Welke accessoires zijn er beschikbaar voor Bayard motorhelmen?

Welkom bij onze blogpost over de beschikbare accessoires voor Bayard motorhelmen! Als motorrijder weet je dat veiligheid boven alles gaat. Het dragen van een goede helm is essentieel, maar wist je dat accessoires ook een belangrijke rol kunnen spelen? Het kiezen van de juiste accessoires kan je comfort, bescherming en functionaliteit bieden tijdens je ritten. In deze blogpost zullen we je alles vertellen over de verschillende accessoires die beschikbaar zijn voor Bayard motorhelmen. Zo kun jij de beste keuze maken en optimaal genieten van jouw motoravonturen.

Waarom zijn accessoires belangrijk voor motorhelmen?

Motorhelmen zijn een essentieel onderdeel van de veiligheidsuitrusting voor motorrijders. Maar wist je dat accessoires een belangrijke rol spelen bij het verbeteren van de functionaliteit en veiligheid van deze helmen? In dit artikel zullen we de verschillende redenen bespreken waarom accessoires belangrijk zijn voor motorhelmen.

1. Verbeterde pasvorm

Een van de belangrijkste redenen om accessoires te gebruiken bij motorhelmen is het verbeteren van de pasvorm. Een goed passende helm zorgt niet alleen voor meer comfort tijdens het rijden, maar helpt ook bij het verminderen van het risico op letsel bij een ongeluk. Enkele accessoires die kunnen helpen bij het verbeteren van de pasvorm zijn:

 • Wangenkussens: Deze kussens kunnen worden vervangen of aangepast om een betere pasvorm rond de wangen te creëren.
 • Kinbandverlengers: Deze accessoires kunnen de pasvorm van de kinband aanpassen voor mensen met een grotere nek of kin.
 • Hoofdkussens: Deze kussens kunnen worden toegevoegd om de pasvorm van de helm rond het hoofd te verbeteren.

2. Verminderde windruis

Een andere belangrijke reden om accessoires te gebruiken bij motorhelmen is het verminderen van windruis. Windruis kan niet alleen hinderlijk zijn, maar kan ook het gehoor van de bestuurder beschadigen. Gelukkig zijn er verschillende accessoires beschikbaar om dit probleem aan te pakken:

 • Winddeflectoren: Deze accessoires kunnen worden bevestigd aan de bovenkant van de helm om de luchtstroom te sturen en windruis te verminderen.
 • Oorpluggen: Hoewel dit geen accessoire voor de helm zelf is, kunnen oorpluggen helpen bij het verminderen van windruis en het beschermen van het gehoor van de bestuurder.

3. Extra beschermingslagen

Naast het verbeteren van de pasvorm en het verminderen van windruis, kunnen accessoires ook extra beschermingslagen toevoegen aan motorhelmen. Deze extra lagen kunnen de veiligheid van de bestuurder vergroten in geval van een ongeluk. Enkele voorbeelden van beschermende accessoires zijn:

 • Vizieren: Vizieren kunnen worden vervangen om bescherming te bieden tegen zonlicht, regen en insecten. Sommige vizieren hebben ook ingebouwde anti-condens systemen.
 • Helmlampen: Helmlampen kunnen ’s nachts extra zichtbaarheid bieden voor andere weggebruikers.

Welke accessoires zijn er beschikbaar voor Bayard motorhelmen?

Bayard motorhelmen zijn niet alleen ontworpen om optimale veiligheid te bieden, maar ook om het comfort en de functionaliteit van de rijervaring te verbeteren. Daarom zijn er verschillende accessoires beschikbaar die je kunt toevoegen aan je Bayard motorhelm. In dit artikel zullen we enkele van deze accessoires bespreken en uitleggen hoe ze je rit nog aangenamer kunnen maken.

Vizieren met verschillende tinten

Een van de meest populaire accessoires voor motorhelmen zijn vizieren met verschillende tinten. Deze vizieren bieden niet alleen bescherming tegen fel zonlicht, maar kunnen ook helpen om vermoeidheid van de ogen te verminderen tijdens lange ritten. Bayard biedt een breed scala aan vizieren met verschillende tinten, zoals helder, getint en spiegelend. Je kunt het vizier eenvoudig verwisselen, afhankelijk van de weersomstandigheden of je persoonlijke voorkeur.

Pinlock anti-condens lenzen

Een andere handige accessoire voor Bayard motorhelmen zijn de Pinlock anti-condens lenzen. Niets is zo vervelend als een beslagen vizier tijdens het rijden, vooral als het regent of als je ademt. Met de Pinlock technologie kun je dit probleem voorkomen. De Pinlock lens is voorzien van een speciale laag die condensvorming voorkomt, waardoor je altijd een helder zicht hebt, ongeacht de weersomstandigheden.

Communicatiesystemen

Als je graag communiceert met je mede-rijders tijdens het motorrijden, dan is een communicatiesysteem een must-have accessoire. Bayard biedt verschillende communicatiesystemen die je kunt integreren in je motorhelm. Deze systemen maken het mogelijk om handsfree te communiceren met andere motorrijders, je telefoon te bedienen of naar muziek te luisteren terwijl je onderweg bent. Met een communicatiesysteem hoef je nooit meer te stoppen om met je mede-rijders te communiceren.

Helmhoezen

Om je Bayard motorhelm in optimale staat te houden wanneer je hem niet gebruikt, is het aan te raden om een helmhoes te gebruiken. Een helmhoes beschermt je motorhelm tegen stof, vuil en krassen. Het is een eenvoudige maar effectieve manier om de levensduur van je helm te verlengen. Bayard biedt helmhoezen in verschillende maten en kleuren, zodat je er een kunt kiezen die perfect bij jouw motorhelm past.

Kinbeschermers

Tot slot zijn er ook kinbeschermers beschikbaar voor Bayard motorhelmen. Deze beschermers zijn ontworpen om extra comfort en ondersteuning te bieden aan je kin tijdens het dragen van de helm. Ze verminderen de druk op je kin en voorkomen schuren of irritatie. Bayard biedt kinbeschermers gemaakt van hoogwaardige materialen voor een optimaal draagcomfort.

Met deze accessoires kun je je Bayard motorhelm personaliseren en aanpassen aan jouw specifieke behoeften en voorkeuren. Of je nu op zoek bent naar extra zonbescherming, anti-condens bescherming, communicatiemogelijkheden, bescherming tijdens opslag of extra comfort, Bayard heeft de juiste accessoires voor jou.

Hier is een handige samenvatting van de beschikbare accessoires:

 • Vizieren met verschillende tinten: helder, getint, spiegelend
 • Pinlock anti-condens lenzen voor een altijd helder zicht
 • Communicatiesystemen voor handsfree communicatie
 • Helmhoezen voor bescherming tegen stof en krassen
 • Kinbeschermers voor extra comfort en ondersteuning

Voeg deze accessoires toe aan je Bayard motorhelm en geniet van een comfortabele en veilige rit!

Waar moet je op letten bij het kiezen van accessoires?

Accessoires kunnen een geweldige aanvulling zijn op je Bayard motorhelm. Ze kunnen niet alleen je ervaring op de weg verbeteren, maar ook je veiligheid vergroten. Bij het kiezen van accessoires is het echter belangrijk om op een aantal belangrijke factoren te letten. In dit artikel bespreken we waar je op moet letten bij het kiezen van accessoires voor je Bayard motorhelm.

1. Pasvorm

Een goede pasvorm is essentieel voor zowel je comfort als je veiligheid. Zorg ervoor dat de accessoires die je kiest goed passen bij je Bayard motorhelm. Een accessoire dat niet goed past kan irritaties veroorzaken tijdens het rijden en kan zelfs afleidend zijn. Controleer altijd de maatvoering en pasvorminformatie van de fabrikant voordat je een accessoire aanschaft.

2. Compatibiliteit

Niet alle accessoires zijn compatibel met elke motorhelm. Controleer daarom altijd of de accessoire die je wilt kopen compatibel is met je Bayard motorhelm. Sommige accessoires hebben specifieke bevestigingspunten of bevestigingssystemen die alleen werken met bepaalde helmen. Zorg ervoor dat je de compatibiliteit van de accessoire controleert voordat je tot aankoop overgaat.

3. Kwaliteit

De kwaliteit van de accessoires is van groot belang. Je wilt immers dat de accessoires duurzaam en betrouwbaar zijn. Controleer de materialen waarvan de accessoires zijn gemaakt en lees reviews van andere gebruikers om een idee te krijgen van de kwaliteit. Zoek naar accessoires van gerenommeerde merken die bekend staan om hun kwaliteit en betrouwbaarheid.

4. Veiligheidsnormen

Veiligheid is altijd de hoogste prioriteit bij het kiezen van accessoires voor je motorhelm. Zorg ervoor dat de accessoires voldoen aan de vereiste veiligheidsnormen. Controleer of de accessoires zijn getest en goedgekeurd volgens de geldende veiligheidsnormen. Kijk bijvoorbeeld naar accessoires met een ECE- of DOT-certificering, die aangeven dat ze voldoen aan de Europese of Amerikaanse veiligheidsstandaarden.

5. Persoonlijke voorkeuren

Ten slotte is het belangrijk om te kijken naar je persoonlijke voorkeuren bij het kiezen van accessoires. Denk na over de doeleinden waarvoor je de accessoires wilt gebruiken. Wil je bijvoorbeeld een zonnevizier voor extra bescherming tegen fel zonlicht, of een Bluetooth-communicatiesysteem om handsfree te kunnen bellen tijdens het rijden? Stem je keuze af op je eigen behoeften en wensen.

Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze, hebben we een aantal belangrijke punten samengevat in een handige vergelijkingstabel:

Factor Belangrijkste punten
Pasvorm Controleer de maat en pasvorminformatie
Compatibiliteit Controleer of de accessoire compatibel is
Kwaliteit Zoek naar accessoires van gerenommeerde merken
Veiligheidsnormen Controleer of de accessoires zijn getest en goedgekeurd
Persoonlijke voorkeuren Stem je keuze af op je eigen behoeften en wensen

Bij het kiezen van accessoires is het van belang om een weloverwogen beslissing te nemen. Door rekening te houden met factoren zoals pasvorm, compatibiliteit, kwaliteit en persoonlijke voorkeuren, kun je ervoor zorgen dat je de juiste accessoires kiest die perfect bij jouw Bayard motorhelm passen. Veel plezier en veilige ritten!

Aanbeveling: Kies de juiste accessoires voor je Bayard motorhelm

Wanneer je een Bayard motorhelm koopt, is het belangrijk om ook de juiste accessoires te overwegen. Deze accessoires kunnen je rijervaring verbeteren en zorgen voor extra veiligheid tijdens het rijden. In dit artikel zullen we twee essentiële accessoires bespreken die wij aanbevelen voor jouw Bayard motorhelm: de pinlock anti-condens lens en een communicatiesysteem.

1. Pinlock anti-condens lens: Geniet van helder zicht, ongeacht de weersomstandigheden

Een van de grootste uitdagingen tijdens het motorrijden is het voorkomen van condensatie op het vizier van je helm. Dit kan je zicht belemmeren en je rijveiligheid in gevaar brengen. Gelukkig is er een oplossing: de pinlock anti-condens lens.

De pinlock anti-condens lens is een innovatieve accessoire die speciaal is ontworpen om condensatie op je vizier te voorkomen. Het werkt door het creëren van een luchtlaag tussen de buiten- en binnenkant van het vizier, waardoor condensatie wordt voorkomen. Hierdoor geniet je altijd van helder zicht, ongeacht de weersomstandigheden.

Belangrijke voordelen van de pinlock anti-condens lens zijn onder andere:

 • Voorkomt condensatie op het vizier, zelfs bij koud weer of regenachtige omstandigheden.
 • Verbeterd helder zicht en vergroot je reactievermogen op de weg.
 • Eenvoudig te installeren en compatibel met de meeste Bayard motorhelmen.

2. Communicatiesysteem: Blijf verbonden en veilig tijdens het rijden

Tijdens het motorrijden wil je misschien in contact blijven met je mede-rijders of wil je handsfree kunnen bellen zonder je helm af te nemen. Een communicatiesysteem kan hierbij van onschatbare waarde zijn.

Een communicatiesysteem is een accessoire dat je in staat stelt om draadloos te communiceren met andere rijders. Het wordt meestal in de helm geïnstalleerd en maakt gebruik van Bluetooth-technologie om verbinding te maken met andere communicatiesystemen. Hierdoor kun je gemakkelijk praten met je mede-rijders, muziek luisteren of zelfs handsfree bellen tijdens het rijden.

Belangrijke voordelen van een communicatiesysteem zijn onder andere:

 • Blijf verbonden met je mede-rijders, zelfs op lange afstanden.
 • Verbeterde veiligheid doordat je handsfree kunt bellen zonder je aandacht van de weg te halen.
 • Luister naar muziek of volg GPS-instructies terwijl je rijdt.

Ontdek de perfecte accessoires voor jouw Bayard motorhelm!

Conclusie:

In deze blogpost hebben we uitgelegd waarom accessoires belangrijk zijn voor Bayard motorhelmen en welke opties er beschikbaar zijn. Het is essentieel om de juiste accessoires te kiezen op basis van factoren zoals pasvorm, compatibiliteit en kwaliteit. Op basis hiervan raden we aan om te investeren in een pinlock anti-condens lens en een communicatiesysteem. Hiermee kun je veilig en plezierig rijden. Veel succes en geniet van je ritten!

Veelgestelde vragen over de Bayard motorhelm

Kun je me vertellen welke accessoires het meest populair zijn onder Bayard motorhelm gebruikers?

Natuurlijk! Bayard motorhelm gebruikers geven vaak de voorkeur aan een aantal accessoires om hun rijervaring te verbeteren. Een van de meest populaire accessoires is de communicatiesysteem. Hiermee kun je gemakkelijk communiceren met andere motorrijders tijdens het rijden. Daarnaast zijn vizieren met een zonneklep ook erg populair, omdat ze bescherming bieden tegen fel zonlicht. Andere veelgebruikte accessoires zijn onder andere een helmhanger om de helm op te hangen wanneer deze niet in gebruik is, en een helmhoes om de helm te beschermen tegen stof en krassen. Hopelijk helpt dit je bij het kiezen van de juiste accessoires voor jouw Bayard motorhelm!

Waar kan ik deze accessoires vinden en kopen voor mijn Bayard motorhelm?

Hallo! Bedankt voor je vraag. Om accessoires te vinden en te kopen voor je Bayard motorhelm, zijn er een paar opties die je kunt overwegen.

Ten eerste kun je contact opnemen met de fabrikant van de Bayard motorhelm. Zij kunnen je informeren over officiële dealers of verkooppunten waar je de accessoires kunt vinden en kopen. Ze kunnen je ook vertellen welke specifieke accessoires beschikbaar zijn voor jouw model helm.

Een andere optie is om online te zoeken naar motorhelm accessoires. Er zijn verschillende webwinkels en marktplaatsen waar je een breed scala aan accessoires kunt vinden, zoals vizieren, helmliners, communicatiesystemen en meer. Zorg ervoor dat je specifiek zoekt naar accessoires die compatibel zijn met jouw Bayard motorhelm.

Daarnaast kun je kijken of er motorwinkels bij jou in de buurt zijn die Bayard motorhelmen verkopen. Deze winkels hebben mogelijk ook een assortiment accessoires beschikbaar. Het voordeel van een fysieke winkel is dat je de accessoires kunt bekijken en eventueel passen voordat je tot aankoop overgaat.

Tot slot kun je ook eens informeren bij andere motorrijders die een Bayard motorhelm hebben. Ze kunnen je mogelijk doorverwijzen naar specifieke winkels of online bronnen waar je de gewenste accessoires kunt vinden.

Ik hoop dat deze suggesties je zullen helpen bij het vinden en kopen van de accessoires voor jouw Bayard motorhelm. Veel succes en veilige ritten!

10 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Zijn er ook accessoires speciaal voor off-road motorrijden?

 2. Zijn er ook accessoires om het geluid van de wind te verminderen?

 3. Is er een garantie op de accessoires?

 4. Ik wist niet dat er zoveel accessoires beschikbaar waren voor Bayard motorhelmen!

 5. Welke accessoires zijn het meest populair?

 6. Zijn er ook accessoires om de helm te personaliseren?

 7. Kun je de accessoires ook in fysieke winkels kopen?

 8. Zijn er accessoires om de helm te reinigen?

 9. Wat is de gemiddelde prijs van de accessoires?

 10. Kun je de accessoires direct bij Bayard bestellen?

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen