Wat is het verschil tussen een integraalhelm en een systeemhelm van Atlas?

Ben je op zoek naar een nieuwe motorhelm, maar weet je niet zeker welk type helm het beste bij jou past? Geen zorgen, wij begrijpen dat het kiezen van de juiste helm een belangrijke beslissing is. In deze blogpost zullen we je helpen om het verschil tussen een integraalhelm en een systeemhelm van Atlas te begrijpen. We zullen de kenmerken en voordelen van beide helmtypen bespreken, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken. Dus leun achterover, ontspan en laten we beginnen met het verkennen van deze beide typen motorhelmen!

Wat is een integraalhelm?

Een integraalhelm is een type motorhelm dat het gehele hoofd bedekt. Het is een van de meest populaire keuzes onder motorrijders vanwege de maximale bescherming die het biedt, vooral bij het rijden op hoge snelheden. In dit artikel zullen we de belangrijkste kenmerken en voordelen van integraalhelmen van Atlas bespreken.

Maximale bescherming

Een integraalhelm biedt een complete bescherming voor het hoofd, inclusief het gezicht, de kin en de nek. Het ontwerp is zodanig dat het de impact over het gehele oppervlak van de helm verdeelt, waardoor het risico op letsel bij een val of ongeval wordt verminderd. Bij Atlas hebben we integraalhelmen met een stevige buitenschaal en een schokabsorberende binnenvoering die zorgen voor een optimale bescherming.

Comfort en pasvorm

Integraalhelmen van Atlas zijn ontworpen met het comfort van de rijder in gedachten. Onze helmen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, zodat u kunt kiezen wat het beste bij uw hoofd past. Daarnaast hebben we helmen met verstelbare kinbanden en ventilatiesystemen die zorgen voor een goede luchtcirculatie en voorkomen dat de helm benauwd aanvoelt tijdens het rijden.

Geluidsisolatie

Een ander voordeel van integraalhelmen is de geluidsisolatie. Het ontwerp van de helm zorgt ervoor dat het geluid van de wind en het verkeer tot een minimum wordt beperkt, waardoor u kunt genieten van een rustige en comfortabele rit. Bij Atlas hebben we helmen met geïntegreerde geluidsisolatie, zodat u kunt genieten van een stillere rijervaring.

Veiligheid en keurmerken

Integraalhelmen van Atlas voldoen aan alle veiligheidsnormen en keurmerken. Onze helmen zijn getest en goedgekeurd volgens de Europese ECE-standaard, wat betekent dat ze voldoen aan de strengste veiligheidseisen. Wanneer u een integraalhelm van Atlas draagt, kunt u erop vertrouwen dat u de beste bescherming krijgt.

Stijl en design

Naast de functionele voordelen biedt een integraalhelm ook stijl en design. Bij Atlas hebben we een breed scala aan helmen met verschillende kleuren en ontwerpen, zodat u er cool en stijlvol uit kunt zien tijdens het rijden. Of u nu de voorkeur geeft aan een klassieke matte afwerking of een opvallend patroon, bij Atlas hebben we een helm die bij uw persoonlijke stijl past.

Wat is een systeemhelm?

Een systeemhelm is een helm die speciaal is ontworpen voor motorrijders en biedt een aantal unieke voordelen ten opzichte van andere helmtypen. Het belangrijkste kenmerk van een systeemhelm is het kinstuk dat omhoog kan worden geklapt. Dit stelt rijders in staat om gemakkelijk te communiceren, even te eten of te drinken zonder hun helm volledig af te hoeven nemen.

Unieke kenmerken van systeemhelmen

Systeemhelmen, zoals die van Atlas, bieden een aantal unieke functies en voordelen die het rijden op de motor nog comfortabeler en handiger maken:

 1. Klapbaar kinstuk: Het kinstuk van een systeemhelm kan gemakkelijk omhoog worden geklapt, waardoor je snel en eenvoudig kunt communiceren of even kunt eten of drinken zonder je helm af te hoeven nemen. Dit is vooral handig tijdens lange ritten of wanneer je onderweg even wilt pauzeren.
 2. Geïntegreerd zonnevizier: Veel systeemhelmen zijn uitgerust met een geïntegreerd zonnevizier, waardoor je je ogen kunt beschermen tegen fel zonlicht zonder dat je een apart zonnebril hoeft te dragen. Dit biedt niet alleen extra gemak, maar ook meer veiligheid tijdens het rijden.
 3. Ventilatiesysteem: Systeemhelmen zijn vaak voorzien van een geavanceerd ventilatiesysteem dat zorgt voor een optimale luchtstroom en ventilatie. Dit helpt bij het reguleren van de temperatuur binnenin de helm, voorkomt oververhitting en zorgt voor een aangenaam draagcomfort, zelfs tijdens warme weersomstandigheden.
 4. Bluetooth-compatibiliteit: Sommige systeemhelmen bieden de mogelijkheid om verbinding te maken met je smartphone via Bluetooth. Hierdoor kun je tijdens het rijden naar muziek luisteren, telefoongesprekken voeren of gebruik maken van navigatie-apps, zonder dat je je handen van het stuur hoeft te halen.

Voordelen van systeemhelmen

Het gebruik van een systeemhelm biedt diverse voordelen voor motorrijders. Hieronder vind je een overzicht van enkele belangrijke voordelen:

 • Gemakkelijke communicatie: Dankzij het klapbare kinstuk kun je gemakkelijk communiceren met mederijders of bijvoorbeeld een tankstationmedewerker zonder je helm af te hoeven nemen.
 • Comfort en gemak: Het kunnen eten, drinken en zelfs praten zonder je helm af te nemen, zorgt voor extra gemak en comfort tijdens lange ritten.
 • Veiligheid: Systeemhelmen bieden dezelfde bescherming als integraalhelmen, maar met het extra voordeel van het klapbare kinstuk. Dit zorgt voor een optimale bescherming van het gezicht en de kin, terwijl de helm nog steeds voldoet aan de vereiste veiligheidsnormen.
 • Flexibiliteit: Het klapbare kinstuk maakt het ook mogelijk om snel over te schakelen van een gesloten helm naar een open helm, afhankelijk van de weersomstandigheden of persoonlijke voorkeur.
 • Geschikt voor brildragers: Door het klapbare kinstuk is er voldoende ruimte om eenvoudig een bril op te zetten en af te nemen, zonder dat dit ten koste gaat van het draagcomfort.
 • Stijlvol design: Systeemhelmen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlvolle designs en kleuren, zodat je altijd een helm kunt kiezen die bij jouw persoonlijke smaak en motor past.

Verschillen tussen een integraalhelm en een systeemhelm

Als je op zoek bent naar een nieuwe motorhelm, sta je vaak voor de keuze tussen een integraalhelm en een systeemhelm. Hoewel beide helmtypes uitstekende bescherming bieden, zijn er toch enkele belangrijke verschillen waar je rekening mee moet houden. In dit artikel zullen we de belangrijkste verschillen tussen een integraalhelm en een systeemhelm van Atlas bespreken, zoals bescherming, gewicht, comfort en prijs.

Bescherming

Een integraalhelm staat bekend om zijn maximale bescherming. Deze helmen bedekken het hele hoofd, inclusief de kin en het gezicht. Dit betekent dat je optimaal beschermd bent bij een eventuele val of botsing. Systeemhelmen daarentegen hebben een kinstuk dat omhoog kan klappen, waardoor je meer bewegingsvrijheid hebt wanneer je niet op de motor zit. Hoewel dit handig kan zijn bij bijvoorbeeld het tanken of communiceren met anderen, biedt het kinstuk minder bescherming dan een volledig gesloten integraalhelm.

Gewicht

Het gewicht van een motorhelm is een belangrijke factor voor het comfort tijdens het rijden. Over het algemeen zijn integraalhelmen lichter dan systeemhelmen, omdat ze geen beweegbaar kinstuk hebben. Dit kan vooral merkbaar zijn bij langere ritten, waarbij het dragen van een lichte helm minder belastend is voor je nekspieren. Als je veel lange ritten maakt, kan een integraalhelm daarom de beste keuze zijn.

Comfort

Comfort is natuurlijk ook een belangrijke overweging bij het kiezen van een motorhelm. Integraalhelmen worden over het algemeen beschouwd als comfortabeler dan systeemhelmen, omdat ze strakker aansluiten op het hoofd en het gezicht. Dit zorgt voor minder windruis en een betere aerodynamica. Bovendien kunnen integraalhelmen beter geschikt zijn voor hogere snelheden, omdat ze minder gevoelig zijn voor het opheffen van de helm door de wind. Als je voornamelijk op de snelweg rijdt of hogere snelheden bereikt, kan een integraalhelm je het beste comfort bieden.

Prijs

Tot slot is de prijs natuurlijk een belangrijke factor bij het kiezen van een motorhelm. Over het algemeen zijn systeemhelmen duurder dan integraalhelmen. Dit komt voornamelijk door de extra beweegbare onderdelen en het complexere ontwerp van de systeemhelmen. Bovendien zijn er ook premium merken en modellen beschikbaar, die een hogere prijs hebben vanwege hun geavanceerde technologieën en materialen. Als je een beperkt budget hebt, kan een integraalhelm vaak een meer betaalbare optie zijn.

Factoren om te overwegen bij het kiezen van een helm

Het kiezen van de juiste helm is van vitaal belang voor jouw veiligheid en comfort op de weg. Met zoveel verschillende helmen op de markt kan het echter overweldigend zijn om de juiste keuze te maken. In dit artikel zullen we enkele belangrijke factoren bespreken waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een helm, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

1. Pasvorm

Een goede pasvorm is essentieel voor een helm. Een helm die niet goed past, biedt mogelijk niet de bescherming die je nodig hebt en kan ook oncomfortabel zijn tijdens het dragen. Bij het kiezen van een helm moet je letten op de volgende punten:

 • Maat: Zorg ervoor dat je de juiste maat helm kiest. Meet de omtrek van je hoofd en vergelijk dit met de maattabel van de fabrikant.
 • Verstelbaarheid: Controleer of de helm verstelbaar is. Dit stelt je in staat om de pasvorm aan te passen aan de vorm van jouw hoofd.
 • Stabiliteit: Zorg ervoor dat de helm goed op zijn plaats blijft zitten en niet wiebelt tijdens het dragen.

2. Veiligheidsnormen

Bij het kiezen van een helm is het belangrijk om te controleren of deze voldoet aan de relevante veiligheidsnormen. De meest voorkomende normen zijn:

 • EN1078: Deze norm is van toepassing op fietshelmen en helmen voor skateboarden en rolschaatsen.
 • ECE 22.05: Deze norm is van toepassing op motorhelmen en is verplicht in veel Europese landen.
 • Snell: Deze norm is een optionele, maar strengere norm voor motorhelmen. Helmen die voldoen aan de Snell-norm bieden over het algemeen een hogere mate van bescherming.

3. Extra functies

Sommige helmen bieden extra functies die jouw rijervaring nog beter kunnen maken. Hier zijn enkele voorbeelden van dergelijke functies:

 • Vizier: Een helm met een vizier beschermt je tegen de zon en andere weersomstandigheden, waardoor je beter zicht hebt tijdens het rijden.
 • Ventilatieopeningen: Helmen met ventilatieopeningen zorgen voor een betere luchtstroom, waardoor je hoofd koeler blijft tijdens warme ritten.
 • Reflecterende elementen: Sommige helmen hebben reflecterende elementen, waardoor je beter zichtbaar bent voor andere weggebruikers.
 • Ingebouwde verlichting: Sommige helmen zijn voorzien van ingebouwde verlichting, wat vooral handig kan zijn bij het rijden in het donker.

Het is belangrijk op te merken dat niet elke helm al deze functies zal hebben. Het is aan jou om te bepalen welke functies het belangrijkst zijn voor jouw specifieke behoeften en rijstijl.

Met deze factoren in gedachten kun je nu een weloverwogen keuze maken bij het kiezen van een helm. Zorg ervoor dat je een helm kiest die goed past, voldoet aan de juiste veiligheidsnormen en eventuele extra functies biedt die jouw rijervaring kunnen verbeteren. Veiligheid staat voorop, dus investeer in een kwaliteitshelm die jouw bescherming en comfort waarborgt tijdens al jouw ritten.

Ontdek welke helm het beste bij jou past!

Conclusie:

Dus, om het samen te vatten, beide helmtypen hebben hun eigen unieke voordelen en het is belangrijk om rekening te houden met jouw persoonlijke voorkeuren en rijstijl bij het kiezen van een helm. Als maximale bescherming jouw prioriteit is, dan is een integraalhelm een goede keuze. Als flexibiliteit en gemak echter belangrijker voor je zijn, dan is een systeemhelm waarschijnlijk meer geschikt. Onthoud dat je altijd de producten van Atlas kunt raadplegen voor hoogwaardige helmen die voldoen aan de vereiste veiligheidsnormen.

Veelgestelde vragen over de Atlas motorhelm

Welke speciale functies heeft een systeemhelm van Atlas die een integraalhelm niet heeft?

systeemhelm van Atlas die een integraalhelm niet heeft?"/>

Een systeemhelm van Atlas heeft enkele speciale functies die een integraalhelm niet heeft. Ten eerste heeft een systeemhelm een klapbare kinbeugel, waardoor je gemakkelijk met de helm op kunt praten zonder deze af te hoeven zetten. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld even wilt communiceren met mede motorrijders of met andere weggebruikers.

Daarnaast heeft een systeemhelm van Atlas vaak een geïntegreerd zonnevizier. Dit betekent dat je tijdens het rijden eenvoudig het vizier kunt verwisselen voor het zonnevizier, zonder dat je de helm af hoeft te zetten. Dit biedt extra gemak en bescherming tegen fel zonlicht.

Een ander voordeel van een systeemhelm is dat je het kinstuk omhoog kunt klappen, waardoor je even kunt genieten van de frisse lucht zonder de helm volledig af te nemen. Dit kan erg prettig zijn op warme dagen of tijdens korte stops.

Kortom, een systeemhelm van Atlas biedt extra functionaliteit en comfort ten opzichte van een integraalhelm. Het klapbare kinbeugel, geïntegreerd zonnevizier en de mogelijkheid om het kinstuk omhoog te klappen maken deze helm een uitstekende keuze voor motorrijders die graag flexibiliteit en gemak willen ervaren tijdens het rijden.

Welke helm biedt de beste bescherming bij hogere snelheden, een integraalhelm of een systeemhelm van Atlas?

systeemhelm van Atlas?"/>

Bij hogere snelheden biedt een integraalhelm over het algemeen de beste bescherming. Een integraalhelm omsluit je hele hoofd en heeft geen beweegbare delen, wat zorgt voor een betere stabiliteit en bescherming bij impact. Daarentegen heeft een systeemhelm van Atlas een beweegbaar kinstuk, wat handig kan zijn bij het openen en sluiten, maar dit kan de stabiliteit van de helm verminderen bij hogere snelheden. Het is altijd belangrijk om een helm te kiezen die voldoet aan de veiligheidsnormen en goed past bij jouw hoofd.

3 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Bedankt voor je reactie! Inderdaad, het begrijpen van de verschillen tussen deze twee soorten helmen is essentieel bij het maken van een keuze.

 2. Een interessant onderwerp voor een toekomstig artikel zou kunnen zijn: ‘Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van helmen en hoe kunnen deze de veiligheid verbeteren?’

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen