How to Adjust the Straps and Buckles on Your Helmet for a Secure Fit

In deze stapsgewijze handleiding laten we je zien hoe je de riemen en gespen van je helm kunt verstellen voor een goede pasvorm. Het is belangrijk om je helm goed aan te passen, omdat dit zorgt voor een veilige en comfortabele rit. We beginnen met het afstellen van de kinband, gevolgd door het aanpassen van de zijbanden en de sluiting bij de nek. Vervolgens leggen we uit hoe je de gespen kunt vastzetten en controleren of de pasvorm goed is door te schudden en te draaien met je hoofd. Vergeet niet dat een correct afgestelde helm je kan beschermen tegen een impact met een kracht die vergelijkbaar is met een auto die met 50 km/u tegen een muur aanrijdt. Dus zorg ervoor dat je de tijd neemt om je helm goed af te stellen voor een optimale veiligheid!

1

Stap 1: Maak de riemen los

Begin door de riemen van je helm los te maken. Pak de riem aan de zijkant van je helm vast en trek voorzichtig aan de gesp om de riem los te maken. Doe hetzelfde aan de andere zijde van je helm. Zorg ervoor dat de riemen volledig los zijn, zodat je voldoende ruimte hebt om de pasvorm van je helm aan te passen.

Nu je de riemen los hebt gemaakt, kun je de pasvorm van je helm aanpassen. Houd de helm met beide handen vast en plaats deze op je hoofd. Zorg ervoor dat de helm gelijkmatig over je hoofd verdeeld is en dat de voorzijde van de helm net boven je wenkbrauwen zit. Draai vervolgens aan de draaiknop aan de achterkant van de helm om de pasvorm strakker of losser te maken, afhankelijk van je voorkeur. Zorg ervoor dat de helm stevig op je hoofd zit, maar niet te strak zit om ongemak te voorkomen.

2

Stap 2: Plaats de helm op je hoofd

Zet de helm op je hoofd en zorg ervoor dat deze recht en comfortabel zit. Begin met het plaatsen van de helm op je kruin en schuif deze voorzichtig naar beneden, zodat hij je hele hoofd bedekt. Zorg ervoor dat de helm niet te laag zit en niet te ver naar achteren schuift.

Controleer vervolgens of de helm recht op je hoofd zit. Dit kun je doen door in de spiegel te kijken of te vragen aan iemand anders om het te controleren. Het is belangrijk dat de helm niet scheef staat, omdat dit de bescherming kan verminderen.

Zorg er ook voor dat de helm comfortabel zit. Pas de bandjes aan indien nodig, zodat de helm niet te strak of te los zit. De helm moet stevig op je hoofd zitten, maar mag niet knellen. Je moet nog steeds comfortabel kunnen bewegen en je hoofd kunnen draaien. Test dit door je hoofd naar alle kanten te draaien en te kijken of de helm op zijn plaats blijft zitten.

Als de helm goed op je hoofd zit, ben je klaar om verder te gaan naar de volgende stap van de gids. Veel succes!

3

Stap 3: Verstel de kinband

Trek de kinband strak aan, zodat deze stevig onder je kin zit. Het is belangrijk dat de band goed is aangespannen, zodat de helm stevig op je hoofd blijft zitten tijdens het dragen. Pak de kinband vast en trek deze voorzichtig naar beneden, totdat hij strak genoeg zit. Zorg ervoor dat de band niet te strak zit en je ademhaling belemmert. Het moet comfortabel aanvoelen, maar wel stevig genoeg om te voorkomen dat de helm van je hoofd glijdt in geval van een val of ongeluk.

Controleer na het aanspannen van de kinband of deze goed is bevestigd. Schud je hoofd voorzichtig heen en weer en voel of de helm stevig op zijn plek blijft zitten. Als de band te los zit, trek hem dan iets strakker. Als je merkt dat de band te strak zit en je ademhaling belemmert, maak hem dan iets losser. Het is belangrijk om de juiste balans te vinden tussen stevigheid en comfort. Neem de tijd om de kinband goed af te stellen, zodat je optimaal beschermd bent tijdens het dragen van de helm.

4

Stap 4: Verstel de zijriemen

Trek voorzichtig aan de zijriemen om de pasvorm aan te passen. Begin aan de ene kant en trek de riem langzaam aan tot je een comfortabele pasvorm hebt bereikt. Doe hetzelfde aan de andere kant en zorg ervoor dat je de riemen gelijkmatig aan beide zijden verstelt. Dit zorgt ervoor dat de helm stabiel en goed uitgebalanceerd op je hoofd zit.

Zorg ervoor dat de zijriemen stevig, maar niet te strak, zitten. Als de riemen te los zitten, kan de helm verschuiven en je hoofd onvoldoende beschermen bij een val. Maar als ze te strak zitten, kan dit ongemak veroorzaken en zelfs de bloedcirculatie belemmeren. Pas de spanning van de zijriemen aan totdat je een comfortabel gevoel hebt en controleer regelmatig of ze nog stevig vastzitten tijdens het dragen. Met deze aanpassingen zul je genieten van een veilige en comfortabele rit met je helm.

5

Stap 5: Controleer de pasvorm

Controleer of de helm goed op je hoofd zit en stevig vastzit. Begin met het plaatsen van de helm op je hoofd en zorg ervoor dat deze horizontaal op je schedel rust. Schud je hoofd zachtjes heen en weer om te controleren of de helm niet te los zit. Als de helm te los zit, moet je de riemen en gespen aanpassen. Trek de kinband stevig aan zodat de helm goed op zijn plaats blijft zitten. Zorg ervoor dat de band comfortabel, maar niet te strak, om je kin zit. Een goede pasvorm is essentieel om je hoofd te beschermen tijdens het fietsen, dus neem de tijd om de helm goed af te stellen.

Doe eventueel nog aanpassingen aan de riemen en gespen totdat je een comfortabele en veilige pasvorm hebt bereikt. Controleer of de riemen vlak tegen je hoofd aanliggen en niet gedraaid zijn. Zorg ervoor dat de gespen gemakkelijk vast te maken zijn, maar stevig op hun plaats blijven. Als de riemen te lang zijn, kun je ze inkorten door de riemen uit de gespen te halen, de juiste lengte af te snijden en ze vervolgens weer in de gespen te bevestigen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de helm niet kan verschuiven tijdens het fietsen, dus neem de tijd om de pasvorm aan te passen totdat je je comfortabel en veilig voelt.

Een veilige en comfortabele pasvorm

Kortom, door te leren hoe je de riemen en gespen van je helm kunt aanpassen, kun je genieten van een veilige en comfortabele fietstocht. Vergeet niet om altijd je helm goed af te stellen voordat je op pad gaat!

Benodigde gereedschappen

 • Een helm
 • Kinband
 • Zijriemen

Handige aanpassingen

 • Start by placing the helmet on your head and adjusting the straps so that they are loose but not too loose
 • Make sure the straps are aligned correctly and not twisted
 • Adjust the chin strap so that it fits snugly under your chin
 • Pull the excess strap through the buckle and secure it tightly
 • Check that the helmet does not move when you shake your head or tilt it forward or backward
 • Adjust the straps on the side of the helmet so that they sit comfortably around your ears
 • Use the adjuster at the back of the helmet to tighten or loosen the fit
 • Double-check that the helmet is secure by giving it a gentle tug
 • Finally, make sure the helmet sits level on your head and does not tilt to one side
 • Remember to regularly check and readjust the straps and buckles for a secure fit

Hoe gebruikt u beschermende helmbekleding op de juiste manier

 • Zorg er altijd voor dat je de juiste maat helm hebt. Het is belangrijk dat de helm goed op je hoofd past en stevig vastzit, maar niet te strak zit
 • Voordat je de helm opzet, controleer of er geen beschadigingen zijn. Kijk naar eventuele scheuren, deuken of losse onderdelen. Als je iets verdachts opmerkt, gebruik de helm dan niet en zoek naar een vervanging
 • Plaats de helm op je hoofd en zorg ervoor dat de bandjes correct zijn afgesteld. Ze moeten stevig, maar niet te strak, onder je kin zitten
 • Zorg ervoor dat de helm stevig op je hoofd zit en niet kan bewegen. Schud je hoofd heen en weer om te controleren of de helm goed op zijn plaats blijft zitten
 • Gebruik de helm altijd wanneer dat nodig is, vooral in situaties waarin je hoofdletsel kunt oplopen, zoals bij het fietsen, skateboarden of tijdens het werken op een bouwplaats
 • Ik hoop dat deze tips je helpen om de beschermende helmbekleding correct te gebruiken en jezelf te beschermen. Blijf veilig!

Veelgestelde vragen over beschermende helmbekleding

Hoe moet ik mijn helmbekleding schoonmaken en onderhouden?

Om je helmbekleding schoon te maken en te onderhouden, zijn er een paar stappen die je kunt volgen. Ten eerste, haal de bekleding uit de helm volgens de instructies van de fabrikant. Dit kan variëren afhankelijk van het type helm dat je hebt.

Vervolgens kun je de bekleding met de hand wassen met een mild reinigingsmiddel en lauw water. Zorg ervoor dat je de bekleding voorzichtig schoonmaakt en wrijf niet te hard om beschadiging te voorkomen. Spoel de bekleding grondig uit en laat het op natuurlijke wijze drogen. Vermijd het gebruik van een wasmachine of droger, omdat dit de bekleding kan beschadigen.

Als er vlekken zijn die moeilijk te verwijderen zijn, kun je een vlekverwijderaar speciaal voor textiel gebruiken. Test het altijd eerst op een klein, onopvallend deel van de bekleding om er zeker van te zijn dat het de kleur niet aantast.

Voor het onderhoud van de bekleding is het belangrijk om regelmatig te controleren op slijtage of beschadigingen. Als de bekleding versleten of beschadigd is, raden we aan om deze te vervangen volgens de instructies van de fabrikant. Dit is essentieel voor de veiligheid en bescherming die de helm biedt.

Tot slot, zorg ervoor dat je de helm op een droge en goed geventileerde plaats bewaart. Dit helpt om de bekleding fris en vrij van vocht te houden.

Ik hoop dat deze informatie je helpt om je helmbekleding schoon te maken en te onderhouden. Als je nog andere vragen hebt, sta ik graag voor je klaar!

Welke accessoires kunnen aan mijn helmbekleding worden toegevoegd?

Er zijn verschillende accessoires die je aan je helmbekleding kunt toevoegen. Een veel voorkomende accessoire is een vizier, dat je ogen beschermt tegen wind, zon en stof. Andere accessoires zijn onder andere een communicatiesysteem waarmee je kunt communiceren met andere motorrijders, een zonneklep om je gezicht te beschermen tegen de zon en een pinlock-systeem om condensvorming op je vizier te voorkomen. Verder kun je ook denken aan een helmcamera om je ritten op te nemen, een Bluetooth-verbinding voor het luisteren naar muziek of het ontvangen van telefoongesprekken, en zelfs verlichtingssystemen om je zichtbaarheid op de weg te vergroten. Het is echter belangrijk om te controleren of je helm geschikt is voor het toevoegen van deze accessoires en om ervoor te zorgen dat je helm voldoet aan de veiligheidsnormen.

8 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Ik heb een helm met een magnetische gesp in plaats van een normale gesp. Ik vraag me af of de stappen in deze handleiding ook van toepassing zijn op helmen met een magnetische gesp?

  • Goede vraag! Over het algemeen zijn de stappen in deze handleiding ook van toepassing op helmen met een magnetische gesp. Het belangrijkste is dat je ervoor zorgt dat de riemen stevig zijn vastgemaakt en dat de helm goed op je hoofd zit. Raadpleeg de handleiding van je specifieke helm voor eventuele aanvullende instructies met betrekking tot de magnetische gesp.

 2. Ik ben het niet eens met stap 2. Ik vind het handiger om eerst de zijriemen aan te passen en daarna pas de kinband. Zo kan ik beter de juiste pasvorm vinden. Wat denken jullie?

  • Bedankt voor je input! Het aanpassen van de zijriemen voordat je de kinband aanpast kan zeker ook werken. Het belangrijkste is dat je de volgorde vindt die voor jou het beste werkt en ervoor zorgt dat de helm goed past en comfortabel zit.

 3. Kun je ook wat meer gevorderde tips geven over het afstellen van de helm? Bijvoorbeeld hoe je de hoogte van de helm kunt aanpassen?

 4. Ik heb gemerkt dat het handig kan zijn om de kinband iets strakker aan te trekken dan de zijriemen, zodat de helm niet naar voren kan schuiven. Heeft iemand anders deze ervaring ook?

  • Dat is een goede tip! Het kan inderdaad helpen om de kinband iets strakker aan te trekken om te voorkomen dat de helm naar voren schuift. Het belangrijkste is dat de helm comfortabel zit en goed op je hoofd blijft zitten tijdens activiteiten.

 5. Natuuurlijk! Als je de hoogte van de helm wilt aanpassen, zoek dan naar de verstelknop aan de achterkant van de helm. Dit kan een draaiknop of een schuifregelaar zijn, afhankelijk van het type helm. Draai de knop of schuif de regelaar omhoog of omlaag om de hoogte van de helm aan te passen. Zorg ervoor dat de helm stevig op je hoofd zit, maar niet te strak of te los.

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen