Hoe zorg je voor een goede pasvorm van een e-motorhelm?

In deze stapsgewijze handleiding leer je hoe je een goede pasvorm kunt krijgen voor een e-motorhelm. We begeleiden je bij het vinden van de juiste maat en het aanpassen van de helm aan jouw behoeften.

1

Stap 1: Meet je hoofdomtrek

Gebruik een meetlint om je hoofdomtrek te meten. Plaats het meetlint net boven je wenkbrauwen en wikkel het rondom je hoofd. Zorg ervoor dat het meetlint niet te strak of te los zit. Lees de maat af en noteer deze voor het vervolg van het proces.

2

Stap 2: Vind de juiste maat

Raadpleeg de maattabel van de fabrikant om de juiste maat helm te vinden op basis van je hoofdomtrek. Meet eerst je hoofdomtrek met behulp van een meetlint. Vergelijk vervolgens je meting met de maattabel om de juiste maat te bepalen. Houd ook rekening met eventuele specifieke instructies of aanbevelingen van de fabrikant, zoals het meten op een bepaalde hoogte boven de wenkbrauwen.

3

Stap 3: Pas de helm aan

Plaats de helm op je hoofd en zorg ervoor dat deze stevig, maar comfortabel zit. Pas indien nodig de padding of de kinband aan om de pasvorm te verbeteren.

 • Om de helm op je hoofd te plaatsen, houd je de helm vast aan de zijkanten en schuif je deze voorzichtig over je hoofd.
 • Zorg ervoor dat de helm stevig op je hoofd zit zonder te wankelen. Dit zorgt voor een goede bescherming.
 • Als de helm te los zit, kun je de padding aanpassen. Verwijder de padding indien nodig of voeg extra padding toe om een betere pasvorm te creëren.
 • Controleer ook de kinband. Deze moet stevig vastzitten, maar mag niet te strak zijn. Pas de lengte van de kinband aan als dat nodig is, zodat deze comfortabel om je kin sluit.

Vergeet niet om de helm altijd goed aan te passen voordat je gaat fietsen, zodat je veilig en comfortabel kunt rijden.

4

Stap 4: Controleer de pasvorm

Om er zeker van te zijn dat je helm goed past, moet je letten op de positie op je hoofd. Verdeel de helm gelijkmatig en zorg ervoor dat hij niet te strak of te los zit. Controleer ook of je voldoende zicht hebt en of de helm tijdens het dragen niet verschuift.

5

Stap 5: Beoordeel het comfort

Beweeg je hoofd en gezicht van links naar rechts en van boven naar beneden om te controleren of de helm comfortabel aanvoelt. Let goed op eventuele drukpunten of ongemakken die je voelt tijdens het bewegen. Een goede pasvorm moet comfortabel zijn, zelfs tijdens langere ritten.

6

Stap 6: Doe een veiligheidstest

Om de veiligheid van je helm te controleren, moet je zachtjes aan de kinband trekken. De helm mag niet van je hoofd schuiven. Zorg ervoor dat de kinband goed vastzit en dat de sluiting stevig is. Een voorbeeld: trek voorzichtig aan de kinband om te kijken of de helm op zijn plaats blijft zitten. Als de helm verschuift, moet je de kinband strakker aantrekken en de sluiting controleren.

7

Stap 7: Test de stabiliteit

 • Beweeg je hoofd in verschillende richtingen om de stabiliteit van de helm te testen.
 • Controleer of de helm niet verschuift of draait tijdens deze bewegingen.
 • Pas de pasvorm aan als de helm niet stevig en stabiel zit.
 • Blijf de pasvorm aanpassen totdat de helm goed vastzit en niet meer beweegt.
8

Stap 8: Draag de helm gedurende langere tijd

Draag de helm gedurende langere tijd om te controleren of deze comfortabel blijft en geen drukpunten veroorzaakt. Pas indien nodig de bandjes aan om het comfort te verbeteren. Zorg ervoor dat de helm stevig op je hoofd zit zonder te knellen. Als je merkt dat er drukpunten zijn, probeer dan de pasvorm aan te passen door de bandjes losser of strakker te maken.

9

Stap 9: Vraag om advies

Als je twijfelt over de pasvorm of als je specifieke problemen ondervindt, vraag dan om advies bij een professionele motorhelmwinkel. Zij kunnen je helpen met aanvullende tips en aanpassingen. Maak een afspraak bij de winkel en leg je twijfels en problemen uit aan een medewerker. Zij zullen je deskundig advies geven en je helpen bij het vinden van de juiste pasvorm voor jouw motorhelm. Vergeet niet om eventuele aanpassingen te laten doen door een professional om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke bescherming en comfort hebt tijdens het rijden.

10

Stap 10: Onderhoud en vervanging

Stap 10: Onderhoud en vervanging

Zorg ervoor dat je de helm regelmatig controleert op slijtage en beschadigingen. Dit is van cruciaal belang om een optimale bescherming te garanderen. Inspecteer de helm grondig op tekenen van slijtage, zoals losse stiksels, scheuren of deuken. Controleer ook op eventuele beschadigingen, zoals krassen, deuken of verkleuringen. Als je dergelijke gebreken opmerkt, is het belangrijk om de helm te vervangen om ervoor te zorgen dat deze nog steeds voldoet aan de veiligheidsnormen.

Enkele voorbeelden van slijtage en beschadigingen om op te letten zijn:

 1. Losse stiksels: Controleer de naden van de helm op losse draden of stiksels. Als ze los beginnen te raken, kan dit de structurele integriteit van de helm aantasten.
 2. Scheuren: Let op scheuren in het buitenste schuim of de buitenste schil van de helm. Zelfs kleine scheurtjes kunnen de beschermende werking van de helm verminderen.
 3. Deuken: Controleer op deuken in het schuim aan de binnenkant van de helm. Deuken kunnen ontstaan door een impact en kunnen de helm minder effectief maken bij een volgende botsing.
 4. Krassen en verkleuringen: Hoewel krassen en verkleuringen meestal geen directe invloed hebben op de bescherming van de helm, kunnen ze erop wijzen dat de helm oud is en mogelijk aan vervanging toe is.

Als je een of meerdere van deze tekenen van slijtage of beschadigingen opmerkt, raden we je ten zeerste aan om de helm te vervangen. Het is belangrijk om de veiligheid van jezelf te waarborgen door een helm te dragen die in goede staat verkeert.

Belangrijkste tips voor de perfecte pasvorm

Conclusie:

In deze handleiding hebben we je laten zien hoe je een goede pasvorm kunt krijgen voor een e-motorhelm. Door de stappen zorgvuldig te volgen, zorg je ervoor dat je altijd de juiste maat helm draagt voor optimale bescherming en comfort tijdens het rijden. Vergeet niet dat een goed passende helm essentieel is voor jouw veiligheid op de weg. Dus neem de tijd om de juiste maat te vinden en geniet van zorgeloze ritten met een perfect passende helm.

Benodigde gereedschappen

 • Meetlint of een flexibel meetlint
 • E-motorhelm in verschillende maten
 • Spiegel om de helm aan te passen
 • Tijd om de helm gedurende langere tijd te dragen
 • Advies van een professional of ervaren motorrijders

Handige instructies

 • Meet je hoofdomtrek op met een meetlint om de juiste maat helm te bepalen
 • Zorg ervoor dat de helm stevig op je hoofd zit zonder te strak te zijn. Hij moet comfortabel aanvoelen
 • Controleer of de helm goed aansluit rondom je voorhoofd, wangen en achterhoofd
 • Pas de helm met je kinband vastgemaakt om ervoor te zorgen dat hij niet te los zit
 • Zorg ervoor dat de helm niet te ver naar voren of naar achteren kantelt wanneer je je hoofd beweegt
 • Controleer of de helm niet te veel druk uitoefent op bepaalde delen van je hoofd, zoals je voorhoofd of slapen
 • Probeer verschillende helmen uit om te zien welk merk of model het beste bij de vorm van je hoofd past
 • Let op eventuele drukpunten of irritatie tijdens het dragen van de helm
 • Controleer regelmatig of de helm nog steeds goed past, aangezien de vorm van je hoofd in de loop der tijd kan veranderen
 • Vraag indien nodig advies aan een ervaren verkoper of een expert op het gebied van e-motorhelmen

Zo gebruik je e motorhelmen op de juiste manier

 • Zorg ervoor dat de helm goed past: Het is van groot belang om een helm te dragen die goed past. Meet de omtrek van je hoofd en kies een helmmaat die bij jou past. Een goed passende helm zorgt voor maximale bescherming en comfort tijdens het rijden
 • Sluit de helm correct: Zorg ervoor dat je de helm op de juiste manier sluit. De kinband moet stevig vastzitten, maar niet te strak. Controleer altijd of de sluiting goed vastzit voordat je de weg op gaat
 • Houd de helm schoon: Het is belangrijk om je helm regelmatig schoon te maken. Verwijder vuil en insecten met een zachte doek en gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen die de helm kunnen beschadigen. Een schone helm zorgt voor een beter zicht en voorkomt onaangename geuren
 • Controleer de helm regelmatig op schade: Net als elk ander veiligheidsuitrusting kan een helm na verloop van tijd slijten. Controleer regelmatig op scheuren, deuken of andere schade. Als je enige vorm van schade opmerkt, vervang dan de helm zo snel mogelijk
 • Draag altijd een helm: Ongeacht hoe ervaren je bent, draag altijd een helm tijdens het rijden. Een helm is de beste bescherming tegen hoofdletsel en kan je leven redden in geval van een ongeval. Wees een verantwoordelijke rijder en zet altijd je helm op!
 • Ik hoop dat deze tips nuttig zijn voor beginners die een e-motorhelm willen gebruiken. Veel plezier en veilige ritten!

Veelgestelde vragen over e motorhelmen

Welke veiligheidskenmerken moet je in overweging nemen bij het kiezen van een e motorhelm?

Bij het kiezen van een e motorhelm zijn er verschillende veiligheidskenmerken waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar het materiaal van de helm. Een goede e motorhelm is gemaakt van stevig en schokbestendig materiaal, zoals polycarbonaat of glasvezel.

Daarnaast is het belangrijk om te letten op de pasvorm van de helm. Een e motorhelm moet goed aansluiten op je hoofd, zodat hij niet kan verschuiven tijdens het rijden. Een goede pasvorm zorgt ervoor dat de helm goed op zijn plaats blijft bij een eventuele valpartij.

Verder is het aan te raden om te kiezen voor een helm met een geïntegreerd vizier. Dit zorgt voor een beter zicht tijdens het rijden en beschermt je ogen tegen stof, insecten en wind.

Daarnaast is het ook verstandig om te controleren of de helm is voorzien van een ECE-keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat de helm voldoet aan de Europese veiligheidsnormen.

Tot slot is het belangrijk om de helm regelmatig te controleren op eventuele slijtage of beschadigingen. Een beschadigde helm biedt namelijk minder bescherming.

Kortom, bij het kiezen van een e motorhelm moet je letten op het materiaal, de pasvorm, het vizier, het keurmerk en de staat van de helm. Zo zorg je voor optimale veiligheid tijdens het rijden.

Hoe kan ik de juiste maat e motorhelm vinden?

Om de juiste maat motorhelm te vinden, zijn er een paar stappen die je kunt volgen. Allereerst is het belangrijk om je hoofdomtrek te meten. Gebruik hiervoor een flexibel meetlint en meet de omtrek van je hoofd ongeveer 2,5 centimeter boven je wenkbrauwen.

Zodra je de hoofdomtrek hebt gemeten, kun je deze vergelijken met de maattabel van de helmfabrikant. Elke fabrikant heeft meestal een maattabel waarin de hoofdomtrek wordt gekoppeld aan de juiste helmmaat.

Het is ook aan te raden om een aantal verschillende helmen te passen voordat je er een koopt. Elke helm kan namelijk iets anders aanvoelen op je hoofd, zelfs als de maat correct lijkt te zijn. Zorg ervoor dat de helm comfortabel zit en niet te strak of te los zit.

Het is ook belangrijk om te weten dat de helm na verloop van tijd een beetje kan uitrekken, vooral als het een helmschaal van polycarbonaat heeft. Houd hier rekening mee bij het kiezen van de maat.

Als je twijfelt tussen twee maten, is het meestal beter om voor de grotere maat te kiezen. Je kunt altijd nog extra padding toevoegen om de pasvorm te verbeteren.

Het is van cruciaal belang om een goed passende motorhelm te hebben voor je eigen veiligheid op de weg. Als je nog steeds twijfels hebt over de maat, raad ik je aan om een professionele motorwinkel te bezoeken waar deskundig personeel je kan helpen bij het vinden van de juiste maat motorhelm.

15 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Ik ben het er niet mee eens dat stap 5 ‘Beoordeel het comfort’ pas na stap 4 ‘Controleer de pasvorm’ komt. Na het aanpassen van de helm is het belangrijk om te controleren of het comfortabel zit voordat je verder gaat met de veiligheidstest.

 2. Zijn er geavanceerdere tips voor het aanpassen van een e-motorhelm? Ik wil er zeker van zijn dat ik de best mogelijke pasvorm krijg.

  • Voor een geavanceerdere pasvorm kun je overwegen om gebruik te maken van helmpads of wangkussens, die je kunt aanpassen om de helm beter te laten passen. Daarnaast is het altijd een goed idee om naar een gespecialiseerde winkel te gaan waar je professioneel advies kunt krijgen over het aanpassen van je helm. Veel succes met het vinden van de perfecte pasvorm!

 3. Is er een verschil tussen het aanpassen van een e-motorhelm en een gewone motorhelm? Ik vraag me af of ik deze gids ook kan gebruiken voor mijn gewone motorhelm.

  • Goede vraag! Het aanpassen van een e-motorhelm is over het algemeen vergelijkbaar met het aanpassen van een gewone motorhelm. Je kunt deze gids dus ook gebruiken voor je gewone motorhelm. Veel succes!

 4. Ik heb een andere methode gebruikt om mijn hoofdomtrek te meten. In plaats van een meetlint te gebruiken, heb ik een flexibel meetlint gebruikt dat ik rond mijn hoofd heb gelegd en vervolgens de lengte heb gemeten met een gewoon meetlint. Deze methode werkte goed voor mij!

 5. Ik heb deze gids gevolgd, maar ik vond het moeilijk om de juiste maat te vinden. Zijn er nog andere tips om de juiste maat te bepalen?

  • Het kan inderdaad lastig zijn om de juiste maat te vinden, omdat de pasvorm per merk en model kan verschillen. Een handige tip is om de maattabel van de fabrikant te raadplegen en de helm te passen voordat je hem koopt, als dat mogelijk is. Zo kun je ervoor zorgen dat je de juiste maat kiest. Succes!

 6. Ik ben op zoek naar een e-motorhelm met een extra vizier voor zonnige dagen. Zijn er helmen die hieraan voldoen?

 7. Ik heb gemerkt dat sommige e-motorhelmen een ingebouwd communicatiesysteem hebben. Zijn er specifieke merken of modellen die je aanbeveelt?

 8. Ik heb de helm gedurende langere tijd gedragen en hij zit nog steeds comfortabel. Het lijkt erop dat ik de juiste maat en pasvorm heb gevonden. Bedankt voor deze handige gids!

 9. Ik heb deze gids gevolgd en het heeft me geholpen om een perfect passende e-motorhelm te vinden. Bedankt voor de duidelijke instructies!

 10. Ik heb een tip voor stap 7: test de stabiliteit van de helm door je hoofd naar voren, naar achteren en opzij te bewegen. Als de helm goed past, mag hij niet verschuiven of draaien tijdens deze bewegingen.

  • Bedankt voor de nuttige tip! Het testen van de stabiliteit door verschillende hoofdbewegingen te maken is inderdaad een goede aanvulling op stap 7. Het helpt om er zeker van te zijn dat de helm stevig op zijn plaats blijft.

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen