Hoeveel moet je uitgeven aan een gebruikte motorhelm?

Hallo daar, motorliefhebber! Ben je op zoek naar een gebruikte motorhelm, maar weet je niet precies hoeveel je hieraan zou moeten uitgeven? Geen zorgen, je bent niet alleen! Het kopen van een helm is een belangrijke beslissing en het is begrijpelijk dat je wilt weten welk bedrag je hiervoor moet reserveren. In dit blogbericht zullen we je helpen om de juiste keuze te maken door de factoren te bespreken die je in overweging moet nemen en de prijsrange die je kunt verwachten bij het kopen van een gebruikte motorhelm. Zo kun je met vertrouwen de weg op gaan, wetende dat je de juiste investering hebt gedaan. Lees snel verder!

Waarom is een goede motorhelm belangrijk?

Bij het rijden op een motor is veiligheid van het grootste belang. Een goede motorhelm is een essentieel onderdeel van je veiligheidsuitrusting en kan het verschil maken tussen leven en dood in geval van een ongeval. In dit gedeelte zullen we uitleggen waarom het dragen van een goede motorhelm zo belangrijk is en bespreken we de kenmerken waar je op moet letten bij het kiezen van een helm.

Bescherming van het hoofd

Het dragen van een motorhelm biedt een onmiskenbare bescherming voor je hoofd. In geval van een ongeval kan een helm de impact op je schedel verminderen en je hoofd beschermen tegen ernstig letsel. Een goede helm absorbeert de schok en verdeelt de kracht gelijkmatig over het oppervlak, waardoor de kans op hersenletsel aanzienlijk wordt verminderd.

Bescherming tegen weersinvloeden

Een motorhelm biedt niet alleen bescherming tegen fysieke schade, maar ook tegen weersinvloeden. Of je nu rijdt in de regen, sneeuw of felle zon, een helm houdt je hoofd droog en beschermt je tegen koude wind, hitte en schadelijke UV-straling. Dit draagt bij aan je comfort en zorgt ervoor dat je je volledig kunt concentreren op de weg.

Vermindering van geluidsniveaus

Motorrijden kan behoorlijk luidruchtig zijn, vooral op hoge snelheden. Een goede motorhelm is ontworpen om het geluidsniveau te verminderen, wat belangrijk is om gehoorbeschadiging te voorkomen. Helmmodellen met geïntegreerde geluidsisolatie helpen om het geluid te dempen, zodat je kunt genieten van een rustigere en meer ontspannen rijervaring.

Comfort en pasvorm

Naast bescherming en veiligheid is comfort ook van groot belang bij het dragen van een motorhelm. Een goede pasvorm zorgt ervoor dat de helm stevig op je hoofd zit en niet verschuift tijdens het rijden. Dit voorkomt dat de helm je zicht belemmert en verhoogt je algehele rijcomfort. Bij het kiezen van een helm is het belangrijk om verschillende modellen te passen en te zorgen dat je de juiste maat en vorm kiest die bij jouw hoofd past.

Kenmerken om te overwegen

Bij het kiezen van een motorhelm zijn er verschillende kenmerken waar je rekening mee moet houden. Deze kunnen variëren afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en het type rijden dat je doet. Enkele belangrijke kenmerken om te overwegen zijn:

 • Materiaal: Helmen kunnen gemaakt zijn van materialen zoals polycarbonaat, glasvezel of carbon. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen op het gebied van gewicht, sterkte en prijs.
 • Certificering: Kijk altijd naar de certificering van een helm, zoals ECE 22.05, om er zeker van te zijn dat deze voldoet aan internationale veiligheidsnormen.
 • Ventilatie: Goede ventilatieopeningen zorgen voor voldoende luchtstroom om je hoofd koel en comfortabel te houden tijdens het rijden.
 • Vizier: Een helder vizier met een krasbestendige coating en een anti-condens behandeling zorgt voor een helder zicht in alle weersomstandigheden.
 • Gewicht: Een lichte helm vermindert de belasting op je nek en zorgt voor minder vermoeidheid tijdens lange ritten.
 • Bevestigingssysteem: Kies een helm met een betrouwbaar bevestigingssysteem, zoals een dubbele D-ring of een micrometrische sluiting, om ervoor te zorgen dat de helm stevig op je hoofd blijft zitten.

Het kiezen van de juiste motorhelm kan een persoonlijke keuze zijn, maar het is belangrijk om de veiligheid en bescherming van je hoofd altijd voorop te stellen. Investeer in een kwaliteitshelm van een betrouwbaar merk dat voldoet aan de juiste certificeringen en let op de kenmerken die essentieel zijn voor jouw behoeften. Jouw veiligheid op de weg is het waard!

Hoeveel zou je moeten uitgeven aan een gebruikte motorhelm?

Een motorhelm is een essentieel onderdeel van je motoruitrusting. Het beschermt niet alleen je hoofd bij een val of ongeluk, maar het zorgt er ook voor dat je comfortabel en veilig kunt rijden. Het kiezen van de juiste helm is daarom van groot belang. Maar hoeveel zou je eigenlijk moeten uitgeven aan een gebruikte motorhelm? In dit artikel zullen we verschillende factoren bespreken die invloed hebben op de prijs van een gebruikte motorhelm, zoals merk, leeftijd en conditie. We zullen ook een richtlijn geven voor het budget dat je zou moeten overwegen.

Factoren die de prijs beïnvloeden

Merk

Het merk van de motorhelm is een belangrijke factor die de prijs beïnvloedt. Bepaalde merken staan bekend om hun hoogwaardige kwaliteit en geavanceerde technologieën, terwijl andere merken misschien meer budgetvriendelijk zijn. Populaire merken zoals Shoei, Arai en Schuberth hebben vaak hogere prijskaartjes vanwege hun reputatie en innovatieve ontwerpen. Aan de andere kant kunnen minder bekende merken even goede kwaliteit bieden tegen een lagere prijs.

Leeftijd

De leeftijd van een gebruikte motorhelm speelt ook een rol bij het bepalen van de prijs. Over het algemeen geldt dat hoe nieuwer de helm is, hoe duurder hij zal zijn. Dit komt omdat nieuwe helmen vaak voldoen aan de nieuwste veiligheidsnormen en technologieën. Een helm die al enkele jaren oud is, kan mogelijk niet dezelfde bescherming bieden als een recentere versie. Het is belangrijk om de leeftijd van een gebruikte helm te controleren voordat je een aankoop overweegt.

Conditie

De conditie van een gebruikte motorhelm is een cruciale factor bij het bepalen van de prijs. Een helm die in uitstekende staat verkeert en goed onderhouden is, zal waarschijnlijk duurder zijn dan een helm met zichtbare slijtage of beschadigingen. Controleer altijd op eventuele krassen, deuken of andere tekenen van schade voordat je een gebruikte helm koopt. Een helm met minimale slijtage en in goede staat zal je beter beschermen en gaat langer mee.

Budgetrichtlijnen

Het is begrijpelijk dat je een motorhelm wilt vinden die zowel betaalbaar als van goede kwaliteit is. Hier zijn enkele richtlijnen voor het budget dat je zou moeten overwegen:

 • Voor een gebruikte motorhelm van een bekend merk in goede staat kun je verwachten tussen de €150 en €300 te betalen.
 • Als je op zoek bent naar een goedkopere optie, kun je misschien een gebruikte helm van een minder bekend merk vinden voor €100 tot €150.
 • Houd er rekening mee dat prijzen kunnen variëren, afhankelijk van de staat en het merk van de helm.

Waar kan je een gebruikte motorhelm kopen?

Als je op zoek bent naar een gebruikte motorhelm, zijn er verschillende opties waar je uit kunt kiezen. In dit gedeelte zullen we enkele van deze opties bespreken, evenals advies geven over waar je op moet letten bij het kopen van een tweedehands helm.

Online marktplaatsen

Een van de meest populaire opties om een gebruikte motorhelm te kopen is via online marktplaatsen. Deze platforms, zoals Marktplaats of eBay, bieden een breed scala aan tweedehands helmen van verschillende merken en modellen. Hier zijn enkele voordelen van het kopen van een gebruikte motorhelm via online marktplaatsen:

 • Groot aanbod: Online marktplaatsen hebben vaak een groot aanbod aan gebruikte motorhelmen, waardoor je meer keuzemogelijkheden hebt.
 • Lagere prijzen: Tweedehands helmen zijn over het algemeen goedkoper dan nieuwe helmen. Op online marktplaatsen kan je vaak goede deals vinden.
 • Mogelijkheid tot onderhandelen: Bij het kopen van een gebruikte helm via een online marktplaats kan je vaak onderhandelen over de prijs. Dit kan resulteren in een nog betere deal.

Bij het kopen van een gebruikte motorhelm via online marktplaatsen is het belangrijk om op een aantal zaken te letten:

 • Staat van de helm: Controleer de staat van de helm zorgvuldig. Let op eventuele beschadigingen of slijtage, zoals krassen of barsten.
 • Certificering: Zorg ervoor dat de helm voldoet aan de geldende veiligheidsnormen en is voorzien van de juiste certificering, zoals de ECE 22.05-norm.
 • Pasvorm: Een helm moet goed passen om de optimale bescherming te bieden. Vraag naar de maat en pas de helm indien mogelijk voordat je tot aankoop overgaat.

Motorwinkels

Een andere optie om een gebruikte motorhelm te kopen is via motorwinkels. Sommige motorwinkels bieden ook tweedehands helmen aan, naast hun assortiment nieuwe helmen. Hier zijn enkele voordelen van het kopen van een gebruikte motorhelm via motorwinkels:

 • Deskundig advies: In motorwinkels kan je vaak rekenen op deskundig advies van het personeel. Ze kunnen je helpen bij het vinden van de juiste helm die past bij jouw behoeften en voorkeuren.
 • Zichtbare staat: In tegenstelling tot online marktplaatsen kan je de helm in een motorwinkel in persoon inspecteren. Je kunt de helm dus van dichtbij bekijken en controleren op eventuele gebreken.
 • Mogelijkheid tot passen: In motorwinkels kan je de helm passen voordat je tot aankoop overgaat. Dit helpt bij het vinden van de juiste maat en pasvorm.

Bij het kopen van een gebruikte motorhelm via motorwinkels is het belangrijk om dezelfde aandachtspunten in acht te nemen als bij online marktplaatsen. Controleer de staat van de helm, vraag naar de certificering en zorg ervoor dat de helm goed past.

Hoe zorg je voor een gebruikte motorhelm?

Als je een gebruikte motorhelm hebt gekocht of er een hebt geërfd, wil je er natuurlijk voor zorgen dat deze in goede staat blijft en je veiligheid blijft garanderen. In dit artikel zullen we enkele handige tips delen over hoe je goed voor je gebruikte motorhelm kunt zorgen.

Schoonmaken en onderhoud

Een van de belangrijkste aspecten van het zorgen voor een gebruikte motorhelm is regelmatig schoonmaken en onderhouden. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen:

 1. Verwijderbaar interieur: Controleer of je helm een verwijderbaar interieur heeft. Indien mogelijk, haal het eruit en was het volgens de instructies van de fabrikant. Dit helpt om zweet en geurtjes te verwijderen.
 2. Buitenkant: Maak de buitenkant van de helm schoon met een mild reinigingsmiddel en water. Vermijd agressieve chemicaliën die de helmschaal kunnen beschadigen. Gebruik een zachte doek om vuil en stof voorzichtig te verwijderen.
 3. Vizier: Het vizier van je helm speelt een cruciale rol bij het beschermen van je ogen tegen wind, insecten en vuil. Reinig het vizier regelmatig met een zachte doek en een mild reinigingsmiddel. Zorg ervoor dat je geen krassen maakt tijdens het schoonmaken.
 4. Ventilatieopeningen: Controleer regelmatig de ventilatieopeningen van je helm en zorg ervoor dat ze niet verstopt zijn door vuil of insecten. Gebruik een zachte borstel of perslucht om ze schoon te maken.

Vervangen van onderdelen

Naast het schoonmaken van je gebruikte motorhelm, is het ook belangrijk om bepaalde onderdelen op tijd te vervangen. Hier zijn enkele onderdelen die je in de gaten moet houden:

 1. Binnenvoering: De binnenvoering van je helm kan na verloop van tijd verslijten. Als je merkt dat de voering dunner wordt of scheurtjes vertoont, is het tijd om deze te vervangen. Controleer ook of de voering nog goed vastzit en niet losraakt.
 2. Kinband: De kinband is essentieel voor de veiligheid van je helm. Controleer regelmatig of de kinband nog stevig vastzit en niet versleten is. Als je zichtbare slijtage of beschadigingen opmerkt, vervang de kinband dan onmiddellijk.
 3. Vizier: Het vizier van je helm kan na verloop van tijd krassen krijgen, waardoor je zicht kan belemmerd worden. Als de krassen het zicht beïnvloeden, is het tijd om het vizier te vervangen. Zorg ervoor dat je altijd een reservevizier bij de hand hebt.

Wanneer is het tijd om je helm te vervangen?

Een gebruikte motorhelm heeft een beperkte levensduur. Het is belangrijk om te weten wanneer het tijd is om je helm te vervangen, zelfs als deze er nog goed uitziet. Hier zijn enkele richtlijnen:

 • Na een val: Als je helm betrokken is geweest bij een val of een ander ongeval, moet je deze onmiddellijk vervangen, zelfs als er geen zichtbare schade is.
 • Na vijf jaar: Over het algemeen wordt aangeraden om je helm na ongeveer vijf jaar te vervangen. Na verloop van tijd kunnen materialen verouderen en de beschermende eigenschappen van de helm verminderen.
 • Als de helm niet goed past: Als je helm niet goed op je hoofd past, biedt deze mogelijk niet de optimale bescherming. Overweeg om een nieuwe helm te kopen die perfect past.

Het is essentieel om de richtlijnen van de fabrikant te volgen en advies in te winnen bij een deskundige als je twijfels hebt over de staat van je gebruikte motorhelm.

Het zorgen voor een gebruikte motorhelm vergt wat tijd en inspanning, maar het is de moeite waard om je veiligheid op de weg te waarborgen. Met regelmatig schoonmaken, onderhoud en het vervangen van onderdelen, kun je ervoor zorgen dat je helm in optimale conditie blijft.

Een verstandige investering in veiligheid en kwaliteit

Samenvattend is het bij het kopen van een gebruikte motorhelm belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, zoals veiligheid, merk, leeftijd en conditie. Hoewel de prijs kan variëren, raden we het aan om te investeren in een kwalitatieve helm die voldoet aan alle veiligheidsnormen. Vergeet niet om regelmatig onderhoud uit te voeren en je helm op tijd te vervangen voor maximale bescherming.

8 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Ik heb zelf altijd een nieuwe motorhelm gekocht, maar misschien is een gebruikte ook wel een optie.

 2. Ik heb goede ervaringen met het kopen van een gebruikte motorhelm via online marktplaatsen.

 3. Zijn er specifieke punten waar ik op moet letten bij het kopen van een tweedehands motorhelm?

 4. Hoe zit het met de garantie als je een tweedehands motorhelm koopt?

 5. Ik denk dat de prijs van een gebruikte motorhelm afhangt van de staat en het merk.

 6. Ik vind het belangrijk om altijd een nieuwe motorhelm te kopen, voor de veiligheid.

 7. Het is belangrijk om goed te controleren of een gebruikte motorhelm geen verborgen schade heeft.

 8. Ik denk dat je nooit te veel kunt uitgeven aan je veiligheid, dus ik zou liever voor een nieuwe helm gaan.

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen