Hoe werkt een motorhelm met MIPS technologie?

In deze handleiding leggen we stap voor stap uit hoe een motorhelm met MIPS technologie werkt. Je krijgt een duidelijk begrip van deze geavanceerde helmtechnologie.

1

Stap 1: Wat is MIPS technologie?

Stap 1: Wat is MIPS technologie?

Welkom bij stap 1 van onze gids over MIPS technologie! In deze stap zullen we je een introductie geven over wat MIPS technologie precies is en wat het inhoudt.

MIPS staat voor Multi-Directional Impact Protection System en het is een extra veiligheidskenmerk dat specifiek is ontworpen om de hersenbescherming te verbeteren bij een impact. Het systeem bestaat uit een laag tussen de helmvoering en de buitenste schaal van de helm, die de rotatiekrachten kan verminderen die kunnen ontstaan bij een val. Dit kan helpen om het risico op hersenletsel te verminderen.

Om meer te weten te komen over hoe MIPS technologie werkt en waarom het belangrijk is voor jouw veiligheid, ga je door naar stap 2.

2

Stap 2: Hoe werkt MIPS technologie?

Leg uit hoe MIPS technologie werkt en welke componenten er betrokken zijn. Bespreek de specifieke kenmerken van de helm en hoe deze bijdraagt aan het verminderen van rotatiekrachten op de hersenen.

3

Stap 3: Waarom is MIPS technologie belangrijk?

In deze stap zullen we bespreken waarom MIPS technologie belangrijk is en welke voordelen het biedt ten opzichte van traditionele helmen. We zullen ook de wetenschappelijke studies en onderzoeken behandelen die hebben aangetoond dat MIPS effectief kan zijn bij het verminderen van hersenletsel.

Om te beginnen, is MIPS (Multi-Directional Impact Protection System) technologie belangrijk omdat het helpt om de impactkrachten die tijdens een val op het hoofd worden uitgeoefend te verminderen. In tegenstelling tot traditionele helmen, die voornamelijk ontworpen zijn om lineaire impact te absorberen, voegt MIPS een extra laag bescherming toe door rotatiekrachten te verminderen. Dit is vooral belangrijk omdat de meeste ongevallen gepaard gaan met een schuine impact.

Verschillende wetenschappelijke studies en onderzoeken hebben aangetoond dat MIPS effectief kan zijn bij het verminderen van hersenletsel. Deze studies hebben aangetoond dat het gebruik van een helm met MIPS technologie de kans op hersenletsel aanzienlijk kan verminderen in vergelijking met het dragen van een traditionele helm. Daarom is het belangrijk om bij het kiezen van een helm rekening te houden met de aanwezigheid van MIPS technologie, vooral als je betrokken bent bij activiteiten waarbij een val op het hoofd een risico vormt.

4

Stap 4: Hoe herken je een motorhelm met MIPS technologie?

Om een motorhelm met MIPS technologie te herkennen, let je op specifieke kenmerken en logo’s. Ten eerste kun je zoeken naar het MIPS-logo op de helm zelf. Dit logo bevindt zich meestal op de achterkant van de helm en kan eruitzien als een klein rond icoontje met de letters “MIPS” erin. Daarnaast kun je de binnenkant van de helm controleren op het MIPS-systeem. Dit bestaat meestal uit een dunne gele of oranje laag tussen de voering en de buitenschaal van de helm. Als je deze kenmerken aantreft, kun je er zeker van zijn dat de helm uitgerust is met MIPS technologie.

Voorbeeld:

 1. Controleer de achterkant van de helm op het MIPS-logo. Dit is meestal een klein rond icoontje met de letters “MIPS” erin.
 2. Open de helm en kijk naar de binnenkant. Zoek naar een dunne gele of oranje laag tussen de voering en de buitenschaal van de helm.
 3. Als je zowel het MIPS-logo als het MIPS-systeem hebt gevonden, weet je zeker dat de helm is uitgerust met MIPS technologie.
5

Stap 5: Het kiezen van de juiste motorhelm met MIPS technologie

Bij het kiezen van een motorhelm met MIPS technologie zijn er enkele belangrijke factoren waar je op moet letten. Allereerst is het essentieel om te zorgen voor een goede pasvorm. Dit betekent dat de helm stevig op je hoofd moet zitten, zonder te strak te zijn. Een te losse helm kan bij een val namelijk verschuiven en je hoofd niet voldoende beschermen.

Daarnaast is comfort een belangrijk aspect om rekening mee te houden. Een helm kan nog zo veilig zijn, maar als hij niet lekker zit, zul je er waarschijnlijk niet graag gebruik van maken. Let daarom op het gewicht van de helm en de aanwezigheid van voldoende ventilatieopeningen om oververhitting te voorkomen.

Tot slot is het verstandig om te controleren of de motorhelm voldoet aan de juiste veiligheidsnormen. In Europa moet een helm bijvoorbeeld voldoen aan de ECE 22.05 norm. Dit betekent dat de helm uitgebreid getest is en aan strenge eisen voldoet op het gebied van schokabsorptie en kinsluiting.

Om je een beter idee te geven van waar je op moet letten, hier zijn enkele voorbeelden:

 • Zorg ervoor dat de helm goed aansluit op je hoofd en dat je geen ongemak voelt wanneer je je hoofd beweegt.
 • Controleer of er voldoende ventilatieopeningen zijn om comfortabel te kunnen rijden, zelfs tijdens warme dagen.
 • Bekijk het label in de helm om te controleren of deze voldoet aan de juiste veiligheidsnormen.

Volg deze tips bij het kiezen van een motorhelm met MIPS technologie en je zult een veilige en comfortabele rit tegemoet gaan!

6

Stap 6: Het correct dragen van een motorhelm met MIPS technologie

Om ervoor te zorgen dat je optimaal beschermd bent tijdens het rijden met een motorhelm met MIPS technologie, is het essentieel om de helm correct te dragen. Volg de onderstaande instructies om de helm goed af te stellen en te bevestigen:

 1. Plaats de helm op je hoofd en zorg ervoor dat deze recht en stevig zit.
 2. Stel de kinband af zodat deze comfortabel, maar stevig onder je kin rust. Zorg ervoor dat er geen speling is in de band.
 3. Controleer of de MIPS-laag in de helm correct is geplaatst. Dit is te zien aan de gele of oranje stickers aan de binnenkant van de helm.
 4. Pas de pasvorm van de helm aan door de binnenkussens en eventuele aanpassingsmechanismen te gebruiken. Zorg ervoor dat de helm gelijkmatig contact maakt met je hoofd, zonder dat er drukpunten ontstaan.
 5. Controleer of de helm goed op je hoofd blijft zitten wanneer je je hoofd beweegt. Buig voorover en schud je hoofd heen en weer om te testen of de helm stevig blijft zitten.
 6. Zorg ervoor dat de helm niet te strak of te los zit. Dit kan de werking van de MIPS technologie beïnvloeden.

Door deze stappen te volgen, draag je je motorhelm met MIPS technologie op de juiste manier. Hierdoor kun je met een gerust hart genieten van je rit, wetende dat je optimaal beschermd bent.

7

Stap 7: Het onderhouden van een motorhelm met MIPS technologie

In deze stap zullen we je enkele handige tips geven over het onderhouden van je motorhelm met MIPS technologie. Volg deze eenvoudige stappen om ervoor te zorgen dat je helm altijd schoon en in goede staat blijft.

 1. Schoonmaken: Begin met het afnemen van de buitenkant van de helm met een zachte doek en wat mild sopwater. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de helm kunnen beschadigen. Spoel de helm daarna af met schoon water en laat hem volledig drogen voordat je hem opbergt.
 2. Controleer op schade: Neem regelmatig de tijd om je helm grondig te inspecteren op eventuele schade. Controleer de buitenkant op krassen, scheuren of deuken en kijk of er geen onderdelen loszitten. Let ook op eventuele veranderingen in de vorm of structuur van de helm. Als je twijfelt over de staat van je helm, raadpleeg dan een professional.

Door regelmatig je motorhelm met MIPS technologie schoon te maken en te controleren op schade, zorg je ervoor dat je altijd veilig en comfortabel kunt rijden. Veel plezier op de weg!

8

Stap 8: Veelgestelde vragen over motorhelmen met MIPS technologie

Veelgestelde vragen over motorhelmen met MIPS technologie

 1. Hoe weet ik of mijn huidige helm compatibel is met MIPS technologie? Om te controleren of jouw helm compatibel is met MIPS technologie, zoek je naar het MIPS-logo aan de binnenkant van de helm. Als dit logo aanwezig is, betekent dit dat jouw helm is uitgerust met MIPS.
 2. Wanneer moet ik mijn motorhelm met MIPS vervangen? Het wordt aanbevolen om je motorhelm met MIPS elke vijf jaar te vervangen, of eerder als de helm betrokken is geweest bij een ongeval. Het is belangrijk om de helm regelmatig te inspecteren op slijtage, zoals scheurtjes in de schaal of beschadigde voering, en deze indien nodig te vervangen.
 3. Kan ik mijn MIPS-inzetstuk overzetten naar een andere helm? Nee, het MIPS-inzetstuk is ontworpen voor eenmalig gebruik en kan niet worden overgezet naar een andere helm. Bij het vervangen van je helm moet je ook het MIPS-inzetstuk vervangen.
 4. Heeft MIPS invloed op de pasvorm of het comfort van de helm? Nee, de MIPS technologie heeft geen invloed op de pasvorm of het comfort van de helm. De extra laag tussen de binnen- en buitenschaal is ontworpen om rotatiekrachten te verminderen zonder concessies te doen aan de pasvorm of het comfort van de helm.
 5. Kan ik mijn MIPS-helm wassen? Ja, de meeste MIPS-helmen kunnen met de hand worden gewassen met milde zeep en water. Volg de instructies van de fabrikant voor het reinigen van jouw specifieke helmmodel. Zorg ervoor dat je de helm volledig laat drogen voordat je hem weer gebruikt.

Hopelijk heb je nu antwoorden op jouw veelgestelde vragen over motorhelmen met MIPS technologie. Als je nog andere vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag verder!

9

Stap 9: De toekomst van MIPS technologie

In stap 9: De toekomst van MIPS technologie, zullen we kijken naar mogelijke ontwikkelingen en verbeteringen die we kunnen verwachten in de komende jaren. Hier zijn enkele punten die je kunt overwegen:

 • Verbeterde prestaties: We kunnen verwachten dat de prestaties van MIPS technologie verder zullen toenemen. Nieuwe ontwikkelingen in microarchitectuur en optimalisatietechnieken zullen leiden tot snellere en efficiëntere MIPS-processoren.
 • Meer energie-efficiëntie: In de toekomst zullen MIPS-processoren waarschijnlijk nog energiezuiniger worden. Dit betekent dat ze dezelfde prestaties kunnen leveren met minder energieverbruik, wat gunstig is voor draagbare apparaten en energiebesparing.
 • Integratie in nieuwe toepassingen: MIPS technologie zal naar verwachting worden geïntegreerd in nieuwe toepassingen en apparaten. Denk hierbij aan internet of things (IoT)-apparaten, slimme steden en zelfrijdende auto’s. MIPS kan een belangrijke rol spelen in het mogelijk maken van deze technologieën.
 • Verdere optimalisatie van software: Naast hardwareverbeteringen zal er ook veel aandacht worden besteed aan het optimaliseren van de software die op MIPS-processoren draait. Dit zal de prestaties verder verbeteren en nieuwe mogelijkheden bieden voor ontwikkelaars.

Het is belangrijk om te benadrukken dat dit voorspellingen zijn en dat de werkelijke ontwikkelingen kunnen variëren. Echter, met de voortdurende vooruitgang in technologie en de vraag naar snellere en efficiëntere processoren, is het waarschijnlijk dat MIPS technologie zich blijft ontwikkelen en nieuwe mogelijkheden zal bieden in de toekomst.

10

Stap 10: Waar kan je een motorhelm met MIPS technologie kopen?

Om een motorhelm met MIPS technologie te kopen, heb je verschillende opties. Hier zijn enkele manieren waarop je deze geavanceerde helmen kunt vinden:

Online winkels:

 • Bezoek websites zoals Bol.com, Coolblue.nl of Motorhelmen.nl en zoek naar motorhelmen met MIPS technologie.
 • Filter de zoekresultaten op MIPS technologie om alleen helmen met deze functie te zien.
 • Vergelijk prijzen, specificaties en klantbeoordelingen om de beste keuze te maken.

Fysieke winkels:

 • Ga naar gespecialiseerde motorzaken of motorhelmwinkels bij jou in de buurt.
 • Vraag het winkelpersoneel specifiek naar motorhelmen met MIPS technologie.
 • Probeer verschillende helmen uit en zorg ervoor dat je de juiste maat en pasvorm hebt voordat je er een koopt.

Onthoud dat het belangrijk is om een motorhelm te kiezen die niet alleen veilig is, maar ook comfortabel zit. Zorg ervoor dat je de helm goed past voordat je tot aankoop overgaat. Veel succes met het vinden van de perfecte motorhelm met MIPS technologie!

Onmisbare veiligheidsinnovatie: MIPS technologie

In de conclusie van deze blogpost hebben we stap voor stap de werking van een motorhelm met MIPS technologie besproken. Hopelijk heb je nu een beter begrip van deze innovatieve helmtechnologie en hoe het jouw veiligheid tijdens het motorrijden kan bevorderen.

8 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Ik heb deze gids gevolgd en ben erg blij met het resultaat! Ik heb onlangs een motorhelm met MIPS technologie gekocht en ik voel me veel veiliger tijdens het rijden. Ik merk dat de helm beter past en meer stabiliteit biedt. Ik ben ook onder de indruk van hoe comfortabel de helm is. Bedankt voor het delen van deze gids!

 2. Bedankt voor je positieve feedback! Het is geweldig om te horen dat je tevreden bent met je nieuwe motorhelm met MIPS technologie. Veiligheid en comfort zijn inderdaad belangrijke aspecten bij het kiezen van een helm. Blijf veilig rijden!

 3. Deze gids was erg nuttig voor mij, maar ik heb een vraag over stap 5. Ik wil graag weten welke merken motorhelmen met MIPS technologie aanbieden. Zijn er specifieke aanbevelingen die je kunt doen?

  • Bedankt voor je vraag! Er zijn verschillende merken die motorhelmen met MIPS technologie aanbieden, waaronder Arai, Shoei, Bell en HJC. Het is altijd een goed idee om verschillende merken te vergelijken en te passen om te zien welke het beste bij jouw behoeften past. Veel succes met het vinden van de perfecte helm!

 4. Deze gids heeft me geïnspireerd om meer te leren over de technologieën die worden gebruikt in motorhelmen. Zou je ook een gids kunnen maken over andere veiligheidsfuncties die ik moet overwegen bij het kiezen van een motorhelm?

  • Bedankt voor je suggestie! Ik ben blij dat deze gids je heeft geïnspireerd om meer te leren over veiligheidstechnologieën in motorhelmen. Ik zal zeker een gids maken over andere belangrijke veiligheidsfuncties die je moet overwegen bij het kiezen van een motorhelm. Bedankt voor je input!

 5. Ik vond deze gids erg informatief! Zou je ook een gids kunnen maken over hoe je een motorhelm met MIPS technologie kunt onderhouden? Ik ben geïnteresseerd in het leren van de beste praktijken voor het schoonmaken en opslaan van mijn helm.

  • Bedankt voor je suggestie! Het onderhouden van een motorhelm met MIPS technologie is inderdaad belangrijk voor de levensduur en effectiviteit ervan. Ik zal zeker een gids maken over hoe je een motorhelm met MIPS technologie kunt onderhouden. Blijf op de hoogte!

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen