Wat zijn de beste motorhelmen voor off-road rijden?

Ben je een avontuurlijke motorrijder die graag off-road gaat rijden? Dan weet je vast hoe belangrijk het is om de juiste uitrusting te hebben. Een essentieel onderdeel hiervan is de motorhelm. In deze blogpost zullen we je alles vertellen over de beste motorhelmen voor off-road rijden. Of je nu een ervaren off-road rijder bent of net begint, we hebben alle informatie die je nodig hebt om de juiste keuze te maken. Dus, lees verder en ontdek welke motorhelmen jouw off-road avonturen naar een hoger niveau kunnen tillen!

Belangrijkste kenmerken van motorhelmen voor off-road rijden

Wanneer je gaat off-road rijden met je motor, is het van essentieel belang om een motorhelm te dragen die specifiek is ontworpen voor deze uitdagende omstandigheden. In dit artikel zullen we de belangrijkste kenmerken van motorhelmen voor off-road rijden bespreken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken bij het kiezen van de juiste helm voor jouw avonturen.

Stevige buitenschaal voor maximale bescherming

Een van de belangrijkste kenmerken van een motorhelm voor off-road rijden is een stevige buitenschaal die optimale bescherming biedt tegen impact. Off-road rijden kan gepaard gaan met ruige terreinen, waarbij het risico op vallen en stoten toeneemt. Daarom is het van vitaal belang om een helm te kiezen met een buitenschaal van hoogwaardig materiaal, zoals polycarbonaat of glasvezelversterkt kunststof. Deze materialen bieden een uitstekende schokabsorptie en helpen blessures te voorkomen in geval van een ongeval.

Goed ventilatiesysteem om oververhitting te voorkomen

Off-road rijden kan fysiek veeleisend zijn, en het is daarom belangrijk om een motorhelm te dragen die je koel en comfortabel houdt, zelfs bij intensieve inspanning. Een goed ventilatiesysteem is daarom een cruciaal kenmerk van een off-road motorhelm. Dit systeem zorgt voor een goede luchtstroom en vermindert de kans op oververhitting tijdens lange ritten. Kijk naar helmen met meerdere ventilatieopeningen, verstelbare ventilatiekanalen en een ademende binnenvoering om een optimale luchtstroom te garanderen.

Vizier geschikt voor off-road omstandigheden

Een ander belangrijk kenmerk om op te letten bij het kiezen van een motorhelm voor off-road rijden is het vizier. Off-road omstandigheden kunnen variëren van stoffige paden tot modderige tracks en zelfs takken en stenen die in je gezicht kunnen vliegen. Daarom is het essentieel om een vizier te hebben dat specifiek geschikt is voor deze uitdagende omstandigheden. Kies voor een vizier met een krasbestendige coating en een helder zicht, zelfs bij slechte weersomstandigheden. Sommige helmen hebben ook de mogelijkheid om een off-road vizier of een zonneklep toe te voegen voor extra bescherming tegen de elementen.

Extra kenmerken om te overwegen

Naast de bovengenoemde belangrijke kenmerken, zijn er nog enkele extra kenmerken die je kunt overwegen bij het kiezen van een motorhelm voor off-road rijden. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Verwijderbare en wasbare binnenvoering voor een frisse helm, zelfs na lange ritten.
 • Dubbele D-ring sluitsysteem voor een veilige pasvorm.
 • Kinbeschermer om bescherming te bieden aan de kin en het gezicht.
 • Gewicht van de helm om vermoeidheid te verminderen tijdens lange ritten.

Soorten helmen voor off-road rijden

Off-road rijden is een spannende en uitdagende activiteit die veel avonturiers aantrekt. Of je nu een ervaren off-road rijder bent of net begint, het kiezen van de juiste helm is essentieel voor je veiligheid en comfort tijdens het rijden. In dit artikel zullen we verschillende soorten helmen voor off-road rijden bespreken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Crosshelmen

Crosshelmen, ook wel bekend als motorcrosshelmen, zijn speciaal ontworpen voor gebruik op de crossbaan. Ze bieden maximale bescherming en zijn ontworpen om bestand te zijn tegen de intense impact en schokken die gepaard gaan met off-road rijden. Enkele belangrijke kenmerken van crosshelmen zijn:

 • Verlengde kinbeschermer: Deze helmen hebben een uitgebreide kinbeschermer om je gezicht en kin te beschermen tegen stenen, modder en andere gevaren tijdens het rijden.
 • Grote vizieropening: Crosshelmen hebben een bredere vizieropening om je een breed gezichtsveld te bieden, zodat je gemakkelijk obstakels kunt zien en manoeuvreren.
 • Ventilatie: Deze helmen hebben meestal meerdere ventilatieopeningen om de luchtstroom te verbeteren en je koel te houden tijdens het rijden.
 • Lichtgewicht: Crosshelmen zijn over het algemeen lichtgewicht, waardoor ze comfortabeler zijn om gedurende langere periodes te dragen.

Enkele bekende merken die crosshelmen aanbieden zijn Arai, Bell en Fox.

Endurohelmen

Endurohelmen zijn ontworpen voor off-road rijden over lange afstanden, waarbij zowel op- als afstappen voorkomt. Deze helmen bieden een combinatie van bescherming en comfort voor off-road avonturen. Enkele kenmerken van endurohelmen zijn:

 • Verwijderbare zonneklep: Endurohelmen zijn vaak uitgerust met een verwijderbare zonneklep die je gezicht beschermt tegen de zon en tegelijkertijd een beter zicht biedt.
 • Kinbescherming: Deze helmen hebben een goede kinbescherming om je gezicht te beschermen tegen stenen en takken tijdens het rijden.
 • Geluidsreductie: Endurohelmen hebben vaak een betere geluidsreductie dan crosshelmen, zodat je tijdens lange ritten minder last hebt van wind- en motorgeluiden.
 • Ventilatie: Net als crosshelmen hebben endurohelmen vaak meerdere ventilatieopeningen voor een optimale luchtstroom.

Enkele bekende merken die endurohelmen aanbieden zijn Shoei, AGV en Scorpion.

Adventure helmen

Adventure helmen zijn speciaal ontworpen voor rijders die zowel off-road als op de weg rijden. Deze helmen combineren de beste eigenschappen van crosshelmen en straathelmen, waardoor ze veelzijdig en geschikt zijn voor verschillende rijstijlen. Enkele kenmerken van adventure helmen zijn:

 • Zonneklep: Adventure helmen hebben vaak een ingebouwde zonneklep die je eenvoudig kunt bedienen, zodat je snel kunt schakelen tussen rijden in de zon en in de schaduw.
 • Aerodynamisch ontwerp: Deze helmen zijn ontworpen om een goede aerodynamica te bieden, zowel op de weg als off-road, zodat je minder last hebt van windweerstand.
 • Uitneembare voering: Adventure helmen hebben vaak een uitneembare voering die je kunt wassen, zodat je helm altijd fris en schoon blijft.
 • Goedgekeurd voor weggebruik: In tegenstelling tot crosshelmen, zijn adventure helmen goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg, waardoor ze ideaal zijn voor rijders die zowel off-road als op de weg rijden.

Enkele bekende merken die adventure helmen aanbieden zijn Schuberth, BMW en Klim.

Belangrijke factoren om te overwegen bij het kiezen van een motorhelm voor off-road rijden

Bij het kiezen van een motorhelm voor off-road rijden zijn er verschillende belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden. In dit artikel zullen we deze factoren in detail bespreken, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen. Laten we eens kijken naar de belangrijkste punten die je moet overwegen:

Pasvorm

Een goede pasvorm is essentieel voor een motorhelm, vooral tijdens off-road rijden waar je te maken hebt met hobbelige terreinen en snelle bewegingen. Hier zijn enkele punten om op te letten:

 • De helm moet stevig op je hoofd passen zonder te knellen.
 • Controleer of de helm geen drukpunten heeft die ongemak kunnen veroorzaken.
 • Zorg ervoor dat de helm niet te los zit en kan bewegen tijdens het rijden.
 • Denk ook aan het comfort van de voering en de kinband.

Veiligheidsnormen

De veiligheid van een motorhelm is van het grootste belang. Zorg ervoor dat de helm voldoet aan de juiste veiligheidsnormen, zoals de ECE 22.05-norm. Deze norm zorgt ervoor dat de helm voldoet aan de vereiste kwaliteits- en veiligheidsnormen. Het is verstandig om te kiezen voor een helm die deze normen overtreft om maximale bescherming te garanderen.

Gewicht

Het gewicht van de helm kan van invloed zijn op je rijcomfort, vooral tijdens lange ritten. Een lichte helm zorgt voor minder nek- en schoudervermoeidheid en geeft je meer bewegingsvrijheid. Het is echter belangrijk om een goede balans te vinden tussen gewicht en veiligheid. Een te lichte helm kan namelijk ten koste gaan van de bescherming.

Prijs

De prijs van een motorhelm kan variëren afhankelijk van het merk, de materialen en de functies. Het is belangrijk om binnen je budget te blijven, maar ook rekening te houden met de kwaliteit en veiligheid. Hier zijn enkele punten om te overwegen:

 • Vergelijk prijzen van verschillende merken en modellen om de beste deal te vinden.
 • Let op eventuele garanties of serviceopties die bij de helm worden geleverd.
 • Overweeg ook de waarde op lange termijn. Een iets duurdere helm van hoge kwaliteit kan uiteindelijk kosteneffectiever zijn dan een goedkopere helm die snel versleten raakt.

Introductie

Het kiezen van de juiste motorhelm is van essentieel belang voor off-road rijden. Het biedt niet alleen bescherming, maar kan ook het verschil maken in termen van comfort en prestaties. In dit artikel zullen we onze aanbeveling doen voor de beste motorhelm voor off-road rijden, gebaseerd op onze analyse en overwegingen.

Kwaliteit, veiligheid en prijs

Bij het selecteren van de beste motorhelm hebben we gekeken naar drie belangrijke factoren: kwaliteit, veiligheid en prijs. We willen ervoor zorgen dat de aanbevolen helm de beste combinatie biedt van deze drie aspecten.

Kwaliteit

Een hoogwaardige motorhelm moet duurzaam en goed gemaakt zijn. Het moet bestand zijn tegen de ruwe omstandigheden van off-road rijden en lang meegaan. Bij onze analyse hebben we gekeken naar helmen die gemaakt zijn van hoogwaardige materialen en die bekend staan om hun kwaliteit en vakmanschap.

Veiligheid

Veiligheid is van het grootste belang bij het rijden op de weg, maar nog meer bij off-road rijden. Een goede motorhelm moet voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen en bescherming bieden tegen impact en letsel. We hebben gezocht naar helmen die gecertificeerd zijn volgens internationale veiligheidsnormen en die extra functies hebben, zoals een versterkte kinbeschermer en een goed ontworpen sluitingssysteem.

Prijs

Hoewel kwaliteit en veiligheid voorop staan, begrijpen we ook dat prijs een belangrijke factor kan zijn bij het kiezen van een motorhelm. Daarom hebben we gezocht naar helmen die een goede prijs-kwaliteitverhouding bieden. We willen ervoor zorgen dat onze aanbeveling betaalbaar is, zonder concessies te doen aan de kwaliteit en veiligheid.

Onze aanbeveling

Na grondig onderzoek en analyse zijn we tot de conclusie gekomen dat de Moto-X Pro Off-Road helm de beste motorhelm is voor off-road rijden. Deze helm voldoet aan al onze criteria op het gebied van kwaliteit, veiligheid en prijs.

Hier zijn enkele redenen waarom we de Moto-X Pro Off-Road helm aanbevelen:

 • Gemaakt van hoogwaardige materialen zoals carbonvezel en polycarbonaat, waardoor het lichtgewicht en toch duurzaam is.
 • Voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen en is gecertificeerd volgens internationale veiligheidsnormen.
 • Beschikt over een versterkte kinbeschermer en een geavanceerd sluitingssysteem voor extra veiligheid.
 • Biedt uitstekende ventilatie om oververhitting tijdens het rijden te voorkomen.
 • Verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, zodat elke rijder een passende helm kan vinden.

Kies de perfecte motorhelm voor jouw off-road avonturen

In conclusie, bij het kiezen van de beste motorhelm voor off-road rijden is het belangrijk om op belangrijke kenmerken te letten, verschillende soorten helmen te overwegen en rekening te houden met factoren zoals pasvorm en veiligheidsnormen. Op basis van al deze overwegingen zullen we een aanbeveling doen voor de beste motorhelm die aan jouw behoeften voldoet.

Veelgestelde vragen over de beste motorhelmen

Welke soorten helmsluitingen zijn het meest geschikt voor off-road rijden en waarom?

Voor off-road rijden zijn er verschillende soorten helmsluitingen die geschikt zijn. Een van de meest gebruikte en aanbevolen helmsluitingen voor off-road rijden is de dubbele D-ring sluiting. Deze sluiting biedt een stevige en veilige pasvorm, waardoor de helm goed blijft zitten tijdens hobbelige terreinen. Daarnaast is de dubbele D-ring sluiting eenvoudig te verstellen en vast te maken, zelfs met handschoenen aan. Andere geschikte sluitingen voor off-road rijden zijn de micrometrische sluiting en de snelkoppelingssluiting. Deze bieden ook een veilige pasvorm en zijn gemakkelijk te gebruiken. Het belangrijkste is echter dat je een sluiting kiest die comfortabel is en goed past bij jouw hoofdvorm. Het is altijd aan te raden om verschillende sluitingen uit te proberen voordat je er een kiest. Zo weet je zeker dat je de juiste sluiting hebt voor jouw off-road avonturen. Veel plezier met rijden!

Wat is het prijsbereik voor de beste motorhelmen voor off-road rijden en welke factoren beïnvloeden de prijs?

Voor de beste motorhelmen voor off-road rijden varieert het prijsbereik meestal tussen de €150 en €500. Verschillende factoren kunnen de prijs beïnvloeden. Ten eerste speelt het merk een rol, omdat bekende merken vaak een hogere prijs hebben vanwege hun reputatie en kwaliteit. Daarnaast kunnen de gebruikte materialen en technologieën invloed hebben op de prijs. Helmen met geavanceerde kenmerken zoals een lichtgewicht constructie, goede ventilatie en extra bescherming zullen waarschijnlijk duurder zijn. Bovendien kan het design en eventuele speciale functies, zoals een ingebouwd zonnevizier, ook de prijs beïnvloeden. Het is belangrijk om op te merken dat de prijs niet altijd een indicatie is van de veiligheid van de helm, dus zorg ervoor dat je bij het kiezen van een helm ook let op keurmerken zoals ECE-22.05.

Welke merken staan bekend om hun hoogwaardige motorhelmen voor off-road rijden?

Er zijn verschillende merken die bekend staan om hun hoogwaardige motorhelmen voor off-road rijden. Een van de bekendste merken is Arai. Arai staat al jaren bekend om hun kwalitatief hoogwaardige helmen die voldoen aan de strengste veiligheidsnormen. Ook Shoei is een merk dat geliefd is onder off-road rijders. Hun helmen bieden niet alleen uitstekende bescherming, maar staan ook bekend om hun comfort en duurzaamheid. Andere merken die vaak genoemd worden in deze context zijn AGV, Bell en Fox. Het is altijd belangrijk om bij het kiezen van een motorhelm te letten op de pasvorm en veiligheidscertificeringen, zodat je zeker weet dat je een hoogwaardige helm hebt die perfect bij jou past.

8 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Ik zou graag meer willen lezen over tips voor het onderhoud en de reiniging van motorhelmen voor off-road rijden. Zijn er specifieke producten of methoden die je aanbeveelt?

  • Bedankt voor je suggestie! Ik zal zeker een artikel schrijven met tips voor het onderhoud en de reiniging van motorhelmen voor off-road rijden. Blijf op de hoogte voor meer informatie!

 2. Ik heb onlangs de Shoei VFX-EVO gekocht voor off-road rijden en ik ben er tot nu toe erg tevreden mee. Het biedt goede bescherming en heeft een comfortabele pasvorm. Zijn er nog andere helmen die ik zou moeten overwegen?

 3. Ik vond dit artikel erg nuttig, maar ik zou graag wat meer willen lezen over de verschillende soorten vizieren die geschikt zijn voor off-road helmen. Heeft de auteur enige aanbevelingen?

 4. Ik heb gehoord dat de Arai MX-V een geweldige optie is voor off-road rijden. Heeft iemand hier ervaring mee?

  • Bedankt voor je input! De Arai MX-V is inderdaad een populaire keuze voor off-road rijden vanwege zijn duurzaamheid en beschermende eigenschappen. Het zou zeker een goede helm kunnen zijn om te overwegen.

 5. Ik heb zelf een paar jaar off-road gereden en kan het belang van een goede motorhelm zeker bevestigen. Het is essentieel om een helm te hebben die goed past en voldoende bescherming biedt. Ik ben benieuwd naar de aanbeveling voor de beste motorhelm!

 6. Kun je meer informatie geven over de belangrijkste kenmerken van motorhelmen voor off-road rijden? Ik wil er zeker van zijn dat ik alle belangrijke aspecten in overweging neem bij het kiezen van een helm.

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen