Welk motorhelm merk biedt de beste bescherming?

Hoi daar! Ben je op zoek naar een motorhelm die je de allerbeste bescherming biedt? Dan ben je hier aan het juiste adres. In dit blogbericht gaan we namelijk onderzoeken welk motorhelm merk de beste bescherming biedt. We begrijpen maar al te goed dat veiligheid jouw hoogste prioriteit is, en daarom willen we je graag helpen bij het maken van de juiste keuze. Dus leun achterover, ontspan en laten we samen ontdekken welk motorhelm merk jou de beste bescherming kan bieden.

Factoren die de bescherming beïnvloeden

Als het gaat om het kiezen van een motorhelm, is bescherming van het allergrootste belang. Maar wat zijn nu precies de factoren die de bescherming van een helm beïnvloeden? In dit artikel zullen we de belangrijkste factoren bespreken die van invloed zijn op de bescherming van een motorhelm. We zullen kijken naar zaken zoals materiaalkeuze, pasvorm, aanwezigheid van een vizier en andere belangrijke kenmerken die kunnen bijdragen aan de beschermingsniveaus.

Materiaalkeuze

Het materiaal waarvan een motorhelm is gemaakt, speelt een cruciale rol bij het bieden van bescherming. Verschillende materialen hebben verschillende eigenschappen en bieden daarom verschillende niveaus van bescherming. Hier zijn enkele veelvoorkomende materialen die worden gebruikt in motorhelmen:

 • Polycarbonaat: Een lichtgewicht en betaalbaar materiaal dat goede schokabsorberende eigenschappen heeft.
 • Fiberglas: Dit materiaal biedt een uitstekende schokbestendigheid en is licht van gewicht.
 • Kevlar: Een zeer sterk en duurzaam materiaal dat wordt gebruikt in high-end helmen voor maximale bescherming.

Pasvorm

Een goede pasvorm is essentieel voor de bescherming van een motorhelm. Een helm die te los zit, kan bij een val gemakkelijk verschuiven en de bescherming verminderen. Daarentegen kan een helm die te strak zit, oncomfortabel zijn en de bewegingsvrijheid beperken. Het is belangrijk om een helm te vinden die perfect past bij de vorm van je hoofd en die stevig op zijn plaats blijft tijdens het rijden.

Vizier

Een vizier is niet alleen handig om je ogen te beschermen tegen wind, vuil en insecten, maar het kan ook bijdragen aan de bescherming van je gezicht en ogen bij een val. Een sterk en krasbestendig vizier kan voorkomen dat scherpe voorwerpen in contact komen met je gezicht en ogen, waardoor ernstig letsel wordt voorkomen.

Andere kenmerken

Naast materiaalkeuze, pasvorm en vizier zijn er nog andere kenmerken die de bescherming van een motorhelm kunnen beïnvloeden. Hier zijn enkele belangrijke aspecten om rekening mee te houden:

 • Ventilatie: Een goede ventilatie kan helpen om oververhitting te voorkomen en het comfort te verhogen tijdens het rijden.
 • Gewicht: Een lichte helm kan de vermoeidheid verminderen en het comfort verbeteren, vooral tijdens lange ritten.
 • Certificering: Controleer altijd of een helm voldoet aan de geldende veiligheidsnormen, zoals de ECE- of DOT-certificering, om er zeker van te zijn dat deze de juiste bescherming biedt.

Introductie

Het dragen van een motorhelm is van vitaal belang voor de veiligheid van motorrijders. Er zijn verschillende merken die bekend staan om hun hoogwaardige motorhelmen met uitstekende beschermingsniveaus. In dit artikel zullen we de top merken van motorhelmen in detail bespreken en de specifieke kenmerken en technologieën benoemen die bijdragen aan de veiligheid en bescherming van de rijder.

1. Arai

Arai is een gerenommeerd merk dat bekend staat om zijn uitzonderlijke kwaliteit en vakmanschap. Hun helmen zijn handgemaakt en hebben een stevige buitenschaal van composietmateriaal. Enkele belangrijke kenmerken van Arai motorhelmen zijn:

 • Meerdere schaalformaten voor een optimale pasvorm.
 • Geavanceerd ventilatiesysteem voor comfort tijdens lange ritten.
 • Dubbel-D kinbandsluiting voor een veilige bevestiging.
 • Uitneembare en wasbare voering voor hygiëne en langdurig gebruik.

2. Shoei

Shoei is een ander hoogwaardig merk dat bekend staat om zijn innovatieve ontwerpen en uitstekende bescherming. Ze gebruiken geavanceerde technologieën om hun helmen te produceren en bieden een breed scala aan modellen voor verschillende rijstijlen. Enkele belangrijke kenmerken van Shoei motorhelmen zijn:

 • Aerodynamisch ontwerp voor stabiliteit en verminderde windruis.
 • Multi-Density EPS voering voor optimale schokabsorptie.
 • Geïntegreerd zonnevizier voor gemakkelijke aanpassing aan verschillende lichtomstandigheden.
 • EQRS (Emergency Quick Release System) voor veilige verwijdering van de helm in geval van een ongeval.

3. Schuberth

Schuberth is een Duits merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige helmen met geavanceerde technologieën. Ze hebben een uitstekende reputatie op het gebied van veiligheid en comfort. Enkele belangrijke kenmerken van Schuberth motorhelmen zijn:

 • Glasvezel buitenschaal voor optimale sterkte en lichtgewicht.
 • Geïntegreerd communicatiesysteem voor handsfree bellen en intercomfunctie.
 • Anti-fog vizier voor helder zicht bij alle weersomstandigheden.
 • Aerodynamisch ontwerp voor stabiliteit en verminderde vermoeidheid tijdens lange ritten.

Introductie

In deze blogsectie gaan we dieper in op de testresultaten en beoordelingen van verschillende motorhelm merken. We zullen kijken naar hoe deze helmen presteren op het gebied van bescherming volgens onafhankelijke tests en wat de ervaringen zijn van rijders die deze helmen hebben gebruikt. Door deze informatie te verzamelen, kunnen we een beter beeld krijgen van welk merk de beste bescherming biedt.

Onafhankelijke testresultaten

Het is van cruciaal belang om te weten hoe een motorhelm presteert op het gebied van bescherming. Gelukkig zijn er verschillende onafhankelijke instanties die motorhelmen testen en beoordelen op basis van strenge criteria. Enkele van deze instanties zijn:

 • De European Safety Helmet Assessment and Rating Programme (ESHARP)
 • De Snell Memorial Foundation
 • De Motorcycle Helmet Safety Standards (DOT)

Deze instanties voeren tests uit op verschillende aspecten van een motorhelm, zoals impactbescherming, schokabsorptie, weerstand tegen penetratie en beveiliging van de kinband. Op basis van deze tests worden helmen beoordeeld en krijgen ze een rating of certificering. Hier zijn enkele belangrijke bevindingen uit deze tests:

 • Merk A: De helmen van Merk A scoorden hoog op impactbescherming en schokabsorptie, wat aantoont dat ze een uitstekende bescherming bieden bij ongevallen.
 • Merk B: Hoewel de helmen van Merk B een lagere prijs hebben, voldoen ze nog steeds aan de strenge veiligheidsnormen en bieden ze goede bescherming.
 • Merk C: De helmen van Merk C worden geleverd met een geavanceerd impactbeschermingssysteem dat extra bescherming biedt bij zijwaartse impact.

Ervaringen van rijders

Naast de onafhankelijke testresultaten is het ook belangrijk om te weten hoe rijders de motorhelmen ervaren in de praktijk. Door de ervaringen van andere rijders te lezen, krijgen we een beter idee van hoe de helmen presteren op de weg. Hier zijn enkele feedbackpunten van rijders:

 • Merk A: Rijders zijn zeer tevreden over de pasvorm en het comfort van de helmen van Merk A. Ze melden ook dat de helmen goed ventileren, wat essentieel is tijdens warme ritten.
 • Merk B: Rijders van Merk B-helmen noemen de goede prijs-kwaliteitverhouding als een belangrijk voordeel. Ze vinden de helmen comfortabel en gemakkelijk aan te passen.
 • Merk C: Rijders prijzen de aerodynamische eigenschappen van de helmen van Merk C, wat resulteert in minder vermoeidheid tijdens lange ritten.

Prijs-kwaliteitverhouding

Als consument willen we altijd waar voor ons geld krijgen, of het nu gaat om het kopen van een nieuwe auto, een laptop of zelfs een kopje koffie. Hetzelfde geldt voor de aankoop van beschermingsproducten, zoals zonnebrandcrème, verzekeringen of zelfs antivirussoftware. Het is van cruciaal belang om te zorgen dat we niet alleen de juiste bescherming krijgen, maar ook dat we een goede prijs betalen voor wat we krijgen.

Vergelijking van prijzen en bescherming

Een belangrijk aspect van de prijs-kwaliteitverhouding is het vergelijken van de prijzen van verschillende merken en de bescherming die ze bieden. Laten we een paar voorbeelden bekijken:

Zonnebrandcrème

 • Merk A: €20 voor 200 ml met een SPF van 30
 • Merk B: €15 voor 150 ml met een SPF van 50
 • Merk C: €10 voor 100 ml met een SPF van 30

Hier kunnen we zien dat Merk B een hogere beschermingsfactor biedt dan Merk A, maar dat Merk C een lagere prijs heeft dan beide merken. Het is belangrijk om te overwegen welke SPF-factor je nodig hebt en hoeveel je bereid bent te betalen voor extra bescherming.

Verzekeringen

 • Verzekering A: €500 per jaar voor dekking van diefstal en schade aan je auto
 • Verzekering B: €800 per jaar voor dezelfde dekking als Verzekering A, maar met een extra dekking voor vandalisme
 • Verzekering C: €400 per jaar voor dezelfde dekking als Verzekering A, maar met een hoger eigen risico

Bij het vergelijken van deze verzekeringen kunnen we zien dat Verzekering B extra dekking biedt voor vandalisme, maar ook duurder is dan Verzekering A. Verzekering C daarentegen is goedkoper, maar heeft wel een hoger eigen risico. Het is belangrijk om de extra voordelen en kosten af te wegen om te bepalen welke verzekering het beste bij je past.

Het vinden van de beste balans

Bij het beoordelen van de prijs-kwaliteitverhouding is het belangrijk om de prijzen van verschillende merken en modellen te vergelijken en te kijken naar het geboden beschermingsniveau. Hier zijn een paar tips om je te helpen de beste balans te vinden:

 • Vergelijk prijzen: Kijk naar verschillende merken en modellen en vergelijk de prijzen om te zien welke de beste prijs bieden voor de geboden bescherming.
 • Overweeg je behoeften: Bepaal welk beschermingsniveau je nodig hebt en hoeveel je bereid bent te betalen voor extra voordelen.
 • Let op aanbiedingen: Houd aanbiedingen en kortingen in de gaten om de beste deal te krijgen.
 • Lees beoordelingen: Zoek naar beoordelingen en ervaringen van andere consumenten om te zien hoe goed een product presteert voor de prijs die je betaalt.

Veiligheid boven alles: de beste motorhelmen op een rijtje

In conclusie kunnen we stellen dat het bepalen van het motorhelm merk dat de beste bescherming biedt afhangt van verschillende factoren. Om de juiste keuze te maken is het belangrijk om te kijken naar de materialen, pasvorm, technologieën en testresultaten van verschillende merken. Op basis van deze factoren kunnen we een aanbeveling doen over welk merk de beste bescherming biedt voor jouw specifieke behoeften en budget.

Veelgestelde vragen over het beste motorhelm merk

Hebben bekende motorrijders of professionele racers een voorkeur voor bepaalde motorhelm merken vanwege de bescherming die ze bieden?

Ja, bekende motorrijders en professionele racers hebben vaak een voorkeur voor bepaalde motorhelm merken vanwege de bescherming die ze bieden. Deze rijders begrijpen het belang van een goede helm en zijn zich bewust van de risico’s die verbonden zijn aan het motorrijden op hoge snelheden.

Bepaalde motorhelm merken hebben een goede reputatie opgebouwd in de motorsportwereld vanwege hun hoge kwaliteit en betrouwbare bescherming. Deze merken investeren vaak veel tijd en middelen in onderzoek en ontwikkeling om ervoor te zorgen dat hun helmen voldoen aan de strengste veiligheidsnormen.

Bovendien hebben bekende motorrijders en professionele racers vaak de mogelijkheid om samen te werken met deze merken om helmen te ontwikkelen die specifiek zijn afgestemd op hun behoeften en vereisten. Dit kan variëren van aerodynamische eigenschappen tot verbeterde ventilatie en impactabsorptie.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel bepaalde merken populair zijn onder bekende motorrijders en professionele racers, dit niet betekent dat andere merken per definitie minder veilig zijn. Het is altijd verstandig om te kiezen voor een helm die voldoet aan de geldende veiligheidsnormen en goed past bij jouw specifieke behoeften en rijstijl.

Zijn er motorhelm merken die bekend staan om hun innovatieve veiligheidsfuncties?

Ja, er zijn zeker motorhelm merken die bekendstaan om hun innovatieve veiligheidsfuncties. Een van de bekendste merken is Shoei. Shoei is al jarenlang een pionier op het gebied van veiligheidstechnologieën voor motorhelmen. Ze maken gebruik van geavanceerde materialen en technieken om ervoor te zorgen dat hun helmen maximale bescherming bieden.

Een ander merk dat bekendstaat om zijn innovatieve veiligheidsfuncties is AGV. AGV helmen worden ontwikkeld in samenwerking met professionele coureurs en hebben geavanceerde functies zoals een geïntegreerd achterlicht en een geïntegreerd zonnevizier.

Andere merken die bekendstaan om hun innovatieve veiligheidsfuncties zijn Arai, Schuberth en HJC. Deze merken investeren veel in onderzoek en ontwikkeling om ervoor te zorgen dat hun helmen voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen.

Het is altijd belangrijk om bij de aanschaf van een motorhelm te letten op de veiligheidskenmerken, zoals het gebruikte materiaal, de pasvorm en eventuele extra functies. Het dragen van een kwalitatief hoogwaardige motorhelm is essentieel voor een optimale bescherming tijdens het motorrijden.

Welke technologieën en materialen worden gebruikt door motorhelm merken om de beste bescherming te garanderen?

Motorhelm merken maken gebruik van verschillende technologieën en materialen om de beste bescherming te bieden. De meest voorkomende technologieën zijn:

 1. EPS (Expanded Polystyrene) schuim: Dit is een schokabsorberend materiaal dat wordt gebruikt in de binnenkant van de helm. Het helpt om de impactkracht te verminderen en de kin en schedel te beschermen.
 2. Fiberglas: Dit is een lichtgewicht en sterk materiaal dat vaak wordt gebruikt voor helmschalen. Het biedt een goede weerstand tegen stoten en doorboringen.
 3. Kevlar: Dit materiaal wordt vaak gebruikt in helmschalen vanwege de hoge treksterkte en schokabsorberende eigenschappen. Het biedt een uitstekende bescherming tegen impact en doorboringen.
 4. Carbonvezel: Dit is een zeer sterk en lichtgewicht materiaal dat wordt gebruikt in high-end helmschalen. Het biedt een uitstekende bescherming en vermindert het gewicht van de helm.
 1. MIPS (Multi-directional Impact Protection System): Dit systeem is ontworpen om de rotatiekrachten op het hoofd te verminderen bij een schuine impact. Het bestaat uit een glijlaag tussen de binnenvoering en de buitenschaal van de helm.
 2. Ventilatiesystemen: Helmen hebben vaak ventilatieopeningen om de luchtstroom te bevorderen en het hoofd koel te houden tijdens het rijden. Dit draagt bij aan het comfort en de veiligheid van de rijder.

5 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Natuurlijk! Enkele populaire motorhelm merken die bekend staan om hun goede bescherming zijn Shoei, Arai en AGV.

 2. Wat is jullie mening over de discussie tussen integraalhelmen en systeemhelmen?

  • Het is een veelbesproken onderwerp. Integraalhelmen bieden over het algemeen de meest complete bescherming, omdat ze het hele hoofd bedekken. Systeemhelmen hebben echter het voordeel dat ze gemakkelijker zijn om op te zetten en af te nemen. Het hangt af van persoonlijke voorkeur en de specifieke behoeften van de rijder.

 3. Ik heb zelf goede ervaringen met het merk Shoei. Sterke bescherming en comfortabel om te dragen.

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen