Motorhelmen die stilte garanderen

Beste motorrijder,

Ben jij ook op zoek naar de perfecte motorhelm die je niet alleen de nodige bescherming biedt, maar ook een oase van rust creëert tijdens je ritten? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! In deze blogpost willen we je graag voorstellen aan de nieuwste trend op het gebied van motorhelmen: motorhelmen die stilte garanderen. We begrijpen hoe belangrijk comfort en veiligheid voor jou zijn, en daarom willen we je graag uitleggen wat deze helmen zo bijzonder maakt en waarom ze de ideale keuze zijn voor motorrijders zoals jij. Dus pak een kop koffie, ga er lekker voor zitten en ontdek alles wat je moet weten over deze revolutionaire motorhelmen.

Wat maakt een motorhelm stil?

Een van de belangrijkste aspecten van een motorhelm is de geluidsisolatie. Niemand wil immers urenlang worden blootgesteld aan het constante lawaai van de wind tijdens het rijden. Gelukkig zijn er verschillende technologieën en materialen die worden gebruikt om motorhelmen stiller te maken. In dit gedeelte zullen we deze technologieën en materialen bespreken en kijken naar andere factoren die bijdragen aan het verminderen van het geluidsniveau tijdens het rijden.

Geluidsisolatie

Geluidsisolatie is een essentieel onderdeel van een stille motorhelm. Hier zijn enkele technologieën en materialen die worden gebruikt om dit te bereiken:

 • Geluidsisolerende voering: Motorhelmen kunnen worden uitgerust met een speciale voering die is ontworpen om geluid te absorberen en te verminderen. Deze voering kan bestaan uit materialen zoals schuim of vezels die het geluid dempen en voorkomen dat het de drager bereikt.
 • Dubbele of meerdere lagen: Sommige motorhelmen hebben een dubbele of meerdere lagen schaalconstructie. Dit helpt om het geluid te dempen door extra isolatie te bieden tussen de buitenkant en de binnenkant van de helm.
 • Afdichtingen en sluitingen: Helmen met goed afdichtende sluitingen en afdichtingen rond de randen kunnen het geluid dat van buitenaf komt verminderen. Deze sluitingen en afdichtingen voorkomen dat er lucht of geluid door openingen in de helm komt.

Aerodynamica

Naast geluidsisolatie speelt aerodynamica ook een belangrijke rol bij het verminderen van het geluidsniveau tijdens het rijden. Hier zijn enkele aerodynamische kenmerken die bijdragen aan een stille motorhelm:

 • Stroomlijnvorm: Een gestroomlijnde vorm van de helm kan turbulentie verminderen en het geluidsniveau verlagen. Helmen met een gladde buitenkant en weinig uitstekende onderdelen hebben vaak betere aerodynamische eigenschappen.
 • Windtunneltests: Sommige merken voeren windtunneltests uit om de aerodynamica van hun helmen te optimaliseren. Deze tests helpen bij het identificeren en verminderen van bronnen van turbulentie en windgeruis.

Andere factoren

Naast geluidsisolatie en aerodynamica zijn er nog andere factoren die bijdragen aan het verminderen van het geluidsniveau tijdens het rijden. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Ventilatie: Helmen met goede ventilatieopeningen kunnen het geluidsniveau verminderen door de luchtstroom te optimaliseren. Deze ventilatieopeningen kunnen de luchtstroom verbeteren en turbulentie verminderen.
 • Kwaliteit van de helm: Over het algemeen hebben hoogwaardige motorhelmen betere geluidsisolatie en aerodynamische eigenschappen. Investeer daarom in een kwalitatieve helm van een gerenommeerd merk voor de beste resultaten.
 • Pasvorm: Een goed passende helm kan het geluidsniveau verminderen door een goede afdichting rond het hoofd te bieden. Zorg ervoor dat de helm goed past en geen losse ruimtes laat waar geluid doorheen kan komen.

Het is belangrijk op te merken dat het geluidsniveau ook kan variëren afhankelijk van de snelheid, de vorm van de motor en andere externe factoren. Het is dus altijd aan te raden om zelf verschillende helmen uit te proberen en te vergelijken om de stilste optie te vinden die bij uw behoeften past.

Conclusie

Het verminderen van het geluidsniveau van een motorhelm vereist een combinatie van geluidsisolatie, aerodynamica en andere factoren. Door te investeren in een motorhelm met goede geluidsisolatie, een gestroomlijnde vorm en andere stille eigenschappen, kunt u genieten van een rustigere en comfortabelere rijervaring.

De voordelen van stille motorhelmen

Als motorrijder weet je dat het dragen van een goede helm van essentieel belang is voor je veiligheid op de weg. Maar wist je ook dat er helmen zijn die speciaal ontworpen zijn om het geluidsniveau tijdens het rijden te verminderen? In dit artikel zullen we ingaan op de voordelen van het dragen van een stille motorhelm en laten zien hoe dit kan bijdragen aan een betere rijervaring.

Betere concentratie

Een van de grootste voordelen van een stille motorhelm is dat het kan helpen bij het verbeteren van je concentratie tijdens het rijden. Het constante lawaai van de wind en het verkeer kan afleidend zijn en je aandacht van de weg afleiden. Met een stille helm kun je dit geluidsniveau aanzienlijk verminderen, waardoor je je beter kunt focussen op de weg en mogelijke gevaren om je heen.

Minder vermoeidheid

Langere ritten op de motor kunnen vermoeiend zijn, vooral als je constant wordt blootgesteld aan hoog geluidsniveau. Het dragen van een stille motorhelm kan helpen vermoeidheid te verminderen, omdat je minder inspanning hoeft te leveren om boven het geluid uit te komen. Hierdoor blijf je langer alert en kun je genieten van je rit zonder dat je vermoeid raakt.

Verbeterd rijplezier

Een stille motorhelm draagt bij aan een algehele verbetering van het rijplezier. Het verminderde geluidsniveau zorgt ervoor dat je meer kunt genieten van de geluiden van je motorfiets, zoals het krachtige geluid van de motor of het geknetter van de uitlaat. Bovendien kan het dragen van een stille helm ervoor zorgen dat je meer in verbinding staat met je omgeving, aangezien je beter kunt horen wat er om je heen gebeurt.

Vergelijking van stille motorhelmen

Om je te helpen bij het kiezen van de juiste stille motorhelm hebben we een kort overzicht samengesteld van enkele populaire modellen op de markt:

Merk Model Geluidsniveau (dB) Gewicht (gram)
Shark Spartan GT Carbon 84 dB 1350 g
Shoei Neotec II 87 dB 1750 g
Schuberth C4 Pro 82 dB 1570 g
AGV Sportmodular 89 dB 1390 g

Belangrijke punten om op te letten bij het kiezen van een stille motorhelm zijn het geluidsniveau in decibel (dB) en het gewicht van de helm. Het is essentieel om een helm te kiezen die zowel stil als comfortabel is, zodat je optimaal kunt genieten van je rit.

Het dragen van een stille motorhelm biedt vele voordelen, zoals een betere concentratie, minder vermoeidheid en een algehele verbetering van het rijplezier. Neem de tijd om verschillende modellen te vergelijken en kies een helm die past bij jouw behoeften en voorkeuren. Met een stille helm kun je genieten van een comfortabele en ontspannen rit op je motorfiets.

Introductie

In dit gedeelte van het artikel zullen we enkele van de populaire motorhelmen van 2023 bespreken die bekend staan om hun geluidsisolerende eigenschappen. Geluidsisolatie is een belangrijk aspect van een motorhelm, omdat het kan bijdragen aan meer comfortabele en plezierige ritten. We zullen de functies, het ontwerp en de prijsklasse van deze helmen onderzoeken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken bij het selecteren van een nieuwe helm.

1. Merk A stilste motorhelm

Merk A is een bekend merk in de motorhelmindustrie en staat bekend om zijn innovatieve geluidsisolatie technologie. Enkele belangrijke kenmerken van de Merk A stilste motorhelm zijn:

 • Geavanceerd geluidsisolatiesysteem dat omgevingsgeluid minimaliseert.
 • Comfortabele pasvorm en hoogwaardige materialen voor langdurig draagcomfort.
 • Aerodynamisch ontwerp dat zorgt voor minimale windruis tijdens het rijden.
 • Beschikbaar in verschillende maten en kleuren.
 • Prijsklasse: €300-€400.

2. Merk B geluidsisolerende helm

Merk B is een opkomend merk dat steeds populairder wordt vanwege zijn geluidsisolerende helmen. Enkele opmerkelijke kenmerken van de Merk B geluidsisolerende helm zijn:

 • Actieve ruisonderdrukkingstechnologie die storende geluiden dempt.
 • Uitstekende ventilatie om oververhitting te voorkomen.
 • Lichtgewicht ontwerp voor extra comfort tijdens lange ritten.
 • Verstelbaar vizier voor optimale zichtbaarheid onder verschillende omstandigheden.
 • Prijsklasse: €200-€300.

3. Merk C stille motorhelm

Merk C staat bekend om zijn stille motorhelmen en heeft een breed scala aan modellen om uit te kiezen. Enkele opvallende kenmerken van de Merk C stille motorhelm zijn:

 • Geluidsabsorberende voering die effectief omgevingsgeluiden vermindert.
 • Integrale zonneklep voor bescherming tegen fel zonlicht.
 • Uitstekende luchtstroom om frisheid te behouden tijdens het rijden.
 • Anti-condens vizier voor helder zicht, zelfs bij slechte weersomstandigheden.
 • Prijsklasse: €150-€250.

Vergelijkingstabel

Helm Geluidsisolatietechnologie Comfort Prijsklasse
Merk A Geavanceerd Hoog €300-€400
Merk B Actieve ruisonderdrukking Gemiddeld €200-€300
Merk C Geluidsabsorberend Gemiddeld €150-€250

Waar moet je op letten bij het kopen van een stille motorhelm?

Als motorrijder weet je hoe belangrijk het is om een goede motorhelm te hebben. Naast het bieden van bescherming, is het ook belangrijk dat je helm comfortabel is en niet te veel lawaai maakt tijdens het rijden. In deze blogpost zullen we enkele belangrijke factoren bespreken waar je op moet letten bij het kiezen van een stille motorhelm.

1. Pasvorm

Een goede pasvorm is essentieel voor een stille motorhelm. Als je helm te los zit, kan er meer windruis doordringen, wat het geluidsniveau verhoogt. Aan de andere kant kan een te strakke helm oncomfortabel zijn en hoofdpijn veroorzaken. Zorg ervoor dat je de juiste maat helm kiest en dat deze goed aansluit op je hoofd. Sommige helmen hebben ook verstelbare pads of wangstukken, zodat je de pasvorm naar wens kunt aanpassen.

2. Veiligheidsnormen

Bij het kiezen van een motorhelm is het belangrijk om te controleren of deze voldoet aan de geldende veiligheidsnormen. In Europa wordt de ECE 22.05-norm vaak gebruikt, terwijl in de Verenigde Staten de DOT-norm (Department of Transportation) wordt gehanteerd. Deze normen stellen eisen aan de bescherming en veiligheid van de helm. Het is belangrijk om een helm te kiezen die aan deze normen voldoet, zodat je zeker weet dat je goed beschermd bent tijdens het rijden.

3. Geluidsisolatie

Sommige helmen zijn speciaal ontworpen met geluidsisolatie in gedachten. Ze hebben extra voeringen en materialen die helpen om het geluidsniveau te verminderen. Bij het kiezen van een stille motorhelm is het de moeite waard om te kijken naar modellen die bekend staan om hun goede geluidsisolatie. Let op de beschrijving en specificaties van de helm om te zien of er speciale geluidsisolerende functies zijn toegevoegd.

4. Windruis

Windruis is een veelvoorkomende oorzaak van lawaai tijdens het rijden. Het kan worden veroorzaakt door slechte aerodynamica van de helm, open ventilatieopeningen of andere ontwerpfouten. Sommige helmen hebben aerodynamische kenmerken die helpen om de luchtstroom te optimaliseren en windruis te verminderen. Let bij het kiezen van een stille motorhelm op modellen die speciaal zijn ontworpen om de windruis te minimaliseren.

5. Onderhoud

Het onderhouden van je motorhelm is ook belangrijk om te zorgen dat deze stil blijft. Regelmatig schoonmaken, vooral van de voering en ventilatieopeningen, kan helpen om eventuele verstoppingen te verwijderen die kunnen bijdragen aan lawaai. Controleer ook regelmatig de bevestigingen en riemen om er zeker van te zijn dat alles goed vastzit en niet rammelt tijdens het rijden.

6. Merken en modellen

Er zijn verschillende merken en modellen op de markt die bekend staan om hun stille motorhelmen. Hier zijn enkele voorbeelden van populaire merken die geluidsarme helmen aanbieden:

 • Shoei Neotec 2
 • Schuberth C4 Pro
 • Arai RX-7X
 • AGV Sportmodular

Vergelijk de specificaties en reviews van deze helmen om te zien welke het beste bij jouw behoeften past.

De beste keuze voor een stille en comfortabele rit

In conclusie bieden motorhelmen die stilte garanderen veel voordelen voor jou als motorrijder. Ze verminderen het geluidsniveau, verbeteren jouw concentratie en zorgen voor meer rijplezier. Bij het kiezen van een stille motorhelm is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals pasvorm en veiligheid. We raden je aan om verschillende modellen te vergelijken en advies te vragen aan een professional voordat je een beslissing neemt.

Veelgestelde vragen over de stilste motorhelm van 2023

Zijn er speciale materialen gebruikt om het geluid te dempen in deze motorhelmen?

Ja, er worden speciale materialen gebruikt om het geluid te dempen in motorhelmen. Vaak worden er verschillende lagen schuim en isolatiematerialen gebruikt om het geluid van de motor en de wind te verminderen. Deze materialen absorberen het geluid en verminderen zo het lawaai dat je hoort tijdens het rijden. Daarnaast worden er ook vaak speciale oordopjes of in-ear speakers gebruikt om het geluid verder te dempen of om naar muziek te luisteren tijdens het rijden. Het dempen van geluid is belangrijk om gehoorbeschadiging te voorkomen en om het rijcomfort te vergroten.

Zijn deze stille motorhelmen ook geschikt voor lange ritten op de snelweg, waar het geluidsniveau hoger kan zijn?

Ja, deze stille motorhelmen zijn ook geschikt voor lange ritten op de snelweg, waar het geluidsniveau over het algemeen hoger is. Deze helmen zijn ontworpen met speciale geluidsisolerende materialen en technologieën die het geluid van de wind en het verkeer verminderen. Hierdoor kun je genieten van een comfortabele en stille rijervaring, zelfs op hogere snelheden. Het is altijd belangrijk om de helm goed te passen en te zorgen voor een goede afdichting rond je hoofd, zodat het geluidsniveau zo laag mogelijk blijft. Kies dus gerust voor een stille motorhelm als je regelmatig lange ritten op de snelweg maakt.

14 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Ik heb onlangs een stille motorhelm gekocht en ik ben er echt blij mee. Mijn oren zijn veel minder vermoeid na lange ritten.

  • Dat is geweldig om te horen! Stille motorhelmen kunnen inderdaad bijdragen aan het verminderen van vermoeidheid tijdens lange ritten. Bedankt voor het delen van je ervaring!

 2. Ik zou graag meer willen weten over de technologieën die worden gebruikt om motorhelmen stiller te maken. Kun je hier meer over vertellen?

 3. Ik heb zelf een stille motorhelm en het maakt echt een groot verschil! Geen last meer van harde windgeluiden tijdens het rijden.

 4. Ik ben altijd op zoek naar stille motorhelmen, maar ik vind het moeilijk om er een te vinden die ook goed past. Heeft iemand tips voor het vinden van een stille helm met een goede pasvorm?

 5. Ik heb gehoord dat het gewicht van een motorhelm ook invloed kan hebben op het geluidsniveau. Is dat waar?

 6. Zijn er ook stilte accessoires beschikbaar voor bestaande motorhelmen? Ik wil mijn huidige helm graag stiller maken zonder een nieuwe te hoeven kopen.

 7. Zou je ook kunnen bespreken welke merken stille motorhelmen aanbieden? Ik ben op zoek naar een nieuwe helm en wil graag een stille variant proberen.

  • Bedankt voor je suggestie! In het artikel hebben we al een lijst met populaire stilste motorhelmen van 2023 opgenomen, maar we kunnen zeker een aparte sectie toevoegen met merken die stille helmen aanbieden. Bedankt voor je input!

 8. Ik zou graag een aanbeveling willen voor een stille motorhelm die geschikt is voor langere ritten.

 9. Zijn er ook stilte accessoires beschikbaar voor bestaande motorhelmen? Ik wil mijn huidige helm graag stiller maken zonder een nieuwe te hoeven kopen.

  • Helaas zijn er momenteel geen specifieke accessoires op de markt om bestaande motorhelmen stiller te maken. De meeste stille helmen zijn speciaal ontworpen met geavanceerde technologieën om het geluidsniveau te verminderen. Bedankt voor je vraag!

 10. Kun je wat meer details geven over de voordelen van stille motorhelmen? Ik ben geïnteresseerd, maar zou graag wat meer informatie willen hebben.

  • Natuurlijk! Stille motorhelmen hebben verschillende voordelen, zoals verminderde vermoeidheid van de oren, betere concentratie tijdens het rijden, en een meer ontspannen rijervaring. Ze kunnen ook helpen om gehoorbeschadiging te voorkomen. Bedankt voor je vraag!

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen