How to adjust the visor on your modular helmet

In deze stapsgewijze handleiding laten we je zien hoe je het vizier van je modulaire helm kunt aanpassen, zodat je optimaal kunt genieten van je rit op de motor. Een modulaire helm biedt veel flexibiliteit, omdat het vizier kan worden aangepast aan verschillende weersomstandigheden en rijomstandigheden. Volg de stappen in deze handleiding en je zult je vizier perfect kunnen afstellen voor de beste rijervaring.

1

Stap 1: Zoek de vizierverstelling

De vizierverstelling van je helm is een belangrijk onderdeel om ervoor te zorgen dat je vizier goed afgesteld is. Hier zijn een paar stappen om je te helpen de vizierverstelling te vinden en aan te passen:

 1. Begin met het inspecteren van de zijkant van je helm. De vizierverstelling bevindt zich meestal aan de zijkant, maar het kan variëren afhankelijk van het merk en model van je helm.
 2. Zoek naar een knop, een schuifregelaar of een ander mechanisme. Dit kan eruit zien als een kleine hendel, een draaiknop of zelfs een drukknop. Het kan handig zijn om de handleiding van je helm te raadplegen als je niet zeker weet waar de vizierverstelling zich bevindt.
 3. Zodra je de vizierverstelling hebt gevonden, probeer dan voorzichtig aan de knop te draaien, de schuifregelaar te bewegen of het mechanisme te gebruiken om het vizier aan te passen. Let op dat je geleidelijke aanpassingen maakt en test na elke aanpassing of het vizier goed afgesteld is.

Voorbeeld: Als je een knop aan de zijkant van je helm hebt, draai deze dan naar links om het vizier omhoog te brengen en naar rechts om het vizier omlaag te brengen. Als je een schuifregelaar hebt, schuif deze dan naar voren of naar achteren om het vizier aan te passen.

Onthoud dat het belangrijk is om de vizierverstelling regelmatig te controleren en aan te passen voor een optimaal zicht tijdens het dragen van je helm.

2

Stap 2: Open het vizier

Om het vizier van je helm aan te passen, is het belangrijk om het vizier volledig te openen voordat je begint. Volg deze stappen om het vizier veilig te openen en te vergrendelen:

 • Pak het vizier van je helm vast aan de zijkanten.
 • Trek het vizier omhoog en duw het naar achteren totdat het volledig open is.
 • Controleer of het vizier stevig vergrendeld is in de open positie.
 • Als het vizier niet goed vergrendeld is, duw het dan stevig naar beneden totdat je een klik hoort of voelt.
 • Controleer nogmaals of het vizier veilig vergrendeld is voordat je verder gaat.

Door het vizier volledig te openen en ervoor te zorgen dat het veilig vergrendeld is, kun je comfortabel en veilig je helm aanpassen. Veel succes!

3

Stap 3: Pas de hoogte aan

Stap 3: Pas de hoogte aan

Om het vizier hoger of lager te plaatsen, gebruik je de vizierverstelling om het naar de gewenste positie te brengen. Volg deze stappen:

 1. Draai aan de verstelknop van het vizier om het omhoog of omlaag te bewegen.
 2. Plaats het vizier op verschillende hoogtes en test welke positie het meest comfortabel is voor jou.
 3. Herhaal stap 1 en 2 totdat je de optimale hoogte hebt gevonden.

Het is belangrijk om te onthouden dat de hoogte van het vizier persoonlijk is en kan variëren afhankelijk van jouw voorkeur en gezichtsvermogen. Experimenteer met verschillende hoogtes totdat je de juiste positie hebt gevonden die jou een comfortabele en duidelijke kijk biedt tijdens het gebruik van het vizier.

4

Stap 4: Pas de hoek aan

Om de hoek van het vizier aan te passen, volg je deze eenvoudige stappen:

 1. Begin met het lokaliseren van de vizierverstelling aan de zijkant van het vizier. Het kan een klein schroefje, een knop of een hendel zijn, afhankelijk van het type vizier dat je gebruikt.
 2. Gebruik je vingers of een klein gereedschap om de vizierverstelling voorzichtig te draaien. Als je het vizier naar voren wilt kantelen, draai je het schroefje of de knop in de richting van de pijl die naar voren wijst. Als je het vizier naar achteren wilt kantelen, draai je in de tegenovergestelde richting.
 3. Terwijl je de vizierverstelling aanpast, houd je het vizier stevig vast om te voorkomen dat het verschuift. Zorg ervoor dat het vizier stevig vergrendeld is in de gekozen hoek voordat je verder gaat.

Hier zijn enkele voorbeelden om je te helpen begrijpen hoe je de hoek van het vizier kunt aanpassen:

 • Stel je voor dat je het vizier naar voren wilt kantelen om de wind beter op te vangen tijdens het fietsen. Draai de vizierverstelling voorzichtig in de richting van de pijl die naar voren wijst, terwijl je het vizier stevig vasthoudt. Controleer vervolgens of het vizier goed vergrendeld is.
 • Als je het vizier naar achteren wilt kantelen omdat het je zicht belemmert tijdens het sporten, draai je de vizierverstelling voorzichtig in de tegenovergestelde richting van de pijl die naar voren wijst. Zorg ervoor dat het vizier stevig vergrendeld is in de nieuwe hoek voordat je verder gaat.

Onthoud dat het aanpassen van de hoek van het vizier afhangt van je persoonlijke voorkeur en de situatie waarin je je bevindt. Experimenteer met verschillende hoeken tot je de meest comfortabele en functionele positie hebt gevonden.

5

Stap 5: Test de aanpassingen

Sluit het vizier en draag de helm om te controleren of de aanpassingen naar wens zijn. Zorg ervoor dat het vizier stevig is vastgemaakt en goed op zijn plaats zit. Plaats de helm op je hoofd en zorg ervoor dat deze stevig en comfortabel zit.

Controleer of het vizier niet je gezichtsveld belemmert en dat je een duidelijk zicht hebt. Beweeg je hoofd op en neer, van links naar rechts en draai het naar beide kanten om te zien of de helm op zijn plaats blijft zitten en niet verschuift.

Let ook op eventuele drukpunten of ongemakken. Als je ongemak of drukpunten ervaart, pas dan de instellingen aan. Verstel de kinband, de binnenbekleding of de wangstukken totdat je een comfortabele en optimale pasvorm hebt bereikt.

Blijf de helm dragen en maak eventuele verdere aanpassingen indien nodig. Het is belangrijk dat je je volledig comfortabel voelt en dat de helm goed op je hoofd blijft zitten tijdens het dragen.

6

Stap 6: Vergrendel het vizier

Om ervoor te zorgen dat het vizier stevig vergrendeld is in de geselecteerde positie, volg je deze eenvoudige stappen:

 1. Plaats het vizier in de gewenste positie. Zorg ervoor dat het volledig naar beneden is voor bescherming tegen de zon of omhoog voor maximale ventilatie.
 2. Zoek naar de vergrendelingshendel aan de zijkant van het vizier. Meestal bevindt deze zich aan de linkerkant, maar dit kan per model verschillen.
 3. Trek de vergrendelingshendel naar beneden om het vizier vast te zetten. Zorg ervoor dat je een stevige grip hebt en oefen voldoende druk uit om ervoor te zorgen dat het vizier goed vergrendeld is.
 4. Controleer of het vizier goed vergrendeld is door er voorzichtig aan te trekken. Het vizier mag niet bewegen en moet stevig op zijn plaats blijven.
 5. Herhaal deze stappen indien nodig voor een optimale vergrendeling.

Een voorbeeld van het vergrendelen van het vizier: stel je voor dat je op een zonnige dag aan het rijden bent en je wilt het vizier naar beneden plaatsen om je ogen te beschermen tegen de felle zonnestralen. Plaats het vizier in de gewenste positie en trek vervolgens de vergrendelingshendel naar beneden om het vizier stevig vast te zetten. Controleer of het vizier goed vergrendeld is door eraan te trekken. Als het vizier stevig blijft zitten en niet beweegt, weet je dat het goed vergrendeld is. Nu kun je zonder zorgen genieten van je rit met een stabiel vizier.

7

Stap 7: Reinig het vizier

Maak het vizier schoon met een zachte doek en een mild reinigingsmiddel. Voor een helder zicht tijdens het rijden is het belangrijk om vuil en vlekken te verwijderen. Neem een zachte doek en bevochtig deze met een mild reinigingsmiddel. Zorg ervoor dat het reinigingsmiddel geschikt is voor het materiaal van het vizier. Vervolgens wrijf je voorzichtig over het vizier om vuil en vlekken te verwijderen.

Let op: gebruik geen schurende materialen of agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze het vizier kunnen beschadigen. Na het reinigen spoel je het vizier af met schoon water en droog je het voorzichtig af met een schone, droge doek. Zorg ervoor dat er geen zeepresten achterblijven, omdat deze strepen kunnen veroorzaken en het zicht kunnen belemmeren. Door regelmatig het vizier schoon te maken, kun je genieten van een helder zicht tijdens het rijden.

Het belang van een goed afgestelde vizier

In deze blogpost heb je geleerd hoe je het vizier van je modulaire helm kunt aanpassen. Met deze kennis kun je nu genieten van een comfortabele rit met optimaal zicht. Vergeet niet om regelmatig de vizierinstellingen te controleren en aan te passen indien nodig. Veel plezier en veilige ritten!

Benodigde gereedschappen

 • Modulaire helm
 • Vizierverstelling

Handige trucjes

 • Zorg ervoor dat je de juiste maat helm hebt, zodat de vizierafstelling optimaal werkt
 • Verwijder eventuele stickers of vuil van het vizier voordat je begint met aanpassen
 • Zoek de vizierverstellingsschroeven aan de zijkant van de helm en draai ze los
 • Schuif het vizier omhoog of omlaag om de gewenste positie te vinden
 • Draai de vizierverstellingsschroeven weer stevig vast om het vizier op zijn plaats te houden
 • Controleer of het vizier soepel opent en sluit zonder te veel weerstand
 • Pas de spanning van de vizierverstellingsschroeven aan als het vizier te los of te strak zit
 • Maak het vizier regelmatig schoon met een zachte doek en milde zeep om krassen te voorkomen
 • Controleer de viziervergrendeling om ervoor te zorgen dat het vizier stevig op zijn plaats blijft tijdens het rijden
 • Test het vizier in verschillende weersomstandigheden om te beoordelen of het goed is afgesteld

Hoe de modulaire helm te gebruiken: eenvoudig en veelzijdig

 • Zorg ervoor dat je de helm op de juiste manier opzet. Zorg ervoor dat de helm stevig op je hoofd past en dat de kinband goed is vastgemaakt
 • Leer hoe je de helm kunt aanpassen aan jouw hoofd. Veel modulaire helmen hebben verstelbare pads of een draaiknop aan de achterkant om de pasvorm aan te passen. Experimenteer met deze aanpassingen totdat je een comfortabele en veilige pasvorm hebt
 • Ontdek de verschillende functies van de helm. Een modulaire helm heeft vaak een kinbeschermer die omhoog kan worden geklapt, waardoor je een open gezichtshelm krijgt. Leer hoe je deze functie kunt gebruiken en oefen het omhoog- en omlaagklappen van de kinbeschermer
 • Oefen het openen en sluiten van het vizier. Het vizier van een modulaire helm kan omhoog worden geschoven, waardoor je gemakkelijk kunt schakelen tussen een gesloten en een open gezichtshelm. Zorg ervoor dat je weet hoe je het vizier soepel en veilig kunt bedienen
 • Houd de helm schoon en in goede staat. Volg de instructies van de fabrikant voor het schoonmaken en onderhouden van de helm. Controleer regelmatig of er geen beschadigingen zijn en vervang indien nodig onderdelen
 • Ik hoop dat deze tips je helpen om je nieuwe modulaire helm op de juiste manier te gebruiken! Veel plezier en blijf veilig tijdens het rijden!

Veelgestelde vragen over de modulaire helm

Is een modulaire helm veilig?

Ja, een modulaire helm kan veilig zijn. Een modulaire helm, ook wel bekend als een systeemhelm, biedt extra functionaliteit door het scharnierende kindeel. Dit betekent dat je het kindeel omhoog kunt klappen, waardoor je gemakkelijk kunt communiceren, een bril kunt opzetten of even kunt drinken zonder je helm af te hoeven zetten.

Wat betreft veiligheid voldoen modulaire helmen aan dezelfde strenge veiligheidsnormen als andere helmen. Ze zijn ontworpen om je hoofd te beschermen bij een val of botsing en zijn voorzien van een stevige buitenschaal en een schokabsorberende binnenvoering.

Het is echter belangrijk om te weten dat de veiligheid van een helm ook afhangt van de juiste pasvorm en het correct vastmaken van de kinband. Zorg er dus altijd voor dat je een modulaire helm aanschaft die goed op je hoofd past en dat je de kinband strak genoeg aantrekt.

Kortom, een modulaire helm kan veilig zijn, zolang je kiest voor een model dat voldoet aan de veiligheidsnormen en je deze op de juiste manier draagt.

9 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Ik heb een vraag over stap 6. Hoe vergrendel ik het vizier precies? Moet ik ergens op drukken of draaien? Alvast bedankt voor de hulp!

  • Goede vraag! Om het vizier te vergrendelen, zoek je naar een vergrendelingsmechanisme aan de zijkant van de helm. Dit kan een knop zijn die je moet indrukken of een hendel die je moet draaien. Raadpleeg de handleiding van jouw specifieke helm voor gedetailleerde instructies.

 2. Ik wil graag mijn succesverhaal delen! Nadat ik de visor op mijn modulaire helm had aangepast volgens deze gids, merkte ik meteen een verbetering in mijn zicht en comfort tijdens het rijden. Bedankt voor de duidelijke instructies!

 3. Een tip die ik wil delen is om bij het aanpassen van de hoogte rekening te houden met je gezichtsveld. Zorg ervoor dat de onderkant van het vizier niet te hoog of te laag zit, zodat je een goed zicht hebt op de weg.

 4. Bedankt voor je feedback! Het is goed om te horen dat de aanpassing voor jou werkte. Het belangrijkste is dat je de visor naar jouw voorkeur kunt aanpassen.

 5. Bedankt voor de handige gids! Ik heb een kleine aanpassing gemaakt door de volgorde van stap 3 en 4 om te draaien. Hierdoor kon ik eerst de hoek aanpassen en daarna de hoogte, wat voor mij makkelijker was. Het werkte prima!

 6. Ik zou graag een gids willen zien over het schoonmaken van de binnenkant van een modulaire helm. Het is belangrijk om het interieur regelmatig schoon te maken voor hygiëne en comfort.

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen