How to zorgen voor een optimale geluidskwaliteit van je motorhelm met ingebouwde speakers

In deze handleiding leer je stap voor stap hoe je de beste geluidskwaliteit uit je motorhelm met ingebouwde speakers kunt halen. Zo kun je tijdens het rijden optimaal genieten van je favoriete muziek en gesprekken met mede-motorrijders.

1

Stap 1: Controleer de positie van de speakers

Begin met het controleren van de positie van de speakers in je motorhelm. Plaats ze op de juiste manier zodat ze goed aansluiten op je oren. Dit zorgt voor een optimale geluidskwaliteit tijdens het rijden.

2

Stap 2: Pas het volume aan

Stap 2: Pas het volume aan

 • Stel het volume van je speakers in op een niveau dat comfortabel is voor jou. Dit betekent dat het geluid niet te zacht is, zodat je het nauwelijks kunt horen, maar ook niet te hard, zodat het je gehoor beschadigt.
 • Test verschillende volumeniveaus terwijl je rijdt om te bepalen welke instelling het beste werkt voor jou en je omgeving. Het kan zijn dat je het volume moet aanpassen afhankelijk van de snelheid waarmee je rijdt, het type wegdek of de omgevingsgeluiden.
 • Experimenteer en vind de perfecte balans tussen het volume van je speakers en je omgeving. Let op dat het volume niet afleidend is voor andere weggebruikers en dat je altijd in staat bent om belangrijke verkeersgeluiden te horen.

Veel plezier met het afstellen van het volume van je speakers!

3

Stap 3: Controleer de verbinding

Controleer of de verbinding tussen je motorhelm en het audiobronapparaat stevig is. Zorg ervoor dat de kabels goed zijn aangesloten en dat er geen losse verbindingen zijn die de geluidskwaliteit kunnen beïnvloeden.

4

Stap 4: Pas de equalizerinstellingen aan

Om de equalizerinstellingen van je motorhelm aan te passen, volg je de onderstaande stappen:

 1. Zoek de equalizerinstellingen op je helm. Dit kan meestal via een knop op de helm zelf of via een bijbehorende app.
 2. Experimenteer met de verschillende vooraf ingestelde equalizermodi zoals “Pop”, “Rock” of “Jazz”. Luister naar het geluid en kies de modus die het beste bij je muziekvoorkeur past.
 3. Als je meer controle wilt over de geluidsinstellingen, kun je ook de individuele frequentiebanden aanpassen. Bijvoorbeeld, verhoog de bas voor een diepere klank of verhoog de treble voor helderder geluid.
 4. Blijf experimenteren en luister naar verschillende nummers om de geluidskwaliteit naar jouw persoonlijke voorkeur aan te passen. Vergeet niet om tussendoor te testen tijdens het rijden om ervoor te zorgen dat je nog steeds veilig kunt horen wat er om je heen gebeurt.

Veel plezier met het aanpassen van je equalizerinstellingen en geniet van een verbeterde geluidservaring tijdens het rijden!

5

Stap 5: Zorg voor een goede pasvorm

Een goede pasvorm van je motorhelm is essentieel voor een optimale geluidskwaliteit. Volg deze stappen om ervoor te zorgen dat je helm perfect op je hoofd aansluit:

 • Plaats de helm op je hoofd en zorg ervoor dat deze recht en stevig zit.
 • Controleer of de helm niet te strak of te los zit. De pasvorm moet comfortabel zijn, maar ook veilig en stabiel.
 • Pas de kinband aan zodat deze strak en comfortabel onder je kin zit.
 • Controleer of er geen ruimte is tussen je hoofd en de helm. Dit voorkomt dat er geluid verloren gaat.

Door deze stappen te volgen, zorg je ervoor dat je motorhelm perfect aansluit op je hoofd en dat je kunt genieten van een optimale geluidskwaliteit tijdens het rijden.

6

Stap 6: Verminder omgevingsgeluid

 • Gebruik oordopjes: Als je de geluidskwaliteit van je speakers wilt verbeteren en storende omgevingsgeluiden wilt verminderen, kun je ervoor kiezen om oordopjes te gebruiken. Dit zorgt voor een directe geluidsisolatie en een betere luisterervaring.
 • Gebruik geluidsabsorberende materialen: Een andere optie om omgevingsgeluid te verminderen, is door geluidsabsorberende materialen te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan akoestische panelen of isolatiematten. Deze materialen absorberen het geluid en verminderen zo de impact van omgevingsgeluid op je luisterervaring.
 • Voorbeelden: Als je oordopjes wilt gebruiken, kun je kiezen voor in-ear oordopjes die goed in je oren passen en omgevingsgeluid effectief blokkeren. Als je geluidsabsorberende materialen wilt gebruiken, kun je kijken naar akoestische panelen die je aan de muur kunt bevestigen of naar isolatiematten die je onder je speakers kunt leggen.
 • Let op: Het is belangrijk om te weten dat het verminderen van omgevingsgeluid niet altijd mogelijk is in alle situaties. Soms is het gebruik van oordopjes niet praktisch of gewenst, en niet alle geluidsabsorberende materialen zijn geschikt voor elke ruimte. Experimenteer en zoek naar oplossingen die het beste werken voor jouw specifieke situatie.
7

Stap 7: Reinig je speakers

Om de geluidskwaliteit van je speakers te behouden, is het belangrijk om ze schoon en vrij van vuil en stof te houden. Reinig ze regelmatig met een zachte doek om eventuele ophoping van vuil te verwijderen.

Voorbeeld 1: Neem een zachte doek en maak deze licht vochtig met water. Veeg voorzichtig over het oppervlak van de speakers om stof en vlekken te verwijderen. Zorg ervoor dat je geen water op de luidsprekergrill laat druppelen om schade te voorkomen.

Voorbeeld 2: Als er hardnekkig vuil of vlekken op de speakers zitten, gebruik dan een mild schoonmaakmiddel. Breng een kleine hoeveelheid van het schoonmaakmiddel aan op de zachte doek en veeg voorzichtig over de vuile plekken. Vergeet niet om daarna de speakers af te nemen met een schone, droge doek.

Onthoud dat het reinigen van je speakers regelmatig moet gebeuren om de geluidskwaliteit optimaal te houden. Volg deze eenvoudige stappen en je speakers zullen er niet alleen schoon uitzien, maar ook goed klinken.

8

Stap 8: Test de geluidskwaliteit

Om ervoor te zorgen dat de geluidskwaliteit van je motorhelm met ingebouwde speakers optimaal is, is het belangrijk om regelmatig een geluidstest uit te voeren. Hier zijn een paar eenvoudige stappen die je kunt volgen:

 1. Speel verschillende soorten muziek af via de speakers van je motorhelm. Kies bijvoorbeeld een nummer met veel bas, een nummer met veel hoge tonen en een nummer met een gemiddeld bereik.
 2. Luister aandachtig naar elk nummer en let op de helderheid van het geluid. Moet je moeite doen om de muziek te horen, of is het geluid duidelijk en goed hoorbaar?
 3. Controleer ook of het geluid goed gebalanceerd is. Zijn de bas, midden- en hoge tonen goed verdeeld? Als je bijvoorbeeld merkt dat de bas overweldigend is en de hoge tonen nauwelijks te horen zijn, moet je mogelijk de instellingen aanpassen.
 4. Herhaal deze test regelmatig, vooral als je merkt dat de geluidskwaliteit achteruitgaat. Het kan nodig zijn om de speakers schoon te maken of de firmware bij te werken.

Onthoud, door regelmatig de geluidskwaliteit van je motorhelm te testen, kun je ervoor zorgen dat je altijd kunt genieten van helder en goed gebalanceerd geluid tijdens het rijden.

9

Stap 9: Onderhoud je motorhelm

Om goed voor je motorhelm te zorgen, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren. Hiermee behoud je de optimale geluidskwaliteit van je speakers en verleng je de levensduur van je helm. Volg deze eenvoudige stappen om je motorhelm te onderhouden:

 1. Maak de buitenkant van je helm schoon met een zachte doek en een mild reinigingsmiddel. Vermijd agressieve chemicaliën die de helm kunnen beschadigen.
 2. Controleer regelmatig de sluitingen en riemen van je helm. Zorg ervoor dat ze goed vastzitten en niet versleten zijn. Vervang indien nodig beschadigde onderdelen.
 3. Verwijder het binnenwerk van je helm en was het volgens de instructies van de fabrikant. Hiermee houd je het binnenwerk fris en hygiënisch.
 4. Controleer de staat van het vizier en vervang het indien nodig. Een helder en krasvrij vizier zorgt voor een beter zicht tijdens het rijden.
 5. Berg je motorhelm op een koele en droge plaats op, uit de buurt van direct zonlicht en extreme temperaturen. Dit voorkomt dat de helm beschadigd raakt.

Door regelmatig onderhoud uit te voeren, zorg je ervoor dat je motorhelm in optimale staat blijft en je veilig en comfortabel kunt blijven rijden.

Tips voor de beste geluidservaring

Conclusie:

Met deze eenvoudige stappen kun je de geluidskwaliteit van je motorhelm met ingebouwde speakers optimaliseren. Geniet van een helder en meeslepend geluid tijdens je ritten en maak van elke motorervaring een muzikale belevenis.

Benodigde gereedschappen

 • Motorhelm met ingebouwde speakers
 • Reinigingsdoekje
 • Geluidsequalizer
 • Schroevendraaier
 • Oordopjes
 • Compressiemateriaal
 • Handleiding van de motorhelm
 • Reinigingsmiddel voor speakers
 • Testmuziek

Handige tips

 • Zorg voor een goede installatie van de speakers in je motorhelm. Plaats ze op een strategische plek, zodat het geluid direct naar je oren wordt gestuurd
 • Controleer regelmatig de bekabeling en zorg ervoor dat deze goed is aangesloten. Losse kabels kunnen de geluidskwaliteit negatief beïnvloeden
 • Pas het volume van de speakers aan op basis van je omgeving. Zet het niet te hard in druk verkeer of bij hoge snelheden, om gehoorschade te voorkomen
 • Gebruik een helm met een goede geluidsisolatie. Dit helpt om omgevingsgeluiden te verminderen en je te concentreren op de audio
 • Houd de speakers en de helm schoon. Stof en vuil kunnen de geluidskwaliteit verminderen, dus maak ze regelmatig schoon met een zachte doek
 • Controleer of de speakers compatibel zijn met je audioapparatuur. Niet alle speakers werken goed met elk apparaat, dus zorg ervoor dat ze goed samenwerken
 • Upgrade indien nodig naar betere kwaliteit speakers. Soms kunnen speakers van hogere kwaliteit het geluid aanzienlijk verbeteren
 • Zorg ervoor dat je de juiste audiobestanden gebruikt. Hoogwaardige bestanden met een hoge bitrate bieden over het algemeen een betere geluidskwaliteit
 • Test de geluidskwaliteit regelmatig door verschillende nummers af te spelen en het volume aan te passen. Zo kun je ervoor zorgen dat je altijd geniet van de beste geluidservaring tijdens het rijden

Gebruiksaanwijzing voor de motorhelm met ingebouwde speakers

 • Begin met het opladen van de helm en de speakers volgens de instructies van de fabrikant
 • Zorg ervoor dat de helm goed past en comfortabel aanvoelt op je hoofd. Verstel de bandjes indien nodig
 • Verbind je smartphone of ander audioapparaat via Bluetooth met de speakers in de helm. Volg hiervoor de koppelingsinstructies in de handleiding
 • Stel het volume van de speakers in op een niveau dat voor jou comfortabel is en dat je nog steeds de omgevingsgeluiden kunt horen
 • Geniet van je favoriete muziek, podcasts of navigatie-instructies terwijl je onderweg bent. Zorg ervoor dat je altijd alert blijft op het verkeer om je heen
 • Veel plezier en veilige ritten met je nieuwe motorhelm met ingebouwde speakers!

Veelgestelde vragen over de Motorhelm met ingebouwde speakers

Zijn de ingebouwde speakers in de motorhelm ook geschikt voor het ontvangen van telefoongesprekken?

Ja, de ingebouwde speakers in de motorhelm zijn over het algemeen geschikt voor het ontvangen van telefoongesprekken. Deze speakers zijn speciaal ontworpen om geluid van telefoongesprekken duidelijk en hoorbaar over te brengen, zelfs tijdens het rijden op een motor. Het is echter belangrijk om te controleren of de helm compatibel is met jouw telefoonmodel en of deze functie ondersteunt. Raadpleeg hiervoor de handleiding van de helm of neem contact op met de fabrikant.

Zijn de ingebouwde speakers waterdicht en kunnen ze tegen slechte weersomstandigheden?

Ja, de ingebouwde speakers zijn waterdicht en kunnen tegen slechte weersomstandigheden. Ze zijn speciaal ontworpen om bestand te zijn tegen regen, vochtigheid en andere slechte weersomstandigheden. Hierdoor kun je ze zonder zorgen buiten gebruiken, zelfs als het regent. De waterdichtheid zorgt ervoor dat de speakers niet beschadigd raken en dat de geluidskwaliteit behouden blijft. Het is belangrijk om te vermelden dat de mate van waterdichtheid kan variëren, dus het is altijd raadzaam om de specificaties van de speakers te controleren voordat je ze buiten plaatst.

14 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Ik heb moeite gehad met het verbinden van de speakers met mijn telefoon. Heb je nog tips voor het oplossen van verbindingsproblemen?

  • Verbindingsproblemen kunnen vervelend zijn, maar er zijn een paar stappen die je kunt proberen. Zorg ervoor dat de speakers volledig zijn opgeladen en probeer de Bluetooth-verbinding opnieuw in te stellen op zowel de helm als je telefoon. Als dat niet werkt, kun je proberen de speakers te koppelen met een ander apparaat om te zien of het probleem bij je telefoon ligt. Hopelijk helpt dit!

 2. Ik heb de pasvorm van mijn helm aangepast door extra vulling toe te voegen aan de zijkanten. Dit heeft geholpen om het geluid beter af te sluiten en omgevingsgeluid te verminderen. Misschien een suggestie om dit op te nemen in de gids?

 3. Bedankt voor je suggestie! Ik zal er zeker rekening mee houden en een artikel schrijven over het verlengen van de batterijduur van de ingebouwde speakers.

 4. Ik heb gemerkt dat het belangrijk is om regelmatig de oplaadpoort van de helm schoon te maken, omdat stof en vuil de verbinding kunnen belemmeren. Een kleine tip om de levensduur van de speakers te verlengen!

 5. Bedankt voor de handige gids! Misschien zou je in een toekomstig artikel kunnen praten over hoe je de batterijduur van de ingebouwde speakers kunt verlengen.

 6. Een tip die ik wil delen is om de speakers te testen voordat je de helm opzet. Op die manier kun je het volume aanpassen en de equalizerinstellingen controleren zonder dat je gehinderd wordt door omgevingsgeluid.

  • Dat is inderdaad een goede tip! Het is altijd handig om de speakers te testen voordat je op pad gaat, zodat je de instellingen kunt aanpassen naar jouw voorkeur. Bedankt voor het delen!

 7. Zou je ook kunnen praten over het reinigen van de buitenkant van de helm? Het lijkt me ook belangrijk om de helm schoon te houden voor een optimale geluidservaring.

  • Zeker! Het reinigen en onderhouden van de buitenkant van de helm is zeker belangrijk. Ik zal een artikel schrijven over het schoonmaken en onderhouden van de motorhelm. Bedankt voor de suggestie!

 8. Ik heb gemerkt dat het dragen van een dunne bivakmuts onder mijn helm helpt om omgevingsgeluid te verminderen. Misschien een tip om dit toe te voegen aan de gids?

 9. Ik heb de equalizerinstellingen aangepast naar mijn eigen voorkeur en het maakt echt een verschil in geluidskwaliteit. Bedankt voor het delen van deze stap!

  • Graag gedaan! Iedereen heeft zijn eigen voorkeur als het gaat om geluidskwaliteit, dus het is geweldig dat je de equalizerinstellingen hebt aangepast naar jouw smaak. Veel plezier met je verbeterde geluidservaring!

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen