Hoe zit het met de veiligheidsnormen die Arai motorhelmen hanteren?

Ben je iemand die graag op de motor stapt en geniet van de vrijheid op de weg? Dan weet je vast ook wel hoe belangrijk een goede motorhelm is voor jouw veiligheid. Maar heb je je ooit afgevraagd welke veiligheidsnormen worden gehanteerd bij het ontwerpen en produceren van motorhelmen? In deze blogpost gaan we dieper in op de veiligheidsnormen die Arai motorhelmen hanteren. We zullen bespreken waarom het cruciaal is om te weten welke normen worden gevolgd bij het kiezen van een motorhelm en waarom Arai hierin uitblinkt. Laten we samen ontdekken hoe Arai motorhelmen je de beste bescherming bieden op de weg.

De veiligheidsnormen van Arai

Arai is een gerenommeerd merk in de motorsportwereld en staat bekend om zijn toewijding aan veiligheid. Ze zetten zich in om motorrijders te voorzien van hoogwaardige helmen die voldoen aan strenge normen op het gebied van veiligheid. In deze sectie zullen we de belangrijkste veiligheidsnormen van Arai bespreken en waarom ze zo cruciaal zijn voor de bescherming van motorrijders.

DOT-certificering

Een van de belangrijkste veiligheidsnormen die Arai hanteert, is de DOT-certificering. DOT staat voor de Amerikaanse Department of Transportation en deze certificering garandeert dat de helm voldoet aan de wettelijke veiligheidsnormen in de Verenigde Staten. Om deze certificering te verkrijgen, moet de helm voldoen aan specifieke eisen, zoals het vermogen om een bepaalde hoeveelheid energie te absorberen bij een impact. De DOT-certificering is een belangrijke maatstaf voor de veiligheid van motorhelmen en geeft motorrijders de gemoedsrust dat ze een product van hoge kwaliteit dragen.

Snell-certificering

Naast de DOT-certificering, voldoen de helmen van Arai ook aan de Snell-normen. Snell is een onafhankelijke non-profitorganisatie die wereldwijd erkend wordt als een van de strengste normen voor helmen. Om de Snell-certificering te behalen, ondergaan de helmen uitgebreide tests op gebieden zoals schokabsorptie, penetratieweerstand en riemretentie. Deze normen gaan verder dan de wettelijke vereisten en zorgen voor een extra laag bescherming voor motorrijders. Het is belangrijk op te merken dat niet alle helmen op de markt aan deze normen voldoen, dus het dragen van een Arai-helm met Snell-certificering biedt motorrijders een concurrentievoordeel op het gebied van veiligheid.

ECE-certificering

Naast de Amerikaanse normen is de ECE-certificering een andere belangrijke veiligheidsnorm die Arai naleeft. ECE staat voor Economic Commission for Europe en deze certificering is van toepassing in Europa en vele andere landen over de hele wereld. De ECE-normen stellen eisen aan allerlei aspecten van de helm, zoals schokabsorptie, kinbandretentie en gezichtsveld. Het voldoen aan deze normen is een vereiste om op de Europese markt te kunnen worden verkocht. Door te kiezen voor een Arai-helm met ECE-certificering, kunnen motorrijders er zeker van zijn dat ze een helm van hoge kwaliteit dragen die voldoet aan de strengste veiligheidsnormen.

Arai’s innovaties in veiligheid

Naast het voldoen aan deze internationale veiligheidsnormen, heeft Arai ook veel innovaties geïntroduceerd om de veiligheid van hun helmen verder te verbeteren. Enkele van deze innovaties zijn:

 • R75 Shape: Arai heeft de R75 vorm ontwikkeld, die ervoor zorgt dat de helm beter bestand is tegen botsingen bij verschillende hoeken.
 • Variable Axis System: Dit systeem zorgt ervoor dat de helm beter past op het hoofd van de drager, wat de veiligheid en het comfort verhoogt.
 • Facial Contour System: Door het gebruik van verschillende schuimdichtheden past de helm zich aan de individuele vorm van het gezicht aan, wat zorgt voor een betere pasvorm en bescherming.

De impacttesten van Arai: Uw veiligheid is onze prioriteit

Als het gaat om motorhelmveiligheid, staat Arai bekend om zijn toewijding aan kwaliteit en nauwkeurigheid. Een van de belangrijkste aspecten van de veiligheidsnormen van Arai zijn de impacttesten. Het doel van deze tests is ervoor te zorgen dat Arai-helmen bestand zijn tegen harde klappen en de best mogelijke bescherming bieden aan motorrijders.

Uitgebreide impactscenario’s

Arai voert een reeks impacttesten uit om ervoor te zorgen dat hun helmen voldoen aan de hoogste veiligheidsstandaarden. Hier zijn enkele van de belangrijkste tests die Arai uitvoert:

 1. Lineaire impacttest: Deze test simuleert een directe impact op de helm. Een gewicht wordt van een bepaalde hoogte op de helm laten vallen om de weerstand en demping van de helm te beoordelen. Arai-helmen zijn ontworpen om de energie van een impact te absorberen en te verspreiden, waardoor de kans op hoofdletsel afneemt.
 2. Oblique impacttest: Deze test simuleert een schuine impact, vergelijkbaar met een val van de motorfiets. De helm wordt blootgesteld aan een impacthoek om te beoordelen hoe goed hij de impactkrachten kan weerstaan en de rotatiekrachten kan verminderen. Arai-helmen zijn ontworpen om de impactenergie effectief te verspreiden en te absorberen, wat kan helpen bij het verminderen van letsel aan de hersenen.
 3. Meerdere impacttest: In het echte leven kan een motorrijder meerdere impacts ervaren tijdens een ongeluk of valpartij. Arai-helmen worden getest op hun vermogen om herhaalde impacts te weerstaan zonder belangrijke structurele schade op te lopen.

Bijdrage aan de veiligheid van de motorrijder

De impacttests van Arai dragen bij aan de veiligheid van motorrijders op verschillende manieren:

 • Superieure bescherming: Door te voldoen aan strenge impacttestnormen, zorgen Arai-helmen voor een superieure bescherming van het hoofd van de rijder. Dit kan helpen bij het verminderen van de ernst van hoofdletsel bij een ongeval.
 • Verhoogde duurzaamheid: Arai-helmen zijn ontworpen om bestand te zijn tegen harde klappen en meerdere impacts, waardoor ze duurzamer zijn dan veel andere helmen op de markt. Dit betekent dat uw Arai-helm u langer kan beschermen, zelfs na meerdere incidenten.
 • Comfort en pasvorm: De impacttests van Arai zorgen ervoor dat hun helmen goed passen en comfortabel zijn om te dragen. Een goede pasvorm is essentieel voor een helm, omdat het de stabiliteit en bescherming verbetert.
 • Betrouwbaarheid: Arai is een gerenommeerd merk op het gebied van helmen en staat bekend om zijn betrouwbaarheid. Door strenge impacttests uit te voeren, toont Arai zijn toewijding aan de veiligheid en betrouwbaarheid van hun producten.

Hoogwaardige materialen voor optimale veiligheid

Bij Arai begrijpen ze dat de kwaliteit van de gebruikte materialen een cruciale rol speelt bij het waarborgen van de veiligheid van motorrijders. Daarom maken ze alleen gebruik van hoogwaardige materialen die voldoen aan strenge normen en specificaties. Hier zijn enkele materialen die Arai gebruikt in hun helmen:

 • Super Fiber Laminate (SFL): Dit is een uniek composietmateriaal dat is ontwikkeld door Arai. Het biedt een uitstekende sterkte-gewichtsverhouding en zorgt voor een hoge mate van bescherming bij een impact.
 • Complex Laminate Construction (CLC): Deze techniek maakt gebruik van verschillende lagen materialen, zoals glasvezel en organische vezels, die zorgvuldig met elkaar zijn verweven. Dit zorgt voor een sterke en duurzame helm die bestand is tegen meerdere impacts.
 • Peripherally Belted Shell (PB-SNC²): Dit is een speciale technologie die de buitenste schaal van de helm versterkt met een extra riem, waardoor de sterkte en impactabsorptie verbeterd worden. Dit zorgt voor een betere bescherming van het hoofd bij ongevallen.

Innovatieve constructie voor optimale prestaties

Naast het gebruik van hoogwaardige materialen, maakt Arai ook gebruik van innovatieve constructiemethoden om hun helmen te perfectioneren. Hier zijn enkele constructiekenmerken die bijdragen aan de veiligheid en prestaties van Arai helmen:

 • Multiple Density EPS Liner: De binnenvoering van de helm is opgebouwd uit meerdere dichtheden van EPS-schuim (Expanded Polystyrene). Dit zorgt voor een betere absorptie van energie bij verschillende impactniveaus.
 • Facial Contour System (FCS): Arai heeft een uniek systeem ontwikkeld waarmee de pasvorm van de helm kan worden aangepast aan de individuele vorm van het gezicht. Dit zorgt voor een comfortabele en veilige pasvorm.
 • Free Flow System (FFS): Om de luchtstroom te optimaliseren en het comfort te verbeteren, maakt Arai gebruik van speciale ventilatiekanalen en -openingen in hun helmen. Dit zorgt voor een effectieve ventilatie en voorkomt oververhitting tijdens het rijden.
 • Emergency Release System (ERS): In geval van een ongeval is het belangrijk om snel en veilig de helm te kunnen verwijderen. Arai heeft een eenvoudig te bedienen mechanisme geïntegreerd dat het verwijderen van de helm vergemakkelijkt, zelfs als de rijder bewusteloos is.

Voordelen van de materialen en constructie van Arai helmen

 • Uitstekende bescherming bij impacts dankzij hoogwaardige materialen en constructie.
 • Duurzame helmen die bestand zijn tegen meerdere impacts, wat de levensduur van de helm verlengt.
 • Aanpasbare pasvorm voor een comfortabele en veilige helmervaring.
 • Optimale luchtstroom en ventilatie om oververhitting te voorkomen.
 • Veilige en eenvoudige verwijdering van de helm in noodsituaties.

Door het gebruik van hoogwaardige materialen en innovatieve constructie heeft Arai een reputatie opgebouwd als een betrouwbare fabrikant van motorhelmen die voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen. Of je nu een ervaren motorrijder bent of net begint, het is essentieel om te investeren in een kwaliteitshelm zoals die van Arai om jezelf te beschermen tijdens het rijden.

Waarom certificeringen en erkenning belangrijk zijn

Bij Arai hechten we veel waarde aan het waarborgen van de veiligheid van motorrijders. Daarom streven we ernaar om onze helmen te laten certificeren en erkennen door onafhankelijke instanties. Het verkrijgen van certificeringen en erkenning is niet alleen een trots moment voor ons, maar het betekent ook dat onze helmen voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen en kwaliteitseisen.

Certificeringen van Arai helmen

ECE-certificering

Een van de belangrijkste certificeringen die Arai helmen ontvangen is de ECE-certificering. Deze certificering wordt toegekend door de Economic Commission for Europe en is een internationale standaard voor helmen. Het betekent dat onze helmen voldoen aan de strenge veiligheidseisen die zijn vastgesteld door deze commissie.

Snell-certificering

Naast de ECE-certificering hebben veel van onze helmen ook de Snell-certificering ontvangen. Deze certificering wordt toegekend door de Snell Memorial Foundation, een non-profitorganisatie die zich toelegt op het testen en certificeren van helmen. De Snell-certificering is een van de strengste certificeringen in de helmenindustrie en bewijst dat onze helmen bestand zijn tegen zeer hoge impactkrachten.

DOT-certificering

De DOT-certificering, toegekend door het Amerikaanse Department of Transportation, is een andere belangrijke certificering die Arai helmen hebben ontvangen. Deze certificering betekent dat onze helmen voldoen aan de veiligheidsnormen die zijn vastgesteld door de Amerikaanse overheid.

Erkenning en feedback van motorrijders en experts

Naast de certificeringen hebben Arai helmen ook veel erkenning en positieve feedback gekregen van motorrijders en experts over de hele wereld. Hier zijn enkele redenen waarom onze helmen zo gewaardeerd worden:

 • Uitstekende pasvorm: Arai helmen staan bekend om hun comfortabele pasvorm die perfect aansluit op het hoofd van de drager. Dit zorgt niet alleen voor een comfortabele rijervaring, maar ook voor een betere bescherming bij een val of impact.
 • Innovatieve technologie: Arai blijft constant innoveren en nieuwe technologieën introduceren om de veiligheid en prestaties van onze helmen te verbeteren. Van geavanceerde ventilatiesystemen tot hoogwaardige materialen, we streven ernaar om motorrijders de best mogelijke helmervaring te bieden.
 • Duurzaamheid en kwaliteit: Arai helmen staan bekend om hun duurzaamheid en kwaliteit. We gebruiken hoogwaardige materialen en zorgen voor nauwgezet vakmanschap bij de productie van elke helm. Dit zorgt ervoor dat onze helmen lang meegaan en bestand zijn tegen dagelijks gebruik.
 • Positieve gebruikerservaringen: Veel motorrijders die Arai helmen hebben geprobeerd, zijn lovend over hun ervaringen. Ze waarderen de comfortabele pasvorm, de uitstekende bescherming en de algehele kwaliteit van onze helmen.

Onze conclusie: Arai motorhelmen voldoen aan strenge veiligheidsnormen

Conclusie:

Uit deze blogpost blijkt dat Arai motorhelmen strenge veiligheidsnormen hanteren. Ze worden uitvoerig getest op impact, gemaakt van hoogwaardige materialen en hebben certificeringen van onafhankelijke instanties. Als u op zoek bent naar een veilige motorhelm, is Arai zeker een merk dat u moet overwegen.

Veelgestelde vragen over Arai motorhelmen: Alles wat u wilt weten!

Kun je meer vertellen over de geschiedenis van Arai op het gebied van het waarborgen van veiligheid in motorhelmen?

Natuurlijk! Arai is een gerenommeerd merk als het gaat om motorhelmen en heeft een rijke geschiedenis op het gebied van veiligheid. Sinds de oprichting in 1926 heeft Arai altijd veel nadruk gelegd op het waarborgen van de veiligheid van motorrijders.

Een belangrijk aspect van de veiligheid van Arai-helmen is het gebruik van hoogwaardige materialen en geavanceerde technologieën. Arai maakt gebruik van een unieke constructie, genaamd de R75 Shape, die ervoor zorgt dat de helmschaal sterker en beter bestand is tegen impacts. Dit zorgt voor een grotere veiligheid voor de drager van de helm.

Daarnaast heeft Arai ook een uitgebreid onderzoeks- en ontwikkelingsteam dat voortdurend werkt aan het verbeteren van de veiligheidstechnologieën van hun helmen. Ze voeren uitgebreide tests uit, zowel in het laboratorium als op het circuit, om ervoor te zorgen dat hun helmen voldoen aan strenge veiligheidsnormen.

Wat ook uniek is aan Arai, is hun focus op de individuele pasvorm van de helm. Ze begrijpen dat elke motorrijder anders is en daarom bieden ze helmen in verschillende maten en vormen aan. Dit zorgt ervoor dat elke drager de best mogelijke pasvorm heeft, wat de veiligheid nog verder vergroot.

Al met al kun je erop vertrouwen dat Arai een lange geschiedenis heeft in het waarborgen van veiligheid in motorhelmen. Hun toewijding aan kwaliteit, onderzoek en innovatie heeft hen tot een betrouwbare keuze gemaakt voor motorrijders over de hele wereld.

6 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Ik ben benieuwd of de veiligheidsnormen van Arai hoger zijn dan die van andere motorhelmmerken.

 2. Zijn er verschillende impacttesten die Arai uitvoert? En zo ja, hoe worden deze testen precies uitgevoerd?

  • Goede vraag! Arai voert verschillende impacttesten uit, zoals de valtest en de penetratietest. Deze testen worden uitgevoerd met geavanceerde apparatuur en zijn ontworpen om de bescherming van de helm bij verschillende impactscenario’s te evalueren.

 3. Ik zou graag meer willen weten over de specifieke materialen en constructie die Arai gebruikt om hun helmen veilig te maken.

  • Bedankt voor je interesse! In het artikel hebben we de materialen en constructie van Arai helmen niet uitgebreid besproken, maar we kunnen hier zeker een apart artikel aan wijden. We zullen in de toekomst meer schrijven over de technologieën die Arai gebruikt om hun helmen veilig en duurzaam te maken.

 4. Bedankt voor je reactie! Arai heeft inderdaad een uitstekende reputatie op het gebied van veiligheid. In vergelijking met andere merken voldoen hun helmen aan zeer strenge normen zoals de ECE 22.05-norm.

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen