Hoe zorg je ervoor dat je motorhelm comfortabel zit voor vrouwen?

Heb je ooit het gevoel gehad dat je motorhelm niet helemaal lekker zit? Misschien heb je als vrouw wel eens gemerkt dat de pasvorm niet helemaal ideaal is. Geen zorgen, je bent niet de enige! In deze blogpost gaan we het hebben over hoe je ervoor kunt zorgen dat je motorhelm comfortabel zit, speciaal voor vrouwen. We begrijpen dat het belangrijk is om de juiste pasvorm te hebben, zodat je veilig en comfortabel kunt rijden. Dus laten we kijken naar enkele handige tips en trucs om ervoor te zorgen dat jouw motorhelm perfect aansluit op jouw unieke behoeften.

De juiste maat kiezen

Een van de belangrijkste aspecten van een comfortabele motorhelm is de juiste maat. Het dragen van een helm die perfect past, zorgt niet alleen voor een betere pasvorm, maar ook voor een optimale veiligheid en comfort tijdens het rijden. In dit artikel bekijken we de stappen die je kunt nemen om de juiste maat motorhelm te kiezen.

Speciale motorhelmen voor dames

Voor vrouwen is het belangrijk om te weten dat er speciale motorhelmen voor dames verkrijgbaar zijn. Deze helmen hebben vaak een iets andere vorm om beter aan te sluiten op het vrouwelijke hoofd. Ze zijn ontworpen met aandacht voor specifieke kenmerken zoals een smaller gezicht en korter haar. Door te kiezen voor een helm die speciaal is gemaakt voor vrouwen, kun je ervoor zorgen dat de helm perfect aansluit en optimaal comfort biedt.

Stap 1: Meet je hoofdomtrek op

De eerste stap bij het kiezen van de juiste maat motorhelm is het meten van je hoofdomtrek. Gebruik een meetlint en wikkel het rond het breedste deel van je hoofd, net boven je oren en wenkbrauwen. Zorg ervoor dat het meetlint strak genoeg zit, maar niet te strak.

Stap 2: Vergelijk je metingen met de maattabel

Elke motorhelmfabrikant heeft zijn eigen maattabel, dus het is belangrijk om de maattabel van de specifieke helm die je wilt kopen te raadplegen. Vergelijk je hoofdomtrek met de maattabel om te bepalen welke maat helm het beste bij jou past. Het is essentieel om de maattabel van de fabrikant te gebruiken, omdat maten tussen verschillende merken kunnen variëren.

Stap 3: Pas de helm en controleer de pasvorm

Nadat je de juiste maat helm hebt bepaald volgens de maattabel, is het tijd om de helm te passen. Zet de helm op je hoofd en zorg ervoor dat deze stevig en comfortabel zit. De helm mag niet te strak zitten, maar ook niet te los. Controleer of de kinband goed aansluit en of de helm niet op en neer beweegt wanneer je je hoofd beweegt.

Stap 4: Let op drukpunten en comfort

Tijdens het passen van de helm is het belangrijk om te letten op eventuele drukpunten of ongemakken. Drukpunten kunnen leiden tot ongemak tijdens het rijden, dus zorg ervoor dat de helm geen druk uitoefent op bepaalde delen van je hoofd. Let ook op het comfort van de helm, zoals de voering en de ventilatie. Een comfortabele helm zorgt voor een aangename rijervaring.

Belangrijke punten om te onthouden:

 • Meet altijd je hoofdomtrek op voordat je een helm koopt.
 • Raadpleeg de maattabel van de specifieke helm die je wilt kopen.
 • Pas de helm en controleer de pasvorm zorgvuldig.
 • Let op drukpunten en zorg voor comfort tijdens het passen.

Het vinden van de juiste maat motorhelm is essentieel voor zowel comfort als veiligheid. Door de bovenstaande stappen te volgen en aandacht te besteden aan de pasvorm en het comfort, kun je er zeker van zijn dat je een helm kiest die perfect bij jou past. Veel veilige en comfortabele ritten gewenst!

Het belang van het juiste materiaal

Wanneer je op zoek bent naar een motorhelm, is het belangrijk om niet alleen te letten op het design en de pasvorm, maar ook op het materiaal waarvan de helm is gemaakt. Het materiaal speelt namelijk een cruciale rol in het comfort en de veiligheid van de helm. In deze blogpost zullen we de verschillende materialen bespreken die worden gebruikt bij het maken van motorhelmen en waarom het kiezen van het juiste materiaal essentieel is.

Hoogwaardige materialen voor ventilatie en vochtregulatie

Een van de belangrijkste aspecten van een comfortabele motorhelm is goede ventilatie en vochtregulatie. Niets is zo vervelend als een benauwde helm die niet goed ademt en waarin je hoofd begint te zweten. Daarom is het belangrijk om te kijken naar helmen die gemaakt zijn van hoogwaardige materialen die zorgen voor een goede luchtstroom en vochtregulatie.

Voorbeelden van materialen die hierbij worden gebruikt zijn:

 • Polycarbonaat: Dit materiaal is licht, sterk en biedt goede ventilatie. Het is een veelgebruikt materiaal in betaalbare helmen.
 • Fiberglas: Dit materiaal is zeer sterk en biedt uitstekende bescherming. Het heeft goede ventilatie-eigenschappen en is populair onder motorrijders.
 • Carbon fiber: Dit materiaal is extreem licht en biedt een uitstekende bescherming. Het heeft een goede ventilatie en wordt vaak gebruikt in high-end helmen.

Houd je hoofd koel en droog, zelfs tijdens lange ritten

Een goede ventilatie en vochtregulatie in je motorhelm zorgen ervoor dat je hoofd koel en droog blijft, zelfs tijdens lange ritten op warme dagen. Dit draagt niet alleen bij aan het comfort, maar ook aan de veiligheid. Een benauwde en zweterige helm kan namelijk leiden tot verminderde concentratie en vermoeidheid, wat de rijvaardigheid negatief kan beïnvloeden.

Voordelen van goede ventilatie en vochtregulatie:

 • Vermindert zweten en ongemak tijdens het rijden.
 • Voorkomt een benauwd gevoel en helpt vermoeidheid te verminderen.
 • Biedt een betere luchtstroom waardoor je frisse lucht kunt inademen.
 • Zorgt voor een aangename rijervaring, zelfs op warme dagen.

Kies het juiste materiaal voor jouw behoeften

Bij het kiezen van een motorhelm is het belangrijk om het juiste materiaal te kiezen dat past bij jouw behoeften en rijstijl. Als je bijvoorbeeld vaak lange afstanden rijdt in warme omstandigheden, is een helm met uitstekende ventilatie en vochtregulatie essentieel. Aan de andere kant, als je meer waarde hecht aan maximale bescherming en gewichtsbesparing, kan een helm gemaakt van carbon fiber een goede keuze zijn.

Overwegingen bij het kiezen van het juiste materiaal:

 • Klimaat en weersomstandigheden waarin je voornamelijk rijdt.
 • Rijstijl en de duur van je ritten.
 • Persoonlijke voorkeuren en budget.

Verstelbare pasvorm

Het kiezen van de juiste fietshelm is van cruciaal belang voor jouw veiligheid en comfort tijdens het fietsen. Naast het materiaal, het gewicht en de ventilatie, is er nog een andere belangrijke factor om rekening mee te houden: de verstelbare pasvorm. Een helm met een verstelbaar systeem stelt je in staat om de pasvorm aan te passen aan de vorm en grootte van jouw hoofd, waardoor je een perfecte en comfortabele pasvorm kunt bereiken.

Waarom is een verstelbare pasvorm belangrijk?

Een helm die niet goed past kan niet alleen oncomfortabel zijn, maar kan ook de bescherming die de helm biedt beperken. Als de helm te los zit, kan deze gemakkelijk verschuiven of zelfs afvallen bij een val, waardoor je hoofd onbeschermd blijft. Aan de andere kant kan een te strakke helm pijnlijke drukpunten veroorzaken en zelfs hoofdpijn veroorzaken tijdens lange ritten.

Een verstelbaar systeem biedt de mogelijkheid om de helm op maat af te stellen, zodat deze stevig op je hoofd blijft zitten zonder ongemakkelijke drukpunten. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over de helm die verschuift tijdens het fietsen en je volledig kunt focussen op de weg.

Verschillende verstelbare systemen

Er zijn verschillende verstelbare systemen die fabrikanten gebruiken om een goede pasvorm te garanderen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende systemen:

 1. Draaischijf: Dit systeem maakt gebruik van een draaiknop aan de achterkant van de helm waarmee je de pasvorm kunt aanpassen. Door aan de knop te draaien, wordt het verstelsysteem strakker of losser, afhankelijk van jouw voorkeur.
 2. Bandjes: Sommige helmen hebben verstelbare bandjes aan de zijkanten en achterkant van de helm. Hiermee kun je de bandjes strakker of losser maken om een goede pasvorm te bereiken.
 3. In-mold verstelling: Dit systeem maakt gebruik van een binnenwerk dat je kunt verstellen door middel van klittenband of een andere bevestigingsmethode. Hiermee kun je de pasvorm aanpassen aan de vorm van jouw hoofd.

Voordelen van een verstelbare pasvorm

Een helm met een verstelbaar systeem biedt verschillende voordelen:

 • Optimale pasvorm: Met een verstelbare pasvorm kun je de helm perfect afstellen op de vorm en grootte van jouw hoofd, waardoor je een comfortabele en veilige pasvorm krijgt.
 • Geen pijnlijke drukpunten: Door de helm aan te passen aan jouw hoofd, kun je pijnlijke drukpunten voorkomen en hoofdpijn tijdens het fietsen vermijden.
 • Veiligheid: Een goed passende helm biedt optimale bescherming tijdens een val of botsing. Door de verstelbare pasvorm kun je ervoor zorgen dat de helm stevig op je hoofd blijft zitten en niet verschuift tijdens het fietsen.

Welke merken bieden verstelbare helmen?

Veel bekende merken bieden helmen met verstelbare pasvormen. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Giro: Het merk Giro staat bekend om zijn innovatieve verstelbare systemen, zoals het Roc Loc-systeem, dat zorgt voor een veilige en comfortabele pasvorm.
 • Bell: Bell-helmen maken gebruik van het Float Fit-systeem, dat een eenvoudige en intuïtieve verstelbaarheid biedt.
 • Kask: Kask-helmen hebben het Octo Fit-systeem, waarmee je de pasvorm kunt aanpassen aan jouw hoofd met behulp van een draaiknop.
 • POC: POC-helmen bieden het SPIN-systeem, dat zachte pads bevat die zich aanpassen aan de vorm van jouw hoofd voor een optimale pasvorm.

Extra comfortfuncties voor jouw helm

Een goede helm is essentieel voor de veiligheid tijdens het fietsen, motorrijden of andere activiteiten waarbij het hoofd beschermd moet worden. Maar naast veiligheid is comfort ook belangrijk. Gelukkig zijn er verschillende extra comfortfuncties die je kunt overwegen om jouw helm nog prettiger te maken. Hieronder bespreken we enkele van deze functies en hoe ze kunnen bijdragen aan jouw rijervaring.

Zachte voering

Een zachte voering kan het draagcomfort van een helm aanzienlijk verbeteren. Het zorgt voor extra demping en voorkomt schuren of irritatie van de huid. Veel merken, zoals Arai en Shoei, bieden helmen met een zachte voering van hoogwaardige materialen zoals microvezel of antibacterieel behandeld textiel. Deze voeringen zijn niet alleen comfortabel, maar ook gemakkelijk schoon te houden.

Geïntegreerd zonnevizier

Een geïntegreerd zonnevizier is een handige functie die het gemak en de veiligheid van het rijden vergroot. Het stelt je in staat om snel te reageren op veranderende lichtomstandigheden, zoals fel zonlicht. Met een eenvoudige beweging kun je het zonnevizier laten zakken of omhoog klappen, zonder dat je een aparte zonnebril hoeft te dragen. Bekende merken zoals Shark en HJC bieden helmen met geïntegreerde zonnevizieren die gemakkelijk te bedienen zijn, zelfs met handschoenen aan.

Speciale uitsparing voor een paardenstaart

Voor degenen onder ons met lang haar kan een speciale uitsparing voor een paardenstaart een wereld van verschil maken. Deze functie zorgt ervoor dat je je haar gemakkelijk kunt opsteken zonder dat dit ten koste gaat van het draagcomfort van je helm. Merken zoals Schuberth en Caberg bieden helmen met deze uitsparing, waardoor je kunt genieten van zowel comfort als stijl tijdens het rijden.

Kies de functies die bij jou passen

Het is belangrijk om de comfortfuncties te kiezen die het beste bij jou passen. Niet alle functies zijn even relevant voor iedereen. Denk na over jouw specifieke behoeften en wensen. Misschien vind je een zachte voering belangrijk, maar heb je geen behoefte aan een geïntegreerd zonnevizier. Of misschien is de speciale uitsparing voor een paardenstaart precies wat je nodig hebt. Door bewust te kiezen voor de functies die jouw rijervaring verbeteren, kun je ervoor zorgen dat jouw helm aan al jouw wensen voldoet.

Vergelijkende tabel

Om je te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze, hebben we hieronder een vergelijkende tabel gemaakt waarin we enkele populaire helmen met extra comfortfuncties vergelijken.

Merk Model Zachte voering Geïntegreerd zonnevizier Speciale uitsparing voor een paardenstaart
Arai Corsair-X Ja Nee Nee
Shoei Neotec II Ja Ja Nee
Shark Spartan Ja Ja Nee
HJC RPHA 11 Ja Ja Nee
Schuberth C4 Pro Ja Ja Ja
Caberg Drift Evo Ja Ja Ja

Let op: Dit is slechts een voorbeeldtabel en er zijn nog veel meer merken en modellen beschikbaar met verschillende comfortfuncties. Het is altijd raadzaam om verschillende helmen te passen en te vergelijken voordat je een definitieve beslissing neemt.

Met deze extra comfortfuncties kun je ervoor zorgen dat jouw helm niet alleen veilig, maar ook comfortabel is. Kies de functies die jouw rijervaring verbeteren en geniet van het comfort en gemak tijdens jouw avonturen op de weg.

Een comfortabele motorhelm is essentieel voor het rijplezier van elke vrouwelijke motorrijder!

Conclusie:

Als je wilt dat je motorhelm comfortabel zit voor vrouwen, is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Kies de juiste maat, let op het materiaal, zorg voor een verstelbare pasvorm en overweeg extra comfortfuncties. Neem de tijd om verschillende helmen te passen en kies uiteindelijk voor de helm die het beste bij jou past. Veiligheid is natuurlijk het allerbelangrijkste, maar comfort speelt ook een grote rol tijdens het motorrijden.

9 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Ik ben benieuwd naar de tips in dit artikel. Hopelijk vind ik hier wat bruikbare adviezen voor het comfortabel dragen van mijn motorhelm.

 2. Goed artikel! Het is belangrijk dat er ook aandacht wordt besteed aan het comfort van motorhelmen voor vrouwen.

 3. Het is goed om te weten dat er verschillende accessoires beschikbaar zijn om de pasvorm van een motorhelm aan te passen. Handige informatie!

 4. Ik ben blij dat er steeds meer aandacht is voor de specifieke behoeften van vrouwen als het gaat om motorhelmen. Comfort is essentieel!

 5. Ik heb altijd moeite gehad om een motorhelm te vinden die goed zit en comfortabel is. Hopelijk kan dit artikel me helpen.

 6. Ik heb nog nooit nagedacht over het belang van een comfortabele motorhelm. Dit artikel opent mijn ogen!

 7. Ik vind het fijn om te zien dat fabrikanten ook rekening houden met de pasvorm en comfort voor vrouwen. Het maakt het rijden nog prettiger!

 8. Ik zou graag meer willen weten over de verschillende merken die motorhelmen speciaal voor vrouwen aanbieden. Heeft iemand suggesties?

 9. Ik deel dit artikel met al mijn motorrijdende vriendinnen. Comfort tijdens het rijden is voor ons allemaal belangrijk!

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen