Hoeveel kost een kinder motorhelm gemiddeld?

In deze stap-voor-stap handleiding laten we je zien hoeveel een kinder motorhelm gemiddeld kost. We begrijpen dat je graag wilt weten hoeveel je ongeveer moet uitgeven voor een helm voor je kind. We zullen je begeleiden door het proces en je een beter idee geven van de prijs van een kinder motorhelm.

1

Stap 1: Onderzoek de verschillende merken en modellen

Begin met het onderzoeken van verschillende merken en modellen van kinder motorhelmen. Zoek online naar websites of winkels die een breed scala aan helmen aanbieden. Kijk naar de specificaties van elke helm, zoals de maat, het materiaal en eventuele extra functies zoals een zonnevizier of ventilatiesysteem. Let ook op de beoordelingen van andere gebruikers, dit kan je een goed idee geven van de kwaliteit en betrouwbaarheid van de helm. Vergeet niet om de prijzen te vergelijken, zodat je een idee hebt van wat je kunt verwachten qua prijsklasse. Maak een lijstje van de helmen die je interessant vindt en noteer de belangrijkste specificaties en prijzen. Op deze manier kun je een weloverwogen beslissing maken en de beste kinder motorhelm voor jouw kind vinden.

2

Stap 2: Bepaal de juiste maat

Bepaal de juiste maat kinder motorhelm voor je kind door de omtrek van het hoofd van je kind te meten en dit te vergelijken met de maattabel van de verschillende helmen. Volg deze eenvoudige stappen om de juiste maat te bepalen:

 1. Neem een flexibel meetlint en plaats dit rond het breedste gedeelte van het hoofd van je kind, net boven de wenkbrauwen en de oren.
 2. Zorg ervoor dat het meetlint comfortabel aansluit, maar niet te strak zit.
 3. Lees de omtrek af in centimeters en schrijf deze op.
 4. Vergelijk de gemeten omtrek met de maattabel van de verschillende kinder motorhelmen.
 5. Zoek in de maattabel naar de maat die het beste past bij de gemeten omtrek van het hoofd van je kind.
 6. Kies altijd een maat die iets groter is als de gemeten omtrek tussen twee maten in valt.

Op deze manier kun je er zeker van zijn dat je de juiste maat kinder motorhelm voor je kind kiest. Vergeet niet dat een goed passende helm essentieel is voor de veiligheid van je kind tijdens het rijden.

3

Stap 3: Kies het juiste type helm

Stap 3: Kies het juiste type helm

Nu je weet welke maat helm je kind nodig heeft, is het tijd om het juiste type helm te kiezen. Bepaal welk type kinder motorhelm het beste past bij de behoeften van je kind. Er zijn verschillende typen helmen beschikbaar, zoals integraalhelmen, systeemhelmen en jethelmen. Om de juiste keuze te maken, is het belangrijk om rekening te houden met de rijstijl en voorkeuren van je kind.

Integraalhelmen bieden de meeste bescherming, omdat ze het hele hoofd bedekken. Ze zijn ideaal voor kinderen die graag snelheid maken of aan motorsport doen. Houd er rekening mee dat integraalhelmen minder ventilatie hebben en minder geschikt zijn voor warm weer.

Systeemhelmen daarentegen hebben een kinstuk dat omhoog geklapt kan worden, waardoor je kind gemakkelijk kan communiceren of een bril kan dragen. Deze helmen zijn geschikt voor kinderen die graag flexibiliteit en gemak willen tijdens het rijden.

Jethelmen zijn open helmen die het gezicht van je kind vrij laten. Ze zijn lichtgewicht en ideaal voor korte ritten of in de stad. Houd er echter rekening mee dat jethelmen minder bescherming bieden dan integraalhelmen.

Bepaal dus welk type helm het beste past bij de rijstijl en voorkeuren van je kind. Vergeet niet om ook naar het design en de kleuren te kijken, zodat je kind zich comfortabel en zelfverzekerd voelt tijdens het dragen van de helm.

4

Stap 4: Vergelijk prijzen bij verschillende winkels

Ga naar verschillende winkels, zowel fysieke als online winkels, om de prijzen van kinder motorhelmen te vergelijken. Bezoek winkels in jouw omgeving en zoek ook op internet naar verschillende online winkels die motorhelmen voor kinderen verkopen. Let goed op eventuele aanbiedingen of kortingen die beschikbaar zijn. Vergelijk de prijzen van dezelfde helm bij verschillende winkels om te zien welke winkel de beste prijs biedt. Denk er ook aan om te kijken naar de kwaliteit en veiligheid van de helm, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

5

Stap 5: Overweeg de kwaliteit en veiligheid

Bij het kopen van een kinder motorhelm is het belangrijk om ook te kijken naar de kwaliteit en veiligheid. Controleer of de helm voldoet aan de geldende veiligheidsnormen en of er goede beoordelingen zijn van andere gebruikers.

 1. Kijk naar de veiligheidsnormen: Om er zeker van te zijn dat de kinder motorhelm voldoet aan de vereiste veiligheidsnormen, moet je controleren of deze is goedgekeurd volgens de Europese standaard ECE 22.05. Dit keurmerk garandeert dat de helm is getest en goedgekeurd op veiligheid en bescherming. Controleer of het ECE 22.05-label aanwezig is op de helm zelf of op de verpakking.
 2. Lees beoordelingen van andere gebruikers: Het is altijd een goed idee om de ervaringen van andere ouders en gebruikers te raadplegen voordat je een kinder motorhelm koopt. Zoek naar online beoordelingen en feedback van andere mensen die dezelfde helm hebben gekocht. Let op positieve opmerkingen over de kwaliteit, pasvorm en veiligheid van de helm. Dit geeft je een goed beeld van de algemene tevredenheid en betrouwbaarheid van het product.

Onthoud dat de veiligheid van je kind voorop staat bij het kiezen van een kinder motorhelm. Door te controleren of de helm voldoet aan de geldende veiligheidsnormen en goede beoordelingen heeft, zorg je ervoor dat je een kwalitatief hoogwaardige en veilige helm koopt.

6

Stap 6: Bepaal je budget

Bepaal je budget voor de kinder motorhelm door eerst een bedrag in gedachten te hebben dat je bereid bent uit te geven. Dit zal helpen voorkomen dat je te veel geld uitgeeft aan een helm. Overweeg de prijs-kwaliteitverhouding en zorg ervoor dat je een helm kiest die binnen je budget past. Je kunt bijvoorbeeld onderzoek doen naar verschillende merken en modellen om te zien welke opties er beschikbaar zijn binnen jouw prijsklasse. Vergeet niet dat het belangrijkste is om een veilige helm te kiezen die voldoet aan de vereiste veiligheidsnormen, maar het is ook fijn om een helm te hebben die betaalbaar is. Dus neem de tijd om je budget te bepalen en maak een weloverwogen keuze voor de kinder motorhelm.

7

Stap 7: Koop de kinder motorhelm

Stap 7: Koop de kinder motorhelm.

Nu je alle stappen hebt doorlopen, is het tijd om de kinder motorhelm te kopen. Ga naar een betrouwbare winkel of bestel online de helm die aan al je eisen voldoet. Hier zijn een paar tips om je te helpen bij het kopen van de perfecte kinder motorhelm:

 1. Onderzoek: Neem de tijd om verschillende merken en modellen te onderzoeken. Kijk naar de veiligheidsnormen en ga na of de helm geschikt is voor de specifieke leeftijd en maat van je kind.
 2. Pasvorm: Zorg ervoor dat de helm goed past op het hoofd van je kind. Meet de hoofdomtrek van je kind en vergelijk dit met de maattabel van de fabrikant. Een goed passende helm moet stevig op het hoofd zitten, zonder te strak te zijn.
 3. Comfort: Let op het comfort van de helm. Kies voor een helm met een zachte voering en verstelbare bandjes voor een goede pasvorm. Probeer de helm uit en zorg ervoor dat deze comfortabel zit zonder drukpunten.
 4. Veiligheid: Controleer of de helm voldoet aan de geldende veiligheidsnormen, zoals de Europese ECE-veiligheidsnorm. Kijk ook naar extra veiligheidskenmerken, zoals een krasbestendig vizier en goede ventilatie.
 5. Prijs-kwaliteitverhouding: Vergelijk de prijzen van verschillende winkels of online aanbieders. Let hierbij niet alleen op de prijs, maar ook op de kwaliteit en garantie van de helm.

Zodra je de perfecte kinder motorhelm hebt gevonden, kun je deze kopen. Volg de instructies van de winkel of website om de betaling te voltooien en de helm te bestellen. Vergeet niet om de leveringsinformatie te controleren en een bevestiging van je bestelling te ontvangen. Gefeliciteerd, je bent nu klaar om je kind veilig en stijlvol te laten rijden met zijn nieuwe motorhelm!

De prijs in perspectief

Conclusie:

In deze handleiding hebben we je laten zien hoe je de gemiddelde kosten van een kinder motorhelm kunt bepalen. Door het onderzoeken van merken en modellen, het kiezen van de juiste maat en het vergelijken van prijzen, kun je een weloverwogen beslissing nemen bij het kopen van een kinder motorhelm. Hopelijk heeft deze informatie je geholpen om een beter inzicht te krijgen in de kosten en waar je op moet letten bij het aanschaffen van een kinder motorhelm. Veel rijplezier en veilige ritten gewenst voor jou en je kind!

Benodigde gereedschappen

 • Kinder motorhelmen
 • Maattabel voor motorhelmen
 • Informatie over verschillende typen motorhelmen
 • Prijzen van verschillende winkels
 • Informatie over kwaliteit en veiligheid van motorhelmen
 • Budgetoverzicht

Handige adviezen

 • Vergelijk prijzen: Ga online op zoek naar verschillende winkels en merken die kinder motorhelmen aanbieden en vergelijk de prijzen. Dit geeft je een idee van wat de gemiddelde prijs is
 • Kijk naar de kwaliteit: Het is belangrijk om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar de kwaliteit van de kinder motorhelm. Zorg ervoor dat het voldoet aan de veiligheidsnormen en gemaakt is van duurzame materialen
 • Pasvorm is essentieel: Een goede pasvorm is cruciaal voor de veiligheid en het comfort van je kind. Zorg ervoor dat je de juiste maat kiest en dat de helm goed op het hoofd van je kind past
 • Let op de extra functies: Sommige kinder motorhelmen hebben extra functies zoals een vizier, ventilatieopeningen of een zonneklep. Overweeg of deze functies belangrijk zijn voor jou en je kind en kijk of ze de prijs rechtvaardigen
 • Houd rekening met de levensduur: Kinderen groeien snel, dus het is belangrijk om rekening te houden met de levensduur van de kinder motorhelm. Kies voor een helm die verstelbaar is, zodat je hem kunt aanpassen aan de groei van je kind
 • Koop van een betrouwbare verkoper: Zorg ervoor dat je de kinder motorhelm koopt bij een betrouwbare verkoper. Controleer de recensies en de reputatie van de verkoper om er zeker van te zijn dat je een kwaliteitsproduct krijgt
 • Overweeg tweedehands: Als je budget beperkt is, kun je overwegen om een tweedehands kinder motorhelm te kopen. Zorg er wel voor dat je de helm grondig inspecteert op eventuele schade en slijtage voordat je hem koopt
 • Onderhoud de helm goed: Een kinder motorhelm gaat langer mee als je hem goed onderhoudt. Reinig de helm regelmatig en controleer de sluitingen en riemen op slijtage
 • Gebruik de helm altijd op de juiste manier: De veiligheid van je kind staat voorop, dus zorg ervoor dat je de kinder motorhelm altijd op de juiste manier gebruikt. Volg de instructies van de fabrikant en zorg ervoor dat de helm goed is bevestigd en correct is afgesteld
 • Laat je kind de helm passen: Neem je kind mee naar de winkel en laat hem of haar de helm passen voordat je hem koopt. Op die manier kun je er zeker van zijn dat de helm comfortabel zit en goed past bij de stijl en voorkeuren van je kind

9 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Ik ben op zoek naar een kinder motorhelm voor mijn zoon. Hebben jullie specifieke aanbevelingen voor merken en modellen?

  • Bedankt voor je vraag! Er zijn verschillende merken en modellen beschikbaar op de markt. Enkele populaire merken zijn Arai, Shoei en AGV. Het is altijd aan te raden om de pasvorm en veiligheid van de helm te controleren voordat je er een koopt.

 2. Ik heb gehoord dat het belangrijk is om de juiste maat helm te kiezen. Hebben jullie tips om de maat van een kinder motorhelm te bepalen?

  • Ja, het is inderdaad belangrijk om de juiste maat helm te kiezen voor een kind. Het beste is om de hoofdomtrek van het kind te meten en vervolgens de maattabel van de fabrikant te raadplegen om de juiste maat te bepalen. Het is ook handig om de helm te passen en te controleren of deze goed past en comfortabel aanvoelt.

 3. Ik heb gemerkt dat sommige helmen een hogere prijs hebben vanwege de kwaliteit en veiligheid. Is het de moeite waard om extra te betalen voor een helm van betere kwaliteit?

  • Dat is een goede vraag! Hoewel het verleidelijk kan zijn om te besparen op kosten, is het belangrijk om de kwaliteit en veiligheid van de helm niet te verwaarlozen. Een duurdere helm kan vaak betere bescherming bieden en een langere levensduur hebben. Het is altijd verstandig om te investeren in de veiligheid van je kind.

 4. Ik heb onlangs een kinder motorhelm gekocht en het was inderdaad belangrijk om mijn budget te bepalen voordat ik ging winkelen. Het kan verleidelijk zijn om meer uit te geven, maar het is belangrijk om binnen je mogelijkheden te blijven. Bedankt voor het delen van deze handige stappen!

  • Graag gedaan! Het is inderdaad verstandig om je budget vooraf te bepalen. Zo kun je gericht zoeken naar een helm die zowel aan je veiligheidseisen voldoet als binnen je budget past. Bedankt voor het delen van je ervaring!

 5. Bedankt voor de handige gids! Ik vond het vooral nuttig dat jullie de verschillende stappen hebben uitgelegd. Ik heb echter nog een vraag over de prijzen. Zijn er grote prijsverschillen tussen de verschillende merken en modellen?

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen