Motorhelmen voor verschillende rijstijlen in 2023

Welkom bij onze blogpost over motorhelmen voor verschillende rijstijlen in 2023! We begrijpen dat het kiezen van de juiste motorhelm een belangrijke beslissing is voor jou als motorrijder. Daarom willen we je graag informeren en begeleiden bij het maken van deze keuze. In deze blogpost zullen we bespreken waarom het zo belangrijk is om de juiste motorhelm te kiezen en welke factoren je in overweging moet nemen. Of je nu een rustige toerrijder bent of houdt van adrenaline op het racecircuit, we hebben voor iedereen nuttige informatie en tips. Laten we samen ontdekken welke motorhelm het beste bij jouw rijstijl past!

Bescherming van je hoofd

Een goede motorhelm is essentieel voor je veiligheid tijdens het rijden. Het beschermt je hoofd tegen letsel bij een val of een ongeval. Het menselijk hoofd is kwetsbaar en kan ernstig gewond raken door een harde klap. Een motorhelm fungeert als een buffer tussen je hoofd en de impact, waardoor de kans op hoofdletsel aanzienlijk wordt verminderd.

Voldoen aan veiligheidsnormen

Bij het kiezen van een motorhelm is het belangrijk om rekening te houden met de veiligheidsnormen. In Europa moeten motorhelmen voldoen aan de ECE R22.05-norm, die aangeeft dat de helm is getest op schokabsorptie, slagvastheid en kinriemretentie. Deze normen waarborgen dat de helm een bepaald niveau van bescherming biedt. Het is raadzaam om altijd een helm te kiezen die voldoet aan deze normen, zodat je zeker weet dat je een betrouwbare en veilige helm hebt.

Passend bij jouw rijstijl

Naast het voldoen aan de veiligheidsnormen, is het ook belangrijk om een motorhelm te kiezen die past bij jouw rijstijl. Er zijn verschillende soorten helmen beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Integraalhelm: Deze helmen bieden de meest uitgebreide bescherming, omdat ze het hele hoofd bedekken. Ze zijn ideaal voor sportieve rijders of mensen die regelmatig lange afstanden afleggen.
 • Systeemhelm: Deze helmen hebben een kinstuk dat omhoog kan worden geklapt, waardoor je gemakkelijk kunt communiceren of je helm even kunt afzetten zonder hem helemaal af te doen. Ze zijn populair bij toerrijders en stadsrijders.
 • Jethelm: Dit type helm bedekt alleen de bovenkant en achterkant van het hoofd, waardoor het gezicht vrij blijft. Ze zijn comfortabel en geschikt voor stadsritten.

Extra functies en voordelen

Naast het type helm en de veiligheidsnormen, zijn er nog andere functies en voordelen waar je op kunt letten bij het kiezen van een motorhelm. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen:

 • Gewicht: Een lichte helm kan comfortabeler zijn tijdens lange ritten.
 • Ventilatie: Helmen met goede ventilatie zorgen voor een comfortabele rijervaring, vooral bij warm weer.
 • Vizier: Een helder en krasbestendig vizier zorgt voor een goed zicht en beschermt je ogen tegen wind en vuil.
 • Geluidsisolatie: Sommige helmen zijn beter in het verminderen van windgeruis, wat kan bijdragen aan het comfort.
 • Pasvorm: Een goede pasvorm is essentieel voor comfort en veiligheid. Zorg ervoor dat de helm goed aansluit op je hoofd zonder te strak of te los te zitten.

Motorhelmen voor sportieve rijders

Sportieve motorrijders houden ervan om op hoge snelheden over het asfalt te scheuren. Of je nu een ervaren rijder bent die regelmatig op het circuit te vinden is, of gewoon graag snelheid maakt op de openbare weg, het is belangrijk om een motorhelm te hebben die speciaal is ontworpen voor deze adrenaline-pompende ritten.

Aerodynamisch ontwerp voor optimale prestaties

Een van de belangrijkste kenmerken van motorhelmen voor sportieve rijders is het aerodynamische ontwerp. Deze helmen zijn zo vormgegeven dat ze de luchtweerstand minimaliseren, waardoor je minder last hebt van windturbulentie en je je beter kunt concentreren op het rijden.

 • Voorbeeld: De Shoei X-Spirit III motorhelm is een uitstekend voorbeeld van een helm met een aerodynamisch ontwerp. Het is ontwikkeld in een windtunnel en biedt optimale stabiliteit, zelfs bij hoge snelheden.

Maximale bescherming bij hoge snelheden

Bij het rijden op hoge snelheden is maximale bescherming essentieel. Motorhelmen voor sportieve rijders zijn ontworpen om je hoofd en gezicht volledig te beschermen in geval van een ongeluk of valpartij.

 • Voorbeeld: De Arai RX-7V motorhelm staat bekend om zijn uitstekende bescherming bij hoge snelheden. Met een sterke buitenschaal en een geavanceerd veiligheidssysteem biedt deze helm een hoge mate van bescherming voor sportieve rijders.

Extra ventilatie voor comfort en veiligheid

Wanneer je op hoge snelheden rijdt, kan het behoorlijk warm worden onder je helm. Daarom hebben motorhelmen voor sportieve rijders vaak extra ventilatieopeningen om oververhitting te voorkomen en je hoofd koel te houden tijdens intensieve ritten.

 • Voorbeeld: De AGV Pista GP R motorhelm is uitgerust met een geavanceerd ventilatiesysteem. Met meerdere ventilatieopeningen aan de voorkant en bovenkant van de helm zorgt deze helm voor een optimale luchtstroom om je hoofd koel te houden, zelfs tijdens de meest inspannende ritten.

Vergelijkingstabel: belangrijke kenmerken van motorhelmen voor sportieve rijders

Om je te helpen bij het kiezen van de juiste motorhelm, hebben we een vergelijkingstabel samengesteld met enkele belangrijke kenmerken van helmen die geschikt zijn voor sportieve rijders:

Merk en model Aerodynamisch ontwerp Bescherming bij hoge snelheden Extra ventilatie
Shoei X-Spirit III Ja Ja Ja
Arai RX-7V Ja Ja Nee
AGV Pista GP R Ja Ja Ja

Zoals je kunt zien, hebben alle genoemde helmen een aerodynamisch ontwerp en bieden ze bescherming bij hoge snelheden. De keuze voor extra ventilatie is echter afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en behoeften.

Motorhelmen voor tourrijders

Als tourrijder is het belangrijk om comfortabel en veilig op pad te gaan. Lange afstanden afleggen vergt immers veel van je concentratie en uithoudingsvermogen. Een goede motorhelm speelt hierbij een essentiële rol. In dit artikel bespreken we de kenmerken en voordelen van motorhelmen die speciaal ontworpen zijn voor tourrijders.

Geïntegreerd zonnevizier: bescherming tegen fel zonlicht

Een van de belangrijkste kenmerken van motorhelmen voor tourrijders is het geïntegreerde zonnevizier. Dit vizier is eenvoudig te bedienen en biedt bescherming tegen fel zonlicht. Het voorkomt niet alleen verblinding, maar zorgt er ook voor dat je optimaal zicht hebt op de weg, zelfs bij wisselende lichtomstandigheden.

Enkele populaire motorhelmen met geïntegreerd zonnevizier zijn:

 • Shoei GT-Air II: Deze helm staat bekend om zijn uitstekende pasvorm en comfort. Het geïntegreerde zonnevizier is eenvoudig te bedienen en biedt goede bescherming tegen zonlicht.
 • Arai Tour-X4: Deze helm is ideaal voor avontuurlijke tourrijders. Het geïntegreerde zonnevizier is voorzien van een handige bedieningsknop en biedt een breed gezichtsveld.

Goed ventilatiesysteem: houd je hoofd koel

Tijdens lange ritten kan het flink warm worden in je motorhelm. Daarom zijn motorhelmen voor tourrijders vaak uitgerust met een geavanceerd ventilatiesysteem. Dit systeem zorgt voor een continue luchtstroom en houdt je hoofd koel, zelfs op warme zomerdagen.

Enkele motorhelmen met een uitstekend ventilatiesysteem zijn:

 • Schuberth C4 Pro: Deze helm biedt een uitstekende ventilatie dankzij de meerdere in- en uitlaatopeningen. Hierdoor blijft je hoofd comfortabel en fris, zelfs bij hoge snelheden.
 • HJC RPHA 70: Met zijn geoptimaliseerde ventilatiesysteem zorgt deze helm voor een efficiënte luchtstroom. Je hoofd blijft koel, zelfs tijdens lange ritten in warme omstandigheden.

Geluidsisolatie: verminder vermoeidheid en verbeter concentratie

Naast comfort en ventilatie is geluidsisolatie een ander belangrijk aspect van motorhelmen voor tourrijders. Een goede geluidsisolatie voorkomt dat wind- en motorgeluid je rit verstoren. Dit draagt bij aan een aangenamere rijervaring en vermindert vermoeidheid, waardoor je je beter kunt concentreren op de weg.

Enkele motorhelmen met uitstekende geluidsisolatie zijn:

 • Shark Spartan GT: Deze helm biedt een geavanceerd geluidsisolatiesysteem dat storende geluiden effectief reduceert. Hierdoor kun je genieten van een rustige en comfortabele rit.
 • AGV K-5 S: De geluidsisolatie van deze helm is geoptimaliseerd om windgeruis tot een minimum te beperken. Dit draagt bij aan een ontspannen rijervaring, zelfs op hoge snelheden.

Motorhelmen voor off-road rijders

Off-road rijden is een spannende en uitdagende activiteit die de nodige veiligheidsmaatregelen vereist. Een essentieel onderdeel van die veiligheidsuitrusting is een motorhelm die speciaal is ontworpen voor off-road rijders. Deze helmen zijn ontworpen om te voldoen aan de unieke eisen van het rijden op ruw terrein, en bieden maximale bescherming en comfort.

Verlengde kinbescherming

Een van de belangrijkste kenmerken van motorhelmen voor off-road rijden is de verlengde kinbescherming. Dit extra stukje bescherming beschermt je kin en onderkaak tegen stoten en impact tijdens het rijden. Het is een essentieel kenmerk voor off-road rijders, omdat ze vaak te maken krijgen met ruw terrein en obstakels die een hoger risico op vallen met zich meebrengen.

Breder gezichtsveld

Een ander belangrijk kenmerk van off-road helmen is het bredere gezichtsveld dat ze bieden. Dit is vooral handig wanneer je off-road rijdt, omdat je vaak te maken krijgt met snel veranderende terreinomstandigheden en obstakels die je snel moet kunnen zien en vermijden. Een helm met een breder gezichtsveld zorgt ervoor dat je een goed overzicht hebt van je omgeving, wat je reactietijd verbetert en je veiligheid vergroot.

Verwijderbaar of vervangbaar vizier

Motorhelmen voor off-road rijders zijn vaak voorzien van een vizier dat gemakkelijk kan worden verwijderd of vervangen. Dit is vooral handig wanneer je off-road rijdt, omdat je soms te maken krijgt met modder, stof of regen die je zicht kunnen belemmeren. Met een verwijderbaar of vervangbaar vizier kun je snel en gemakkelijk je zicht herstellen, zodat je veilig kunt blijven rijden.

Vergelijkingstabel

Om je te helpen bij het kiezen van de juiste motorhelm voor off-road rijden, hebben we een handige vergelijkingstabel opgesteld met enkele belangrijke kenmerken en voordelen van populaire modellen:

Merk/model Verlengde kinbescherming Breder gezichtsveld Verwijderbaar/vervangbaar vizier
Merk A, Model X Ja Ja Ja
Merk B, Model Y Ja Nee Nee
Merk C, Model Z Ja Ja Ja

Bovenstaande tabel geeft je een overzicht van enkele populaire modellen met hun belangrijkste kenmerken. Het geeft je een idee van wat er beschikbaar is in de markt en kan je helpen bij het maken van een geïnformeerde keuze.

Als off-road rijder is het essentieel om de juiste motorhelm te kiezen die is ontworpen om te voldoen aan de specifieke vereisten van jouw rijstijl. Met een helm met verlengde kinbescherming, een breder gezichtsveld en een verwijderbaar/vervangbaar vizier, kun je met vertrouwen de uitdagingen van het off-road rijden aangaan, wetende dat je goed beschermd bent. Vergeet niet om altijd de juiste maat te kiezen en de helm goed af te stellen voor maximaal comfort en veiligheid.

Ontdek de perfecte motorhelm die past bij jouw rijstijl in 2023

Conclusie:

Om de beste motorhelm te kiezen, moet je rekening houden met jouw rijstijl en de specifieke eisen die daarmee gepaard gaan. Of je nu een sportieve rijder, een tourrijder of een off-road rijder bent, er is een motorhelm beschikbaar die perfect bij jou past. Zorg ervoor dat je altijd een helm kiest die voldoet aan de veiligheidsnormen en die comfortabel zit. Veel plezier en veilige ritten in 2023!

Veelgestelde vragen over de beste motorhelm van 2023

Welke nieuwe technologische ontwikkelingen kunnen we verwachten in motorhelmen voor verschillende rijstijlen in 2023?

In 2023 kunnen we verwachten dat motorhelmen voor verschillende rijstijlen zullen profiteren van verschillende nieuwe technologische ontwikkelingen. Een belangrijke ontwikkeling is de integratie van slimme communicatiesystemen in de helm. Dit betekent dat je via je helm draadloos kunt communiceren met andere motorrijders, je navigatiesysteem, of zelfs met je telefoon. Deze systemen zullen het rijden veiliger en gemakkelijker maken doordat je belangrijke informatie direct binnen handbereik hebt.

Een andere technologische ontwikkeling is de verbetering van de veiligheidssystemen in de helm. Denk hierbij aan geïntegreerde sensoren die ongevallen kunnen detecteren en automatisch hulpdiensten kunnen waarschuwen. Daarnaast kunnen er systemen worden ingebouwd die het hoofd en de nek beter beschermen bij een impact, bijvoorbeeld door het gebruik van nieuwe materialen of dempingstechnieken.

Ook op het gebied van comfort zijn er interessante ontwikkelingen te verwachten. Helmen kunnen bijvoorbeeld lichter en aerodynamischer worden, zodat je minder last hebt van windweerstand tijdens het rijden. Daarnaast kunnen er ventilatiesystemen worden geïntegreerd die zorgen voor een betere luchtcirculatie en verkoeling op warme dagen.

Al met al kunnen we in 2023 dus veel innovatie verwachten op het gebied van motorhelmen. Deze ontwikkelingen zullen ervoor zorgen dat motorrijden veiliger, comfortabeler en meer verbonden wordt. Het is altijd belangrijk om te blijven investeren in een goede helm die past bij jouw rijstijl en veiligheid voorop stelt.

Welke materialen worden gebruikt in de nieuwste motorhelmen van 2023 en wat zijn de voordelen hiervan?

In de nieuwste motorhelmen van 2023 worden verschillende materialen gebruikt om optimale veiligheid en comfort te bieden. Een veelvoorkomend materiaal is polycarbonaat, dat bekend staat om zijn hoge impactbestendigheid en lichtgewicht eigenschappen. Het biedt een uitstekende bescherming tegen harde schokken en is tegelijkertijd comfortabel om te dragen tijdens lange ritten.

Daarnaast worden ook glasvezelcomposieten gebruikt in de nieuwste motorhelmen. Deze materialen zijn extreem sterk en bieden een uitstekende bescherming tegen impact. Bovendien zijn ze lichtgewicht en zorgen ze voor een goede verdeling van de krachten bij een eventuele val of botsing.

Een ander materiaal dat steeds vaker wordt toegepast is EPS (Expanded Polystyrene). Dit is een schokabsorberend materiaal dat helpt om de impactkrachten te verspreiden en te absorberen. Het zorgt voor een betere bescherming van het hoofd in geval van een ongeval.

Tot slot worden in de nieuwste motorhelmen van 2023 ook steeds vaker MIPS (Multi-Directional Impact Protection System) technologieën geïntegreerd. Dit systeem bestaat uit een laag tussen de buitenschaal en de voering van de helm, die ontworpen is om rotatiekrachten bij een schuine impact te verminderen. Hierdoor wordt het risico op hersenletsel verminderd.

Kortom, de nieuwste motorhelmen van 2023 maken gebruik van materialen zoals polycarbonaat, glasvezelcomposieten, EPS en MIPS technologieën om optimale veiligheid en comfort te bieden. Deze materialen bieden een uitstekende bescherming tegen impact en zorgen tegelijkertijd voor een lichtgewicht en comfortabele helm tijdens het motorrijden.

10 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Zijn er ook motorhelmen voor sportieve rijstijlen, zoals voor op het circuit?

 2. Het lijkt me belangrijk dat deze motorhelmen comfortabel zitten, zeker tijdens langere ritten.

 3. Ik ben blij om te horen dat er steeds meer aandacht wordt besteed aan het ontwikkelen van veilige motorhelmen.

 4. Ik vraag me af of er ook motorhelmen zijn die specifiek geschikt zijn voor offroad-rijden.

 5. Ik ben benieuwd of deze motorhelmen ook een betere aerodynamica hebben om de rijervaring te verbeteren.

 6. Ik kijk uit naar de ontwikkelingen op het gebied van motorhelmen en hoe ze de rijervaring kunnen verbeteren.

 7. Interessant artikel! Ik ben benieuwd naar de verschillende rijstijlen waarvoor motorhelmen worden ontwikkeld.

 8. Zou het mogelijk zijn om een lijst te krijgen van de verschillende merken die deze motorhelmen aanbieden?

 9. Kunnen jullie in het artikel meer informatie geven over de technologieën die in deze motorhelmen worden gebruikt?

 10. Zullen de motorhelmen voor verschillende rijstijlen ook verschillende veiligheidseisen hebben?

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen