Wat zijn de belangrijkste kenmerken om op te letten bij het kiezen van een Shoei motorhelm?

Hoi daar! Ben je op zoek naar een nieuwe motorhelm? Geweldig! Het kiezen van de juiste helm is cruciaal voor je veiligheid en comfort op de weg. Maar met zoveel verschillende opties kan het een beetje overweldigend zijn om de perfecte helm te vinden. Geen zorgen, we zijn er om je te helpen! In deze blogpost zullen we de belangrijkste kenmerken bespreken waar je op moet letten bij het kiezen van een Shoei motorhelm. We leggen uit waarom het zo belangrijk is om de juiste helm te kiezen en geven je handige tips om de beste keuze te maken. Laten we aan de slag gaan!

Veiligheid: waarom kiezen voor een Shoei motorhelm?

De beste bescherming voor jouw hoofd

Bij het kiezen van een motorhelm is veiligheid natuurlijk een van de belangrijkste aspecten om rekening mee te houden. Een helm is immers jouw eerste en belangrijkste bescherming tijdens het rijden. Shoei staat bekend om zijn compromisloze aandacht voor veiligheid en heeft een reputatie opgebouwd als een van de beste helmfabrikanten ter wereld.

Voldoet aan strenge veiligheidsnormen

Shoei helmen voldoen aan de strengste veiligheidsnormen, zoals de Europese ECE 22.05-norm en de SNELL-norm. Deze normen worden regelmatig herzien en stellen hoge eisen aan de bescherming en kwaliteit van motorhelmen. Het is belangrijk om te kiezen voor een helm die aan deze normen voldoet, omdat dit aangeeft dat de helm uitgebreid getest is en aan strenge eisen voldoet.

De juiste pasvorm voor optimale bescherming

Een goede pasvorm is van essentieel belang voor de veiligheid van een motorhelm. Shoei begrijpt dit en biedt helmen aan in verschillende maten en vormen, zodat je altijd een helm kunt vinden die perfect op jouw hoofd aansluit. Een goed passende helm zorgt ervoor dat de impactkrachten tijdens een val of botsing optimaal worden verdeeld, waardoor de kans op hoofdletsel aanzienlijk wordt verminderd.

Hoogwaardige materialen voor maximale bescherming

De buitenschaal van een Shoei motorhelm is gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals glasvezel of composietvezel. Deze materialen zijn lichtgewicht en bieden tegelijkertijd een hoge mate van stijfheid en schokabsorptie. De binnenvoering van de helm is gemaakt van comfortabele en ademende materialen, die niet alleen zorgen voor een prettige pasvorm, maar ook bijdragen aan de veiligheid door het absorberen van energie bij een impact.

Innovatieve sluitsystemen voor optimale bescherming

Een goed sluitsysteem is van cruciaal belang om er zeker van te zijn dat je helm stevig op je hoofd blijft zitten tijdens het rijden. Shoei biedt verschillende sluitsystemen aan, zoals de Double-D ring en het EQRS-systeem. Deze systemen zorgen ervoor dat de helm stevig en veilig op je hoofd blijft zitten, zelfs bij hoge snelheden of bij een val.

Comfort

Naast veiligheid is comfort een essentieel aspect bij het kiezen van een motorhelm. Een comfortabele helm zorgt ervoor dat je lange ritten kunt maken zonder last te krijgen van drukpunten of een oncomfortabele pasvorm. Bij Shoei begrijpen we dat comfort net zo belangrijk is als veiligheid. Daarom bieden onze helmen de perfecte combinatie van bescherming en comfort, zodat je kunt genieten van elke rit.

Pasvorm: de juiste helm voor jouw hoofd

Een goede pasvorm is cruciaal voor het comfort van een motorhelm. Bij Shoei hebben we een breed assortiment helmen in verschillende maten en vormen, zodat je altijd de helm kunt vinden die perfect op jouw hoofd aansluit. Onze helmen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, variërend van XS tot XXL, en we hebben ook speciale modellen voor mensen met een rond hoofd of een smalle kaaklijn.

Onze helmen zijn voorzien van een geavanceerd pasvormsysteem, waarmee je de pasvorm kunt aanpassen aan jouw specifieke behoeften. Met verstelbare wangkussens en een verstelbare kinband kun je de helm zo afstellen dat hij perfect op jouw hoofd past. Dit zorgt niet alleen voor een comfortabele pasvorm, maar ook voor een optimale bescherming bij een eventuele val.

Ventilatie: frisse lucht voor een aangename rit

Niets is zo ongemakkelijk als een benauwde en zweterige helm tijdens het rijden. Bij Shoei hebben we daarom veel aandacht besteed aan de ventilatie van onze helmen. Onze helmen zijn voorzien van meerdere ventilatiekanalen die zorgen voor een optimale luchtstroom en afvoer van warme lucht.

Onze helmen hebben ventilatieopeningen aan de voorkant, bovenkant en achterkant, waardoor frisse lucht de helm binnenstroomt en warme lucht wordt afgevoerd. Dit zorgt voor een aangename temperatuur en voorkomt dat je gaat zweten tijdens het rijden. Zo kun je zelfs tijdens warme zomerritten genieten van een comfortabele en verfrissende rit.

Gewicht: licht en comfortabel

Een lichte helm draagt bij aan het comfort tijdens het rijden. Daarom hebben we bij Shoei veel aandacht besteed aan het gewicht van onze helmen. Door gebruik te maken van hoogwaardige materialen en geavanceerde productietechnieken zijn onze helmen licht van gewicht, zonder concessies te doen aan de veiligheid.

Een lichte helm zorgt ervoor dat je minder belasting op je nek en schouders ervaart, zelfs tijdens lange ritten. Dit draagt bij aan het comfort en vermindert vermoeidheid. Bij het kiezen van een Shoei motorhelm kun je er dus op vertrouwen dat je een lichtgewicht helm krijgt die zorgt voor een comfortabele en aangename rit.

Geluidsisolatie

Motorrijden is een geweldige ervaring, maar het kan soms behoorlijk luid zijn op de weg. Het constante geluid van de motor, het verkeer en de wind kan vermoeiend zijn en zelfs leiden tot gehoorbeschadiging op de lange termijn. Daarom is een goede geluidsisolatie van cruciaal belang voor het comfort tijdens het rijden. In dit artikel zullen we bespreken hoe Shoei motorhelmen zijn ontworpen om geluid van buitenaf te verminderen en een stille rijervaring te bieden.

De rol van geluidsisolatie in motorhelmen

Geluidsisolatie in motorhelmen is ontworpen om storende geluiden van buitenaf te verminderen en de rijder te beschermen tegen gehoorbeschadiging. Het is belangrijk om bij het kiezen van een helm te letten op de aanwezigheid van geluidsisolerende materialen en de pasvorm rondom de oren. Een goede motorhelm met effectieve geluidsisolatie kan het rijcomfort aanzienlijk verbeteren door het verminderen van windgeruis en andere storende geluiden.

Shoei motorhelmen: Ontworpen voor stille rijervaring

Shoei is een bekend merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige motorhelmen. Een van de belangrijkste kenmerken van Shoei helmen is hun effectieve geluidsisolatie. Deze helmen zijn ontworpen met speciale materialen en technologieën om het geluid van buitenaf te verminderen en een stille rijervaring te bieden.

Belangrijke kenmerken van Shoei motorhelmen in termen van geluidsisolatie zijn onder andere:

 • Geluidsisolerende materialen: Shoei maakt gebruik van speciale materialen, zoals meerdere lagen schuim en isolerende vezels, om geluid van buitenaf te absorberen en te verminderen.
 • Pasvorm rondom de oren: Een goede pasvorm rondom de oren is essentieel voor effectieve geluidsisolatie. Shoei motorhelmen zijn ontworpen met speciale vormen en materialen om een goede aansluiting rondom de oren te garanderen en geluidslekkage te voorkomen.
 • Windgeruisreductie: Naast algemene geluidsisolatie zijn Shoei helmen ook ontworpen om windgeruis te verminderen. Dit zorgt voor een stillere rijervaring, zelfs bij hoge snelheden.

Vergelijkende tabel: Shoei motorhelmen en geluidsisolatie

Om de verschillen tussen verschillende Shoei motorhelmen op het gebied van geluidsisolatie te verduidelijken, hebben we een vergelijkende tabel samengesteld. Hierin worden enkele belangrijke kenmerken en specificaties van verschillende modellen weergegeven:

Model Geluidsisolerende materialen Pasvorm rondom de oren Windgeruisreductie
Shoei X-14 Ja Uitstekend Uitstekend
Shoei GT-Air Ja Goed Goed
Shoei Neotec Ja Uitstekend Uitstekend

Extra functies voor je Shoei motorhelm

Bij het kiezen van een motorhelm is het belangrijk om niet alleen naar de basiskenmerken te kijken, zoals het materiaal en de pasvorm, maar ook naar de extra functies die een helm kan bieden. Deze extra functies kunnen je rijervaring comfortabeler, veiliger en praktischer maken. In dit artikel zullen we enkele van deze extra functies bespreken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken bij het kopen van een Shoei motorhelm.

Zonnevizier

Een zonnevizier is een handige functie die je ogen beschermt tegen fel zonlicht. Dit vizier is ingebouwd in de helm en kan eenvoudig worden geactiveerd of gedeactiveerd met een schuifje aan de zijkant. Hierdoor hoef je geen aparte zonnebril te dragen en kun je moeiteloos switchen tussen een donker en helder vizier, afhankelijk van de weersomstandigheden. Een bijkomend voordeel van een zonnevizier is dat het je ook beschermt tegen opspattend vuil of insecten, wat je zicht kan belemmeren tijdens het rijden.

Pinlock anti-condens vizier

Een ander onmisbaar extraatje is het pinlock anti-condens vizier. Dit vizier is voorzien van een speciale laag die condensvorming voorkomt, waardoor je altijd een helder zicht hebt, zelfs bij slecht weer of wanneer je stopt voor een korte pauze. Niets is vervelender dan rijden met een beslagen vizier, omdat dit je zicht ernstig kan belemmeren en je veiligheid in gevaar kan brengen. Met een pinlock anti-condens vizier hoef je je hier geen zorgen meer over te maken en kun je zorgeloos genieten van je rit.

Geïntegreerd communicatiesysteem

Een geïntegreerd communicatiesysteem is een geweldige toevoeging aan je motorhelm, vooral als je graag met andere motorrijders wilt communiceren tijdens het rijden. Met dit systeem kun je gemakkelijk handsfree communiceren met je mede-rijders via Bluetooth. Je kunt gesprekken voeren, muziek beluisteren, telefoongesprekken voeren en zelfs navigatie-instructies ontvangen, allemaal zonder je handen van het stuur te halen. Dit biedt niet alleen meer veiligheid, maar ook extra gemak en plezier tijdens je ritten.

Het belang van persoonlijke voorkeur

Bij het kiezen van een Shoei motorhelm is het belangrijk om de extra functies te overwegen die voor jou persoonlijk belangrijk zijn. Iedere motorrijder heeft zijn eigen voorkeuren en behoeften, dus wat voor de een belangrijk is, kan voor de ander minder relevant zijn. Denk na over de omstandigheden waarin je rijdt, je rijstijl en je persoonlijke voorkeuren. Als je bijvoorbeeld vaak lange ritten maakt, kan een geïntegreerd communicatiesysteem een waardevolle toevoeging zijn. Als je daarentegen voornamelijk in zonnige gebieden rijdt, kan een zonnevizier van groot belang zijn. Door bewust te zijn van je eigen behoeften en voorkeuren, kun je een helm kiezen die perfect bij jou past.

Hieronder vind je een samenvatting van de extra functies die we hebben besproken:

 • Zonnevizier:
  • Beschermt je ogen tegen fel zonlicht
  • Schakel moeiteloos tussen donker en helder vizier
  • Beschermt tegen vuil en insecten
 • Pinlock anti-condens vizier:
  • Voorkomt condensvorming voor een helder zicht
  • Ideaal bij slecht weer of korte pauzes
 • Geïntegreerd communicatiesysteem:
  • Handsfree communiceren met mede-rijders via Bluetooth
  • Voer gesprekken, beluister muziek en ontvang navigatie-instructies

Bedenk welke functies voor jou belangrijk zijn en kies een Shoei motorhelm die aan jouw wensen voldoet. Op deze manier kun je optimaal genieten van je motorritten, comfortabel en veilig.

Onze deskundige conclusie: Kies de perfecte Shoei motorhelm met vertrouwen

Conclusie:

Bij het kiezen van een Shoei motorhelm zijn er enkele belangrijke kenmerken waar je op moet letten. Veiligheid, comfort, geluidsisolatie en eventuele extra functies spelen allemaal een rol. Neem de tijd om verschillende modellen te passen en kies een helm die aan al jouw wensen voldoet. Met een goede Shoei motorhelm ben je verzekerd van optimale veiligheid en comfort tijdens het motorrijden. Vergeet niet dat het dragen van een helm essentieel is voor jouw veiligheid op de weg. Neem deze factoren dus serieus en maak een weloverwogen keuze voor de beste motorhelm voor jou.

Veelgestelde vragen over Shoei motorhelmen

Welke extra functies of accessoires worden geleverd met een Shoei motorhelm?

Als het gaat om Shoei motorhelmen, worden er verschillende extra functies en accessoires geleverd. Een van de belangrijkste extra functies is het geavanceerde ventilatiesysteem, dat zorgt voor een optimale luchtstroom en ventilatie tijdens het rijden. Daarnaast worden de helmen vaak geleverd met een ingebouwd zonnevizier, dat je kunt gebruiken om je ogen te beschermen tegen fel zonlicht.

Verder kunnen sommige Shoei motorhelmen worden geleverd met een Pinlock anti-condens vizier, dat voorkomt dat je vizier beslaat tijdens vochtige omstandigheden. Dit is vooral handig als je in regenachtige omstandigheden rijdt. Daarnaast worden er vaak ook een ademdeflector en een kinflap meegeleverd, die helpen om turbulentie en windgeruis te verminderen.

Wat betreft accessoires, kun je bij Shoei vaak extra vizieren aanschaffen, zoals getinte of spiegelvizieren, afhankelijk van je voorkeur. Ook zijn er communicatiesystemen beschikbaar die je kunt integreren in je helm, zodat je onderweg kunt communiceren met andere motorrijders of naar muziek kunt luisteren.

Het is belangrijk om te vermelden dat de exacte extra functies en accessoires kunnen variëren, afhankelijk van het specifieke model van de Shoei motorhelm die je kiest. Het is altijd raadzaam om de productbeschrijving of de website van de fabrikant te raadplegen voor de meest actuele informatie over de specifieke functies en accessoires die bij een bepaald model worden geleverd.

Welke veiligheidskenmerken zijn belangrijk bij het kiezen van een Shoei motorhelm?

Bij het kiezen van een Shoei motorhelm zijn er verschillende veiligheidskenmerken waar je op moet letten. Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de pasvorm van de helm. Een goede pasvorm zorgt ervoor dat de helm stevig op je hoofd blijft zitten en beschermt tegen letsel bij een val.

Daarnaast is het materiaal van de helm van groot belang. Shoei maakt gebruik van hoogwaardige materialen zoals glasvezel en carbon, die zorgen voor een optimale bescherming. Deze materialen zijn lichtgewicht en hebben een hoge sterkte, waardoor ze de impact van een val kunnen absorberen.

Een ander belangrijk veiligheidskenmerk is de aanwezigheid van een kwalitatief hoogwaardig sluitsysteem. Een dubbel-D sluiting is bijvoorbeeld zeer betrouwbaar en zorgt ervoor dat de helm goed vast blijft zitten tijdens het rijden.

Verder kan het ook verstandig zijn om te letten op de aanwezigheid van een geïntegreerd zonnevizier. Dit kan je ogen beschermen tegen fel zonlicht en zorgen voor een beter zicht op de weg.

Tot slot is het altijd goed om te controleren of de helm voldoet aan de Europese veiligheidsnormen, zoals de ECE-keurmerken. Deze keurmerken garanderen dat de helm aan strenge veiligheidseisen voldoet.

Kortom, bij het kiezen van een Shoei motorhelm zijn pasvorm, materiaal, sluitsysteem, zonnevizier en veiligheidskeurmerken belangrijke aspecten om rekening mee te houden.

10 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Ik raad aan om ook te letten op de pasvorm van de helm. Een goede pasvorm is essentieel voor comfort en veiligheid tijdens het rijden.

  • Dat is een uitstekende tip! De pasvorm van een motorhelm is inderdaad erg belangrijk. Het is altijd aan te raden om een helm te passen voordat je hem koopt, om er zeker van te zijn dat hij goed zit.

 2. Ik heb gehoord dat er een discussie is over het gebruik van geïntegreerde communicatiesystemen in motorhelmen. Sommige mensen vinden het handig, terwijl anderen denken dat het afleidend kan zijn. Wat is jouw mening hierover?

  • Dit is inderdaad een discussiepunt onder motorrijders. Hoewel geïntegreerde communicatiesystemen handig kunnen zijn voor het delen van informatie tijdens het rijden, is het belangrijk om de veiligheid altijd voorop te stellen. Het is aan de individuele rijder om te beslissen of ze al dan niet een communicatiesysteem willen gebruiken en om dit op een verantwoorde manier te doen.

 3. Bedankt voor het delen van je positieve ervaring met de Shoei motorhelm! Veiligheid is inderdaad een belangrijk kenmerk om op te letten bij het kiezen van een helm.

 4. Kun je meer informatie geven over de geluidsisolatie van de Shoei motorhelmen? Ik heb gehoord dat sommige helmen erg luidruchtig kunnen zijn tijdens het rijden.

  • Natuurlijk! Shoei motorhelmen staan bekend om hun goede geluidsisolatie. Ze zijn ontworpen om windruis te verminderen en bieden een stille en comfortabele rijervaring.

 5. Wat zijn enkele van de extra functies die beschikbaar zijn op Shoei motorhelmen? Ik ben benieuwd naar de verschillende opties.

  • Shoei motorhelmen worden geleverd met verschillende extra functies, zoals geïntegreerd zonnevizier, ventilatiesystemen voor optimale luchtstroom en uitneembare en wasbare binnenvoering voor hygiëne en comfort.

 6. Ik heb zelf een Shoei motorhelm en ik ben erg tevreden over de veiligheid ervan. Het heeft een stevige buitenschaal en een comfortabele binnenvoering die goed op zijn plaats blijft zitten.

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen