Waarom zou je een dashcam motorhelm gebruiken?

Hé daar, motorrijder! Ben je op zoek naar een handig accessoire dat je rit veiliger en gemoedsrust geeft? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze blogpost willen we je graag laten kennismaken met de dashcam motorhelm en waarom dit een waardevolle toevoeging kan zijn voor jouw avontuurlijke reizen. Of je nu een ervaren rijder bent of net je motorrijbewijs hebt behaald, het is altijd belangrijk om je veiligheid voorop te stellen. Dus blijf nog even hangen terwijl we je alles vertellen over waarom een dashcam motorhelm een slimme keuze is.

Wat is een dashcam motorhelm?

Een dashcam motorhelm is een innovatieve helm met een ingebouwde camera die video-opnames maakt tijdens het motorrijden. Deze camera’s zijn meestal geplaatst op de voorkant van de helm en kunnen de weg en het verkeer vastleggen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat een dashcam motorhelm is, hoe het werkt en welke voordelen het biedt voor motorrijders.

Hoe werkt een dashcam motorhelm?

Een dashcam motorhelm werkt op dezelfde manier als een gewone dashcam, maar dan geïntegreerd in de helm. De camera is strategisch geplaatst aan de voorkant van de helm en kan de hele omgeving vastleggen terwijl je aan het rijden bent. De meeste helmcamera’s hebben een groothoeklens om een breed perspectief vast te leggen en kunnen HD-kwaliteit video’s opnemen.

Deze camera’s maken meestal gebruik van een loop-opnamefunctie, waarbij oudere beelden automatisch worden overschreven wanneer het geheugen vol is. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over het handmatig wissen van oude beelden. Sommige helmcamera’s hebben ook ingebouwde GPS-functies, zodat je de exacte locatie van je ritten kunt bijhouden.

Voordelen van een dashcam motorhelm

Het gebruik van een dashcam motorhelm biedt diverse voordelen voor motorrijders. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste voordelen:

 • Veiligheid: Een dashcam motorhelm kan helpen bij het vastleggen van ongevallen, verkeersovertredingen of andere incidenten die zich kunnen voordoen tijdens het rijden. Deze beelden kunnen als bewijsmateriaal worden gebruikt bij verzekeringclaims of juridische procedures. Het kan ook een afschrikkend effect hebben op roekeloos rijgedrag van andere weggebruikers.
 • Herbeleef je ritten: Met een dashcam motorhelm kun je je ritten herbeleven door de opgenomen beelden terug te kijken. Dit kan niet alleen leuk zijn, maar kan ook helpen bij het verbeteren van je rijvaardigheid door inzicht te krijgen in je eigen gedrag op de weg.
 • Bewustwording van omgeving: Door de video-opnames van je ritten kun je beter bewust worden van je omgeving en mogelijke risico’s op de weg. Het kan je helpen om proactief te reageren op gevaarlijke situaties en je rijgedrag aan te passen.
 • Opname van mooie momenten: Een dashcam motorhelm kan ook dienen als een handige manier om mooie momenten tijdens je ritten vast te leggen. Of je nu op een prachtige bergweg rijdt of een groep motorrijders tegenkomt, je kunt deze momenten gemakkelijk vastleggen en delen met anderen.

Populaire merken en modellen

Er zijn verschillende merken en modellen dashcam motorhelmen op de markt. Hier zijn enkele populaire opties:

 • Senzar MotoCam: Deze helm heeft een ingebouwde HD-camera en een breed gezichtsveld. Het is ook uitgerust met een GPS-module en een G-sensor om ongevallen te detecteren.
 • Sena Momentum Pro: Deze helmcamera biedt een uitstekende geluidskwaliteit en heeft een geïntegreerd Bluetooth-systeem, zodat je telefoongesprekken kunt voeren of naar muziek kunt luisteren tijdens het rijden.
 • VIOFO MT1: Deze helmcamera heeft een 160-graden groothoeklens en kan video’s opnemen in 1440p-resolutie. Het heeft ook een ingebouwde Wi-Fi-functie voor gemakkelijke bestandsoverdracht naar je smartphone.

Voordelen van een dashcam motorhelm

Een dashcam motorhelm kan een waardevolle toevoeging zijn aan je uitrusting als motorrijder. Het biedt verschillende voordelen die je zowel op de weg als in geval van een ongeval kunnen helpen. In dit artikel zullen we de voordelen van een dashcam motorhelm in detail bespreken.

1. Bewijsmateriaal bij een ongeval

Het hebben van een dashcam motorhelm kan van onschatbare waarde zijn als het gaat om het verzamelen van bewijsmateriaal bij een ongeval. De opgenomen beelden kunnen helpen bij het vaststellen van de schuldvraag en het bewijzen van jouw onschuld. Dit kan vooral handig zijn in situaties waarin er tegenstrijdige getuigenverklaringen zijn.

Met een dashcam motorhelm hoef je je geen zorgen te maken dat je belangrijke details mist, aangezien de camera continu opneemt terwijl je aan het rijden bent. Dit betekent dat je altijd een gedetailleerd en objectief verslag hebt van wat er precies is gebeurd tijdens een incident.

2. Vastleggen van gevaarlijke situaties

Naast het verstrekken van bewijsmateriaal bij een ongeval, kan een dashcam motorhelm ook nuttig zijn bij het vastleggen van gevaarlijke situaties op de weg. Denk bijvoorbeeld aan roekeloos rijgedrag van andere weggebruikers, verkeersovertredingen, of zelfs gevaarlijke wegomstandigheden.

Door deze situaties vast te leggen, kun je niet alleen bewijsmateriaal verzamelen om te delen met de autoriteiten, maar ook andere weggebruikers waarschuwen voor potentiële gevaren. Dit draagt bij aan een veiligere rijomgeving voor iedereen.

3. Eenvoudig te installeren en te gebruiken

Een van de voordelen van moderne dashcam motorhelmen is dat ze vaak eenvoudig te installeren en te gebruiken zijn. Sommige helmen hebben de camera al ingebouwd, terwijl andere modellen je de mogelijkheid bieden om een camera naar keuze toe te voegen.

Bovendien zijn de bedieningselementen van de dashcam motorhelm vaak intuïtief en gemakkelijk te gebruiken. Dit betekent dat je je kunt concentreren op het rijden, terwijl de camera onopvallend en automatisch de benodigde beelden vastlegt.

Vergelijkingstabel

Hieronder vind je een vergelijkingstabel van enkele populaire dashcam motorhelmen om je te helpen bij het kiezen van het juiste model:

Merk en model Kenmerken Prijs
XYZ Dashcam Motorhelm Ingebouwde Full HD-camera, Wi-Fi-connectiviteit, GPS-tracking €199
ABC Dashcam Motorhelm Afneembare camera, 4K Ultra HD-video, groothoeklens €249
DEF Dashcam Motorhelm Waterdicht ontwerp, nachtzichtmodus, ingebouwde microfoon €179

Deze vergelijkingstabel kan je helpen bij het identificeren van de specifieke kenmerken en prijzen die je belangrijk vindt bij het kiezen van een dashcam motorhelm.

Veiligheid en bewustzijn op de weg verbeteren met een dashcam motorhelm

Een dashcam motorhelm is een innovatieve toevoeging aan de uitrusting van motorrijders die niet alleen helpt bij het vastleggen van onvergetelijke ritten, maar ook bijdraagt aan de veiligheid en het bewustzijn op de weg. In dit artikel zullen we de voordelen van een dashcam motorhelm verkennen en waarom het een waardevolle investering kan zijn voor elke motorrijder.

Rijgedrag evalueren en verbeteren

Een van de belangrijkste voordelen van een dashcam motorhelm is dat het u de mogelijkheid biedt om uw eigen rijgedrag te evalueren en eventuele verbeterpunten te identificeren. Door de opgenomen beelden terug te kijken, kunt u als motorrijder een beter inzicht krijgen in uw eigen handelingen op de weg. U kunt zien hoe u bochten neemt, uw snelheid beheert en hoe u reageert op andere verkeersdeelnemers. Dit stelt u in staat om bewust te worden van mogelijke fouten die u kunt corrigeren en om uw rijvaardigheid continu te verbeteren.

Educatieve doeleinden

Een dashcam motorhelm biedt ook educatieve voordelen. De opgenomen beelden kunnen dienen als waardevol leermateriaal voor rijlessen. U kunt uw rijinstructeur de beelden laten zien en samen analyseren wat er goed ging en waar er ruimte is voor verbetering. Dit helpt niet alleen bij het versterken van uw eigen kennis en vaardigheden, maar kan ook andere motorrijders inspireren om veiliger te rijden.

Bovendien kunt u uw ervaringen delen met andere motorrijders door de opnames te delen op online platforms of motorrijdersgemeenschappen. Op deze manier kunt u anderen informeren en bewust maken van mogelijke gevaren op de weg en hoe deze kunnen worden vermeden. Het delen van uw beeldmateriaal kan een positieve impact hebben op de motorrijdersgemeenschap en bijdragen aan het creëren van een veiligere omgeving voor alle weggebruikers.

Belangrijke details en voordelen

Om u een beter inzicht te geven in de voordelen van een dashcam motorhelm, zijn hier enkele belangrijke details en voordelen op een rijtje:

 • Opnamekwaliteit: Dashcam motorhelmen zijn uitgerust met camera’s van hoge kwaliteit die beelden in hoge resolutie vastleggen. Dit zorgt ervoor dat u heldere en gedetailleerde opnames hebt om uw rijgedrag te analyseren.
 • Gebruiksgemak: Een dashcam motorhelm is ontworpen om eenvoudig te installeren en te gebruiken. U hoeft zich geen zorgen te maken over ingewikkelde installatieprocedures of het bedienen van complexe functies. Het is een gebruiksvriendelijk apparaat dat weinig inspanning vereist.
 • Duurzaamheid: Aangezien motorrijden vaak wordt geassocieerd met verschillende weersomstandigheden, is het belangrijk dat de dashcam motorhelm duurzaam is en bestand is tegen regen, stof en schokken. Kies daarom voor een betrouwbaar merk dat bekend staat om de kwaliteit en duurzaamheid van hun producten.
 • Opslagcapaciteit: Een dashcam motorhelm heeft ook voldoende opslagruimte om lange ritten vast te leggen. Zorg ervoor dat u een model kiest met voldoende geheugen om ervoor te zorgen dat u al uw avonturen kunt vastleggen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het verwijderen van oudere opnames.

Overwegingen bij het kiezen van een dashcam motorhelm

Bij het kiezen van een dashcam motorhelm zijn er verschillende factoren waar u rekening mee moet houden. Hieronder worden enkele belangrijke overwegingen besproken om u te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit van de dashcam in uw motorhelm is van groot belang. U wilt immers duidelijke opnames kunnen maken die later als bewijs kunnen dienen bij een ongeval of incident. Let bij het kiezen van een dashcam motorhelm op de volgende aspecten met betrekking tot de beeldkwaliteit:

 • Resolutie: Kies voor een dashcam met een hoge resolutie, zoals Full HD (1080p) of zelfs 4K, voor scherpe en gedetailleerde beelden.
 • Beeldhoek: Een grotere beeldhoek zorgt voor een bredere opname, waardoor u meer van uw omgeving kunt vastleggen.
 • Nachtzicht: Sommige dashcams hebben speciale nachtzichttechnologie, waardoor ze ook in het donker goede beelden kunnen maken.

Batterijduur

De batterijduur van de dashcam motorhelm is een belangrijk aspect om rekening mee te houden. Hiermee kunt u bepalen hoe lang u opnames kunt maken voordat u de batterij moet opladen. Let op de volgende punten met betrekking tot de batterijduur:

 • Capaciteit: Kijk naar de capaciteit van de batterij, uitgedrukt in milliampère-uur (mAh). Hoe hoger de capaciteit, hoe langer de dashcam kan blijven opnemen.
 • Oplaadtijd: Controleer ook hoelang het duurt voordat de batterij volledig is opgeladen. Sommige modellen hebben snellaadtechnologie, waardoor u snel weer de weg op kunt.

Geheugen

Een voldoende geheugen is essentieel om al uw opnames op te slaan. Hier zijn enkele overwegingen met betrekking tot het geheugen van de dashcam motorhelm:

 • Opslagcapaciteit: Kies voor een dashcam met voldoende opslagruimte, afhankelijk van hoeveel opnames u wilt kunnen maken voordat u ze moet overzetten naar een ander apparaat.
 • Uitbreidbaarheid: Sommige dashcams hebben de mogelijkheid om het geheugen uit te breiden met behulp van een externe geheugenkaart.

Gebruiksvriendelijkheid

Een gebruiksvriendelijke dashcam motorhelm maakt uw rijervaring comfortabeler en zorgt ervoor dat u gemakkelijk kunt navigeren door de verschillende functies. Hier zijn enkele aspecten om op te letten:

 • Bediening: Controleer of de dashcam gemakkelijk te bedienen is, zelfs tijdens het dragen van handschoenen.
 • Installatie: Let op hoe eenvoudig de dashcam op uw motorhelm kan worden bevestigd en hoe stevig het blijft zitten tijdens het rijden.
 • Menu-interface: Een intuïtieve menu-interface maakt het eenvoudiger om instellingen aan te passen en opnames te bekijken.

Veiligheidsnormen en comfort

Naast de technische aspecten van de dashcam is het ook belangrijk om te controleren of de motorhelm voldoet aan de vereiste veiligheidsnormen en comfortabel zit. Een helm die niet goed past, kan de algehele rijervaring negatief beïnvloeden. Let op de volgende punten:

 • Certificering: Controleer of de motorhelm voldoet aan de geldende veiligheidsnormen, zoals ECE 22.05 in Europa.
 • Pasvorm: Kies een helm die goed past bij de vorm en grootte van uw hoofd. Een goede pasvorm zorgt voor comfort en veiligheid tijdens het rijden.
 • Ventilatie: Let op de ventilatiemogelijkheden van de helm. Voldoende ventilatie voorkomt oververhitting tijdens warme dagen.

Hopelijk helpen deze overwegingen u bij het kiezen van de juiste dashcam motorhelm voor uw behoeften. Vergeet niet om ook uw persoonlijke voorkeuren en budget in overweging te nemen. Veel plezier en veilige ritten!

De voordelen van een dashcam motorhelm

Kortom, het gebruik van een dashcam motorhelm kan een waardevolle investering zijn voor motorrijders. Het biedt extra veiligheid, bewustwording en kan dienen als bewijsmateriaal en educatief hulpmiddel. Als je overweegt om een dashcam motorhelm aan te schaffen, is het verstandig om de verschillende opties te vergelijken en te kiezen voor een helm die aan jouw specifieke behoeften voldoet.

8 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Bedankt voor het delen van deze informatie. Ik ben geïnteresseerd in meer artikelen over motorhelmaccessoires. Kun je een artikel over de beste communicatiesystemen voor motorhelmen schrijven?

  • Bedankt voor je suggestie! Ik zal zeker een artikel schrijven over communicatiesystemen voor motorhelmen. Blijf op de hoogte voor meer informatie en aanbevelingen.

 2. Kun je een bepaald merk van dashcam motorhelmen aanbevelen?

 3. Zou het mogelijk zijn om de dashcam motorhelm op meerdere motorhelmen te gebruiken?

  • Helaas is het meestal niet mogelijk om een dashcam motorhelm op meerdere helmen te gebruiken. De dashcam is meestal geïntegreerd in de helm en kan niet eenvoudig worden overgedragen naar een andere helm. Het is belangrijk om bij de aankoop van een dashcam motorhelm te controleren of deze compatibel is met jouw specifieke helm.

 4. Ja, ik kan zeker een aanbeveling doen. Een populaire en betrouwbare optie is de Motorrad A1 dashcam motorhelm. Deze helm is uitgerust met een hoogwaardige dashcam en biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding.

 5. Ik ben benieuwd naar de levensduur van de batterij van de dashcam motorhelm. Hoe lang kan ik opnemen voordat de batterij leeg is?

  • De levensduur van de batterij kan variëren afhankelijk van het specifieke model. Over het algemeen hebben de meeste dashcam motorhelmen een batterijduur van ongeveer 2 tot 4 uur, afhankelijk van de opnameinstellingen. Het is altijd een goed idee om de specificaties van het model dat je overweegt te controleren voor meer details.

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen