Hoe zorg je voor optimale veiligheid met een Van Cranenbroek motorhelm?

Hallo daar! Ben je een trotse motorrijder die altijd op zoek is naar manieren om je rit veiliger te maken? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze blogpost willen we je laten zien hoe je optimale veiligheid kunt garanderen met een Van Cranenbroek motorhelm. We begrijpen dat veiligheid voor jou van het grootste belang is, en daarom willen we je graag informeren over waarom een goede motorhelm essentieel is en welke specifieke kenmerken de Van Cranenbroek motorhelmen bieden om jouw veiligheid te waarborgen. Dus, laten we meteen beginnen en ontdekken hoe je jouw rijervaring op de motor naar een hoger niveau kunt tillen met een betrouwbare motorhelm van Van Cranenbroek.

Waarom een goede motorhelm essentieel is

Een motorhelm is niet zomaar een accessoire, het is een van de belangrijkste onderdelen van je motoruitrusting. Het dragen van een goede motorhelm kan het verschil maken tussen leven en dood in geval van een val of een ongeval. In dit artikel zullen we de verschillende soorten hoofdbescherming bespreken en waarom het van cruciaal belang is om te investeren in een hoogwaardige motorhelm.

Soorten motorhelmen

Er zijn verschillende soorten motorhelmen op de markt, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Hier zijn enkele populaire opties:

 1. Integraalhelm: Dit type helm biedt de meest complete bescherming, omdat het je hele hoofd bedekt. Het heeft een stevige constructie en een krasbestendig vizier, waardoor het ideaal is voor langeafstandsrijden en snelwegritten.
 2. Systeemhelm: Een systeemhelm biedt vergelijkbare bescherming als een integraalhelm, maar heeft een kinstuk dat omhoog kan worden geklapt. Dit biedt meer flexibiliteit en gemak, vooral bij het communiceren met anderen zonder je helm af te doen.
 3. Jethelm: Deze helm heeft een open gezicht en biedt minder bescherming dan een integraalhelm. Het is ideaal voor stadsritten en korte afstanden, maar houd er rekening mee dat het je gezicht niet volledig bedekt.
 4. Crosshelm: Dit type helm is speciaal ontworpen voor off-road rijden. Het heeft een verlengd kinstuk en een zonnescherm om je ogen te beschermen tegen opspattend vuil.

Waarom investeren in een hoogwaardige motorhelm?

Het kan verleidelijk zijn om te besparen op een motorhelm en te kiezen voor een goedkoper model. Echter, het is van cruciaal belang om te investeren in een hoogwaardige helm om de volgende redenen:

 1. Bescherming: Een hoogwaardige motorhelm is ontworpen met geavanceerde materialen en technologieën om je hoofd te beschermen tegen ernstig letsel. Het biedt een stevige constructie, schokabsorberende voering en een goed passend ontwerp om je hoofd te beschermen bij een val of impact.
 2. Comfort: Een goede motorhelm is niet alleen veilig, maar ook comfortabel om te dragen. Het heeft een goede pasvorm, een zachte voering en ventilatieopeningen om oververhitting te voorkomen. Dit zorgt voor een aangename rijervaring, zelfs tijdens lange ritten.
 3. Zichtbaarheid: Hoogwaardige helmen zijn vaak voorzien van reflecterende details en felle kleuren, waardoor je beter zichtbaar bent op de weg. Dit vergroot je veiligheid, vooral bij slechte weersomstandigheden en in het donker.
 4. Duurzaamheid: Een goede motorhelm gaat langer mee dan een goedkoop alternatief. Het is gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen slijtage en biedt betrouwbare bescherming gedurende langere tijd.

Specifieke kenmerken van Van Cranenbroek motorhelmen

Van Cranenbroek motorhelmen staan bekend om hun kwaliteit en betrouwbaarheid. Deze helmen zijn ontworpen met oog voor detail en bieden motorrijders de nodige bescherming tijdens het rijden. In dit artikel zullen we de specifieke kenmerken van deze helmen bespreken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken bij het kopen van een nieuwe helm.

Gebruikte materialen

Bij Van Cranenbroek wordt er gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen om ervoor te zorgen dat de motorhelmen duurzaam en veilig zijn. Enkele veelvoorkomende materialen die worden gebruikt, zijn:

 • Polycarbonaat: Dit sterke en lichtgewicht materiaal biedt een uitstekende bescherming tegen impact. Het zorgt ervoor dat de helm stevig is, maar toch comfortabel om te dragen.
 • Glasvezel: Helmen gemaakt van glasvezel bieden een goede balans tussen gewicht en sterkte. Ze zijn vaak iets duurder, maar bieden een hogere mate van bescherming.
 • EPS-schuim: Dit schokabsorberende materiaal wordt gebruikt in de binnenvoering van de helm. Het helpt om de impactenergie te absorberen en te verspreiden, waardoor het risico op hoofdletsel wordt verminderd.

Pasvorm

Een goede pasvorm is essentieel voor het comfort en de veiligheid van een motorhelm. Van Cranenbroek motorhelmen worden ontworpen met aandacht voor verschillende hoofdvormen en -maten, zodat er voor iedereen een geschikte optie is. Enkele kenmerken van de pasvorm van deze helmen zijn:

 • Meerdere maten: Van Cranenbroek biedt helmen in verschillende maten, zodat je de helm kunt vinden die perfect op je hoofd past. Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen om een goede bescherming te garanderen.
 • Verstelbare kinband: Een verstelbare kinband zorgt voor een goede pasvorm en voorkomt dat de helm tijdens het rijden verschuift. Het helpt ook om de druk op de kin te verminderen en het comfort te verhogen.

Aerodynamisch ontwerp

Een goed aerodynamisch ontwerp van een motorhelm kan het rijcomfort verbeteren en de stabiliteit op hoge snelheden verhogen. Van Cranenbroek motorhelmen zijn ontworpen met aandacht voor aerodynamica, wat resulteert in de volgende voordelen:

 • Verminderde windweerstand: Een gestroomlijnde vorm en slimme luchtinlaten en -uitlaten verminderen de windweerstand, wat resulteert in minder vermoeidheid tijdens lange ritten.
 • Stabiliteit: Een goed ontworpen helm zorgt voor een stabiele rit, zelfs bij hoge snelheden. Dit verhoogt niet alleen de veiligheid, maar zorgt ook voor een betere controle over de motor.

Veiligheidsnormen

Van Cranenbroek motorhelmen voldoen aan de strengste veiligheidsnormen om de bescherming van motorrijders te waarborgen. Enkele van de belangrijkste veiligheidsnormen waaraan deze helmen voldoen zijn:

 • ECE-norm (Economic Commission for Europe): De helmen zijn getest en goedgekeurd volgens de ECE-norm, die vereist dat de helmen voldoen aan bepaalde veiligheids- en prestatiecriteria.
 • DOT-norm (Department of Transportation): Voor motorhelmen die in de Verenigde Staten worden gebruikt, voldoen de Van Cranenbroek helmen aan de DOT-norm, die vergelijkbare veiligheidseisen stelt als de ECE-norm.
 • Snell-norm: Deze norm wordt vaak gebruikt in de motorsport en stelt strenge eisen aan de veiligheid en prestaties van helmen.

Het is belangrijk om bij het kopen van een motorhelm te controleren of deze voldoet aan de relevante veiligheidsnormen, zodat je zeker kunt zijn van de betrouwbaarheid en bescherming van de helm.

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om een beter inzicht te krijgen in de specifieke kenmerken van Van Cranenbroek motorhelmen. Of je nu een beginnende motorrijder bent of een doorgewinterde motorliefhebber, het kiezen van de juiste helm is van cruciaal belang voor je veiligheid en comfort op de weg.

Tips voor het kiezen van de juiste Van Cranenbroek motorhelm

Het kiezen van de juiste motorhelm is van groot belang voor je veiligheid op de weg. Een Van Cranenbroek motorhelm kan je hierbij helpen, maar waar moet je precies op letten bij het maken van je keuze? In dit artikel bespreken we enkele belangrijke factoren die je moet overwegen, zoals de juiste maat, de pasvorm en de ventilatie.

1. De juiste maat

Een goed passende motorhelm is essentieel voor je veiligheid en comfort tijdens het rijden. Om de juiste maat te bepalen, meet je de omtrek van je hoofd met behulp van een meetlint. Dit doe je net boven je wenkbrauwen en net boven je oren. Vergelijk deze metingen met de maattabel van Van Cranenbroek om de juiste maat te vinden.

Belangrijke punten om op te letten bij het kiezen van de juiste maat:

 • De helm moet stevig op je hoofd zitten, maar mag niet knellen.
 • Zorg ervoor dat de helm niet te los zit, anders kan deze tijdens een val of ongeval afvallen.
 • Let op dat de helm niet te ver naar voren of naar achteren kantelt wanneer je je hoofd beweegt.

2. De pasvorm

Naast de juiste maat is het ook belangrijk om te letten op de pasvorm van de motorhelm. Een goede pasvorm zorgt voor extra comfort en vermindert het risico op letsel bij een ongeval.

Belangrijke punten om op te letten bij de pasvorm:

 • De helm moet gelijkmatig en comfortabel op je hoofd zitten.
 • Controleer of de wangkussens goed aansluiten op je gezicht, maar niet te strak zitten.
 • Let op of de kinband de juiste spanning heeft en niet in je huid snijdt.

3. Ventilatie

Tijdens het motorrijden kan het erg warm worden onder je helm. Daarom is goede ventilatie essentieel om oververhitting te voorkomen en je comfortabel te houden tijdens lange ritten.

Belangrijke punten om op te letten bij de ventilatie:

 • Controleer of de helm voorzien is van voldoende ventilatieopeningen, zoals luchtinlaten aan de voorkant en luchtuitlaten aan de achterkant.
 • Let op of de ventilatieopeningen verstelbaar zijn, zodat je ze kunt aanpassen aan de weersomstandigheden.
 • Zorg ervoor dat de ventilatieopeningen niet te groot zijn, anders kan er te veel windruis ontstaan.

Onderhoud en vervanging van je Van Cranenbroek motorhelm

Het dragen van een motorhelm is essentieel voor je veiligheid tijdens het motorrijden. Om ervoor te zorgen dat je Van Cranenbroek motorhelm altijd optimale bescherming biedt, is regelmatig onderhoud en tijdige vervanging belangrijk. In dit artikel delen we praktische tips om je motorhelm in goede staat te houden en geven we aan wanneer het tijd is om deze te vervangen.

Het belang van regelmatig onderhoud

Het regelmatig onderhouden van je motorhelm is van groot belang om de veiligheid en functionaliteit ervan te waarborgen. Door je helm goed te onderhouden, verleng je niet alleen de levensduur, maar zorg je er ook voor dat deze altijd optimale bescherming biedt. Hier zijn enkele tips om je Van Cranenbroek motorhelm in topconditie te houden:

 • Reiniging: Maak je motorhelm regelmatig schoon om vuil, stof en zweet te verwijderen. Gebruik een mild schoonmaakmiddel en warm water om de buitenschaal, het vizier en de ventilatieopeningen schoon te maken. Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën die het materiaal kunnen aantasten.
 • Inspectie: Controleer je motorhelm regelmatig op eventuele beschadigingen, zoals scheuren, deuken of loszittende onderdelen. Let ook op eventuele veranderingen in de pasvorm of het comfort. Als je problemen opmerkt, raadpleeg dan de handleiding van de helm of neem contact op met de fabrikant voor advies.
 • Vervanging van onderdelen: Als je merkt dat bepaalde onderdelen van je motorhelm versleten zijn, zoals de kinband of het vizier, vervang deze dan tijdig. Van Cranenbroek biedt een breed scala aan vervangingsonderdelen voor hun motorhelmen, zodat je je helm gemakkelijk kunt repareren en de optimale bescherming kunt behouden.

Wanneer is het tijd om je motorhelm te vervangen?

Hoewel regelmatig onderhoud helpt om de levensduur van je motorhelm te verlengen, is er een punt waarop vervanging noodzakelijk is om de veiligheid te waarborgen. Over het algemeen wordt aanbevolen om je motorhelm elke vijf jaar te vervangen, zelfs als deze er nog goed uitziet. Dit komt doordat de materialen in de helm na verloop van tijd kunnen verouderen en de beschermende eigenschappen kunnen verminderen.

Hier zijn enkele situaties waarin je je Van Cranenbroek motorhelm direct moet vervangen:

 • Na een ongeval: Als je betrokken bent geweest bij een ongeval, zelfs als je helm geen zichtbare schade heeft, moet je deze onmiddellijk vervangen. Een helm kan interne schade oplopen die niet met het blote oog zichtbaar is, waardoor de bescherming in gevaar kan komen.
 • Zichtbare schade: Als je helm zichtbare scheuren, deuken of andere beschadigingen vertoont, moet je deze direct vervangen. Deze beschadigingen kunnen de structurele integriteit van de helm aantasten en de bescherming verminderen.
 • Verandering in pasvorm: Als je merkt dat je helm niet meer goed aansluit op je hoofd of als je comfortproblemen ervaart, is het tijd om een nieuwe helm aan te schaffen. Een goede pasvorm is essentieel voor optimale bescherming.

Een veilige keuze voor onbezorgd motorrijden

In de conclusie kunnen we samenvatten dat een Van Cranenbroek motorhelm optimale veiligheid biedt. Dit komt voornamelijk door de hoogwaardige materialen en het doordachte ontwerp van de helm. Om ervoor te zorgen dat je altijd goed beschermd bent tijdens het motorrijden, is het belangrijk om de juiste maat te kiezen, de helm goed te onderhouden en op tijd te vervangen. Door te investeren in een Van Cranenbroek motorhelm kun je met vertrouwen de weg op gaan!

14 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Ik ben erg blij dat het artikel het belang van het onderhouden en vervangen van de motorhelm benadrukt. Dit is vaak een onderbelicht aspect, maar erg belangrijk voor de veiligheid.

  • Bedankt voor je reactie! Inderdaad, het regelmatig onderhouden en vervangen van je motorhelm is essentieel voor de veiligheid. Een helm die beschadigd is geraakt bij een val of die te oud is geworden, kan niet meer de optimale bescherming bieden. Het is belangrijk om hier aandacht aan te besteden en regelmatig je helm te controleren.

 2. Ik ben altijd een beetje onzeker over het kiezen van de juiste maat helm. Heeft u tips of een maattabel die ik kan raadplegen?

  • Het kiezen van de juiste maat helm is inderdaad belangrijk voor een goede pasvorm en optimale veiligheid. Van Cranenbroek biedt een maattabel op hun website die je kunt raadplegen. Het is ook een goed idee om naar een gespecialiseerde winkel te gaan waar je verschillende helmen kunt passen en advies kunt vragen.

 3. Bedankt voor je feedback! De veiligheidsnormen van Van Cranenbroek motorhelmen zijn inderdaad belangrijk om te bespreken. In het artikel hebben we ons gericht op de specifieke kenmerken van de helmen, maar we zullen zeker overwegen om in de toekomst meer informatie te geven over de veiligheidsnormen en vergelijkingen met andere merken.

 4. Wat zijn de mogelijke consequenties als je een motorhelm niet regelmatig onderhoudt of vervangt?

  • Als je een motorhelm niet regelmatig onderhoudt of vervangt, kan dit de veiligheid in gevaar brengen. Een helm die beschadigd is geraakt bij een val of die ouder is geworden, kan de impact van een ongeval niet meer goed absorberen en bescherming bieden. Het is belangrijk om regelmatig je helm te inspecteren op tekenen van slijtage en deze indien nodig te vervangen.

 5. Zijn er andere merken die vergelijkbaar zijn met Van Cranenbroek motorhelmen en die ook goede veiligheidskenmerken hebben?

  • Ja, er zijn verschillende andere merken op de markt die vergelijkbare veiligheidskenmerken bieden als Van Cranenbroek. Een paar bekende merken zijn Arai, Shoei en AGV. Het is altijd een goed idee om verschillende merken te vergelijken voordat je een beslissing neemt.

 6. Kunt u een specifieke Van Cranenbroek motorhelm aanbevelen voor off-road rijden?

  • Ja, absoluut! Voor off-road rijden zou ik de Van Cranenbroek MX-5 motorhelm aanbevelen. Deze helm biedt speciale kenmerken zoals een verlengde kinbescherming en een vizier dat geschikt is voor het dragen van een bril. Het is belangrijk om een helm te kiezen die specifiek is ontworpen voor off-road rijden om optimale bescherming te garanderen.

 7. Ik heb persoonlijk een Van Cranenbroek motorhelm en ik ben er erg tevreden mee. De kwaliteit is uitstekend en ik voel me veilig tijdens het rijden.

  • Dat is geweldig om te horen! Het is altijd goed om positieve ervaringen te delen. Een goede kwaliteit motorhelm is inderdaad essentieel voor een veilige rijervaring. Bedankt voor het delen van je succesverhaal.

 8. Ik vind het artikel erg informatief en nuttig. Ik had echter graag meer willen lezen over de veiligheidsnormen van Van Cranenbroek motorhelmen en hoe ze zich verhouden tot andere merken op de markt.

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen