Hoe zorg je voor de juiste pasvorm van een Monster Energy motorhelm?

Ben je klaar om je motorervaring naar een hoger niveau te tillen? Of je nu een ervaren rijder bent of net begint met motorrijden, één ding is zeker: een goede pasvorm van je motorhelm is cruciaal voor een comfortabele en veilige rit. Maar wist je dat een verkeerde pasvorm van je helm je prestaties kan beïnvloeden? Het kan zelfs zorgen voor afleiding en vermoeidheid tijdens het rijden. Maak je geen zorgen, we hebben de oplossing! In deze blogpost delen we graag onze expertise over hoe je de juiste pasvorm kunt vinden voor een Monster Energy motorhelm. Dus haal die helm alvast uit de kast en laten we aan de slag gaan!

Waarom een goede pasvorm belangrijk is

Een motorhelm is niet zomaar een accessoire voor motorrijders, het is een essentieel onderdeel van hun veiligheid. Een goede pasvorm is van groot belang om optimaal te kunnen genieten van het motorrijden en jezelf te beschermen in geval van een ongeval. In dit artikel zullen we de redenen bespreken waarom een goede pasvorm zo belangrijk is en hoe je de juiste maat en pasvorm kunt vinden voor jouw specifieke hoofdvorm.

Comfort en focus tijdens het rijden

Een motorhelm die niet goed past, kan al snel voor afleiding en ongemak zorgen tijdens het rijden. Denk maar eens aan een helm die te strak zit en op bepaalde punten druk uitoefent op je hoofd. Dit kan leiden tot hoofdpijn en een oncomfortabel gevoel, wat je focus op de weg negatief kan beïnvloeden. Het is belangrijk om je volledig te kunnen concentreren op het rijden, zonder afgeleid te worden door pijnlijke drukpunten of een loszittende helm.

Veiligheid boven alles

Naast comfort is veiligheid natuurlijk het allerbelangrijkste aspect van een motorhelm. Een slecht passende helm kan de bescherming aanzienlijk verminderen in geval van een ongeval. Denk maar aan een helm die te groot is en daardoor gaat schuiven bij impact. Dit kan ervoor zorgen dat de helm niet goed op zijn plek blijft zitten en je hoofd onvoldoende beschermt. Hetzelfde geldt voor een te strakke helm, die je hoofd te veel samendrukt en daardoor de beschermende werking vermindert. Een goede pasvorm zorgt ervoor dat de helm stevig op je hoofd blijft zitten en je maximale bescherming biedt.

Het vinden van de juiste maat en pasvorm

Het vinden van de juiste maat en pasvorm voor jouw specifieke hoofdvorm kan soms een uitdaging zijn. Hier zijn een paar tips om je op weg te helpen:

 • Meet je hoofdomtrek: Gebruik een flexibel meetlint om de omtrek van je hoofd te meten op het breedste punt, net boven je wenkbrauwen.
 • Raadpleeg maattabellen: Verschillende merken en modellen hebben vaak hun eigen maattabellen. Raadpleeg deze tabellen om de juiste maat te bepalen op basis van je hoofdomtrek.
 • Pas verschillende helmen: Ga naar een motorwinkel en probeer verschillende helmen in de juiste maat. Let op dat de helm strak, maar niet oncomfortabel zit. Schud je hoofd heen en weer om te controleren of de helm goed op zijn plaats blijft zitten.
 • Pasvormsystemen: Sommige helmen hebben verstelbare pasvormsystemen, zoals draaiknoppen aan de achterkant om de pasvorm aan te passen. Dit kan handig zijn als je hoofd een iets andere vorm heeft dan gemiddeld.

Hoe meet je de juiste maat

Een goed passende motorhelm is van essentieel belang voor je veiligheid tijdens het rijden. Het is daarom belangrijk om de juiste maat te vinden. In deze blogpost leggen we stap voor stap uit hoe je de juiste maat van een Monster Energy motorhelm kunt bepalen.

Stap 1: Meet de omtrek van je hoofd

Om te beginnen, heb je een flexibel meetlint nodig. Plaats het meetlint ongeveer 2 centimeter boven je wenkbrauwen en net boven je oren. Zorg ervoor dat het meetlint stevig maar niet te strak om je hoofd zit. Noteer de gemeten omtrek in centimeters.

Stap 2: Vergelijk met de maattabel

Monster Energy biedt een verscheidenheid aan motorhelmen in verschillende maten. Om te bepalen welke maat het beste bij jou past, vergelijk je de gemeten omtrek van je hoofd met de maattabel van de fabrikant. Deze maattabel is beschikbaar op de website van Monster Energy of in de productomschrijving van de motorhelm.

Stap 3: Pas de helm en controleer de pasvorm

Nu je de maat van de helm hebt bepaald, is het tijd om de helm daadwerkelijk te passen. Dit is een belangrijke stap, omdat het ervoor zorgt dat de helm goed past en comfortabel aanvoelt tijdens het dragen.

 • Zet de helm op en zorg ervoor dat deze recht op je hoofd staat.
 • Controleer of de helm goed aansluit op je voorhoofd, wangen en kin. Er mag geen ruimte tussen de helm en je hoofd zitten, maar het mag ook niet te strak zitten.
 • Verstel indien nodig de kinband, zodat deze stevig maar niet te strak om je kin zit.
 • Beweeg je hoofd heen en weer om te controleren of de helm stabiel blijft zitten. Als de helm verschuift of te los aanvoelt, is het mogelijk niet de juiste maat voor jou.

Stap 4: Andere factoren om te overwegen

Naast de maat zijn er nog andere factoren die je moet overwegen bij het kiezen van een motorhelm. Hier zijn een paar belangrijke punten om op te letten:

 • Veiligheidsnormen: Controleer of de helm voldoet aan de relevante veiligheidsnormen, zoals de ECE-norm.
 • Gewicht: Een lichtgewicht helm kan comfortabeler zijn tijdens lange ritten.
 • Ventilatie: Zorg ervoor dat de helm voldoende ventilatieopeningen heeft om oververhitting te voorkomen.
 • Design en stijl: Kies een helm die past bij jouw persoonlijke voorkeur en stijl.

Het belang van de juiste pasvorm

Waarom de juiste pasvorm cruciaal is voor een helm

Een goede helm is van essentieel belang bij het beoefenen van verschillende activiteiten, van fietsen tot skiën en motorrijden. Naast de juiste maat is de pasvorm van de helm net zo belangrijk. Een helm moet stevig en comfortabel op je hoofd zitten, zonder te strak of te los te zijn. Een slecht passende helm kan niet alleen ongemak veroorzaken, maar ook de bescherming verminderen.

Zorg ervoor dat de helm niet kan verschuiven

Bij het kiezen van een helm is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze niet kan verschuiven tijdens het dragen. Dit kan gebeuren als de helm te groot is of als de verstelbare bandjes niet goed zijn afgesteld. Een helm die verschuift, biedt geen optimale bescherming en kan je afleiden tijdens het sporten.

Het belang van een goed aansluitend kinbandje

Het kinbandje van de helm is een belangrijk onderdeel om op te letten bij het kiezen van de juiste pasvorm. Het moet goed aansluiten op je kin, zonder te strak te zijn. Een te strak kinbandje kan ongemak veroorzaken en zelfs de luchtstroom belemmeren. Aan de andere kant mag het kinbandje ook niet te los zijn, omdat dit de stabiliteit van de helm kan verminderen.

Merken die bekend staan om hun goede pasvorm

Er zijn verschillende merken die bekend staan om hun helmen met een goede pasvorm. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Giro: Dit merk staat bekend om zijn helmen met een uitstekende pasvorm en comfort. Ze bieden een breed scala aan modellen die geschikt zijn voor verschillende activiteiten, zoals fietsen, skiën en snowboarden.
 • Bell: Bell is een ander gerenommeerd merk dat bekend staat om zijn goed passende helmen. Ze hebben een breed assortiment aan modellen en maten om aan de behoeften van verschillende gebruikers te voldoen.
 • Kask: Kask is een Italiaans merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige helmen met een uitstekende pasvorm. Ze worden vaak gebruikt door professionele atleten vanwege hun comfort en veiligheid.

Belangrijke punten om op te letten bij het kiezen van een helm

Bij het kiezen van een helm met de juiste pasvorm zijn er enkele belangrijke punten om op te letten:

 • Zorg ervoor dat de helm goed aansluit op je hoofd, zonder knelpunten of losse plekken.
 • Controleer of de helm verstelbare bandjes heeft om de pasvorm aan te passen aan je hoofdmaat.
 • Probeer verschillende modellen en merken om te zien welke het beste bij jouw hoofdvorm past.
 • Let op het gewicht en ventilatiesysteem van de helm, omdat deze factoren ook bijdragen aan het comfort tijdens het dragen.

Aanvullende factoren om te overwegen

Bij het kiezen van de juiste Monster Energy motorhelm zijn er naast de maat en pasvorm nog andere factoren waar je rekening mee moet houden. Deze aanvullende factoren kunnen het verschil maken tussen een comfortabele en veilige rit, en een minder plezierige ervaring op de weg. Hieronder bespreken we enkele van deze belangrijke overwegingen.

Het type helm

Er zijn verschillende soorten helmen op de markt, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Het is belangrijk om het juiste type helm te kiezen dat past bij jouw specifieke behoeften en rijstijl. Hier zijn enkele veelvoorkomende types helmen:

 • Integraalhelm: Deze helmen bieden de meest uitgebreide bescherming, omdat ze het hele hoofd en gezicht bedekken. Ze zijn perfect voor rijders die op zoek zijn naar maximale veiligheid en bescherming.
 • Jethelm: Jethelmen zijn open helmen die het gezicht onbedekt laten. Ze zijn licht en comfortabel, maar bieden minder bescherming dan integraalhelmen. Ze zijn populair bij stadsrijders en liefhebbers van een meer ontspannen rijstijl.
 • Systeemhelm: Systeemhelmen combineren de eigenschappen van een integraalhelm en een jethelm. Ze hebben een kinbescherming die kan worden opgeklapt, waardoor ze zowel geschikt zijn voor stadsritten als langere tochten.

Het materiaal

Het materiaal waarvan de helm is gemaakt, speelt een cruciale rol in termen van veiligheid, comfort en duurzaamheid. Hier zijn enkele veelvoorkomende materialen die in motorhelmen worden gebruikt:

 • Polycarbonaat: Dit is een lichtgewicht en betaalbaar materiaal dat goede bescherming biedt. Het is een goede keuze voor rijders die op zoek zijn naar een kosteneffectieve helm.
 • Fiberglas: Helmen gemaakt van fiberglas zijn licht en sterk. Ze bieden uitstekende bescherming en zijn populair bij zowel professionele als recreatieve rijders.
 • Carbonvezel: Carbonvezelhelmen zijn duur, maar bieden de beste bescherming en zijn ongelooflijk licht. Ze zijn perfect voor rijders die het beste van het beste willen.

Ventilatie

Ventilatie is een belangrijk aspect om in gedachten te houden bij het kiezen van een motorhelm. Een goed geventileerde helm zorgt voor een comfortabele rijervaring, vooral tijdens warme weersomstandigheden. Hier zijn enkele kenmerken van een goed geventileerde helm:

 • Luchtinlaten: Helmen met luchtinlaten aan de voorkant zorgen voor een constante luchtstroom en helpen bij het afvoeren van warmte en vocht.
 • Uitlaten: Helmen met uitlaten aan de achterkant zorgen voor de afvoer van warme lucht en bevorderen een goede ventilatie.
 • Verstelbare ventilatieopeningen: Sommige helmen hebben verstelbare ventilatieopeningen, zodat je de luchtstroom kunt aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeur.

Persoonlijke voorkeuren en rijstijl

Bij het kiezen van een motorhelm is het ook belangrijk om rekening te houden met jouw persoonlijke voorkeuren en rijstijl. Denk na over hoe je de helm zult gebruiken en waar je de meeste tijd op de motor zult doorbrengen. Hier zijn enkele specifieke overwegingen:

 • Gewicht: Een lichte helm kan comfortabeler zijn, vooral bij lange ritten.
 • Geluidsisolatie: Als je waarde hecht aan een stille rit, zoek dan naar helmen met goede geluidsisolatie-eigenschappen.
 • Design: Het design van de helm is natuurlijk ook belangrijk. Kies een helm die bij jouw persoonlijke smaak en stijl past.

Het is essentieel om al deze factoren in overweging te nemen bij het kiezen van de juiste Monster Energy motorhelm. Door de juiste maat, pasvorm, type, materiaal, ventilatie en persoonlijke voorkeuren te overwegen, kun je ervoor zorgen dat je veilig en comfortabel op de weg bent, terwijl je er ook nog eens stijlvol uitziet.

De perfecte pasvorm: tips en advies voor jouw Monster Energy motorhelm

Conclusie:

Om te zorgen voor de juiste pasvorm van een Monster Energy motorhelm, is het belangrijk om eerst de omtrek van je hoofd te meten en deze te vergelijken met de maattabel van de fabrikant. Het is essentieel dat de helm stevig en comfortabel op je hoofd zit. Daarnaast is het belangrijk om ook andere factoren, zoals het type helm en jouw persoonlijke voorkeuren, in overweging te nemen. Met de juiste pasvorm geniet je van comfort en veiligheid tijdens het motorrijden.

9 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Ik ben het eens dat een goede pasvorm belangrijk is, maar ik heb gemerkt dat sommige helmen moeilijk aan te passen zijn. Zijn er tips om de pasvorm te verbeteren als de helm niet goed past?

 2. Ik heb gehoord dat het belangrijk is om de helm op verschillende punten op je hoofd te controleren om te zorgen voor de juiste pasvorm. Kun je wat meer uitleg geven over welke punten dit zijn?

  • Zeker! Bij het controleren van de pasvorm van een motorhelm is het belangrijk om te letten op verschillende punten op je hoofd. Controleer of de helm comfortabel op je voorhoofd zit zonder te strak te zijn. Daarnaast moeten de wangenpads gelijkmatig druk uitoefenen op je wangen en mag er geen ruimte zijn tussen de pads en je gezicht. Controleer ook of de helm niet te los zit op de achterkant van je hoofd. Door aandacht te besteden aan deze punten kun je zorgen voor een goede pasvorm en comfort tijdens het dragen van de helm.

 3. Ik heb gemerkt dat sommige helmen een verstelbaar systeem hebben om de pasvorm aan te passen. Zijn deze systemen effectief en hoe werken ze precies?

  • Goede vraag! Helmen met een verstelbaar systeem kunnen inderdaad helpen om de pasvorm te verbeteren. Deze systemen, zoals een draaiknop aan de achterkant van de helm, stellen je in staat om de pasvorm aan te passen aan de vorm van je hoofd. Door de draaiknop aan te spannen of losser te maken, kun je de helm strakker of losser maken voor een betere pasvorm. Het is echter belangrijk om te onthouden dat niet alle helmen deze functie hebben, dus het is goed om dit te controleren bij het kiezen van een helm.

 4. Ik heb gehoord dat sommige helmen een ovale vorm hebben, terwijl anderen een meer ronde vorm hebben. Is het belangrijk om te weten welke vorm mijn hoofd heeft bij het kiezen van een helm?

  • Goede vraag! Het is inderdaad belangrijk om te weten welke vorm je hoofd heeft bij het kiezen van een helm. Helmen zijn over het algemeen verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals rond, ovaal of langwerpig. Het is belangrijk om een helm te kiezen die goed aansluit op de vorm van je hoofd, zodat de pasvorm optimaal is en de helm goed op zijn plaats blijft zitten tijdens het rijden.

 5. Ik vond het artikel erg nuttig, maar ik zou graag wat meer informatie willen hebben over de veiligheidsnormen voor motorhelmen. Zijn er specifieke certificeringen waar ik op moet letten bij het kiezen van een helm?

  • Bedankt voor je feedback! Veiligheidsnormen voor motorhelmen zijn inderdaad erg belangrijk. Bij het kiezen van een helm is het aan te raden om te kijken naar certificeringen zoals de ECE 22.05-norm, die aangeeft dat de helm voldoet aan bepaalde veiligheids- en kwaliteitsnormen. Andere certificeringen zoals DOT en Snell kunnen ook relevant zijn, afhankelijk van het land waarin je rijdt. Het is belangrijk om een helm te kiezen die voldoet aan de geldende veiligheidsnormen.

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen