Stapsgewijze instructies voor het vervangen van de wangpads van je motorhelm

In deze stapsgewijze instructiegids leer je hoe je de wangpads van je motorhelm kunt vervangen. We begrijpen dat het soms nodig is om de wangpads van je helm te vervangen, bijvoorbeeld omdat ze versleten zijn of omdat je graag een andere maat wilt gebruiken. Deze gids biedt een gedetailleerde uitleg en handige tips om je te helpen bij het vervangen van de wangpads, zodat je helm weer comfortabel en veilig is om te dragen. Of je nu een ervaren motorrijder bent of net begint, deze gids zal je stap voor stap begeleiden om het probleem van versleten of oncomfortabele wangpads op te lossen.

1

Stap 1: Verwijder de oude wangpads

Begin met het verwijderen van de oude wangpads van je motorhelm. Doe dit door voorzichtig aan de randen van de wangpads te trekken en ze los te maken van de helm. Je kunt dit doen door de volgende stappen te volgen:

 • Plaats je duim en wijsvinger aan de rand van de wangpad.
 • Trek voorzichtig aan de wangpad om deze los te maken van de helm.
 • Herhaal deze procedure voor elke wangpad, totdat ze volledig zijn verwijderd.

Voorbeeld: Stel je voor dat je de linker wangpad wilt verwijderen. Plaats je duim en wijsvinger aan de linkerzijde van de wangpad en trek voorzichtig naar buiten toe. Je zult merken dat de wangpad loskomt van de helm. Herhaal deze stap voor de rechter wangpad en zorg ervoor dat beide volledig zijn verwijderd voordat je verder gaat met de volgende stap.

2

Stap 2: Maak de helm schoon

Voordat je de nieuwe wangpads plaatst, is het belangrijk om de binnenkant van de helm grondig schoon te maken. Volg de onderstaande stappen om dit te doen:

 1. Neem een zachte doek en een mild reinigingsmiddel.
 2. Bevochtig de doek met het reinigingsmiddel, maar zorg ervoor dat deze niet te nat is.
 3. Veeg voorzichtig de binnenkant van de helm schoon, waarbij je vuil en zweetresten verwijdert.
 4. Let vooral op de plekken waar de wangpads worden geplaatst, aangezien hier vaak veel vuil en zweet ophoopt.
 5. Als er hardnekkig vuil is, kun je een tandenborstel gebruiken om dit voorzichtig te verwijderen.
 6. Laat de helm volledig drogen voordat je verdergaat met het plaatsen van de nieuwe wangpads.

Door de binnenkant van de helm grondig schoon te maken, zorg je ervoor dat deze fris en hygiënisch blijft. Dit draagt bij aan je comfort en veiligheid tijdens het dragen van de helm.

3

Stap 3: Plaats de nieuwe wangpads

Neem de nieuwe wangpads en plaats deze voorzichtig in de daarvoor bestemde ruimtes aan de binnenkant van de helm. Druk ze stevig op hun plaats en zorg ervoor dat ze gelijkmatig verdeeld zijn. Dit zorgt voor een comfortabele en veilige pasvorm van de helm.

4

Stap 4: Controleer de pasvorm

Zet de helm op en controleer of de nieuwe wangpads comfortabel en goed passend zijn. Druk zachtjes tegen je wangen om te voelen of ze stevig tegen je gezicht zitten. Zorg ervoor dat de wangpads niet te strak zitten en geen ongemak veroorzaken.

5

Stap 5: Maak de helm weer vast

Na het plaatsen van de nieuwe wangpads, maak je de helm weer vast volgens de instructies van de fabrikant. Zorg ervoor dat je de kinband stevig vastmaakt en dat de helm goed op je hoofd zit. Controleer of de band niet te strak of te los zit en pas indien nodig de lengte aan. Let er ook op dat de helm niet schuin of naar achteren kantelt, maar recht op je hoofd blijft staan.

6

Stap 6: Test de helm

Voordat je de weg op gaat, is het belangrijk om de helm te testen. Volg deze stappen om ervoor te zorgen dat de helm goed op je hoofd blijft zitten en je optimale bescherming biedt:

 1. Controleer de wangpads: Druk stevig op de wangpads om te controleren of ze goed vastzitten. Ze moeten niet loskomen of verschuiven wanneer je erop drukt. Als ze los zitten, kan dit een teken zijn dat de helm niet goed past en moet je mogelijk een andere maat overwegen.
 2. Pas de helm aan je hoofd aan: Zet de helm op en zorg ervoor dat deze goed aansluit op je hoofd. Draai aan de verstelbare riemen of draaiknoppen aan de achterkant van de helm om de pasvorm aan te passen. De helm moet stevig, maar niet te strak zitten. Schud je hoofd heen en weer om te controleren of de helm op zijn plaats blijft zitten.
 3. Beweeg je hoofd: Maak een aantal bewegingen met je hoofd om te testen of de helm op zijn plaats blijft zitten tijdens het bewegen. Buig je hoofd naar voren en naar achteren, draai het naar links en naar rechts, en maak een paar snelle schokkende bewegingen. De helm mag niet verschuiven tijdens deze bewegingen.

Voorbeeld: Stel je voor dat je je hoofd naar links draait en de helm begint te verschuiven. Dit betekent dat de pasvorm niet goed is en je de riemen of draaiknoppen verder moet aanpassen om de helm steviger te maken.

Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je er zeker van zijn dat je helm goed op je hoofd blijft zitten en je maximale veiligheid biedt tijdens het rijden. Veel plezier en veilige ritten!

7

Stap 7: Onderhoud en vervanging

Om de levensduur van de wangpads te verlengen, reinig ze regelmatig met een zachte doek en warm water. Verwijder eventuele vuil- of zweetresten voorzichtig. Controleer de staat van de wangpads regelmatig en vervang ze indien nodig. Als je merkt dat de wangpads versleten of beschadigd zijn, is het belangrijk om ze te vervangen om de optimale bescherming te behouden.

8

Stap 8: Geniet van je vernieuwde helm

Nu je de wangpads van je motorhelm succesvol hebt vervangen, ben je weer klaar om veilig en comfortabel de weg op te gaan. Zorg ervoor dat je de helm goed op je hoofd plaatst en de kinband stevig sluit. Controleer ook of de helm goed past en niet te los of te strak zit. Geniet van je vernieuwde helm en veel plezier met je volgende rit!

Een perfecte pasvorm garanderen

In deze blogpost hebben we stap voor stap instructies gegeven voor het vervangen van de wangpads van je motorhelm. We hebben besproken welke gereedschappen je nodig hebt en hoe je de oude wangpads verwijdert. Vervolgens hebben we uitgelegd hoe je de nieuwe wangpads op de juiste manier plaatst en bevestigt. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je de wangpads van je motorhelm gemakkelijk vervangen en zorgen voor een optimale pasvorm en veiligheid tijdens het rijden. Vergeet niet om altijd de instructies van de fabrikant op te volgen en regelmatig de staat van je motorhelm te controleren. Veel plezier en veilige ritten!

Benodigde gereedschappen en materialen

 • Nieuwe wangpads
 • Reinigingsmiddel voor de helm
 • Schoonmaakdoekjes
 • Handschoenen
 • Inbussleutel
 • Spiegel
 • Zeep en water
 • Handdoek

Handige trucs

 • Verwijder de kinband van je helm en zorg ervoor dat de helm veilig op een stabiele ondergrond ligt
 • Zoek de bevestigingspunten van de wangpads aan de binnenkant van je helm. Meestal vind je kleine drukknopjes of klittenband
 • Maak voorzichtig de bevestigingspunten van de wangpads los door de drukknopjes in te drukken of het klittenband los te maken
 • Haal de oude wangpads voorzichtig uit de helm en zorg ervoor dat je ze niet beschadigt
 • Controleer de nieuwe wangpads en zorg ervoor dat ze dezelfde vorm en maat hebben als de oude
 • Plaats de nieuwe wangpads in de helm en zorg ervoor dat ze stevig op hun plaats zitten
 • Bevestig de wangpads weer aan de bevestigingspunten in de helm. Zorg ervoor dat ze goed vastzitten en niet los kunnen raken tijdens het rijden
 • Controleer of de wangpads goed zitten en comfortabel aanvoelen. Pas indien nodig de positie aan
 • Bevestig de kinband weer aan je helm en zorg ervoor dat deze stevig is vastgemaakt
 • Controleer of alles goed vastzit en of de wangpads goed op hun plaats blijven zitten. Test dit door voorzichtig aan de wangpads te trekken

Hoe de wangpads op de motorhelm te gebruiken

 • Zorg ervoor dat je de juiste maat helm hebt: Meet je hoofdomtrek en kies de maat die het beste bij je past volgens de maattabel van de fabrikant
 • Verwijder de oude wangpads: De meeste helmen hebben drukknopen of klittenband waarmee je de wangpads kunt verwijderen. Trek voorzichtig aan de pads om ze los te maken
 • Plaats de nieuwe wangpads: Neem de nieuwe wangpads en bevestig ze stevig op hun plaats in de helm. Zorg ervoor dat ze gelijkmatig verdeeld zijn en goed vastzitten
 • Pas de pasvorm aan: Nadat je de wangpads hebt geplaatst, zorg ervoor dat de helm stevig op je hoofd zit zonder ongemakkelijke drukpunten. Je moet je hoofd vrij kunnen bewegen, maar de helm mag niet te los zitten
 • Controleer regelmatig: Het is belangrijk om regelmatig de pasvorm van de helm te controleren. Als de wangpads versleten of beschadigd zijn, vervang ze dan onmiddellijk om de veiligheid te waarborgen
 • Ik hoop dat deze lijst je helpt bij het correct gebruiken van de “Motorhelm met verwisselbare wangpads”! Als je nog meer vragen hebt, sta ik klaar om je te helpen

Veelgestelde vragen over motorhelmen met verwisselbare wangpads

Zijn er algemene richtlijnen voor het kiezen van de juiste maat wangpads voor mijn motorhelm?

Ja, er zijn algemene richtlijnen die je kunt volgen bij het kiezen van de juiste maat wangpads voor je motorhelm. Het is belangrijk dat de wangpads goed passen, omdat dit ervoor zorgt dat de helm stevig op je hoofd zit en je hoofd beschermt bij een val of ongeval.

Om de juiste maat wangpads te kiezen, is het belangrijk om de omtrek van je hoofd te meten. Dit kun je doen door een meetlint rond je hoofd net boven je wenkbrauwen en oren te plaatsen. Noteer de gemeten omtrek in centimeters.

Vervolgens kun je de maattabel van de helmfabrikant raadplegen. Deze tabel geeft vaak aan welke maat wangpads geschikt zijn voor elke hoofdomtrek. Houd er rekening mee dat verschillende helmmerken en modellen mogelijk verschillende maattabellen hebben, dus het is belangrijk om de specifieke tabel voor jouw helm te raadplegen.

Naast de hoofdomtrek is het ook belangrijk om rekening te houden met je eigen voorkeur en comfort. Sommige mensen geven de voorkeur aan iets strakkere wangpads voor een stevigere pasvorm, terwijl anderen de voorkeur geven aan iets lossere pads voor meer comfort. Het is aan te raden om verschillende maten uit te proberen en te testen welke maat het beste bij je past.

Als je twijfelt, raad ik je aan om contact op te nemen met de fabrikant van je helm. Zij kunnen je vaak adviseren over de juiste maat wangpads en eventuele andere vragen die je hebt. Het is belangrijk om de juiste maat wangpads te kiezen om optimaal comfort en bescherming te garanderen tijdens het motorrijden.

Hoe vaak moeten de wangpads worden vervangen?

Om optimale hygiëne te behouden, wordt aanbevolen om de wangpads dagelijks te vervangen. Hierdoor voorkom je de opbouw van bacteriën en zorg je ervoor dat je een frisse en schone mond hebt bij elke behandeling. Het regelmatig vervangen van de wangpads draagt bij aan een gezonde en comfortabele ervaring tijdens het dragen van je apparaat.

12 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Ik heb de stappen in de gids gevolgd, maar ik heb ook een extra stap toegevoegd waarbij ik de wangpads heb laten weken in een sopje om ze grondig schoon te maken. Het heeft echt geholpen bij het verwijderen van vuil en zweetresten. Misschien kan dit een nuttige aanvulling zijn voor andere lezers.

  • Dat is een geweldige tip die je hebt toegevoegd! Het weken van de wangpads in een sopje kan inderdaad helpen om ze grondig schoon te maken. Bedankt voor het delen van je variatie op de stappen en ik ben er zeker van dat andere lezers dit nuttig zullen vinden.

 2. Heb je een specifieke aanbeveling voor merken of winkels waar ik goede kwaliteit wangpads kan kopen? Ik wil er zeker van zijn dat ik een betrouwbaar product koop.

  • Er zijn verschillende merken die kwalitatief hoogwaardige wangpads voor motorhelmen aanbieden, zoals Shoei, Arai en AGV. Het is altijd een goed idee om te investeren in bekende merken die een goede reputatie hebben op het gebied van veiligheid en comfort. Je kunt deze wangpads meestal vinden bij gespecialiseerde motorwinkels of online retailers.

 3. Ik heb een motorhelm met verwisselbare wangpads en ik vind het geweldig! Het stelt me in staat om de pasvorm aan te passen aan mijn voorkeur en het is ook handig voor het schoonmaken. Ik raad het zeker aan aan andere motorrijders.

  • Het is geweldig om te horen dat je tevreden bent met je motorhelm met verwisselbare wangpads! Ze bieden inderdaad veel voordelen, zoals aanpasbaarheid en eenvoudige reiniging. Bedankt voor het delen van je positieve ervaring en het aanbevelen aan anderen!

 4. Ik vind dit een nuttige gids, bedankt voor het delen! Zou je ook een artikel kunnen schrijven over het vervangen van de kinband van de motorhelm? Ik heb gemerkt dat de mijne versleten begint te raken en ik ben benieuwd hoe ik deze kan vervangen.

 5. Ik begrijp het belang van het testen van de helm na het vervangen van de wangpads, maar zou het niet beter zijn om ook een stap op te nemen over het controleren van de helm op eventuele schade voordat je de nieuwe wangpads plaatst? Het lijkt me belangrijk om ervoor te zorgen dat de helm nog steeds veilig is om te dragen.

  • Je hebt absoluut gelijk dat het controleren van de helm op schade ook een belangrijke stap is. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat de helm in goede staat verkeert voordat je de nieuwe wangpads plaatst. Ik zal deze aanbeveling toevoegen aan de gids voor een meer volledige instructie. Bedankt voor je waardevolle input!

 6. Bedankt voor je positieve feedback! Ik zal zeker een artikel schrijven over het vervangen van de kinband van een motorhelm. Houd onze website in de gaten voor toekomstige artikelen!

 7. Ik heb onlangs mijn wangpads vervangen en het maakte echt een verschil in comfort. Ik wil gewoon benadrukken hoe belangrijk het is om de juiste maat wangpads te kiezen. Het kan de pasvorm en bescherming van de helm aanzienlijk beïnvloeden!

  • Bedankt voor het delen van je ervaring! Je hebt gelijk, het kiezen van de juiste maat wangpads is essentieel voor een goede pasvorm en bescherming. Ik ben blij dat je het comfort verschil hebt opgemerkt na het vervangen van de wangpads.

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen