Wat is het verschil tussen een motorhelm chopper en een integraalhelm?

Hey daar! Ben je ook zo nieuwsgierig naar het verschil tussen een motorhelm chopper en een integraalhelm? Als motorliefhebbers weten we dat de keuze van de juiste helm van cruciaal belang is voor je veiligheid en comfort. Maar met zoveel verschillende soorten helmen op de markt kan het soms verwarrend zijn om te bepalen welke het beste bij jouw rijstijl past. Geen zorgen, in deze blogpost zullen we je alles vertellen wat je moet weten over deze twee populaire helmtypes. Dus leun achterover, ontspan en laten we dat helmpuzzelstukje op zijn plaats zetten!

Wat is een motorhelm chopper?

Een motorhelm chopper is een specifiek type helm dat is ontworpen voor rijders van chopper motorfietsen. Deze helmen hebben een uniek retro-ontwerp en zijn herkenbaar aan hun brede, naar voren gerichte rand. Ze bieden niet alleen bescherming, maar hebben ook een stijlvolle uitstraling die perfect past bij de choppercultuur.

Stijlvol en retro design

Een van de meest opvallende kenmerken van een motorhelm chopper is het retro-ontwerp. Deze helmen hebben vaak een no-nonsense uitstraling met strakke lijnen en een minimalistische vormgeving. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, zoals matzwart, glanzend zwart of chroom, waardoor je altijd een helm kunt vinden die past bij jouw persoonlijke stijl.

Bescherming tegen wind en insecten

Een belangrijk voordeel van een motorhelm chopper is de uitstekende bescherming die het biedt voor je gezicht en ogen. De brede rand aan de voorkant van de helm helpt om wind en insecten weg te houden, wat vooral handig is tijdens het rijden op hoge snelheden. Dit zorgt voor een betere zichtbaarheid en voorkomt dat je afgeleid wordt door windgeruis of insecten die tegen je gezicht slaan.

Comfort en pasvorm

Motorhelmen chopper zijn niet alleen stijlvol, maar bieden ook een hoog niveau van comfort. Ze hebben vaak een goede pasvorm waardoor ze prettig op je hoofd zitten, zelfs tijdens lange ritten. Veel chopper helmen zijn uitgerust met een gevoerde voering die zorgt voor extra comfort en vochtregulatie. Daarnaast zijn ze vaak voorzien van een verstelbaar kinbandje, zodat je de helm perfect kunt afstellen op jouw hoofdmaat.

Ventilatie

Een ander belangrijk aspect van een motorhelm chopper is de ventilatie. Tijdens het rijden kan het behoorlijk warm worden onder een helm, vooral bij hogere temperaturen. Gelukkig zijn veel chopper helmen voorzien van ventilatieopeningen, zoals luchtinlaten aan de voorkant en uitlaten aan de achterkant, die zorgen voor een goede luchtcirculatie en verkoeling tijdens het rijden.

Merken en modellen

Er zijn verschillende bekende merken die motorhelmen chopper aanbieden, elk met hun eigen unieke eigenschappen en designs. Enkele populaire merken zijn:

 • Bell Helmets: Bekend om hun hoogwaardige materialen en innovatieve ontwerpen.
 • Shark Helmets: Biedt een breed scala aan chopper helmen met een perfecte balans tussen stijl en veiligheid.
 • Biltwell: Gespecialiseerd in retro-stijl helmen met een uitstekende pasvorm en comfort.

Belangrijke punten in het kort:

 • Speciaal ontworpen voor rijders van chopper motorfietsen.
 • Retro-ontwerp met een stijlvolle uitstraling.
 • Biedt uitstekende bescherming voor gezicht en ogen tegen wind en insecten.
 • Comfortabele pasvorm en goede ventilatie.
 • Merken zoals Bell Helmets, Shark Helmets en Biltwell bieden hoogwaardige chopper helmen.

Of je nu een chopper hebt of gewoon houdt van de retro-stijl, een motorhelm chopper is een uitstekende keuze. Met zijn unieke ontwerp, goede bescherming en comfortabele pasvorm, zal deze helm je niet alleen veilig houden tijdens het rijden, maar ook een stijlvolle toevoeging zijn aan je uitrusting.

Wat is een integraalhelm?

Een integraalhelm is een helmontwerp dat het hele gezicht bedekt, inclusief de kin. Het wordt beschouwd als een van de meest veilige helmen op de markt en biedt de meest complete bescherming voor motorrijders. In dit blogartikel zullen we de belangrijkste kenmerken, voordelen en toepassingen van integraalhelmen bespreken.

Kenmerken van een integraalhelm

 • Volledige gezichtsbedekking: Anders dan bij andere helmontwerpen, bedekt een integraalhelm het hele gezicht, inclusief de kin. Dit zorgt voor een extra laag bescherming tegen impact en letsel bij ongelukken.
 • Vizier: Integraalhelmen zijn voorzien van een vizier dat kan worden geopend en gesloten. Dit biedt gemak en flexibiliteit bij verschillende weersomstandigheden. Je kunt het vizier openen om meer frisse lucht binnen te laten of sluiten om je gezicht te beschermen tegen wind, regen en stof.
 • Aerodynamica: Integraalhelmen zijn ontworpen met aandacht voor aerodynamica, waardoor ze minder windweerstand hebben tijdens het rijden op hogere snelheden. Dit vermindert de belasting op je nek en maakt het rijden comfortabeler.
 • Geluidsisolatie: Door het volledig bedekken van het gezicht, biedt een integraalhelm betere geluidsisolatie dan andere helmontwerpen. Dit betekent dat je minder last hebt van windgeruis en andere omgevingsgeluiden, waardoor je je beter kunt concentreren op de weg.
 • Veiligheidscertificering: Integraalhelmen moeten voldoen aan strenge veiligheidsnormen. Kijk bij het kopen van een integraalhelm altijd naar de ECE 22.05-certificering, wat betekent dat de helm voldoet aan de Europese veiligheidsnormen.

Voordelen van een integraalhelm

 • Volledige bescherming: Een integraalhelm biedt de meest complete bescherming voor motorrijders, omdat het het hele hoofd omhult. Dit minimaliseert het risico op letsel bij ongelukken.
 • Comfortabel: Door de aerodynamica en geluidsisolatie biedt een integraalhelm een comfortabele rijervaring, zelfs op hogere snelheden.
 • Veelzijdigheid: Integraalhelmen zijn geschikt voor verschillende soorten motorrijders, van sportieve rijders tot dagelijkse pendelaars. Ze kunnen worden gebruikt op de weg en op het circuit.
 • Stijlvol: Integraalhelmen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en designs, waardoor je er niet alleen veilig uitziet, maar er ook goed uitziet tijdens het rijden.

Toepassingen van een integraalhelm

 • Sportief rijden: Integraalhelmen zijn populair bij sportieve rijders vanwege de aerodynamica en de volledige bescherming die ze bieden. Ze zijn ideaal voor het rijden op hoge snelheden op de weg of op het circuit.
 • Dagelijkse pendelaars: Als je elke dag met de motor naar je werk pendelt, is een integraalhelm een uitstekende keuze vanwege het comfort en de veiligheid die het biedt. Het vizier en de geluidsisolatie maken het rijden in verschillende weersomstandigheden aangenamer.
 • Veiligheid: Integraalhelmen worden ook aanbevolen voor motorrijders die waarde hechten aan hun veiligheid. Of je nu lange of korte ritten maakt, een integraalhelm is een betrouwbare keuze om je hoofd te beschermen.

Verschillen tussen een motorhelm chopper en een integraalhelm

Wanneer je op zoek bent naar een motorhelm, zal je al snel merken dat er verschillende soorten helmen beschikbaar zijn. Twee van de meest populaire opties zijn de motorhelm chopper en de integraalhelm. Hoewel ze beide dienen om je hoofd te beschermen tijdens het motorrijden, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen deze twee helmen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op deze verschillen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken bij het kiezen van de juiste helm voor jouw behoeften.

1. Ontwerp en Bescherming

Het belangrijkste verschil tussen een motorhelm chopper en een integraalhelm is het ontwerp en de mate van bescherming die ze bieden. Een motorhelm chopper heeft een stoer en robuust ontwerp dat de nadruk legt op stijl en comfort. Deze helmen bedekken het hele hoofd, inclusief de bovenkant en de zijkanten, maar laten de kin vrij. Dit ontwerp zorgt voor een goede bescherming van het gezicht en de ogen, terwijl de kin vrij blijft voor meer bewegingsvrijheid.

Aan de andere kant bedekt een integraalhelm het hele gezicht, inclusief de kin. Dit zorgt voor een volledige bescherming van het hoofd en gezicht. Deze helmen worden vaak gekozen door motorrijders die extra veiligheid en bescherming willen, vooral bij hogere snelheden. Het afgesloten ontwerp zorgt voor een betere bescherming tegen wind, regen en insecten, en biedt tevens een betere geluidsisolatie.

2. Comfort

Comfort is een belangrijke factor bij het kiezen van een motorhelm. Beide helmen bieden een goede pasvorm en comfort, maar er zijn enkele verschillen die de keuze kunnen beïnvloeden.

 • Een motorhelm chopper heeft vaak een losser en comfortabeler ontwerp, waardoor er meer ruimte is voor het hoofd en de oren. Dit kan vooral prettig zijn tijdens lange ritten, waarbij comfort van groot belang is.
 • Een integraalhelm heeft daarentegen een strakker en nauwsluitender ontwerp, wat zorgt voor een betere aerodynamica en stabiliteit, vooral bij hogere snelheden. Dit kan echter ook leiden tot minder comfort voor sommige mensen, vooral als je gevoelig bent voor drukpunten.

3. Ventilatie

Ventilatie is een belangrijk aspect om rekening mee te houden, vooral tijdens warme zomerdagen of lange ritten. Beide helmen hebben ventilatieopeningen, maar de plaatsing en het aantal ventilatieopeningen kunnen verschillen.

 • Een motorhelm chopper heeft vaak ventilatieopeningen aan de bovenkant van de helm, die zorgen voor een goede luchtcirculatie en verkoeling tijdens het rijden.
 • Een integraalhelm heeft meestal meerdere ventilatieopeningen, waaronder aan de voorkant, bovenkant en achterkant van de helm. Dit zorgt voor een betere luchtstroom en ventilatie in vergelijking met een motorhelm chopper.

4. Aerodynamica

Bij hogere snelheden kan de aerodynamica van een helm een groot verschil maken in termen van stabiliteit en comfort. Een integraalhelm biedt over het algemeen een betere aerodynamica, omdat deze het hele gezicht bedekt en een gestroomlijnd ontwerp heeft.

Een motorhelm chopper daarentegen, met zijn open kin-ontwerp, kan bij hogere snelheden meer windweerstand ervaren. Dit kan leiden tot meer geluid en turbulentie tijdens het rijden.

Factoren om te overwegen bij het kiezen van een helm

Bij het kiezen van een helm zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Of je nu een motorhelm voor een chopper of een integraalhelm overweegt, het is belangrijk om de juiste keuze te maken. In dit artikel zullen we de belangrijkste factoren bespreken om je te helpen bij het maken van een weloverwogen beslissing.

Type motorfiets

Het type motorfiets dat je rijdt, speelt een grote rol bij het kiezen van de juiste helm. Elk type motorfiets heeft zijn eigen unieke kenmerken en stijl. Hier zijn een paar voorbeelden:

 • Chopper: Als je een chopper rijdt, is het belangrijk om een helm te kiezen die past bij de retro stijl van de motor. Een helm met een laag profiel en een klassiek design kan hier goed bij passen.
 • Integraalhelm: Integraalhelmen zijn geschikt voor verschillende motorfietsen, maar vooral voor sportieve modellen. Deze helmen bieden een volledige bescherming voor het hoofd, inclusief kinbescherming.

Persoonlijke voorkeur

Naast het type motorfiets dat je rijdt, is je persoonlijke voorkeur ook van belang bij het kiezen van een helm. Iedereen heeft verschillende smaken en stijlen, dus het is belangrijk om een helm te vinden die bij jouw persoonlijkheid past. Hier zijn een paar overwegingen:

 • Design: Er zijn talloze designs beschikbaar, variërend van effen kleuren tot opvallende patronen en graphics. Kies een design dat past bij jouw smaak en persoonlijkheid.
 • Kleur: De kleur van de helm kan ook een belangrijke factor zijn. Kies een kleur die goed zichtbaar is op de weg, zoals een felle kleur of een helm met reflecterende elementen.

Bescherming en comfort

De mate van bescherming en comfort die je nodig hebt, is een cruciale factor bij het kiezen van een helm. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

 • Veiligheidsnormen: Controleer of de helm voldoet aan de wettelijke veiligheidsnormen, zoals ECE 22.05. Deze normen garanderen dat de helm voldoet aan de vereiste veiligheidseisen.
 • Pasvorm: Een goede pasvorm is essentieel voor zowel comfort als veiligheid. Zorg ervoor dat de helm goed aansluit op je hoofd en niet te strak of te los zit.
 • Ventilatie: Een goede ventilatie is belangrijk om oververhitting te voorkomen tijdens het rijden. Kies een helm met voldoende ventilatieopeningen om de luchtstroom te bevorderen.

Ontdek welke helm het beste bij jouw rijstijl past

Conclusie:

Dus, samengevat ligt het verschil tussen een motorhelm chopper en een integraalhelm voornamelijk in het ontwerp en de bescherming. Het is belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke voorkeur, het type motorfiets en de gewenste mate van bescherming bij het maken van je keuze. Beide helmen hebben hun eigen voordelen en het is aan te raden om verschillende modellen te passen voordat je een beslissing neemt. Veiligheid staat altijd voorop, dus kies een helm die voldoet aan de veiligheidsnormen en comfortabel is tijdens het rijden.

Veelgestelde vragen over de motorhelm chopper

Welke voordelen biedt een motorhelm chopper ten opzichte van een integraalhelm?

Een motorhelm chopper biedt verschillende voordelen ten opzichte van een integraalhelm. Ten eerste heeft een chopperhelm een uniek ontwerp dat perfect aansluit bij de stijl van choppermotorfietsen. De helm heeft vaak een retro-look met een laag profiel en een brede rand, wat zeker bijdraagt aan de uitstraling van de motorrijder.

Daarnaast biedt een chopperhelm vaak meer ventilatie dan een integraalhelm, wat vooral tijdens warme dagen erg prettig kan zijn. Door de speciale ventilatieopeningen kan er meer lucht door de helm stromen, waardoor je hoofd koeler blijft en je minder snel gaat zweten.

Een ander voordeel van een chopperhelm is het brede gezichtsveld. Door het ontwerp van de helm heb je vaak een beter zicht naar voren en opzij, wat essentieel is bij het rijden op een choppermotorfiets. Je hebt een goed overzicht van de weg en het verkeer om je heen, wat de veiligheid ten goede komt.

Tot slot biedt een chopperhelm vaak meer ruimte voor accessoires, zoals een zonnevizier of een communicatiesysteem. Deze extra functionaliteiten kunnen het comfort en gemak van het motorrijden vergroten.

Het is belangrijk om op te merken dat beide helmtypes voldoen aan de wettelijke veiligheidsnormen en de keuze tussen een chopperhelm en een integraalhelm vooral afhangt van persoonlijke voorkeuren en de specifieke rijomstandigheden. Het is altijd verstandig om verschillende helmtypes te passen en te kiezen wat het beste bij jou past.

16 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Wat zijn de prijsverschillen tussen een chopperhelm en een integraalhelm? Zijn er merken die je zou aanraden?

  • De prijzen kunnen variëren afhankelijk van het merk, het materiaal en de extra functies van de helm. Over het algemeen zijn integraalhelmen vaak duurder dan chopperhelmen vanwege de extra bescherming die ze bieden. Wat betreft merken, enkele bekende en betrouwbare merken zijn Shoei, Arai en AGV. Het is altijd een goed idee om verschillende merken en modellen te vergelijken voordat je een beslissing neemt.

 2. Hoe zit het met het onderhoud van een integraalhelm en een chopperhelm? Zijn er speciale reinigingsmethoden die ik moet volgen?

  • Voor het onderhoud van een integraalhelm en een chopperhelm is het belangrijk om de fabrikantinstructies te volgen. Over het algemeen kunnen beide helmen worden gereinigd met een mild reinigingsmiddel en water. Het is belangrijk om de voering en het vizier regelmatig schoon te maken en te controleren op eventuele schade. Zorg er ook voor dat de helmen op een droge en goed geventileerde plaats worden bewaard.

 3. Bedankt voor je vraag! Over het algemeen biedt een integraalhelm meer aerodynamica en bescherming bij hoge snelheden, omdat deze het hele gezicht en hoofd bedekt. Een chopperhelm daarentegen heeft een open gezichtsontwerp en kan minder geschikt zijn voor hogere snelheden. Het is belangrijk om rekening te houden met de beoogde gebruikssituatie bij het kiezen van een helm.

 4. Ik heb zelf een chopperhelm en ik ben er heel tevreden mee. Het geeft me een stoere uitstraling en past perfect bij mijn motor. Ik denk dat het uiterlijk ook een belangrijke factor is om te overwegen bij het kiezen van een helm.

  • Wat fijn om te horen dat je tevreden bent met je chopperhelm! Inderdaad, het uiterlijk is voor veel motorrijders een belangrijke factor bij het kiezen van een helm. Het is belangrijk om zowel de veiligheid als het uiterlijk in overweging te nemen bij het maken van je keuze.

 5. Wat zou een goed alternatief zijn voor een chopperhelm als ik op zoek ben naar iets met meer bescherming?

  • Als je op zoek bent naar meer bescherming dan een chopperhelm, zou een integraalhelm een goede keuze zijn. Deze biedt volledige bedekking van het gezicht en hoofd en biedt vaak extra functies zoals een zonnevizier en een betere aerodynamica. Het is altijd een goed idee om verschillende modellen te passen en te vergelijken om te zien welke het beste bij je past.

 6. Ik ben blij dat het artikel de verschillen tussen de twee soorten helmen heeft uitgelegd. Het heeft me geholpen om een weloverwogen beslissing te nemen bij het kopen van een nieuwe helm. Bedankt!

  • Graag gedaan! Ik ben blij dat het artikel je heeft kunnen helpen bij het maken van een weloverwogen beslissing. Veel plezier en veilige ritten met je nieuwe helm!

 7. Kun je wat aanbevelingen doen voor verdere lectuur over motorhelmen? Ik wil graag meer leren over dit onderwerp.

  • Natuurlijk! Hier zijn enkele boeken die je kunt overwegen voor verdere lectuur over motorhelmen: ‘The Complete Motorcycle Helmet Buyer’s Guide’ door Andrew Krowczyk en ‘Motorcycle Helmets: The Best Brands, Models, and Features’ door Mike Wells. Deze boeken bieden gedetailleerde informatie over verschillende soorten helmen, veiligheidseisen en tips voor het kiezen van de juiste helm. Veel leesplezier!

 8. Ik zou graag een artikel willen lezen over de beste helmen voor off-road rijden. Zou de auteur daar in de toekomst over kunnen schrijven?

  • Bedankt voor je suggestie! Ik zal zeker overwegen om een artikel te schrijven over de beste helmen voor off-road rijden. Het is een interessant onderwerp waar veel motorrijders in geïnteresseerd zijn. Houd de website in de gaten voor toekomstige artikelen!

 9. Ik vraag me af of de integraalhelm geschikter is voor hoge snelheden dan de chopperhelm. Kan de auteur dit verduidelijken?

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen