Is the exo-1400 evo carbon air motorhelm worth the investment?

Beste lezer,

Ben je op zoek naar een nieuwe motorhelm en heb je gehoord over de exo-1400 evo carbon air motorhelm? Dan ben je hier aan het juiste adres! We begrijpen dat het kiezen van de juiste helm een belangrijke investering is en we willen je helpen bij het maken van de beste beslissing. In deze blogpost zullen we de exo-1400 evo carbon air motorhelm onder de loep nemen en ontdekken of het echt de investering waard is. We zullen de belangrijkste kenmerken en voordelen van deze helm bespreken, evenals de factoren die je in overweging moet nemen bij het maken van een beslissing. Dus, leun achterover, ontspan en laten we samen de exo-1400 evo carbon air motorhelm verkennen!

Kenmerken van de exo-1400 evo carbon air motorhelm

Bij het kiezen van een motorhelm is het belangrijk om te kijken naar de verschillende kenmerken die een helm biedt. Een van de modellen die opvalt is de Exo-1400 Evo Carbon Air motorhelm. In dit blogartikel zullen we de diverse kenmerken van deze helm bespreken, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen bij het kopen van een nieuwe motorhelm.

Gebruikte materialen

De Exo-1400 Evo Carbon Air motorhelm is vervaardigd met hoogwaardige materialen die zorgen voor optimale bescherming en comfort tijdens het rijden. Enkele opvallende kenmerken van de gebruikte materialen zijn:

 • Carbon Fiber Shell: De helm is gemaakt van een lichte en sterke carbonvezel schaal, die zorgt voor een uitstekende bescherming zonder extra gewicht toe te voegen.
 • Multi-Density EPS: De binnenschaal is voorzien van meerdere dichtheden EPS (Expanded Polystyrene) foam, waardoor de helm schokabsorberend en veilig is.

Aerodynamica

Een goede aerodynamica is essentieel voor motorhelmen, vooral bij hoge snelheden. De Exo-1400 Evo Carbon Air motorhelm is ontworpen met speciale aandacht voor aerodynamische eigenschappen, waardoor je als rijder optimaal kunt profiteren van de volgende voordelen:

 • Geoptimaliseerde luchtstroom: De helm is ontworpen om de luchtweerstand te verminderen en turbulentie te minimaliseren, waardoor je moeiteloos door de wind kunt rijden.
 • Geïntegreerde spoiler: De ingebouwde spoiler zorgt voor stabiliteit en vermindert het opwaartse til-effect bij hoge snelheden.

Ventilatiesysteem

Een goed ventilatiesysteem is cruciaal om comfortabel te kunnen rijden, vooral tijdens warme dagen. De Exo-1400 Evo Carbon Air motorhelm is uitgerust met een geavanceerd ventilatiesysteem dat zorgt voor een optimale luchtstroom en koeling:

 • Verstelbare luchtinlaten: De helm heeft meerdere verstelbare luchtinlaten aan de voorzijde, die zorgen voor frisse luchttoevoer en verkoeling.
 • Geïntegreerde uitlaatkanalen: De helm is voorzien van geïntegreerde uitlaatkanalen aan de achterzijde, die warme lucht efficiënt afvoeren en zorgen voor een aangename rijervaring.

Overige kenmerken

Naast de bovengenoemde kenmerken zijn er nog andere aspecten die de Exo-1400 Evo Carbon Air motorhelm onderscheiden van andere modellen op de markt:

 • Pinlock MaxVision vizier: Het vizier is voorzien van een Pinlock MaxVision anti-condens lens, waardoor je altijd helder zicht hebt, ongeacht de weersomstandigheden.
 • Emergency Release System: In geval van een ongeval kan het Emergency Release System worden gebruikt om de wangkussens snel en gemakkelijk te verwijderen, waardoor het risico op verwondingen wordt verminderd.
 • Uitneembare en wasbare binnenvoering: De binnenvoering van de helm is uitneembaar en wasbaar, waardoor je altijd kunt genieten van een frisse en hygiënische helm.

Het is duidelijk dat de Exo-1400 Evo Carbon Air motorhelm een uitstekende keuze is voor motorrijders die op zoek zijn naar een helm met geavanceerde kenmerken en hoogwaardige materialen. Met zijn aerodynamica, ventilatiesysteem en andere unieke eigenschappen biedt deze helm het comfort en de bescherming die je nodig hebt tijdens het rijden.

Voor meer gedetailleerde informatie en specificaties, bekijk de onderstaande tabel:

Kenmerken Exo-1400 Evo Carbon Air motorhelm
Materiaal schaal Carbon Fiber
Binnenschaal Multi-Density EPS
Aerodynamica Geoptimaliseerde luchtstroom
Geïntegreerde spoiler
Ventilatiesysteem Verstelbare luchtinlaten
Geïntegreerde uitlaatkanalen
Overige kenmerken Pinlock MaxVision vizier
Emergency Release System
Uitneembare en wasbare binnenvoering

Met al deze kenmerken is het duidelijk dat de Exo-1400 Evo Carbon Air motorhelm een uitstekende keuze is voor rijders die op zoek zijn naar comfort, veiligheid en stijl. Aarzel niet om deze helm uit te proberen en ervaar zelf de voordelen die het te bieden heeft!

Voordelen van de exo-1400 evo carbon air motorhelm

Als je op zoek bent naar een hoogwaardige motorhelm die zorgt voor optimale luchtstroom, comfort biedt tijdens lange ritten en uitstekende bescherming biedt, dan is de exo-1400 evo carbon air motorhelm precies wat je nodig hebt. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de voordelen van deze helm en waarom hij een uitstekende keuze is voor motorrijders.

Optimale luchtstroom

Een van de belangrijkste voordelen van de exo-1400 evo carbon air motorhelm is de optimale luchtstroom die hij biedt. Dankzij het geavanceerde ventilatiesysteem wordt er continu frisse lucht naar binnen gebracht en warme lucht afgevoerd. Dit zorgt voor een aangename rijervaring, zelfs tijdens hete zomerdagen.

Belangrijke punten:

 • Geavanceerd ventilatiesysteem zorgt voor optimale luchtstroom
 • Houdt het hoofd koel, zelfs tijdens hete zomerdagen
 • Verbetert het comfort tijdens lange ritten

Comfort tijdens lange ritten

Een andere belangrijke eigenschap van de exo-1400 evo carbon air motorhelm is het comfort dat hij biedt tijdens lange ritten. De helm is ontworpen met het oog op ergonomie en pasvorm, waardoor hij perfect aansluit op het hoofd van de bestuurder. Daarnaast is de voering gemaakt van hoogwaardige materialen die zorgen voor een zacht en comfortabel gevoel.

Belangrijke punten:

 • Ergonomisch ontwerp voor een perfecte pasvorm
 • Hoogwaardige voering voor optimaal comfort
 • Geschikt voor lange ritten zonder ongemakken

Uitstekende bescherming met koolstofvezel

De exo-1400 evo carbon air motorhelm biedt uitstekende bescherming dankzij het gebruik van koolstofvezelmaterialen. Koolstofvezel is zeer sterk en lichtgewicht, waardoor het de perfecte keuze is voor motorhelmen. Deze helm voldoet aan strenge veiligheidsnormen en biedt een betrouwbare bescherming bij een eventuele val of botsing.

Belangrijke punten:

 • Koolstofvezelmaterialen voor optimale bescherming
 • Voldoet aan strenge veiligheidsnormen
 • Lichtgewicht en comfortabel om te dragen

Vergelijkingstabel

Om de belangrijkste voordelen van de exo-1400 evo carbon air motorhelm nog duidelijker te maken, hebben we een handige vergelijkingstabel samengesteld:

Voordelen exo-1400 evo carbon air motorhelm
Optimale luchtstroom Ja
Comfort tijdens lange ritten Ja
Uitstekende bescherming met koolstofvezel Ja
Ergonomisch ontwerp Ja

Kortom, de exo-1400 evo carbon air motorhelm is een uitstekende keuze voor motorrijders die op zoek zijn naar een helm met optimale luchtstroom, comfort tijdens lange ritten en uitstekende bescherming. Met zijn geavanceerde eigenschappen en hoogwaardige materialen biedt deze helm alles wat je nodig hebt voor een veilige en comfortabele rit. Investeer in je veiligheid en kies voor de exo-1400 evo carbon air motorhelm!

Prijs

De prijs van een motorhelm kan sterk variëren, afhankelijk van het merk, het materiaal en de functies die het biedt. Hoewel het verleidelijk kan zijn om te besparen op kosten, is het belangrijk om te onthouden dat de kwaliteit en veiligheid van je helm van vitaal belang zijn. Investeringen in een hoogwaardige helm kunnen je leven redden in geval van een ongeluk.

 • Vergelijk prijzen van verschillende merken en modellen.
 • Kijk naar de prijs-kwaliteitverhouding om de beste waarde te vinden.
 • Overweeg de kosten van eventuele extra accessoires of vervangende onderdelen.

Beschikbare maten

Een motorhelm moet goed passen om voldoende bescherming te bieden. Het is essentieel om de juiste maat te kiezen, omdat een te losse of te strakke helm niet alleen oncomfortabel kan zijn, maar ook de veiligheid in gevaar kan brengen.

 • Meet je hoofdomtrek nauwkeurig en raadpleeg de maattabel van de fabrikant om de juiste maat te bepalen.
 • Probeer verschillende modellen en merken uit om te zien welke het beste bij jouw vorm van het hoofd past.

Veiligheidsnormen

Bij het kiezen van een motorhelm is het van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat deze voldoet aan de geldende veiligheidsnormen. Een helm die voldoet aan deze normen biedt een betere bescherming bij een ongeluk.

 • Let op de ECE-keurmerken, zoals ECE 22.05, die garanderen dat de helm getest en goedgekeurd is volgens de Europese veiligheidsnormen.
 • Check of de helm aanvullende veiligheidskenmerken heeft, zoals een dubbele D-ring sluiting of geïntegreerd zonnevizier.

Materiaal en constructie

Het materiaal en de constructie van een motorhelm kunnen een groot verschil maken in termen van gewicht, duurzaamheid en bescherming. Verschillende materialen, zoals polycarbonaat, glasvezel en carbon, hebben elk hun eigen voor- en nadelen.

 • Overweeg het gewicht en de duurzaamheid van de helm, vooral als je lange ritten maakt.
 • Carbon helmen kunnen duurder zijn, maar bieden een uitstekende combinatie van lichtgewicht en sterkte.

Comfort en extra functies

Naast veiligheid is comfort een belangrijke factor bij het kiezen van een motorhelm. Je wilt tenslotte genieten van je rit zonder ongemak te ervaren. Daarnaast kunnen extra functies je rijervaring verbeteren.

 • Let op ventilatieopeningen om oververhitting te voorkomen.
 • Zorg ervoor dat de helm een comfortabele voering heeft die gemakkelijk kan worden verwijderd en gewassen.
 • Overweeg extra functies zoals een geïntegreerd Bluetooth-systeem of een anti-condens vizier.

Het kiezen van de juiste motorhelm vereist zorgvuldige overweging van deze factoren. Door de prijs, beschikbare maten, veiligheidsnormen, materiaal en constructie, en comfort en extra functies in overweging te nemen, kun je een weloverwogen beslissing nemen en genieten van een veilige en comfortabele rit.

Samenvatting van de voordelen

In de vorige secties hebben we uitgebreid gekeken naar de verschillende aspecten van de exo-1400 evo carbon air motorhelm. We hebben gekeken naar de constructie, veiligheidskenmerken, comfort en gebruiksgemak van de helm. Nu is het tijd om al deze informatie samen te brengen en te bepalen of de investering in deze helm de moeite waard is.

Laten we eerst nog even de belangrijkste voordelen van de exo-1400 evo carbon air op een rijtje zetten:

 • Lichtgewicht: Dankzij het gebruik van carbonvezel is deze helm extreem licht, wat zorgt voor minder vermoeidheid en meer comfort tijdens lange ritten.
 • Uitstekende ventilatie: De geïntegreerde luchtinlaten en -uitlaten zorgen voor een optimale luchtstroom, waardoor je hoofd koel blijft, zelfs bij warm weer.
 • Veiligheid: De exo-1400 evo carbon air is voorzien van geavanceerde veiligheidskenmerken, zoals een dubbel-D sluiting, een geïntegreerd zonnevizier en een ECE 22.05 certificering.
 • Comfort: De helm is uitgerust met een uitneembare en wasbare binnenvoering, waardoor je altijd kunt genieten van een frisse en hygiënische pasvorm.
 • Gebruiksgemak: Met de handige kinband sluiting en het geïntegreerde zonnevizier is deze helm gemakkelijk te gebruiken en aan te passen aan jouw wensen.

Kosten en factoren die belangrijk zijn voor jou

Nu we de voordelen van de exo-1400 evo carbon air hebben besproken, is het tijd om te kijken naar de kosten en de factoren die voor jou het belangrijkst zijn. Bij het bepalen of een investering de moeite waard is, spelen verschillende persoonlijke voorkeuren en behoeften een rol.

Laten we eens kijken naar enkele belangrijke factoren die je kunt overwegen:

 1. Veiligheid: De exo-1400 evo carbon air is gecertificeerd volgens de ECE 22.05 norm, wat betekent dat hij voldoet aan de hoogste veiligheidsstandaarden. Als veiligheid voor jou een prioriteit is, dan is deze helm zeker de investering waard.
 2. Comfort: Met zijn uitneembare en wasbare binnenvoering en lichtgewicht constructie biedt de exo-1400 evo carbon air een hoog niveau van comfort. Als je lange ritten maakt en comfort belangrijk voor je is, dan is deze helm zeker een goede keuze.
 3. Prijs-kwaliteitverhouding: Hoewel de exo-1400 evo carbon air misschien een hogere prijs heeft dan sommige andere helmen op de markt, biedt hij ook een uitstekende kwaliteit en duurzaamheid. Als je op zoek bent naar een helm die lang meegaat en een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft, dan is deze investering zeker de moeite waard.

Het verdict: Is de exo-1400 evo carbon air motorhelm de investering waard?

Kortom, de exo-1400 evo carbon air motorhelm is zeker de investering waard. Met indrukwekkende kenmerken op het gebied van comfort, veiligheid en prestaties biedt deze helm alles wat je zoekt in een hoogwaardige motorhelm. Dus als je op zoek bent naar de beste bescherming en comfort tijdens het motorrijden, is de exo-1400 evo carbon air zeker een aanrader.

Veelgestelde vragen over de Exo-1400 Evo Carbon Air motorhelm

Is de exo-1400 evo carbon air motorhelm gemaakt van hoogwaardig carbonmateriaal?

Ja, de exo-1400 evo carbon air motorhelm is gemaakt van hoogwaardig carbonmateriaal. Het carbonmateriaal zorgt voor een lichtgewicht en sterke constructie, waardoor de helm een uitstekende bescherming biedt tijdens het rijden. Het gebruik van hoogwaardig carbonmateriaal zorgt ook voor goede ventilatie en ademend vermogen, waardoor je comfortabel kunt blijven, zelfs tijdens lange ritten. Dus, je kunt erop vertrouwen dat de exo-1400 evo carbon air motorhelm gemaakt is van kwalitatief hoogwaardig carbonmateriaal.

Biedt de helm voldoende bescherming en voldoet hij aan de veiligheidsnormen?

Ja, de helm biedt voldoende bescherming en voldoet aan de veiligheidsnormen. Helmen worden uitgebreid getest en gecertificeerd volgens specifieke veiligheidsnormen, zoals de Europese norm EN1078 voor fietshelmen. Deze normen stellen eisen aan de schokabsorptie, de kinband en de stabiliteit van de helm. Bij het kopen van een helm is het belangrijk om te controleren of deze voldoet aan de geldende veiligheidsnormen, zodat je erop kunt vertrouwen dat de helm de juiste bescherming biedt tijdens het fietsen.

8 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Ik ben geïnteresseerd in het lezen van meer artikelen over motorhelmen en veiligheidstips. Misschien zou je een artikel kunnen schrijven over de beste motorhelmen voor beginners?

  • Bedankt voor je suggestie! We zullen zeker overwegen om een artikel te schrijven over de beste motorhelmen voor beginners. Blijf onze website in de gaten houden voor toekomstige artikelen.

 2. Ik ben zo blij dat ik de exo-1400 evo carbon air motorhelm heb gekocht! Het is echt een geweldige investering. Ik heb hem nu al een paar maanden en ik ben onder de indruk van de kwaliteit en het comfort. Ik heb nog nooit zo’n goede pasvorm gehad bij een motorhelm. Het is echt de moeite waard.

 3. Bedankt voor het delen van je positieve ervaring! We zijn blij dat je tevreden bent met de exo-1400 evo carbon air motorhelm.

 4. Ik denk dat de prijs van de exo-1400 evo carbon air motorhelm te hoog is. Er zijn andere helmen op de markt die vergelijkbare functies bieden tegen een lagere prijs. Ik zou graag meer willen weten over de vergelijkbare opties die er zijn.

  • Bedankt voor je feedback. We begrijpen dat de prijs een belangrijke factor is bij het maken van een beslissing. We zullen in ons volgende artikel andere vergelijkbare motorhelmen behandelen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

 5. Ik overwoog om de exo-1400 evo carbon air motorhelm te kopen, maar ik heb gehoord dat het geluidsisolatie niet zo goed is. Kan iemand die deze helm heeft bevestigen of dit waar is?

  • Bedankt voor je vraag. De exo-1400 evo carbon air motorhelm biedt inderdaad niet de beste geluidsisolatie. Het kan enige windruis toelaten, vooral bij hogere snelheden. Het is echter nog steeds een populaire keuze vanwege zijn andere kenmerken en voordelen.

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen