Hoe zorg je ervoor dat je bril goed in je motorhelm past?

In deze stapsgewijze gids “Hoe zorg je ervoor dat je bril goed in je motorhelm past?” leer je alles wat je moet weten over het dragen van een bril onder je motorhelm. Het doel van deze gids is om je te helpen ervoor te zorgen dat je bril comfortabel en veilig past in je motorhelm, zodat je zonder belemmeringen van je rit kunt genieten. We zullen verschillende stappen en tips bespreken om ervoor te zorgen dat je bril goed blijft zitten en je geen last hebt van ongemak tijdens het rijden.

1

Stap 1: Meet je bril op

Meet de breedte en hoogte van je bril op om te bepalen of deze in je motorhelm past. Om dit te doen, pak een meetlint en meet de breedte van je bril van scharnier tot scharnier. Dit is de afstand tussen de twee uiteinden van de pootjes. Schrijf deze breedte op.

Vervolgens meet je de hoogte van je bril. Plaats de bril op een vlakke ondergrond en meet de afstand van de bovenkant van het montuur tot aan de onderkant. Dit geeft je de hoogte van je bril. Noteer ook deze hoogte.

Nu je de breedte en hoogte van je bril hebt gemeten, kun je deze afmetingen vergelijken met de binnenafmetingen van je motorhelm. Controleer of de breedte en hoogte van je bril kleiner zijn dan de binnenafmetingen van de helm om ervoor te zorgen dat je bril comfortabel in de helm past. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat je bril veilig en goed past terwijl je aan het rijden bent.

2

Stap 2: Kies de juiste motorhelm

Als brildrager is het belangrijk om een motorhelm te kiezen die geschikt is voor jouw behoeften. Zorg ervoor dat de motorhelm voldoende ruimte heeft om comfortabel over je bril heen te passen. Dit voorkomt dat je bril tegen je gezicht gedrukt wordt en ongemak veroorzaakt tijdens het rijden. Daarnaast is het handig om een motorhelm te selecteren met een specifieke briluitsparing. Zo kan je je bril gemakkelijk en veilig op zijn plaats houden zonder dat deze verschuift tijdens het rijden. Kies dus een motorhelm die geschikt is voor brildragers, met voldoende ruimte en een briluitsparing, voor een comfortabele en veilige rijervaring.

3

Stap 3: Pas de helm aan

Pas de helm aan volgens de instructies van de fabrikant, zodat deze goed op je hoofd zit. Het is belangrijk om de helm goed af te stellen, zodat hij je hoofd goed beschermt en comfortabel zit tijdens het dragen. Volg deze eenvoudige stappen om de helm perfect op maat te maken:

 1. Plaats de helm op je hoofd en zorg ervoor dat de voorkant net boven je wenkbrauwen zit. Dit zorgt voor de beste bescherming van je voorhoofd.
 2. Draai de draaiknop aan de achterkant van de helm aan om de maat aan te passen. Doe dit geleidelijk en zorg ervoor dat de helm stevig, maar niet te strak op je hoofd zit. Je moet nog steeds comfortabel kunnen bewegen.
 3. Controleer de pasvorm door je hoofd heen en weer te schudden. Als de helm los zit en beweegt, moet je de draaiknop verder aandraaien. Als de helm te strak zit en ongemak veroorzaakt, moet je de draaiknop losser draaien.
 4. Zorg ervoor dat de riempjes goed zijn afgesteld. De riempjes moeten net onder je oren langslopen en samenkomen onder je kin. Zorg ervoor dat ze strak genoeg zijn om de helm op zijn plaats te houden, maar niet zo strak dat ze ongemak veroorzaken.
 5. Controleer ten slotte of de helm goed is afgesteld door er een paar minuten mee rond te lopen en te bewegen. Als de helm comfortabel zit en op zijn plaats blijft, ben je klaar om te gaan!

Volg deze eenvoudige stappen en je zult genieten van een perfect passende helm die je hoofd beschermt tijdens al je avonturen!

4

Stap 4: Plaats je bril in de helm

Plaats je bril voorzichtig in de helm en zorg ervoor dat deze goed op je neus zit en niet knelt. Volg deze stappen om ervoor te zorgen dat je bril veilig en comfortabel in je helm zit:

 • Houd de helm vast met één hand en houd je bril in de andere hand.
 • Plaats de bril voorzichtig in de opening van de helm, aan de voorkant bij je voorhoofd.
 • Schuif de bril naar achteren, zodat deze goed op je neus rust.
 • Controleer of de bril niet knelt of ongemakkelijk zit. Pas indien nodig de positie aan.
 • Zorg ervoor dat de bril stevig in de helm zit en niet kan verschuiven tijdens het dragen.

Het is belangrijk om je bril goed in de helm te plaatsen, zodat je tijdens het dragen een helder zicht hebt en je bril niet kan afvallen of beschadigd kan raken. Neem even de tijd om de bril op de juiste manier te positioneren en te controleren of deze goed zit voordat je op pad gaat.

5

Stap 5: Controleer de pasvorm

Om te controleren of je bril goed in de helm past en er voldoende ruimte is voor comfort, volg je deze stappen:

 1. Plaats de helm op je hoofd en zorg ervoor dat deze stevig en recht zit.Voorbeeld: “Zet de helm op je hoofd en zorg ervoor dat deze goed aansluit en niet wiebelt.”
 2. Doe je bril op en kijk of deze comfortabel zit zonder dat er drukpunten ontstaan.Voorbeeld: “Zet je bril op en controleer of er geen drukpunten zijn rond je neus of oren.”
 3. Beweeg je hoofd van links naar rechts en van boven naar beneden om te controleren of je bril op zijn plaats blijft zitten.Voorbeeld: “Maak een paar bewegingen met je hoofd om te zien of je bril stevig blijft zitten en niet verschuift.”
 4. Controleer of er voldoende ruimte is tussen de bril en de helm voor comfort.Voorbeeld: “Kijk of er voldoende ruimte is tussen je bril en de helm, zodat je je comfortabel kunt bewegen zonder dat de bril tegen de helm drukt.”
 5. Pas indien nodig de positie van de helm aan om een betere pasvorm te krijgen.Voorbeeld: “Als de bril te strak zit of er niet genoeg ruimte is, probeer dan de helm iets te verstellen zodat deze beter past.”

Door deze stappen te volgen, kun je controleren of je bril goed in de helm past en of er voldoende ruimte is voor comfort tijdens het dragen.

6

Stap 6: Test de helm op de weg

Stap 6: Test de helm op de weg.

Ga een korte rit maken om te controleren of je bril goed op zijn plaats blijft en niet verschuift tijdens het rijden. Dit is belangrijk omdat een verschuivende bril je zicht kan belemmeren en gevaarlijk kan zijn tijdens het rijden.

Tijdens de rit, let op het comfort van je bril. Zit hij stevig op je neus en achter je oren? Of voelt hij los en wiebelt hij tijdens het rijden? Als je merkt dat je bril niet goed op zijn plaats blijft, zijn er een paar dingen die je kunt proberen.

Ten eerste, controleer of de pootjes van je bril goed zijn afgesteld. Als ze te strak zitten, kunnen ze ongemak veroorzaken en zelfs hoofdpijn veroorzaken. Als ze te los zitten, kan de bril gemakkelijk verschuiven. Pas de pootjes aan zodat ze comfortabel maar stevig op je gezicht rusten.

Ten tweede, overweeg het gebruik van een brilbandje of een elastisch koord om je bril op zijn plaats te houden. Deze kunnen worden bevestigd aan de uiteinden van de pootjes en kunnen helpen voorkomen dat je bril van je gezicht valt als je bijvoorbeeld over een hobbelige weg rijdt.

Ten slotte, als geen van deze oplossingen werkt, overweeg dan om een sportbril of een bril met een strakkere pasvorm te proberen. Deze brillen zijn speciaal ontworpen om goed op hun plaats te blijven tijdens fysieke activiteiten, zoals fietsen.

Door een korte rit te maken en te controleren of je bril goed op zijn plaats blijft, kun je ervoor zorgen dat je comfortabel en veilig kunt rijden zonder je zorgen te maken over een verschuivende bril.

Belangrijke afsluitende tips

In deze gids heb je ontdekt hoe je ervoor kunt zorgen dat je bril goed in je motorhelm past. Het belangrijkste is om de juiste maat helm te kiezen en ervoor te zorgen dat de bril goed aansluit op je gezicht. Daarnaast is het ook belangrijk om het comfort van de bril te testen voordat je de weg op gaat. Met deze tips kun je veilig en comfortabel rijden met je bril en motorhelm. Vergeet niet om regelmatig de pasvorm van je bril te controleren en eventuele aanpassingen te maken indien nodig. Geniet van je ritten en houd altijd je ogen op de weg!

Benodigde gereedschappen

 • Bril
 • Motorhelm

Handige adviezen

 • Meet de maat van je bril en motorhelm: Voordat je een bril aanschaft, is het belangrijk om de maat van je motorhelm te kennen. Meet de ruimte tussen de binnenkant van je motorhelm en je gezicht om te bepalen welke maat bril het beste bij je past
 • Kies een bril met een smal montuur: Om ervoor te zorgen dat je bril goed in je motorhelm past, is het verstandig om een bril met een smal montuur te kiezen. Een smal montuur zorgt ervoor dat de bril comfortabel op je neusbrug zit en niet te veel ruimte in beslag neemt in je helm
 • Verstel de pootjes van je bril: Sommige brillen hebben verstelbare pootjes die je kunt aanpassen aan de vorm van je hoofd. Door de pootjes van je bril iets naar buiten te buigen, kun je ervoor zorgen dat de bril beter in je motorhelm past en niet knelt
 • Gebruik een brilhouder: Een brilhouder kan een handige accessoire zijn om je bril op zijn plaats te houden tijdens het dragen van je motorhelm. Hierdoor blijft je bril goed op zijn plek zitten en voorkom je dat hij verschuift of afvalt tijdens het rijden
 • Pas je motorhelm aan: Als je merkt dat je bril niet goed past in je motorhelm, kan het zijn dat je de pasvorm van je helm moet aanpassen. Sommige helmen hebben verstelbare voeringen waarmee je de binnenkant van de helm kunt aanpassen aan de vorm van je bril
 • Test de pasvorm: Voordat je de weg op gaat, is het belangrijk om te controleren of je bril goed in je motorhelm past. Zet je helm op en controleer of de bril comfortabel zit, niet knelt en niet verschuift tijdens het dragen. Pas indien nodig de bovenstaande tips toe om de pasvorm te verbeteren
 • Overweeg een bril op sterkte: Als je een bril op sterkte draagt, kun je overwegen om een motorhelm te kiezen die speciaal is ontworpen om een bril op sterkte te accommoderen. Deze helmen hebben vaak extra ruimte bij de ogen zodat je bril goed past en je goed zicht hebt tijdens het rijden
 • Vraag advies aan een expert: Als je twijfelt over de pasvorm van je bril in je motorhelm, kun je altijd advies vragen aan een expert. Een opticien of een gespecialiseerde winkel kan je helpen bij het vinden van een bril die goed in je motorhelm past en comfortabel zit tijdens het rijden

12 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Ik heb mijn eigen variatie op stap 4 gevonden. In plaats van mijn bril rechtstreeks in de helm te plaatsen, gebruik ik een brilhouder die aan de helm is bevestigd. Dit zorgt voor een betere pasvorm en voorkomt dat mijn bril verschuift tijdens het rijden.

 2. Ik heb gemerkt dat het handig kan zijn om je bril schoon en vetvrij te houden voordat je hem in de helm plaatst. Dit zorgt voor een betere grip en voorkomt dat de bril wegglijdt tijdens het rijden.

 3. Ik heb de stappen gevolgd, maar mijn bril past nog steeds niet goed in mijn motorhelm. Heeft iemand tips?

 4. Ik heb gemerkt dat sommige motorhelmen speciaal zijn ontworpen voor brildragers. Het kan handig zijn om deze modellen te overwegen als je vaak een bril draagt tijdens het motorrijden.

 5. Het kan zijn dat je bril niet compatibel is met de motorhelm die je hebt gekozen. Probeer een andere helm te vinden die beter geschikt is voor brildragers. Je kunt ook proberen om de helm verder aan te passen volgens stap 3 van de gids.

 6. Ik heb een motorhelm gekocht die speciaal is ontworpen voor brildragers en het heeft echt een wereld van verschil gemaakt. Mijn bril zit nu comfortabel en stevig in de helm. Een aanrader!

 7. Ik ben blij met de resultaten nadat ik deze gids heb gevolgd. Mijn bril past nu veel beter in mijn helm en ik heb geen last meer van ongemak tijdens het rijden.

 8. Ik vind het moeilijk om mijn bril in de helm te plaatsen zonder dat het oncomfortabel zit. Heeft iemand hier ervaring mee?

  • Het kan inderdaad lastig zijn om de bril op een comfortabele manier in de helm te plaatsen. Probeer de bril iets te verstellen voordat je hem plaatst, zodat hij beter aansluit op je gezicht. Je kunt ook experimenteren met verschillende posities en hoeken om de beste pasvorm te vinden.

 9. Heeft iemand nog andere tips voor het comfortabel dragen van een bril onder een motorhelm?

  • Naast het volgen van de stappen in deze gids, kan het nuttig zijn om een bril met dunne pootjes te dragen, zodat ze minder druk uitoefenen op je hoofd. Het gebruik van een anti-slip brildoekje kan ook helpen om de bril op zijn plaats te houden.

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen