Wat is een flip-up helm en waarom zou je er een moeten overwegen?

Hoi daar! Ben je op zoek naar een nieuwe motorhelm? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van helmen? In deze blogpost gaan we het hebben over een specifiek type helm – de flip-up helm. Misschien heb je er al eens van gehoord, maar weet je niet zeker wat het precies is en waarom je er een zou moeten overwegen. Wees gerust, we zijn hier om al je vragen te beantwoorden en je te helpen begrijpen waarom een flip-up helm een geweldige keuze kan zijn. Dus, laten we er meteen induiken en ontdekken wat een flip-up helm is en waarom jij er misschien wel een zou moeten overwegen.

Wat is een flip-up helm?

Een flip-up helm is een type motorhelm dat uniek is vanwege zijn scharnierende kinbescherming. Hierdoor kun je het voorste gedeelte van de helm omhoog klappen, waardoor je gemakkelijk kunt communiceren zonder de helm af te hoeven nemen.

Het gemak van communicatie

Een van de grootste voordelen van een flip-up helm is het gemak van communicatie. Met een traditionele motorhelm moet je de hele helm afnemen om met anderen te praten, een telefoongesprek te voeren of even snel iets te eten of te drinken. Met een flip-up helm kun je eenvoudig het voorste gedeelte omhoog klappen, waardoor je direct toegang hebt tot je mond en gezicht.

Veiligheid en comfort

Naast het gemak van communicatie biedt een flip-up helm ook een uitstekende balans tussen veiligheid en comfort. De helm heeft dezelfde beschermende functies als een traditionele helm, zoals een stevige buitenschaal en een schokabsorberende binnenvoering. Bovendien zijn de meeste flip-up helmen voorzien van een zonnevizier, waardoor je geen aparte zonnebril hoeft te dragen.

Het scharnierende mechanisme van de kinbescherming zorgt voor een makkelijke toegang tot je gezicht en zorgt ervoor dat je de helm gemakkelijk kunt op- en afzetten. Dit is vooral handig als je vaak stopt tijdens het rijden, bijvoorbeeld om te tanken of om een routebeschrijving te lezen.

Populaire merken en modellen

Er zijn verschillende populaire merken en modellen van flip-up helmen op de markt. Hier zijn enkele voorbeelden:

 1. Shoei Neotec II: Deze helm staat bekend om zijn comfortabele pasvorm en geavanceerde veiligheidsfuncties, zoals een multi-density EPS-liner en een geïntegreerd communicatiesysteem.
 2. Schuberth C4 Pro: Deze helm biedt een uitstekende geluidsreductie en ventilatie, evenals een geïntegreerd zonnevizier en Bluetooth-connectiviteit.
 3. HJC RPHA 90: Deze helm combineert een lichtgewicht ontwerp met een geavanceerde aerodynamica en een breed gezichtsveld.

Belangrijke details en voordelen

Om je een beter idee te geven van de belangrijke details en voordelen van een flip-up helm, hier zijn enkele punten om rekening mee te houden:

 • Gemakkelijk communiceren zonder de helm af te hoeven nemen
 • Toegang tot je mond en gezicht zonder de helm volledig af te zetten
 • Veiligheidskenmerken zoals een stevige buitenschaal en schokabsorberende binnenvoering
 • Geïntegreerd zonnevizier voor bescherming tegen fel licht
 • Comfortabele pasvorm en goede ventilatie
 • Optionele functies zoals een geïntegreerd communicatiesysteem of Bluetooth-connectiviteit

Voordelen van een flip-up helm

Een flip-up helm, ook wel bekend als een systeemhelm, is een uitstekende keuze voor motorrijders die op zoek zijn naar een combinatie van gemak, bescherming en comfort. Deze helm heeft een uniek ontwerp waarbij de kinbescherming omhoog geklapt kan worden, waardoor je kunt genieten van het gemak van communiceren zonder je helm af te hoeven nemen. In dit artikel zullen we de belangrijkste voordelen van een flip-up helm bespreken.

Gemak van communicatie

Een van de belangrijkste voordelen van een flip-up helm is het gemak van communicatie. Stel je voor dat je op een mooie motorrit bent met je vrienden en je wilt even met elkaar praten. Met een flip-up helm hoef je niet langer je helm af te nemen om een gesprek te voeren. Je kunt eenvoudigweg de kinbescherming omhoog klappen en met je vrienden praten terwijl je nog steeds je helm op hebt. Dit kan vooral handig zijn wanneer je stilstaat, bijvoorbeeld bij een verkeerslicht of tijdens een korte pauze.

Uitstekende bescherming en comfort

Naast het gemak van communicatie biedt een flip-up helm ook uitstekende bescherming en comfort. Deze helmen zijn ontworpen om te voldoen aan dezelfde veiligheidsnormen als andere soorten motorhelmen en bieden dus dezelfde bescherming voor je hoofd en gezicht. Een goed passende flip-up helm zal je hoofd stevig omhullen en zorgen voor een goede bescherming bij een val of ongeluk.

Bovendien is comfort een belangrijke factor bij het kiezen van een helm. Een flip-up helm biedt over het algemeen een goede pasvorm en is voorzien van een zachte voering die je hoofd comfortabel ondersteunt. Daarnaast hebben veel flip-up helmen ventilatiesystemen die zorgen voor een goede luchtstroom, waardoor je hoofd koel blijft tijdens langere ritten.

Vergelijking met andere soorten helmen

Om een beter beeld te krijgen van de voordelen van een flip-up helm, is het handig om deze te vergelijken met andere soorten helmen. Hieronder vind je een overzicht van enkele belangrijke aspecten en hoe een flip-up helm zich verhoudt tot andere typen helmen:

Aspect Flip-up helm Integraalhelm Jethelm
Communicatiegemak Kan kinbescherming opklappen voor praten zonder helm af te nemen Helm moet afgenomen worden voor praten Helm biedt geen bescherming voor gezicht
Bescherming Biedt bescherming voor hoofd en gezicht Biedt bescherming voor hoofd Biedt geen bescherming voor gezicht
Comfort Biedt een goede pasvorm en zachte voering Biedt een goede pasvorm en zachte voering Biedt een goede pasvorm, maar geen voering
Ventilatie Heeft vaak ventilatiesystemen voor luchtstroom Heeft vaak ventilatiesystemen voor luchtstroom Biedt weinig tot geen ventilatie

Zoals je kunt zien, biedt een flip-up helm het beste van beide werelden. Het biedt de mogelijkheid om te communiceren zonder de helm af te nemen, terwijl het ook dezelfde bescherming en comfort biedt als andere typen helmen.

Kortom, een flip-up helm is een uitstekende keuze voor motorrijders die op zoek zijn naar het gemak van communiceren en de bescherming en comfort van een hoogwaardige motorhelm. Met zijn unieke ontwerp en diverse voordelen is het geen wonder dat steeds meer motorrijders kiezen voor een flip-up helm.

Waarom zou je een flip-up helm moeten overwegen?

Een flip-up helm is een type motorhelm dat steeds populairder wordt onder motorrijders vanwege de vele voordelen die het biedt. In dit artikel zullen we bespreken waarom je zou moeten overwegen om een flip-up helm aan te schaffen en in welke situaties het bijzonder handig kan zijn.

Communicatie met andere motorrijders

Een van de belangrijkste voordelen van een flip-up helm is dat je gemakkelijk kunt communiceren met andere motorrijders, zonder je helm af te nemen. Dit kan vooral handig zijn als je regelmatig stopt om met vrienden of groepen motorrijders te praten. Met een flip-up helm kun je eenvoudig het kindeel omhoog klappen en duidelijk met anderen praten, zonder het gedoe van het afnemen en weer opzetten van je helm. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat je altijd veilig en beschermd blijft.

Gemak voor brildragers

Voor motorrijders die een bril dragen, kan een flip-up helm een wereld van verschil maken. Het kan soms lastig zijn om je bril goed op te zetten of aan te passen als je een normale helm draagt, vooral als je haast hebt. Met een flip-up helm kun je het kindeel omhoog klappen en je bril gemakkelijk aanpassen, zonder dat je je helm hoeft af te nemen. Dit zorgt voor een veel soepelere en efficiëntere rijervaring, vooral voor brildragers.

Extra comfort en ventilatie

Naast de praktische voordelen biedt een flip-up helm ook extra comfort en ventilatie tijdens het rijden. Veel flip-up helmen hebben een geïntegreerd zonnescherm, waardoor je gemakkelijk kunt schakelen tussen verschillende lichtomstandigheden zonder dat je een aparte zonnebril hoeft te dragen. Bovendien hebben veel flip-up helmen ook een geavanceerd ventilatiesysteem, waardoor je hoofd koel blijft tijdens warme zomerritten en je kunt genieten van een frisse bries tijdens het rijden.

Vergelijkende tabel van populaire flip-up helmen

Om je te helpen bij het kiezen van de juiste flip-up helm, hebben we een vergelijkende tabel gemaakt met enkele populaire merken en modellen. Hierin kun je belangrijke details en voordelen van elke helm vinden, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Merk Model Gewicht (gram) Zonnescherm Ventilatiesysteem
Shark Evo-One 2 1650 Ja Ja
Shoei Neotec II 1780 Ja Ja
AGV Sportmodular 1390 Ja Ja
Schuberth C4 Pro 1670 Ja Ja
 • Merk: Het merk van de helm.
 • Model: Het specifieke model van de helm.
 • Gewicht (gram): Het gewicht van de helm, belangrijk om te overwegen voor comfort tijdens het rijden.
 • Zonnescherm: Geeft aan of de helm een geïntegreerd zonnescherm heeft.
 • Ventilatiesysteem: Geeft aan of de helm een geavanceerd ventilatiesysteem heeft voor extra comfort.

Factoren om te overwegen

Een flip-up helm is een populaire keuze onder motorrijders vanwege de veelzijdigheid en gemakkelijke toegang tot het gezicht. Het stelt je in staat om snel van een gesloten helm naar een open helm te schakelen zonder de helm volledig af te hoeven nemen. Bij het overwegen van de aanschaf van een flip-up helm zijn er echter een aantal factoren waarmee je rekening moet houden om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt. Hier zijn enkele belangrijke factoren om te overwegen:

Gewicht van de helm

Het gewicht van de helm is een belangrijke factor om rekening mee te houden, vooral als je lange ritten maakt. Een te zware helm kan vermoeiend zijn en je nek belasten. Kies daarom voor een helm die licht genoeg is om comfortabel te dragen, maar toch stevig genoeg om voldoende bescherming te bieden.

Pasvorm

Een goede pasvorm is essentieel voor zowel comfort als veiligheid. Een helm die te los zit kan verschuiven tijdens het rijden en je zicht belemmeren, terwijl een te strakke helm ongemak kan veroorzaken. Zorg ervoor dat je de juiste maat helm koopt en probeer deze altijd eerst uit voordat je tot aankoop overgaat. Merken zoals Shoei, Arai en Schuberth staan bekend om hun uitstekende pasvorm en comfort.

Veiligheidscertificering

Het is cruciaal om een helm te kiezen die voldoet aan de geldende veiligheidsnormen. Controleer altijd of de helm voldoet aan de ECE- of DOT-normen, afhankelijk van het land waarin je rijdt. Helmen die deze normen hebben doorstaan, zijn getest op impactbescherming en bieden een betrouwbare bescherming bij een val of botsing. Merken zoals AGV, Shark en Nolan staan bekend om hun hoogwaardige veiligheidsnormen.

Budget

Hoewel de prijs niet alles zegt over de kwaliteit, is het belangrijk om binnen je budget te blijven. Gelukkig zijn er flip-up helmen verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, van betaalbare opties tot luxe merken. Doe wat onderzoek en vergelijk prijzen om de beste helm te vinden die past binnen je budget. Bekende merken zoals HJC, Caberg en LS2 bieden kwalitatieve helmen voor een goede prijs.

Ontdek de voordelen van een flip-up helm en waarom het de moeite waard is om er een te overwegen

Conclusie:

Kortom, een flip-up helm is een handige keuze voor motorrijders die graag gemakkelijk willen kunnen communiceren en hun helm niet steeds willen afnemen. Het biedt zowel bescherming als comfort, maar het is belangrijk om de juiste helm te kiezen op basis van factoren zoals gewicht, pasvorm, veiligheidscertificering en budget. Als deze factoren voor jou belangrijk zijn, is het zeker de moeite waard om een flip-up helm te overwegen.

Veelgestelde vragen over verschillende soorten motorhelmen

Zijn er ook nadelen verbonden aan het gebruik van een flip-up helm?

Ja, er zijn enkele nadelen verbonden aan het gebruik van een flip-up helm. Ten eerste is een flip-up helm over het algemeen iets zwaarder dan een traditionele integraalhelm, vanwege het mechanisme dat het kinstuk omhoog klapt. Dit extra gewicht kan na verloop van tijd vermoeiend worden tijdens lange ritten.

Daarnaast kan het kinstuk van een flip-up helm iets minder stevig aanvoelen dan het vaste kinstuk van een integraalhelm. Hoewel flip-up helmen voldoen aan de veiligheidsnormen, kan het kinstuk bij een impact mogelijk minder bescherming bieden dan een integraalhelm.

Een ander nadeel van flip-up helmen is dat ze vaak duurder zijn dan integraalhelmen van vergelijkbare kwaliteit. Dit komt door het extra ontwerp- en productieproces dat nodig is voor het mechanisme van het kinstuk.

Tot slot kan het openen en sluiten van het kinstuk soms wat lastiger zijn, vooral met handschoenen aan. Dit kan een kleine hinder zijn, vooral wanneer je snel je helm wilt afzetten of opzetten.

Het is belangrijk om deze nadelen in overweging te nemen bij het kiezen van een helm. Uiteindelijk hangt de keuze af van je persoonlijke voorkeur en de specifieke behoeften tijdens het motorrijden.

Wat is een flip-up helm?

Een flip-up helm, ook wel bekend als een systeemhelm, is een type motorhelm dat de mogelijkheid biedt om het kindeel van de helm omhoog te klappen. Dit zorgt voor extra gemak en flexibiliteit voor motorrijders. Wanneer je het kindeel omhoog klapt, heb je de mogelijkheid om gemakkelijk met anderen te communiceren, een bril op te zetten of gewoon wat frisse lucht binnen te laten. Het is belangrijk om te vermelden dat een flip-up helm dezelfde beschermingsfuncties biedt als een integraalhelm, zoals bescherming tegen impacts en weeromstandigheden. Het is een populaire keuze onder motorrijders die zowel comfort als veiligheid willen ervaren tijdens hun ritten.

10 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Is het mogelijk om met een flip-up helm op hoge snelheden te rijden?

  • Ja, het is mogelijk om met een flip-up helm op hoge snelheden te rijden, maar het is belangrijk om een helm te kiezen die specifiek is ontworpen en getest voor hoge snelheden. Ik kan u enkele aanbevelingen doen als u geïnteresseerd bent.

 2. Ik ben al lange tijd een gebruiker van flip-up helmen en ik kan zeggen dat ze echt handig zijn tijdens het rijden in de stad. Ze bieden veel flexibiliteit en gemak.

 3. Ik zou graag meer succesverhalen willen horen van mensen die een flip-up helm hebben gebruikt en hoe het hun rijervaring heeft verbeterd.

 4. Kunt u in de toekomst artikelen schrijven over andere soorten helmen?

 5. Kunt u meer details geven over de kenmerken van een flip-up helm?

 6. Kunt u meer informatie geven over welke factoren men moet overwegen bij het kiezen van een flip-up helm?

 7. Heeft u aanbevelingen voor verdere lezing over dit onderwerp?

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen