Welke accessoires zijn handig bij een camera op motorhelm?

Hey daar! Ben je een gepassioneerde motorrijder die het liefst elke rit vastlegt? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar de accessoires die je kunt gebruiken bij een camera op je motorhelm? Hoe dan ook, je bent op de juiste plek beland! In deze blogpost gaan we je alles vertellen over de handige accessoires die je kunt gebruiken om de beste opnames te maken tijdens het rijden. Dus, zet je schrap en laten we beginnen!

Helmbevestiging: Houd je camera veilig tijdens het rijden

Een van de belangrijkste accessoires voor elke avontuurlijke fotograaf of filmmaker is een stevige helmbevestiging voor de camera. Of je nu aan het mountainbiken, skiën, motorrijden of een andere adrenaline-verhogende activiteit beoefent, een goede helmbevestiging zorgt ervoor dat je camera veilig en stabiel op je helm blijft zitten, zelfs tijdens het rijden op hoge snelheid.

Verschillende soorten bevestigingen

Er zijn verschillende soorten helmbevestigingen beschikbaar, elk met hun eigen unieke voordelen en toepassingen. Hier zijn een paar van de meest populaire opties:

Kinbevestiging

Een kinbevestiging is een veelgebruikte optie voor het bevestigen van je camera aan je helm. Deze bevestiging is vaak verstelbaar en kan gemakkelijk worden bevestigd aan de kinband van je helm. Het voordeel van een kinbevestiging is dat het een stabiele en veilige positie biedt voor je camera, waardoor je stabiele beelden kunt vastleggen terwijl je je hoofd beweegt. Dit is vooral handig als je bijvoorbeeld aan het mountainbiken bent en je snelheid en bewegingen constant veranderen.

Zijbevestiging

Een zijbevestiging is een andere veelgebruikte optie voor het bevestigen van je camera aan je helm. Deze bevestiging kan aan de zijkant van je helm worden bevestigd en biedt een iets andere kijkhoek dan een kinbevestiging. Het voordeel van een zijbevestiging is dat het je meer vrijheid geeft om je hoofd te bewegen, terwijl je nog steeds stabiele beelden kunt vastleggen. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld aan het skiën bent en je wilt dat je camera de omgeving vastlegt terwijl je heen en weer glijdt.

Kies wat het beste bij jou past

Bij het kiezen van een helmbevestiging is het belangrijk om rekening te houden met je eigen behoeften en voorkeuren. Hier zijn een paar punten om te overwegen:

 • Activiteit: Welke activiteiten ga je voornamelijk beoefenen met je camera? Als je voornamelijk aan het mountainbiken bent, kan een kinbevestiging de beste keuze zijn. Als je echter van plan bent om te gaan skiën, kan een zijbevestiging beter passen bij je behoeften.
 • Veiligheid: Zorg ervoor dat de helmbevestiging stevig en betrouwbaar is. Controleer of de bevestiging goed past bij je helm en dat de camera stevig vastzit tijdens het gebruik.
 • Comfort: Het is belangrijk dat je je comfortabel voelt tijdens het dragen van de helmbevestiging. Controleer of de bevestiging niet te strak zit en dat het geen ongemak veroorzaakt tijdens het gebruik.

Waterdichte behuizing: Bescherm je camera tegen alle weersomstandigheden

Als je een gepassioneerde motorrijder bent en je avonturen op de weg graag wilt vastleggen, is een waterdichte behuizing een essentieel accessoire om in je uitrusting op te nemen. Of je nu door de regen, sneeuw of stoffige omstandigheden rijdt, met een waterdichte behuizing kun je altijd probleemloos blijven opnemen, ongeacht het weer. In dit artikel zullen we de voordelen en belangrijkste kenmerken van waterdichte behuizingen bespreken, evenals enkele populaire merken en modellen.

Voordelen van een waterdichte behuizing

Het hebben van een waterdichte behuizing voor je camera biedt verschillende voordelen, zoals:

 1. Bescherming tegen regen en sneeuw: Met een waterdichte behuizing hoef je je geen zorgen te maken over nat worden tijdens je motorritjes in de regen of sneeuw. Je kunt gewoon blijven opnemen zonder je camera te beschadigen.
 2. Bescherming tegen stof en vuil: Rijden op onverharde wegen kan leiden tot stof en vuil dat je camera kan beschadigen. Met een waterdichte behuizing kun je je camera veilig beschermen tegen deze elementen.
 3. Duurzaamheid: Waterdichte behuizingen zijn meestal gemaakt van stevige materialen die bestand zijn tegen ruwe omstandigheden. Hierdoor gaat je camera langer mee en kun je langer genieten van je avonturen.

Populaire merken en modellen

Er zijn verschillende merken en modellen waterdichte behuizingen beschikbaar op de markt. Hier zijn enkele populaire opties:

 1. GoPro Hero 9 Black: Deze waterdichte behuizing is speciaal ontworpen voor de GoPro Hero 9 Black camera. Het biedt een waterbestendigheid tot 33 voet (10 meter) diepte en beschermt je camera tegen regen, sneeuw en stof.
 2. Sony MPK-URX100A: Deze waterdichte behuizing is compatibel met de Sony RX100-serie compactcamera’s. Het is waterbestendig tot 130 voet (40 meter) diepte en biedt volledige toegang tot alle camerafuncties, zelfs onderwater.
 3. Nikon WP-N1: Deze waterdichte behuizing is speciaal ontworpen voor de Nikon 1 J1 en J2 systeemcamera’s. Het is waterbestendig tot 131 voet (40 meter) diepte en biedt bescherming tegen water, stof en schokken.

Belangrijke kenmerken om op te letten

Bij het kiezen van een waterdichte behuizing voor je camera, zijn er enkele belangrijke kenmerken waar je op moet letten. Deze omvatten:

 • Waterbestendigheid: Controleer de maximale diepte waarop de behuizing waterbestendig is. Dit is vooral belangrijk als je van plan bent om onderwateropnamen te maken tijdens het duiken of snorkelen.
 • Toegang tot knoppen en functies: Zorg ervoor dat de behuizing volledige toegang biedt tot alle knoppen en functies van je camera, zodat je de instellingen kunt aanpassen tijdens het opnemen.
 • Montagemogelijkheden: Controleer of de behuizing compatibel is met de montageaccessoires die je wilt gebruiken, zoals statiefbevestigingen of harnassen.

Externe microfoon

Tijdens het maken van opnames tijdens het rijden, kan het zijn dat je te maken krijgt met omgevingsgeluiden zoals windgeruis, verkeerslawaai en andere storende geluiden. Dit kan ervoor zorgen dat de kwaliteit van het geluid niet optimaal is en je stem moeilijk te horen is. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing voor dit probleem: het toevoegen van een externe microfoon aan je camera.

Verminder windgeruis voor helder geluid

Een van de grootste voordelen van het gebruik van een externe microfoon tijdens het rijden is dat het helpt om windgeruis te verminderen. Wanneer je rijdt, kan de wind langs je camera waaien en geluid veroorzaken dat je opname onbruikbaar maakt. Een externe microfoon kan dit probleem oplossen door de microfoon dichter bij je mond te plaatsen, weg van de windbronnen. Hierdoor wordt het windgeruis geminimaliseerd en kun je helder geluid opnemen, zelfs tijdens hoge snelheden.

Verbeter de verstaanbaarheid van je stem

Naast het verminderen van windgeruis, helpt een externe microfoon ook om je stem duidelijk vast te leggen, zelfs in een lawaaierige omgeving. De microfoon kan omgevingsgeluiden filteren en zich richten op de geluidsbron die het dichtstbij is, namelijk jouw stem. Dit betekent dat je zelfs in een drukke verkeersomgeving of met de ramen open, verstaanbaar kunt zijn op je opnames. Dit is vooral handig als je vlogs maakt tijdens het rijden of als je instructievideo’s opneemt waarbij het belangrijk is dat je stem goed te horen is.

Verschillende opties voor externe microfoons

Er zijn verschillende soorten externe microfoons die je aan je camera kunt toevoegen. Hier zijn enkele populaire opties:

 • Rode VideoMicro Compact On-Camera Microphone: Deze compacte microfoon is ideaal voor vloggers en filmmakers die onderweg opnames maken. Het heeft een ingebouwd windscherm om windgeruis te verminderen en wordt eenvoudig bevestigd op de hot shoe van je camera.
 • Sennheiser MKE 400 Shotgun Microphone: Deze shotgun microfoon is perfect voor het opnemen van geluid op afstand. Het heeft een gerichte opnamepatroon, waardoor het omgevingsgeluid minimaliseert en je stem duidelijk vastlegt, zelfs als je niet direct naast de camera staat.
 • Audio-Technica ATR2100x-USB Cardioid Dynamic USB/XLR Microphone: Deze veelzijdige microfoon kan zowel worden aangesloten op je camera als op je computer via USB. Hierdoor kun je deze microfoon niet alleen gebruiken tijdens het rijden, maar ook voor andere doeleinden zoals podcasting of het opnemen van voice-overs.

Extra batterijen en geheugenkaarten: zorg voor een ononderbroken opname

Als je op pad bent om mooie beelden vast te leggen, wil je natuurlijk niet halverwege je rit plotseling zonder stroom of geheugen komen te zitten. Niets is frustrerender dan het missen van een geweldig shot omdat je camera uitvalt of je geheugen vol is. Daarom is het essentieel om altijd extra batterijen en geheugenkaarten bij je te hebben. In dit artikel leggen we uit waarom deze accessoires zo belangrijk zijn en geven we je tips voor het kiezen van de juiste producten.

Waarom zijn extra batterijen belangrijk?

 1. Verlengde opnametijd: Met extra batterijen kun je langer blijven opnemen zonder je zorgen te maken dat je camera plotseling uitvalt. Vooral bij lange fotoshoots, filmopnames of reizen is het belangrijk om een reservebatterij bij de hand te hebben.
 2. Geen onverwachte stroomuitval: Soms kan de batterijduur van een camera korter zijn dan verwacht, vooral als je gebruikmaakt van verschillende functies zoals beeldstabilisatie of live view op het LCD-scherm. Extra batterijen zorgen ervoor dat je altijd voldoende stroom hebt om je opnames te voltooien.
 3. Flexibiliteit en vrijheid: Met extra batterijen kun je langer op pad gaan zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het vinden van een stopcontact om je camera op te laden. Dit betekent dat je meer kunt verkennen en vastleggen zonder beperkingen.

Hoe kies je de juiste batterijen?

Het is belangrijk om batterijen te kiezen die compatibel zijn met jouw camera. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen:

 • Merk en model: Controleer welke batterijen geschikt zijn voor jouw specifieke camera. Elke camerafabrikant heeft vaak zijn eigen batterijmodel, zoals de Nikon EN-EL14a of de Canon LP-E6N. Het is belangrijk om de juiste batterij te kiezen die specifiek ontworpen is voor jouw camera.
 • Capaciteit: De capaciteit van een batterij wordt gemeten in milliampère-uur (mAh). Hoe hoger de capaciteit, hoe langer de batterij meegaat. Let op: hogere capaciteit kan ook betekenen dat de batterij groter en zwaarder is.
 • Prijs en kwaliteit: Vergelijk verschillende merken en modellen om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden. Houd er rekening mee dat goedkopere batterijen mogelijk minder betrouwbaar zijn en een kortere levensduur hebben.

Waarom zijn extra geheugenkaarten belangrijk?

 1. Meer opslagruimte: Extra geheugenkaarten geven je meer ruimte om foto’s en video’s op te slaan, zodat je langer kunt blijven fotograferen zonder te hoeven wissen of overzetten naar een ander opslagapparaat.
 2. Back-up en veiligheid: Geheugenkaarten kunnen soms kapot gaan of verloren raken. Door extra kaarten bij je te hebben, kun je je kostbare beelden veiligstellen en voorkom je dat je ze kwijtraakt als er iets met je primaire kaart gebeurt.
 3. Verschillende instellingen: Als je verschillende instellingen of formaten wilt uitproberen, kun je elke instelling toewijzen aan een aparte geheugenkaart. Dit zorgt ervoor dat je snel kunt schakelen tussen verschillende opnamestijlen zonder je huidige instellingen te wijzigen.

Hoe kies je de juiste geheugenkaarten?

Bij het kiezen van geheugenkaarten zijn er enkele belangrijke factoren om rekening mee te houden:

 • Capaciteit: Het is belangrijk om te bepalen hoeveel opslagruimte je nodig hebt. Geheugenkaarten zijn beschikbaar in verschillende capaciteiten, zoals 32 GB, 64 GB of zelfs 128 GB. Bedenk hoeveel foto’s en video’s je gemiddeld per sessie maakt en kies een kaart die voldoende ruimte biedt.
 • Snelheidsklasse: De snelheidsklasse van een geheugenkaart geeft aan hoe snel gegevens kunnen worden weggeschreven en gelezen. Dit is vooral belangrijk bij het fotograferen in burst-modus of bij het opnemen van hoge resolutie video’s. Kies een kaart met een hoge snelheidsklasse (bijvoorbeeld Class 10 of UHS-II) voor optimale prestaties.
 • Betrouwbaarheid: Investeer in geheugenkaarten van betrouwbare merken om de kans op gegevensverlies te minimaliseren. Merken zoals SanDisk, Lexar en Samsung staan bekend om hun kwaliteit en betrouwbaarheid.

Conclusie

Het hebben van extra batterijen en geheugenkaarten is essentieel voor een ononderbroken opname-ervaring. Door te zorgen voor voldoende stroom en opslagruimte, kun je je volledig concentreren op het vastleggen van de mooiste beelden. Kies de juiste batterijen en geheugenkaarten die compatibel zijn met jouw camera en let op factoren zoals capaciteit, snelheidsklasse en betrouwbaarheid. Met de juiste accessoires kun je zonder zorgen genieten van je fotografie- of videografieavonturen!

Ontdek de beste accessoires voor een camera op je motorhelm!

Conclusie:

Door de juiste accessoires te gebruiken, kun je de beste opnames maken tijdens het rijden met een camera op je motorhelm. Een stevige helmbevestiging, een waterdichte behuizing, een externe microfoon en extra batterijen en geheugenkaarten zijn essentieel. Met deze accessoires ben je goed voorbereid om al jouw avonturen op de weg vast te leggen.

6 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Kun je meer details geven over het type batterijen en geheugenkaarten dat het beste is voor een camera op een motorhelm? Ik wil er zeker van zijn dat ik de juiste aanschaf.

  • Voor een camera op een motorhelm is het belangrijk om batterijen te gebruiken die een lange levensduur hebben en bestand zijn tegen trillingen. Lithium-ion batterijen zoals de GoPro Hero 8 batterijen zijn een goede keuze. Wat betreft geheugenkaarten, raden we aan om een snelle en betrouwbare kaart te gebruiken, zoals de SanDisk Extreme Pro. Zorg ervoor dat de kaart voldoende opslagcapaciteit heeft voor je opnames.

 2. Ik ben geïnteresseerd in het gebruik van een externe microfoon met een camera op een motorhelm. Heb je enige aanbevelingen voor specifieke merken of modellen?

  • Er zijn verschillende merken die externe microfoons aanbieden die geschikt zijn voor gebruik met een camera op een motorhelm. Enkele populaire opties zijn de Rode VideoMicro en de Sennheiser MKE 400. Het is belangrijk om te controleren of de microfoon compatibel is met jouw specifieke camera.

 3. Bedankt voor het delen van je ervaring! Het gebruik van een helmbevestiging en waterdichte behuizing zijn inderdaad belangrijke accessoires om je camera te beschermen tijdens het rijden.

 4. Ik heb zelf een camera op mijn motorhelm gemonteerd en het gebruik van een helmbevestiging is inderdaad erg handig. Het zorgt ervoor dat de camera stevig op zijn plaats blijft tijdens het rijden. Ik raad ook aan om een waterdichte behuizing te gebruiken om de camera te beschermen tegen regen en stof.

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen