How to store a motorcycle helmet?

Hoi daar! Bedankt dat je geïnteresseerd bent in het opbergen van je motorhelm. In deze stapsgewijze handleiding zullen we je laten zien hoe je je helm op de juiste manier kunt opbergen. Het doel hiervan is om ervoor te zorgen dat je helm veilig en in goede conditie blijft wanneer je hem niet gebruikt. Laten we beginnen!

1

Stap 1: Reinig de helm

Stap 1: Reinig de helm

 • Maak de buitenkant van de helm schoon met een mild reinigingsmiddel en water.
 • Gebruik een zachte doek om alle vuil en insecten van de helm te verwijderen.
 • Wrijf voorzichtig over de helm om het reinigingsmiddel gelijkmatig te verdelen.
 • Spoel de helm af met schoon water om het reinigingsmiddel volledig te verwijderen.
 • Zorg ervoor dat je alle hoeken en randen van de helm schoonmaakt.
 • Laat de helm volledig drogen voordat je doorgaat naar de volgende stap. Dit duurt meestal enkele uren.

Let op: Het is belangrijk om de helm goed te reinigen om ervoor te zorgen dat deze klaar is voor gebruik en om de levensduur van de helm te verlengen. Volg deze instructies zorgvuldig om het beste resultaat te behalen.

2

Stap 2: Verwijder de binnenvoering

Haal de binnenvoering voorzichtig uit de helm. Controleer eerst de handleiding van de helm of raadpleeg de website van de fabrikant voor specifieke instructies. Dit is belangrijk omdat verschillende helmen verschillende manieren kunnen hebben om de binnenvoering te verwijderen.

Als je eenmaal de juiste methode hebt gevonden, zorg er dan voor dat je de voering voorzichtig behandelt om schade te voorkomen. Neem de tijd om de voering zorgvuldig los te maken van de bevestigingspunten aan de binnenkant van de helm. Trek niet te hard of forceer de voering, want dit kan scheuren of breken veroorzaken.

Wanneer de voering volledig is losgemaakt, neem deze dan voorzichtig uit de helm en leg het op een schone en veilige plek. Zorg ervoor dat je de voering niet op de grond gooit of ergens laat slingeren, omdat dit kan leiden tot beschadiging of verlies.

Door de binnenvoering op een zorgvuldige en gecontroleerde manier te verwijderen, kun je ervoor zorgen dat je helm in goede staat blijft en dat je comfortabel en veilig kunt blijven rijden.

3

Stap 3: Controleer de helm op schade

Inspecteer de helm grondig op eventuele schade. Controleer of er geen barsten, deuken of losse onderdelen zijn. Neem de tijd om de helm zorgvuldig te onderzoeken en let vooral op de volgende punten:

 1. Barsten: Bekijk de buitenkant en binnenkant van de helm op eventuele barsten. Let ook op kleine scheurtjes die moeilijk te zien kunnen zijn. Een barst kan de beschermende functie van de helm verminderen, dus als je er een opmerkt, is het belangrijk om deze te laten repareren.
 2. Deuken: Voel over de hele helm en controleer of er geen deuken zijn. Een deuk kan de structuur van de helm verzwakken en ervoor zorgen dat deze minder effectief is bij een val of botsing. Als je een deuk opmerkt, is het verstandig om de helm te laten beoordelen door een professional.
 3. Losse onderdelen: Controleer of alle onderdelen van de helm goed vastzitten. Dit omvat de kinband, de binnenvoering en eventuele andere bevestigingen. Trek voorzichtig aan de kinband om ervoor te zorgen dat deze stevig vastzit en niet los kan raken tijdens het dragen van de helm.

Als je enige vorm van schade opmerkt tijdens het inspecteren van de helm, raadpleeg dan een professional om de helm te laten repareren voordat je deze opbergt. Een deskundige kan de schade beoordelen en ervoor zorgen dat de helm weer in optimale staat verkeert. Vergeet niet dat een helm alleen effectief kan zijn als deze in goede staat verkeert, dus neem deze stap serieus om je veiligheid te waarborgen.

4

Stap 4: Bewaar de helm in een beschermende tas of koffer

Plaats de helm in een zachte tas of koffer die speciaal is ontworpen voor het opbergen van motorhelmen. Deze tas of koffer zorgt voor een goede bescherming van je helm en voorkomt dat deze beschadigd raakt. Zorg ervoor dat de tas of koffer schoon is en geen scherpe voorwerpen bevat die de helm kunnen beschadigen. Op die manier behoud je de kwaliteit van je helm en kun je er nog lang van genieten.

5

Stap 5: Bewaar de helm op een koele en droge plaats

Om de helm goed te bewaren, is het belangrijk om een opslaglocatie te kiezen die vrij is van vocht en extreme temperaturen. Hier zijn een paar eenvoudige stappen die je kunt volgen:

 • Kies een koele en droge plaats: Zoek een plek in huis waar de temperatuur en luchtvochtigheid stabiel zijn. Een kast op een koele plek, zoals de gang of de slaapkamer, kan een goede optie zijn. Vermijd ruimtes zoals de zolder of de garage, waar de temperatuur sterk kan schommelen.
 • Vermijd vochtige omgevingen: Het is belangrijk om de helm weg te houden van vochtige plekken, zoals de badkamer of de kelder. Vocht kan de integriteit van de helm aantasten en schimmelvorming veroorzaken. Zorg er dus voor dat je een droge omgeving kiest.
 • Gebruik een speciale helmopbergbox: Als je extra bescherming wilt bieden, overweeg dan het gebruik van een speciale helmopbergbox. Deze boxen zijn ontworpen om de helm veilig op te bergen en te beschermen tegen stof, vocht en temperatuurschommelingen.

Door deze eenvoudige stappen te volgen, zorg je ervoor dat je helm in optimale conditie blijft en klaar is voor je volgende avontuur!

6

Stap 6: Bescherm het vizier

Bescherm het vizier van je helm tegen krassen! Om dit te doen, is het belangrijk om een vizierhoes te gebruiken of het vizier in een zachte doek te wikkelen voordat je de helm opbergt. Dit zal ervoor zorgen dat het vizier beschermd blijft en geen ongewenste krassen oploopt. Plaats de vizierhoes over het vizier en zorg ervoor dat het stevig vastzit. Als je geen vizierhoes hebt, wikkel dan voorzichtig een zachte doek om het vizier en zorg ervoor dat het goed bedekt is. Op deze manier voorkom je dat er krassen ontstaan en blijft je vizier in goede staat. Neem deze eenvoudige stap om ervoor te zorgen dat je vizier altijd helder en krasvrij blijft!

7

Stap 7: Controleer de helm regelmatig

Om ervoor te zorgen dat je helm altijd veilig en betrouwbaar is, is het belangrijk om regelmatig te controleren op eventuele schade of tekenen van slijtage. Neem de tijd om de helm zorgvuldig te inspecteren, zowel aan de binnen- als buitenkant. Let op eventuele scheuren, deuken of losse onderdelen. Controleer ook de sluiting en het bevestigingssysteem om er zeker van te zijn dat alles goed functioneert.

Hier zijn enkele voorbeelden van wat je kunt doen:

 1. Inspecteer de buitenkant van de helm: Controleer op scheuren, deuken of krassen. Als je een beschadiging opmerkt, kan dit de beschermende werking van de helm verminderen. In dat geval is het raadzaam om een professional te raadplegen en de helm mogelijk te vervangen.
 2. Controleer het binnenste van de helm: Kijk naar de voering en de kussentjes aan de binnenkant van de helm. Let op eventuele tekenen van slijtage, zoals losse naden of versleten stof. Deze kunnen de pasvorm en het comfort van de helm beïnvloeden, dus het is belangrijk om erop te letten.
 3. Test de sluiting en het bevestigingssysteem: Maak de sluiting los en bevestig deze opnieuw. Zorg ervoor dat het goed vastklikt en niet loskomt tijdens het dragen. Controleer ook of de riemen en gespen in goede staat zijn en niet versleten zijn.

Als je enige problemen opmerkt tijdens de controle, is het raadzaam om een professional te bezoeken om de helm te laten controleren en te vervangen indien nodig. Het is beter om veilig te zijn en een nieuwe helm aan te schaffen dan te vertrouwen op een beschadigde of versleten helm.

Een veilige opbergruimte voor je helm

In deze blogpost hebben we besproken hoe je je motorhelm op de juiste manier kunt opbergen. Door de belangrijkste punten uit de handleiding samen te vatten, zoals het reinigen van de helm, het verwijderen van de binnenvoering, het controleren op schade en het kiezen van een geschikte opslaglocatie, ben je in staat om je helm goed te beschermen en ervoor te zorgen dat deze klaar is voor je volgende rit. Vergeet niet om het vizier te beschermen en regelmatig te controleren. Volg deze stappen en je zult met een gerust hart je motorhelm kunnen opbergen.

Benodigde gereedschap en materialen

 • Reinigingsmiddel voor helmen
 • Zachte doek
 • Binnenvoering verwijderingsgereedschap (indien nodig)
 • Beschermende tas of koffer
 • Koele en droge opslagplaats
 • Vizierbescherming (zoals een vizierhoes)
 • Regelmatige controle van de helm

Handige tips

 • Reinig de helm grondig voordat je hem opbergt. Dit helpt geurtjes en vuil te voorkomen
 • Berg de helm op een koele en droge plaats op. Vermijd direct zonlicht, vochtige ruimtes en extreme temperaturen
 • Gebruik een helmopbergzak of -koffer om de helm te beschermen tegen krassen en beschadigingen
 • Bewaar de helm op een stabiele plek waar hij niet kan vallen of omgestoten kan worden
 • Plaats de helm niet op de grond of op een harde ondergrond, omdat dit de binnenvoering kan beschadigen
 • Sluit de helm niet af met het vizier naar beneden, omdat dit het vizier kan beschadigen
 • Als je een helm met een verwijderbare voering hebt, verwijder deze dan en was deze regelmatig volgens de instructies van de fabrikant
 • Zorg ervoor dat de helm goed geventileerd is tijdens het opbergen om nare geurtjes te voorkomen. Je kunt bijvoorbeeld een luchtdroger in de helm plaatsen
 • Controleer regelmatig de staat van de helm, inclusief de sluitingen en het vizier, om er zeker van te zijn dat alles goed werkt
 • Volg altijd de instructies van de fabrikant op voor het opbergen van je specifieke type helm

Hoe gebruik je de perfecte motorhelm?

 • Begin met het openen van de website “welke motorhelm is het e” in je internetbrowser
 • Voer de naam van de motorhelm in die je wilt vergelijken in de zoekbalk
 • Klik op de knop “Vergelijk” om een lijst met vergelijkbare motorhelmen te zien
 • Bekijk de specificaties en prijzen van de verschillende motorhelmen om een weloverwogen keuze te maken
 • Lees ook de gebruikersrecensies en beoordelingen om een idee te krijgen van de ervaringen van andere motorrijders met de helm
 • Als je nog meer hulp nodig hebt, aarzel dan niet om vragen te stellen

Welke motorhelm is het beste voor mij?

Welke veiligheidsnormen moeten motorhelmen voldoen en waar moet je op letten om ervoor te zorgen dat een helm aan deze normen voldoet?

Om ervoor te zorgen dat een motorhelm aan de veiligheidsnormen voldoet, moet deze voldoen aan de ECE 22.05-norm. Deze norm wordt erkend in Europa en stelt specifieke eisen aan de bescherming en kwaliteit van motorhelmen.

Er zijn verschillende aspecten waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat een helm aan deze normen voldoet. Ten eerste moet je controleren of de helm een ECE 22.05-goedkeuringslabel heeft. Dit label geeft aan dat de helm officieel is getest en goedgekeurd volgens de norm.

Daarnaast is het belangrijk om te controleren of de helm goed past. Een goede pasvorm is essentieel voor de veiligheid. Zorg ervoor dat de helm stevig op je hoofd zit, zonder te strak of te los te zitten. Daarnaast moet de kinband goed kunnen worden vastgemaakt en mag de helm niet verschuiven tijdens het dragen.

Let ook op het materiaal van de helm. Een goede motorhelm is gemaakt van stevig en schokabsorberend materiaal, zoals polycarbonaat of glasvezel. Controleer of de helm geen scheuren of beschadigingen heeft en of alle onderdelen stevig zijn bevestigd.

Tot slot is het belangrijk om te controleren of de helm voldoende ventilatieopeningen heeft. Een goede luchtcirculatie zorgt ervoor dat je hoofd koel blijft tijdens het rijden.

Door op deze aspecten te letten, kun je ervoor zorgen dat een motorhelm aan de veiligheidsnormen voldoet en de nodige bescherming biedt tijdens het motorrijden.

8 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Ik heb een kleine aanpassing gemaakt aan stap 5. Omdat ik in een vochtig klimaat woon, heb ik een vochtvreter in de opbergplaats van de helm geplaatst om overtollig vocht te absorberen. Dit helpt om schimmel en geurtjes te voorkomen. Misschien kunnen anderen dit ook proberen!

  • Dat is een slimme aanpassing! Het gebruik van een vochtvreter in een vochtig klimaat is inderdaad een goede manier om schimmel en geurtjes te voorkomen. Bedankt voor het delen van je aanpassing, ik weet zeker dat anderen hier baat bij zullen hebben!

 2. Ik ben het niet eens met stap 4. Ik bewaar mijn helm altijd op een helmstandaard in plaats van in een tas of koffer. Het maakt het gemakkelijker om de helm te pakken en het voorkomt dat de binnenvoering platgedrukt wordt. Wat denken anderen hierover?

  • Bedankt voor je input! Bewaren op een helmstandaard is inderdaad een andere optie en kan handig zijn om de binnenvoering in goede vorm te houden. Het is interessant om te horen wat anderen denken. Misschien kunnen ze hun ervaringen delen.

 3. Bedankt voor deze handige gids! Ik volgde al deze stappen en mijn motorhelm ziet er weer als nieuw uit. Ik heb hem opgeborgen in een beschermende tas en bewaar hem op een koele en droge plaats. Ik zal zeker regelmatig de helm controleren om ervoor te zorgen dat hij in goede staat blijft. Nogmaals bedankt!

 4. Graag gedaan! Het is geweldig om te horen dat je de gids nuttig vond en dat je motorhelm er weer als nieuw uitziet. Het opbergen in een beschermende tas en het bewaren op een koele en droge plaats is inderdaad een goede manier om de helm te beschermen. Blijf hem regelmatig controleren en veel plezier tijdens het motorrijden!

 5. Ik heb een tip voor het beschermen van het vizier. Ik gebruik altijd een vizierhoesje om krassen te voorkomen. Het is een handige en goedkope oplossing. Misschien kan dat aan de gids worden toegevoegd?

  • Bedankt voor je tip! Een vizierhoesje is inderdaad een geweldige manier om krassen op het vizier te voorkomen. Ik zal het toevoegen aan de gids als een extra tip. Bedankt voor het delen!

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen