Welke accessoires zijn compatibel met motorhelmen met communicatie?

Hallo daar! Ben je op zoek naar accessoires voor je motorhelm met communicatie? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze blogpost gaan we het hebben over welke accessoires compatibel zijn met motorhelmen met communicatie. We begrijpen hoe belangrijk het is om de juiste accessoires te kiezen, zodat je optimaal kunt genieten van je rit. Daarom zullen we uitleggen waarom het belangrijk is om de juiste accessoires te kiezen en welke factoren je moet overwegen bij het maken van je keuze. Dus leun achterover, ontspan en laten we aan de slag gaan!

Wat zijn motorhelmen met communicatie?

Voordat we dieper ingaan op de accessoires die compatibel zijn met motorhelmen met communicatie, is het essentieel om te begrijpen wat deze helmen precies zijn. Motorhelmen met communicatie zijn helmen die zijn uitgerust met ingebouwde communicatiesystemen, waardoor je kunt communiceren met andere motorrijders, naar muziek kunt luisteren en zelfs navigatie-instructies kunt ontvangen. Deze helmen maken gebruik van draadloze technologieën zoals Bluetooth om deze functies mogelijk te maken.

Integratie van communicatiesystemen

Motorhelmen met communicatie zijn ontworpen om naadloos te integreren met verschillende communicatiesystemen en apparaten. Ze stellen je in staat om in contact te blijven met andere motorrijders, zelfs als je aan het rijden bent. Dit is vooral handig tijdens groepsritten, waarbij je met je mede-rijders kunt praten zonder je ogen van de weg te halen.

Functies van motorhelmen met communicatie

Motorhelmen met communicatie bieden een breed scala aan functies die het rijden veiliger en leuker maken. Hier zijn enkele belangrijke functies die je kunt verwachten:

 • Intercomfunctie: Hiermee kun je communiceren met andere motorrijders in je omgeving. Dit is handig tijdens groepsritten om instructies door te geven, informatie uit te wisselen of gewoon te kletsen.
 • Muziekstreaming: Geniet tijdens het rijden van je favoriete muziek zonder afleiding. Met motorhelmen met communicatie kun je je smartphone of mp3-speler verbinden en draadloos naar muziek luisteren.
 • Navigatie-instructies: Dankzij de ingebouwde Bluetooth-technologie kun je gemakkelijk navigatie-instructies ontvangen van je smartphone of GPS-apparaat. Dit helpt je om veilig je bestemming te bereiken zonder dat je een apart navigatiesysteem hoeft te gebruiken.
 • Handsfree bellen: Beantwoord telefoongesprekken zonder je handen van het stuur te halen. Met een motorhelm met communicatie kun je oproepen beantwoorden en voeren via spraakopdrachten.
 • Geluidsisolatie: Sommige motorhelmen met communicatie hebben geavanceerde geluidsisolatie, waardoor je kunt genieten van betere geluidskwaliteit, zelfs bij hoge snelheden.

Populaire merken en modellen

Er zijn verschillende merken en modellen van motorhelmen met communicatie op de markt. Hier zijn enkele populaire opties:

 • Sena: De Sena 20S en Sena 30K zijn bekende modellen met geavanceerde intercomfuncties en uitstekende geluidskwaliteit.
 • Cardo: De Cardo Packtalk Bold en Cardo Freecom 4+ zijn populaire keuzes met een groot bereik en kristalheldere communicatie.
 • Schuberth: De Schuberth C4 Pro en Schuberth SC1 zijn hoogwaardige helmen met geïntegreerde communicatiesystemen en uitstekende geluidsisolatie.

Voordelen van motorhelmen met communicatie

Het gebruik van een motorhelm met communicatie biedt verschillende voordelen voor motorrijders. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

 • Verbeterde veiligheid: Met de intercomfunctie kun je gemakkelijk communiceren met andere rijders, waardoor je belangrijke informatie kunt delen en ongelukken kunt voorkomen.
 • Gemakkelijke toegang tot informatie: Door navigatie-instructies en muziekstreaming in je helm te hebben, hoef je niet afgeleid te worden door externe apparaten.
 • Handsfree bellen: Je kunt oproepen beantwoorden en voeren zonder je handen van het stuur te halen, waardoor je je aandacht op de weg kunt houden.
 • Verbeterde rijervaring: Met muziekstreaming en communicatie met andere rijders wordt het rijden leuker en aangenamer.

Motorhelmen met communicatie zijn een waardevolle investering voor motorrijders die op zoek zijn naar een veiligere en verbonden rijervaring. Met geavanceerde functies en integratie met verschillende apparaten bieden deze helmen gemak en plezier tijdens het rijden.

Welke accessoires zijn compatibel?

Motorhelmen met communicatie worden steeds populairder onder motorrijders. Deze helmen stellen je in staat om draadloos te communiceren met andere rijders en om je telefoon te verbinden voor gesprekken of muziek. Maar welke accessoires zijn compatibel met deze helmen en kunnen je rijervaring nog verder verbeteren? In dit artikel bespreken we een aantal van de belangrijkste accessoires die je kunt toevoegen aan je motorhelm.

1. Bluetooth headset

Een Bluetooth headset is een onmisbaar accessoire voor motorhelmen met communicatie. Met een Bluetooth headset kun je draadloos communiceren met andere rijders, maar ook je telefoon verbinden om gesprekken te voeren of naar muziek te luisteren. Enkele populaire modellen zijn:

 • Sena 20S
 • Cardo Packtalk Bold
 • Interphone Tour

Met deze headsets kun je kristalhelder communiceren, zelfs op hoge snelheden. Ze zijn eenvoudig te installeren en passen op de meeste motorhelmen.

2. Action camera mount

Wil je je avonturen op de motor vastleggen? Dan is een action camera mount een perfecte toevoeging aan je motorhelm. Met deze mount kun je gemakkelijk een action camera zoals de GoPro aan je helm bevestigen, zodat je je ritten kunt filmen. Enkele merken die action camera mounts voor motorhelmen aanbieden zijn:

 • GoPro
 • Sena
 • Drift

Met een action camera mount kun je je ritten herbeleven en je mooiste momenten delen met vrienden en familie.

3. Zonnevizier

Een zonnevizier is een handig accessoire dat je kunt toevoegen aan je motorhelm. Dit vizier biedt extra bescherming tegen fel zonlicht, waardoor je altijd goed zicht hebt tijdens het rijden. Verschillende merken bieden zonnevizieren aan, zoals:

 • Shoei
 • Arai
 • AGV

Met een zonnevizier kun je comfortabel rijden, zelfs op de zonnigste dagen.

4. Microfoon- en luidsprekerset

Wanneer je gebruikmaakt van een Bluetooth headset, is het belangrijk dat de microfoon en luidsprekers goed werken. Als je merkt dat de geluidskwaliteit niet optimaal is, kun je overwegen om een microfoon- en luidsprekerset toe te voegen aan je motorhelm. Enkele merken die deze sets aanbieden zijn:

 • Sena
 • Cardo
 • Interphone

Met een goede microfoon- en luidsprekerset geniet je van helder geluid tijdens je ritten.

Kortom, motorhelmen met communicatie bieden talloze mogelijkheden om je rijervaring te verbeteren. Door accessoires toe te voegen zoals een Bluetooth headset, action camera mount, zonnevizier en een microfoon- en luidsprekerset, kun je optimaal genieten van je motorritten. Investeer in kwaliteitsaccessoires en zorg ervoor dat je altijd veilig en comfortabel op pad gaat.

Heb je nog vragen over welke accessoires compatibel zijn met motorhelmen met communicatie? Neem dan gerust contact met ons op!

Factoren om te overwegen

Als je op zoek bent naar accessoires voor je motorhelm met communicatie, zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden om de beste keuze te maken. Hieronder bespreken we de belangrijkste factoren die je moet overwegen:

Compatibiliteit met je helmmodel

Voordat je een accessoire aanschaft, is het essentieel om te controleren of het compatibel is met je specifieke helmmodel. Niet elke motorhelm heeft dezelfde bevestigingspunten of ruimte voor accessoires, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het accessoire dat je kiest perfect past bij jouw helm.

Enkele bekende motorhelmmerken die compatibele accessoires aanbieden zijn:

 • Shoei
 • Arai
 • Schuberth

Persoonlijke behoeften

Naast compatibiliteit is het ook belangrijk om te bepalen welke functies en functionaliteiten je nodig hebt in je accessoires. Hier zijn enkele voorbeelden van persoonlijke behoeften die je kunt overwegen:

 • Communicatietype: Wil je alleen kunnen luisteren naar muziek en oproepen ontvangen, of wil je ook kunnen praten met andere motorrijders?
 • Bereik: Hoe ver moet het communicatiesysteem kunnen reiken? Dit is vooral belangrijk als je van plan bent om met andere motorrijders te communiceren tijdens lange ritten.
 • Geluidskwaliteit: Wil je genieten van kristalhelder geluid terwijl je onderweg bent? Let op de geluidskwaliteit van de accessoires voordat je er een koopt.
 • Bedieningsgemak: Sommige accessoires hebben een eenvoudige bediening met een enkele knop, terwijl andere meer geavanceerde bedieningsmogelijkheden bieden. Kies een systeem dat gemakkelijk te gebruiken is tijdens het rijden.

Prijs-kwaliteitverhouding

Ten slotte is het belangrijk om te letten op de prijs-kwaliteitverhouding van de accessoires die je overweegt. Hoewel het verleidelijk kan zijn om te kiezen voor de goedkoopste optie, is het vaak verstandig om te investeren in kwaliteitsaccessoires die betrouwbaar en duurzaam zijn.

Enkele bekende merken die accessoires aanbieden met een goede prijs-kwaliteitverhouding zijn:

 • Sena
 • Cardo
 • Interphone

Aanbeveling voor het kiezen van motorhelm accessoires

Als je je motorhelm wilt uitbreiden met accessoires, zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. In dit artikel geven we je een aantal aanbevelingen om ervoor te zorgen dat je de juiste accessoires kiest die compatibel zijn met je motorhelm met communicatie en die voldoen aan jouw persoonlijke behoeften.

1. Compatibiliteit

Het is essentieel om accessoires te kiezen die compatibel zijn met je motorhelm met communicatie. Controleer de specificaties van zowel de accessoires als je helm om er zeker van te zijn dat ze samen kunnen werken. Sommige helmen hebben bijvoorbeeld een speciale aansluiting voor bepaalde accessoires, terwijl andere helmen universele aansluitingen hebben.

2. Functionaliteit

Bedenk welke functionaliteit je zoekt in je accessoires. Wil je bijvoorbeeld een bluetooth-headset om handsfree te kunnen bellen tijdens het rijden? Of ben je op zoek naar een action camera om je ritten vast te leggen? Door duidelijk te definiëren welke functies voor jou belangrijk zijn, kun je gerichter zoeken naar de juiste accessoires.

3. Reviews en advies

Het is altijd verstandig om reviews te lezen en advies in te winnen bij experts of mede-motorrijders voordat je een beslissing neemt. Door de ervaringen van anderen te lezen, kun je een beter beeld krijgen van de kwaliteit en prestaties van verschillende accessoires. Vergeet ook niet om advies in te winnen bij experts of ervaren motorrijders in je omgeving. Zij kunnen waardevolle inzichten delen en je helpen bij het maken van een weloverwogen keuze.

4. Merken en modellen

Er zijn talloze merken en modellen van motorhelm accessoires op de markt. Het kan overweldigend zijn om de juiste keuze te maken. Hier zijn enkele concrete voorbeelden van merken en modellen die populair zijn en positieve recensies hebben:

 • Sena 20S Evo: Deze bluetooth-headset biedt uitstekende geluidskwaliteit en heeft een eenvoudige installatie.
 • GoPro Hero 9 Black: Deze action camera is waterdicht en levert hoogwaardige beeldkwaliteit voor het vastleggen van je motorritten.
 • Cardo Packtalk Bold: Deze communicatieset heeft een groot bereik en biedt kristalheldere geluidskwaliteit, zelfs op hoge snelheden.

5. Belangrijke details en voordelen

Om je te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze, hebben we enkele belangrijke details en voordelen van motorhelm accessoires op een rijtje gezet:

 • Waterbestendigheid: Sommige accessoires zijn waterbestendig, wat ideaal is voor rijden in regenachtige omstandigheden.
 • Batterijduur: Controleer de batterijduur van de accessoires, vooral als je lange ritten maakt.
 • Gebruiksgemak: Sommige accessoires hebben een intuïtieve bediening, zodat je ze gemakkelijk kunt gebruiken, zelfs tijdens het rijden.
 • Geluidskwaliteit: Kies voor accessoires met een goede geluidskwaliteit, zodat je duidelijk kunt communiceren of naar muziek kunt luisteren zonder vervorming.

Ontdek de beste accessoires voor jouw communicatie-motorhelm!

Conclusie:

In deze blogpost hebben we besproken welke accessoires compatibel zijn met motorhelmen met communicatie. We hebben uitgelegd wat motorhelmen met communicatie precies zijn, welke accessoires compatibel zijn en welke factoren je moet overwegen bij het maken van je keuze. Onze aanbeveling is om accessoires te kiezen die compatibel zijn met je helm en die voldoen aan jouw persoonlijke behoeften. Vergeet niet om reviews te lezen en advies in te winnen voordat je een beslissing neemt. Veel plezier en veilige ritten met je motorhelm met communicatie!

Veelgestelde vragen over de beste motorhelm communicatie

Is het mogelijk om de communicatieaccessoires achteraf aan te schaffen en aan je bestaande motorhelm toe te voegen?

Ja, het is mogelijk om communicatieaccessoires achteraf aan te schaffen en aan je bestaande motorhelm toe te voegen. Er zijn verschillende merken en modellen communicatiesystemen beschikbaar die speciaal ontworpen zijn om op motorhelmen te worden gemonteerd. Deze systemen kunnen je in staat stellen om draadloos te communiceren met andere motorrijders, muziek te luisteren of zelfs telefoongesprekken te voeren tijdens het rijden. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het communicatiesysteem compatibel is met jouw helm en dat je de installatie-instructies zorgvuldig opvolgt. Sommige communicatiesystemen kunnen eenvoudig worden bevestigd met klittenband, terwijl andere mogelijk professionele installatie vereisen.

Zijn er bepaalde richtlijnen of vereisten waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van accessoires voor motorhelmen met communicatie?

Ja, er zijn een paar richtlijnen en vereisten waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van accessoires voor motorhelmen met communicatie. Ten eerste is het belangrijk om te controleren of de accessoires compatibel zijn met jouw specifieke motorhelmmodel. Niet alle accessoires passen namelijk op alle helmen.

Daarnaast moet je letten op de kwaliteit en betrouwbaarheid van de accessoires. Het is belangrijk dat ze stevig zijn en goed blijven zitten tijdens het rijden. Daarom is het aan te raden om accessoires te kopen van bekende merken die bekend staan om hun kwaliteit.

Verder is het ook belangrijk om te controleren of de accessoires voldoen aan de wettelijke vereisten. In sommige landen gelden specifieke regels voor het gebruik van communicatieapparatuur tijdens het motorrijden. Controleer dus of de accessoires voldoen aan de geldende wetgeving in jouw land.

Tot slot is het handig om te kijken naar de functionaliteit van de accessoires. Wil je bijvoorbeeld alleen kunnen communiceren met andere motorrijders, of wil je ook muziek kunnen luisteren of telefoongesprekken kunnen voeren? Kies accessoires die voldoen aan jouw specifieke wensen en behoeften.

Door rekening te houden met deze richtlijnen en vereisten, kun je de juiste accessoires kiezen die perfect passen bij jouw motorhelm met communicatie.

4 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Ik vraag me af of deze accessoires ook werken met andere merken motorhelmen?

 2. Zijn er ook accessoires beschikbaar die de communicatiekwaliteit verbeteren of het bereik vergroten?

 3. Hebben deze accessoires invloed op het draagcomfort van de helm?

 4. Zijn er accessoires die de helm kunnen beschermen tegen krassen of andere beschadigingen?

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen