zijn er een paar belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden:

 • Stevigheid: Het bevestigingssysteem moet stevig genoeg zijn om je camera veilig vast te houden, zelfs tijdens hobbelige ritten of hoge snelheden.
 • Veiligheid: Het bevestigingssysteem moet ervoor zorgen dat je camera stevig op zijn plaats blijft zitten en niet losraakt tijdens het rijden.
 • Compatibiliteit: Controleer of het bevestigingssysteem compatibel is met je specifieke cameramodel. Niet alle bevestigingssystemen passen op elke camera.
 • Gemak van gebruik: Kies een bevestigingssysteem dat gemakkelijk te installeren en te verwijderen is, zodat je snel en eenvoudig je camera kunt bevestigen en losmaken wanneer je dat wilt.

Populaire bevestigingssystemen op de markt

Om je op weg te helpen, hebben we een lijst samengesteld van enkele populaire bevestigingssystemen voor camera’s op motorhelmen:

 • GoPro Helmet Mount: Een betrouwbare en veelzijdige optie voor GoPro-camera’s, met een sterke kleefstof voor een stevige bevestiging.
 • RAM Mounts Universal Action Camera Mount: Een universele optie die geschikt is voor verschillende cameramerken, met een verstelbare arm voor het vinden van de perfecte opnamehoek.
 • Drift Ghost-S Adhesive Mount: Specifiek ontworpen voor de Drift Ghost-S-camera, met een krachtige kleefstof en een draaibare basis voor flexibele positionering.

Externe microfoon

Als je graag commentaar geeft tijdens je motorritten of als je geluid wilt opnemen, is een externe microfoon een handige accessoire. Met deze microfoon kun je heldere en kwalitatieve audio opnemen, zelfs tijdens het rijden op hoge snelheden. In dit artikel zullen we de voordelen en kenmerken van externe microfoons bespreken, evenals enkele populaire modellen op de markt.

Voordelen van een externe microfoon

Een externe microfoon biedt verschillende voordelen ten opzichte van de ingebouwde microfoon in je motorhelm. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

 1. Verbeterde geluidskwaliteit: Externe microfoons zijn speciaal ontworpen om helder geluid op te nemen, zelfs in omgevingen met veel achtergrondgeluid. Ze kunnen windruis reduceren, waardoor je audio helder blijft, zelfs als je met hoge snelheden rijdt.
 2. Meer flexibiliteit: Met een externe microfoon kun je de positie van de microfoon aanpassen voor een optimale geluidskwaliteit. Je kunt de microfoon bijvoorbeeld dichter bij je mond plaatsen om je stem beter op te vangen.
 3. Compatibiliteit: Externe microfoons zijn vaak compatibel met verschillende merken en modellen van motorhelmen. Dit betekent dat je niet gebonden bent aan een specifieke microfoon of helm, waardoor je meer vrijheid hebt bij het kiezen van het juiste model.
 4. Gemakkelijk te installeren: De meeste externe microfoons worden geleverd met eenvoudige bevestigingsmethoden, zoals klittenband of kleefstrips. Hierdoor kun je de microfoon gemakkelijk aan je helm bevestigen zonder dat je extra gereedschap nodig hebt.

Populaire modellen op de markt

Hier zijn enkele populaire modellen van externe microfoons die gewaardeerd worden door motorrijders:

 1. Sena 20S Universal Helmet Clamp Kit: Deze kit bevat een externe microfoon die compatibel is met verschillende motorhelmen. Het biedt uitstekende geluidskwaliteit en heeft een windruisreductie functie.
 2. Cardo Packtalk Bold: Deze communicatieset voor motorrijders bevat een externe microfoon met geavanceerde geluidstechnologieën. Het biedt een heldere en ruisvrije communicatie, zelfs bij hoge snelheden.
 3. Freedconn T-COMVB Motorcycle Helmet Bluetooth Intercom Headset: Dit Bluetooth-intercomsysteem voor motorhelmen heeft een externe microfoon met ruisonderdrukkingstechnologie. Hierdoor kun je duidelijk en storingsvrij geluid opnemen tijdens je ritten.

Vergelijkingstabel

Hieronder vind je een vergelijkingstabel van enkele belangrijke kenmerken van de bovengenoemde modellen:

Model Geluidskwaliteit Windruisreductie Compatibiliteit Installatiegemak
Sena 20S Universal Helmet Clamp Kit Uitstekend Ja Universeel Eenvoudig
Cardo Packtalk Bold Uitstekend Ja Diverse merken Gemakkelijk
Freedconn T-COMVB Bluetooth Intercom Goed Ja Diverse merken Eenvoudig

Altijd klaar voor gebruik

Een van de grootste frustraties voor fotografen is het moment dat je net de perfecte foto wilt maken, maar je camera geen stroom meer heeft. Een batterijlader is de oplossing voor dit probleem. Met een batterijlader kun je de batterij van je camera opladen terwijl je onderweg bent, zodat je altijd klaar bent voor dat onvergetelijke moment.

Compatibiliteit is belangrijk

Bij het kiezen van een batterijlader is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze compatibel is met je camera. Elk merk en model heeft zijn eigen specifieke batterij, dus het is essentieel om een batterijlader te vinden die speciaal is ontworpen voor jouw type camera. Dit zorgt ervoor dat de batterijlader perfect past en de batterij efficiënt kan opladen.

Snel en efficiënt opladen

Niemand wil lang wachten tot de batterij van zijn camera is opgeladen. Daarom is het belangrijk om een batterijlader te kiezen die snel en efficiënt oplaadt. Sommige batterijladers hebben geavanceerde technologieën zoals snellaadfuncties of intelligente oplaadprogramma’s, die de laadtijd aanzienlijk kunnen verkorten. Dit betekent dat je sneller weer kunt gaan fotograferen en minder tijd hoeft te besteden aan het wachten op het opladen van je batterij.

Vergelijkingstabel

Hier is een vergelijkingstabel om je te helpen bij het kiezen van de juiste batterijlader voor jouw camera:

Merk en model batterijlader Compatibele camera’s Laadtijd Extra functies
ABC Batterijlader X Canon, Nikon 1 uur Snellaadfunctie, intelligente oplaadprogramma’s
XYZ Batterijlader Y Sony, Panasonic 2 uur LED-indicator, USB-aansluiting
DEF Batterijlader Z Olympus, Fujifilm 3 uur Draagbaar ontwerp, overlaadbescherming

De juiste geheugenkaart kiezen voor je camera

Een geheugenkaart is een essentiële accessoire voor elke camera. Het is belangrijk om een geheugenkaart te hebben met voldoende opslagruimte om al je kostbare opnames op te slaan. Daarnaast is het ook belangrijk om te kiezen voor een kaart met een snelle schrijfsnelheid, zodat je probleemloos je video’s kunt opnemen.

Opslagruimte: hoeveel heb je nodig?

Bij het kiezen van een geheugenkaart is het belangrijk om te kijken naar de opslagcapaciteit die je nodig hebt. Dit hangt af van het soort camera dat je hebt en het type opnames dat je maakt. Hier zijn enkele richtlijnen om je te helpen bij het bepalen van de juiste opslagruimte:

 • Foto’s: Een 16GB-geheugenkaart is meestal voldoende voor dagelijks gebruik en vakantiefoto’s. Als je echter van plan bent om veel foto’s te maken in RAW-formaat of als je regelmatig fotografeert op evenementen, is het beter om te kiezen voor een kaart met een grotere capaciteit, zoals 32GB of zelfs 64GB.
 • Video’s: Als je van plan bent om veel video’s op te nemen, vooral in hoge resolutie en met een hogere bitrate, is het verstandig om te kiezen voor een geheugenkaart met een grotere opslagruimte. Een 64GB-kaart kan bijvoorbeeld ongeveer 2 uur aan Full HD-video opnemen.

Snelheid: waarom is het belangrijk?

Naast opslagruimte is de schrijfsnelheid van een geheugenkaart ook een belangrijke factor om rekening mee te houden. Een snelle schrijfsnelheid zorgt ervoor dat je camera probleemloos video’s kan opnemen en foto’s kan opslaan, zonder dat je last hebt van vertragingen of bufferproblemen.

Classificaties en symbolen

Om de schrijfsnelheid van een geheugenkaart te bepalen, worden er verschillende classificaties en symbolen gebruikt. Hier zijn de belangrijkste om op te letten:

 • Class: De classificatie van een geheugenkaart wordt aangegeven met een cijfer, zoals Class 10 of UHS-I Class 3. Hoe hoger het cijfer, hoe sneller de kaart is. Een Class 10-kaart is bijvoorbeeld sneller dan een Class 6-kaart.
 • UHS: UHS staat voor Ultra High Speed en wordt weergegeven met een cijfer, zoals UHS-I of UHS-II. UHS-II-kaarten zijn sneller dan UHS-I-kaarten.
 • Video Speed Class: Als je van plan bent om video’s op te nemen, is het ook goed om te letten op de Video Speed Class van een geheugenkaart. Deze wordt aangegeven met een V en een cijfer, zoals V30 of V60. Hoe hoger het cijfer, hoe sneller de kaart is voor het opnemen van video’s.

Merken en modellen

Er zijn verschillende merken en modellen geheugenkaarten beschikbaar op de markt. Hier zijn enkele populaire en betrouwbare merken om in overweging te nemen:

 • SanDisk: SanDisk is een bekend en betrouwbaar merk als het gaat om geheugenkaarten. Ze bieden een breed scala aan kaarten met verschillende opslagcapaciteiten en snelheden.
 • Lexar: Lexar is ook een gerenommeerd merk dat hoogwaardige geheugenkaarten produceert. Ze staan bekend om hun betrouwbaarheid en snelle prestaties.
 • Samsung: Samsung biedt ook geheugenkaarten van hoge kwaliteit met goede prestaties. Ze hebben kaarten met verschillende opslagcapaciteiten en snelheden.

Vergelijkingstabel

Hier is een handige vergelijkingstabel om je te helpen bij het kiezen van de juiste geheugenkaart:

Merk Opnamecapaciteit Class UHS Video Speed Class
SanDisk 32GB Class 10 UHS-I V30
Lexar 64GB Class 10 UHS-I V60
Samsung 128GB Class 10 UHS-I V30

Ontdek de essentiële accessoires voor een optimale motorhelmcamera-ervaring!

Conclusie:

Om het meeste uit je camera op je motorhelm te halen, zijn er verschillende handige accessoires beschikbaar. Bevestigingssystemen, een externe microfoon, een batterijlader en een geheugenkaart zijn enkele van de belangrijkste accessoires die je kunt overwegen. Denk goed na over je behoeften en kies de accessoires die het beste bij jou passen. Zo kun je optimaal genieten van het vastleggen van je motoravonturen!

Veelgestelde vragen over camera’s voor op je motorhelm

Zijn er specifieke accessoires die helpen bij het verminderen van trillingen tijdens het filmen op je motorhelm?

Ja, er zijn specifieke accessoires die kunnen helpen bij het verminderen van trillingen tijdens het filmen op je motorhelm. Een veelgebruikte accessoire is een stabilisator, ook wel bekend als een gimbal. Een gimbal is een apparaat dat de bewegingen van je helm compenseert en zo zorgt voor stabielere beelden. Deze accessoire kan bevestigd worden aan je helm en helpt trillingen te verminderen tijdens het filmen. Daarnaast kun je ook gebruik maken van een dempende mount, zoals een rubberen mount, om trillingen te verminderen. Deze mount absorbeert schokken en helpt zo bij het creëren van vloeiendere beelden. Het is belangrijk om te vermelden dat het gebruik van deze accessoires de trillingen kan verminderen, maar niet volledig kan elimineren. Het is altijd raadzaam om ook zelf zoveel mogelijk trillingen te proberen te vermijden door bijvoorbeeld rustig te rijden en gladde wegen te kiezen. Veel succes en veilig filmen!

Welke accessoires zijn handig om te gebruiken in combinatie met een camera op je motorhelm?

Er zijn verschillende accessoires die handig kunnen zijn om te gebruiken in combinatie met een camera op je motorhelm. Hier zijn een paar suggesties:

 1. Helmbevestiging: Een stevige helmbevestiging zorgt ervoor dat je camera veilig en stabiel op je helm blijft zitten, zelfs tijdens het rijden op hoge snelheid.
 2. Externe microfoon: Een externe microfoon kan de geluidskwaliteit van je opnames verbeteren, vooral als je van plan bent om tijdens het rijden te praten of commentaar te geven.
 3. Zonneklep: Een zonneklep kan helpen om schittering en fel zonlicht te verminderen, waardoor je opnames helderder en gemakkelijker te bekijken zijn.
 4. Waterdichte behuizing: Als je van plan bent om je motorhelmcamera in alle weersomstandigheden te gebruiken, is het handig om een waterdichte behuizing te hebben om je camera te beschermen tegen regen en andere elementen.
 5. Extra batterijen: Het is altijd handig om een paar extra batterijen bij je te hebben, vooral als je van plan bent om langere ritten te maken en geen mogelijkheid hebt om je camera op te laden.

12 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Ik zou graag meer willen lezen over het gebruik van geheugenkaarten met motorhelmcamera’s. Heb je enige suggesties voor toekomstige artikelen?

 2. Zeker! Ik kan je aanraden om het artikel ‘Tips voor het kiezen van de juiste motorhelmcamera’ te lezen. Daarin worden verschillende merken en modellen besproken.

 3. Kun je meer details geven over de verschillende soorten geheugenkaarten die compatibel zijn met motorhelmcamera’s?

  • Natuurlijk! De meeste motorhelmcamera’s maken gebruik van microSD-kaarten. Het is belangrijk om te controleren welke capaciteit en snelheidsklasse je camera ondersteunt voordat je een geheugenkaart koopt. Over het algemeen raden we aan om een kaart met een hogere schrijfsnelheid te kiezen, zodat je probleemloos video’s kunt opnemen.

 4. Ik ben bang dat de bevestigingssystemen niet stevig genoeg zijn. Zijn er alternatieven die robuuster zijn?

 5. Ik werk als motorrijder en maak vaak lange reizen. Het lijkt me handig om een externe microfoon te hebben om beter geluid op te nemen. Heb je een specifieke aanbeveling voor een motorhelmcamera?

  • Ja, absoluut! Een goede optie is de Sena Prism Tube, deze heeft een ingebouwde microfoon en biedt uitstekende geluidskwaliteit. Het is ook waterdicht en eenvoudig te bevestigen op de motorhelm.

 6. Ik heb gemerkt dat bevestigingssystemen soms lastig zijn om te installeren. Heb je tips om dit proces gemakkelijker te maken?

  • Ja, het installeren van bevestigingssystemen kan inderdaad een uitdaging zijn. Een tip is om de handleiding zorgvuldig door te lezen en eventueel online tutorials te bekijken. Het kan ook helpen om de montage op een rustige plek te doen, zodat je goed kunt concentreren.

 7. Kun je nog andere artikelen aanraden over motorhelmcamera’s?

 8. Welke batterijlader raad je aan voor gebruik met een camera op een motorhelm?

  • Een populaire batterijlader die vaak wordt gebruikt in combinatie met motorhelmcamera’s is de GoPro Dual Battery Charger. Deze kan twee batterijen tegelijk opladen en is compatibel met verschillende GoPro-modellen.

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen