Hoeveel kost een goede motorhelm gemiddeld?

In deze stapsgewijze gids leer je hoe je een goede motorhelm kunt kopen en ontdek je wat de gemiddelde kosten zijn. We zullen je uitleggen waar je op moet letten bij het kiezen van een motorhelm en geven je handige tips om de juiste prijs-kwaliteitverhouding te vinden. Of je nu een beginnende motorrijder bent of een ervaren rijder, deze gids biedt nuttige informatie om je te helpen bij het aanschaffen van een motorhelm die aan jouw behoeften voldoet.

1

Stap 1: Onderzoek doen

Om de perfecte motorhelm te vinden die aan jouw behoeften voldoet, is het belangrijk om onderzoek te doen naar verschillende merken en modellen. Volg de onderstaande stappen om een weloverwogen beslissing te nemen:

 • Begin met het zoeken naar verschillende merken en modellen van motorhelmen. Gebruik hiervoor zoekmachines zoals Google of bezoek websites van motorwinkels.
 • Kijk naar de eigenschappen en specificaties van elke helm die je interessant vindt. Let bijvoorbeeld op het materiaal van de buitenschaal, het type sluitsysteem en de aanwezigheid van ventilatieopeningen.
 • Bestudeer ook de veiligheidsnormen waaraan de helm voldoet. Controleer of de helm goedgekeurd is volgens de Europese norm ECE 22.05, die aangeeft dat de helm voldoet aan de minimale veiligheidseisen.
 • Maak een lijst van de helmen die aan jouw eisen voldoen en vergelijk ze met elkaar. Kijk naar de prijs-kwaliteitverhouding, klantbeoordelingen en eventuele extra functies.
 • Op basis van je onderzoek kun je nu bepalen welke helm het beste bij jouw behoeften past. Maak een weloverwogen keuze en vergeet niet dat de helm comfortabel moet zitten en goed moet passen op jouw hoofd.

Met deze informatie ben je goed voorbereid om een motorhelm te kiezen die jouw veiligheid en comfort op de weg zal waarborgen. Veel succes met je onderzoek!

2

Stap 2: Prijzen vergelijken

Vergelijk allereerst de prijzen van motorhelmen bij verschillende winkels en online retailers. Zo kun je een goed overzicht krijgen van de verschillende prijsklassen en eventuele aanbiedingen die beschikbaar zijn. Ga naar de websites van verschillende winkels en zoek naar motorhelmen. Noteer de prijzen en eventuele kortingen die je tegenkomt.

Vergeet niet om ook online retailers te bekijken. Deze kunnen vaak lagere prijzen bieden vanwege hun lagere overheadkosten. Zoek naar bekende online winkels die motorhelmen verkopen en vergelijk de prijzen met die van de fysieke winkels die je hebt bekeken. Let ook hier op eventuele aanbiedingen of kortingen die beschikbaar zijn.

Door de prijzen van motorhelmen bij verschillende winkels en online retailers te vergelijken, kun je ervoor zorgen dat je de beste prijs krijgt voor jouw motorhelm. Houd rekening met eventuele aanbiedingen of kortingen die beschikbaar zijn en noteer deze om later te kunnen vergelijken. Op deze manier kun je geld besparen en toch een kwalitatieve motorhelm vinden.

3

Stap 3: Budget bepalen

Bepaal je budget voor de aankoop van een motorhelm. Overweeg hoeveel je bereid bent te besteden aan kwaliteit en veiligheid.

 1. Bekijk je financiële situatie en stel een budget op. Bedenk hoeveel geld je comfortabel kunt besteden aan een motorhelm. Houd hierbij rekening met andere uitgaven die je mogelijk hebt, zoals brandstof, onderhoud en verzekering. Stel jezelf de vraag: “Hoeveel ben ik bereid te investeren in een goede motorhelm?”
 2. Denk aan de kwaliteit en veiligheid van de helm. Een motorhelm is een essentieel onderdeel van je veiligheidsuitrusting, dus het is belangrijk om niet alleen naar de prijs te kijken. Overweeg om een helm te kiezen die voldoet aan de Europese veiligheidsnormen, zoals de ECE 22.05-certificering. Deze normen garanderen een bepaald niveau van bescherming. Een hogere kwaliteit helm kan een iets hogere prijs hebben, maar het is de moeite waard om te investeren in je veiligheid.

Bijvoorbeeld, als je budget beperkt is, kun je overwegen om te kijken naar helmen van bekende merken die een goede prijs-kwaliteitverhouding bieden. Deze merken hebben vaak verschillende modellen in verschillende prijsklassen, zodat je een helm kunt vinden die past bij jouw budget. Aan de andere kant, als je bereid bent om meer te investeren in kwaliteit en veiligheid, kun je kijken naar premium merken die geavanceerde technologieën en materialen gebruiken om maximale bescherming te bieden.

Onthoud dat een motorhelm een belangrijke investering is voor je veiligheid op de weg. Het is de moeite waard om tijd te nemen om je budget te bepalen en te overwegen hoeveel je wilt besteden aan kwaliteit en veiligheid.

4

Stap 4: Gemiddelde kosten

Om een idee te krijgen van de gemiddelde kosten van een goede motorhelm, is het belangrijk om verschillende bronnen te raadplegen. Hier zijn een paar stappen die je kunt volgen om de juiste informatie te vinden:

 • Begin met het raadplegen van online winkels die motorhelmen aanbieden. Bekijk de prijzen van verschillende merken en modellen. Let op de kwaliteit en extra functies die de helmen bieden.
 • Bezoek ook gespecialiseerde motorwinkels. Deze winkels hebben vaak een breed assortiment aan helmen van verschillende merken. Vraag een medewerker om advies en informatie over de prijzen van de helmen die je interesseren.
 • Vergeet niet om reviews en ervaringen van andere motorrijders te lezen. Motorforums en online communities kunnen waardevolle informatie bieden over de prestaties en prijzen van verschillende helmen.

Het is belangrijk om bij het vergelijken van de kosten van motorhelmen rekening te houden met de kwaliteit, merknaam en extra functies. Een goede motorhelm kan een investering zijn voor je veiligheid en comfort tijdens het rijden. Wees niet bang om verschillende bronnen te raadplegen en advies in te winnen om de beste keuze te maken voor jouw behoeften en budget.

5

Stap 5: Aanschaf en onderhoud

Neem de beslissing en koop de motorhelm die aan jouw eisen voldoet. Vergeet niet om de helm regelmatig te onderhouden volgens de instructies van de fabrikant.

 1. Kies de juiste motorhelm: Ga op zoek naar een motorhelm die voldoet aan jouw persoonlijke eisen en voorkeuren. Let op de pasvorm, het materiaal, de veiligheidsnormen en eventuele extra functies die je belangrijk vindt, zoals een zonnevizier of communicatiesysteem. Neem de tijd om verschillende helmen uit te proberen en kies degene die het beste bij jou past en de juiste bescherming biedt.
 2. Onderhoud de motorhelm regelmatig: Zodra je de juiste motorhelm hebt gekocht, is het belangrijk om deze regelmatig te onderhouden om de levensduur te verlengen en de veiligheid te waarborgen. Volg altijd de onderhoudsinstructies van de fabrikant, aangezien deze specifiek zijn afgestemd op jouw helmmodel. Reinig de buitenkant van de helm met een mild reinigingsmiddel en water, en gebruik geen agressieve chemicaliën die de helm kunnen beschadigen. Controleer regelmatig de sluitingen, het vizier en de ventilatieopeningen om er zeker van te zijn dat alles goed werkt en eventuele slijtage of schade te detecteren. Als je merkt dat onderdelen versleten zijn of beschadigd zijn, vervang ze dan onmiddellijk volgens de instructies van de fabrikant.

Volg deze stappen zorgvuldig op om ervoor te zorgen dat je de juiste motorhelm kiest die aan jouw behoeften voldoet en dat je deze op de juiste manier onderhoudt. Een goed onderhouden helm zal je niet alleen beschermen tijdens het rijden, maar ook de levensduur en prestaties ervan verbeteren.

De prijs van veiligheid

In conclusie, het is essentieel om onderzoek te doen, prijzen te vergelijken en een budget vast te stellen bij het kopen van een goede motorhelm. Door deze belangrijke punten in gedachten te houden, kun je een weloverwogen keuze maken en de juiste helm vinden die aan jouw behoeften voldoet. Vergeet niet dat veiligheid boven alles gaat, dus investeer in een kwalitatieve helm om jezelf te beschermen tijdens het motorrijden. Veel plezier en veilige ritten!

Benodigde gereedschappen en materialen

 • Motorhelmen
 • Notitieblok
 • Rekenmachine
 • Potlood of pen
 • Calculator
 • Budgetplanner
 • Bankrekening

Handige adviezen

 • Doe onderzoek naar de prijzen van motorhelmen voordat je er een koopt
 • Kijk naar de verschillende merken en modellen om een idee te krijgen van wat er beschikbaar is
 • Hou rekening met je budget bij het bepalen van de prijsklasse waarin je wilt zoeken
 • Houd er rekening mee dat een goede motorhelm meestal niet goedkoop is, maar dat de prijs ook niet altijd alles zegt over de kwaliteit
 • Overweeg om een helm te kopen die voldoet aan de Europese veiligheidsnormen (ECE-norm)
 • Ga naar een motorzaak en probeer verschillende helmen uit om te zien welke het beste bij je past
 • Vraag advies aan ervaren motorrijders of experts op het gebied van motorhelmen
 • Let op speciale aanbiedingen of kortingen, maar wees voorzichtig met te goedkope helmen, omdat deze mogelijk niet voldoen aan de veiligheidsnormen
 • Overweeg om een helm te kopen die geschikt is voor het type motorrijden dat je doet (bijvoorbeeld een integraalhelm voor sportief rijden of een jethelm voor stadsverkeer)
 • Vergeet niet dat een goede motorhelm een investering is in je veiligheid, dus wees bereid om iets meer uit te geven om een kwalitatieve helm te krijgen

Hoe kies je de perfecte motorhelm

 • Begin met het bepalen van je behoeften en eisen: Denk na over het type rijden dat je doet, de afstand die je meestal aflegt en het klimaat waarin je rijdt. Dit helpt je bij het kiezen van de juiste motorhelm die aan je specifieke behoeften voldoet
 • Doe onderzoek naar verschillende soorten motorhelmen: Er zijn verschillende soorten motorhelmen, zoals integraalhelmen, jethelmen en systeemhelmen. Leer meer over de kenmerken, voor- en nadelen van elke soort helm, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken
 • Pas verschillende motorhelmen: Het is belangrijk om een helm te passen voordat je deze koopt. Ga naar een winkel waar je verschillende helmen kunt uitproberen en kies er een die goed past en comfortabel aanvoelt. Een goed passende helm is essentieel voor je veiligheid op de weg
 • Controleer de veiligheidsnormen: Zorg ervoor dat de motorhelm voldoet aan de geldende veiligheidsnormen, zoals de ECE-norm. Deze normen garanderen dat de helm voldoende bescherming biedt bij een eventueel ongeval
 • Lees recensies en beoordelingen: Raadpleeg online recensies en beoordelingen van andere motorrijders om meer inzicht te krijgen in de kwaliteit en prestaties van de helm die je overweegt te kopen. Dit kan je helpen om een weloverwogen beslissing te nemen en een helm te kiezen die goed wordt gewaardeerd door anderen
 • Hopelijk helpen deze tips je bij het kiezen van de juiste motorhelm! Als je nog meer vragen hebt, sta ik altijd voor je klaar om te helpen. Veel plezier en veilige ritten!

Veelgestelde vragen over het kiezen van de juiste motorhelm

Wat zijn de belangrijkste veiligheidskenmerken waar je op moet letten bij het kopen van een motorhelm?

Bij het kopen van een motorhelm zijn er verschillende belangrijke veiligheidskenmerken waar je op moet letten. Allereerst is het belangrijk dat de helm voldoet aan de Europese veiligheidsnorm ECE 22.05, die aangeeft dat de helm getest en goedgekeurd is volgens de geldende veiligheidseisen. Daarnaast moet je letten op de pasvorm van de helm. Een goed passende helm zorgt ervoor dat deze stevig op je hoofd blijft zitten en beschermt je bij een val.

Verder is het belangrijk dat de helm een stevige buitenschaal heeft, gemaakt van materialen zoals glasvezel, carbon of polycarbonaat. Deze materialen bieden een goede bescherming bij een impact. Daarnaast moet de binnenkant van de helm voorzien zijn van een comfortabele en schokabsorberende voering, zodat de impactkrachten worden geabsorbeerd en jouw hoofd goed beschermd wordt.

Ook het sluitsysteem van de helm is van belang. Een dubbel-D sluiting is het veiligste sluitsysteem, omdat deze goed vast blijft zitten en niet zomaar los kan schieten bij een val. Tot slot is het aan te raden om te letten op de aanwezigheid van een vizier met een goede kwaliteit en voldoende ventilatieopeningen, zodat je goed zicht hebt en je hoofd voldoende gekoeld wordt tijdens het rijden.

Het is altijd verstandig om een motorhelm te passen voordat je deze koopt, zodat je zeker weet dat deze goed past en comfortabel zit. Vergeet ook niet om regelmatig de staat van je helm te controleren en deze op tijd te vervangen bij beschadigingen of na een val, aangezien de beschermende werking van een helm kan verminderen.

12 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Ik heb een vraag over stap 4: Gemiddelde kosten. Wat is het daadwerkelijke gemiddelde kostenbereik voor een goede motorhelm? Ik begrijp dat het kan variëren afhankelijk van het merk en de functies, maar ik wil graag een idee hebben van wat ik kan verwachten.

  • Bedankt voor je vraag! Het is inderdaad moeilijk om een ​​specifiek gemiddeld kostenbereik te bepalen, omdat dit afhangt van verschillende factoren. Over het algemeen kun je verwachten dat een goede motorhelm ergens tussen de €200 en €500 kost. Natuurlijk kunnen prijzen hoger zijn voor premium merken of modellen met geavanceerde functies. Hopelijk helpt dit je bij het bepalen van je budget.

 2. Ik heb de eerste stap gevolgd en onderzoek gedaan naar verschillende motorhelmen. Ik heb gekeken naar merken zoals Shoei en Arai, omdat ik op zoek was naar een helm van hoge kwaliteit. Daarnaast heb ik ook gekeken naar de veiligheidsnormen en keurmerken die belangrijk zijn bij het kiezen van een goede motorhelm.

 3. Bedankt voor het delen van je ervaring! Het is inderdaad belangrijk om merken zoals Shoei en Arai te overwegen, aangezien ze bekend staan ​​om hun kwaliteit. Ook het controleren van veiligheidsnormen en keurmerken is een slimme zet. Hopelijk heb je nuttige informatie gevonden voor het kiezen van een motorhelm die aan jouw behoeften voldoet.

 4. Ik ben het niet helemaal eens met stap 3: Budget bepalen. Ik denk dat het belangrijk is om eerst een budget te bepalen voordat je onderzoek doet en prijzen vergelijkt. Op deze manier kun je jezelf beperken tot opties die binnen je financiële mogelijkheden passen.

  • Bedankt voor je mening! Het is zeker waar dat het hebben van een budget van tevoren kan helpen om je keuzes te beperken en je te concentreren op opties die binnen je financiële mogelijkheden vallen. Ik heb het punt van het bepalen van een budget in stap 3 opgenomen, zodat lezers er rekening mee kunnen houden bij het vergelijken van prijzen en het maken van hun keuze.

 5. Ik heb de prijzen van verschillende motorhelmen vergeleken bij lokale winkels en online. Ik merkte dat er aanzienlijke prijsverschillen waren tussen verschillende merken en modellen. Het loont echt de moeite om rond te shoppen en aanbiedingen te vergelijken.

  • Goed punt! Het vergelijken van prijzen bij verschillende winkels en online kan je echt helpen om een ​​goede deal te vinden. Soms zijn er zelfs kortingsacties of seizoensgebonden aanbiedingen die je kunt benutten. Bedankt voor het delen van je ervaring!

 6. Ik vond deze gids erg nuttig! Zou het mogelijk zijn om in de toekomst een artikel te schrijven over onderhoudstips voor motorhelmen? Ik denk dat veel mensen geïnteresseerd zouden zijn in het leren hoe ze hun helmen in goede staat kunnen houden.

  • Bedankt voor je suggestie! Ik ben blij dat je de gids nuttig vond. Onderhoudstips voor motorhelmen zijn inderdaad een goed onderwerp om te behandelen. Ik zal zeker rekening houden met je suggestie en een artikel schrijven over onderhoudstips voor motorhelmen in de toekomst. Blijf op de hoogte!

 7. Ik heb de stappen gevolgd en uiteindelijk een goede motorhelm gekocht. Ik koos voor de Shoei X-Spirit III en ik ben er zeer tevreden mee. De helm biedt uitstekende bescherming en het comfort is geweldig, zelfs tijdens lange ritten. Het was zeker de investering waard!

  • Gefeliciteerd met je nieuwe motorhelm en bedankt voor het delen van je positieve ervaring! De Shoei X-Spirit III is inderdaad een geweldige keuze met zijn goede bescherming en comfort. Veel plezier en veilige ritten gewenst!

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen