Hoe vind ik de beste merken motorhelmen?

In deze stapsgewijze handleiding leer je hoe je de beste merken motorhelmen kunt vinden. We begeleiden je door het proces, zodat je de juiste helm kunt kiezen die bij jouw behoeften past.

1

Bepaal je budget

Het eerste wat je moet doen bij het zoeken naar de beste merken motorhelmen is het bepalen van je budget. Dit is een essentiële stap, omdat motorhelmen sterk kunnen variëren in prijs. Om te beginnen, neem even de tijd om je financiële situatie te bekijken en te bepalen hoeveel je bereid bent uit te geven aan een motorhelm. Het is belangrijk om realistisch te zijn en een budget te kiezen dat bij jouw behoeften past. Houd er rekening mee dat de prijs van een motorhelm niet altijd de kwaliteit weerspiegelt, dus je moet goed onderzoek doen om een helm te vinden die zowel binnen je budget valt als aan je veiligheidseisen voldoet.

Als je eenmaal je budget hebt bepaald, kun je gerichter op zoek gaan naar motorhelmen. Maak een lijst van de merken die je aanspreken en bekijk de prijsklasse van hun helmen. Dit kun je doen door de websites van motorhelmwinkels te bezoeken, prijsvergelijkingssites te raadplegen of advies in te winnen bij andere motorrijders. Door je te richten op merken binnen jouw budget, kun je een selectie maken van helmen die aan je financiële eisen voldoen. Vergeet niet dat het niet alleen om de prijs gaat, maar ook om de pasvorm, veiligheid en eventuele extra functies die belangrijk voor je kunnen zijn. Neem de tijd om verschillende opties te vergelijken voordat je een definitieve beslissing neemt.

2

Onderzoek de merken

Nu je je budget hebt bepaald, is het tijd om de verschillende merken motorhelmen te onderzoeken. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om je zoektocht naar de perfecte helm te beginnen:

 1. Onderzoek de reputatie van de merken: Neem de tijd om te kijken naar de reputatie van verschillende helmmerken. Denk eraan dat merken met een goede reputatie vaak bekend staan om hun kwaliteit en veiligheid. Zoek online naar informatie over de merken en probeer te achterhalen wat andere motorrijders van hun helmen vinden.
 2. Lees reviews: Lees reviews van motorhelmen van verschillende merken. Dit kan je een goed inzicht geven in de ervaringen van andere motorrijders met specifieke helmen. Let op zaken zoals comfort, pasvorm, ventilatie en veiligheid. Dit zal je helpen bepalen welke merken beter bij jouw behoeften passen.
 3. Vergelijk merken: Maak een lijst van de merken die je interessant vindt en vergelijk ze met elkaar. Let op zaken zoals prijs-kwaliteitverhouding, garantievoorwaarden en eventuele extra functies die de helmen bieden. Door merken met elkaar te vergelijken, kun je een weloverwogen beslissing nemen en de helm vinden die het beste bij jou past.
 4. Bezoek een winkel: Als je de verschillende merken en modellen hebt onderzocht, is het een goed idee om een motorhelmenwinkel te bezoeken. Hier kun je de helmen fysiek passen en ervaren hoe ze aanvoelen op je hoofd. De winkelmedewerkers kunnen je ook helpen bij het beantwoorden van eventuele vragen die je hebt en je adviseren over welke helm het beste bij jou past.

Door deze stappen te volgen, kun je een goed geïnformeerde keuze maken bij het kiezen van een motorhelm. Veel succes met je onderzoek!

3

Bepaal je behoeften

Voordat je een motorhelm kiest, is het belangrijk om je behoeften te bepalen. Dit zal je helpen bij het maken van de juiste keuze en ervoor zorgen dat je een helm hebt die perfect bij jou past.

Stap 1: Bedenk waar je de helm voornamelijk voor zult gebruiken. Ga je voornamelijk lange afstanden rijden op de snelweg? Of gebruik je de motor vooral voor korte ritjes in de stad? Als je vooral op de snelweg rijdt, is een integraalhelm een goede keuze. Deze biedt de meest complete bescherming. Als je vooral in de stad rijdt, kan een jethelm voldoende zijn, omdat deze lichter en luchtiger is.

Stap 2: Denk na over eventuele speciale functies die je nodig hebt. Bijvoorbeeld, als je graag met een bluetooth headset wilt kunnen communiceren tijdens het rijden, dan is het belangrijk om een helm te kiezen die hiervoor geschikt is. Sommige helmen hebben speciale uitsparingen voor speakers en microfoons, zodat je probleemloos kunt communiceren.

Stap 3: Bepaal welk type helm het beste bij je past. Er zijn verschillende typen helmen beschikbaar, zoals de integraalhelm, systeemhelm en jethelm. Een integraalhelm biedt de meeste bescherming, omdat deze het hele hoofd bedekt. Een systeemhelm is handig als je graag het kinstuk omhoog wilt kunnen klappen, bijvoorbeeld tijdens het tanken. En een jethelm is een goede keuze als je een lichte, comfortabele helm wilt die veel ventilatie biedt.

Door je behoeften te bepalen voordat je een motorhelm kiest, kun je ervoor zorgen dat je de juiste helm hebt voor jouw rijstijl en wensen. Neem de tijd om verschillende helmen te passen en te vergelijken, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen. Veel plezier en veilige ritten!

4

Probeer verschillende modellen

Het is belangrijk om verschillende modellen motorhelmen te passen voordat je een beslissing neemt. Ga naar een motorwinkel en probeer verschillende helmen uit om te zien welk model het beste past en comfortabel aanvoelt. Begin door de helm op te zetten en ervoor te zorgen dat deze goed op je hoofd past. Zorg ervoor dat de helm stevig zit, maar niet te strak. Controleer of de kinband goed aansluit en comfortabel aanvoelt. Beweeg je hoofd van links naar rechts en van boven naar beneden om te zien of de helm goed op zijn plaats blijft zitten. Let ook op het gewicht van de helm, aangezien een te zware helm oncomfortabel kan zijn tijdens lange ritten. Vergeet niet om ook naar het zichtveld te kijken. Zorg ervoor dat je goed kunt zien zonder enige belemmering van de helm. Door verschillende modellen te proberen, kun je erachter komen welke helm het beste bij jouw hoofd en rijstijl past.

5

Controleer de veiligheidsnormen

Bij het kiezen van een motorhelm is het van groot belang om de veiligheidsnormen te controleren. Volg deze eenvoudige stappen om ervoor te zorgen dat je een helm kiest die voldoet aan de geldende Europese normen en geschikt is voor gebruik op de weg:

 1. Controleer de Europese normen: Zoek naar de normaanduiding op de helm, zoals ECE 22.05. Deze normen zijn vastgesteld door de Europese Unie en stellen minimale veiligheidseisen vast voor motorhelmen.
 2. Zoek naar de goedkeuringsmarkering: Kijk naar het ECE-logo op de helm, meestal te vinden op de achterkant of aan de binnenkant. Dit geeft aan dat de helm is getest en goedgekeurd volgens de Europese normen.
 3. Controleer de geldigheid van de goedkeuring: Zorg ervoor dat de goedkeuring niet is verlopen. Dit kun je doen door te kijken naar het nummer na het ECE-logo. Bijvoorbeeld, ECE 22.05/05 betekent dat de helm is goedgekeurd in 2005 en geldig is tot 2025.
 4. Verifieer de testresultaten: Mocht je meer informatie willen, zoek dan naar de testresultaten van de helm. Deze kunnen beschikbaar zijn op de website van de fabrikant of bij retailers. Dit geeft je een beter inzicht in de beschermende eigenschappen van de helm.

Door deze stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je een motorhelm kiest die voldoet aan de geldende veiligheidsnormen en jou de nodige bescherming biedt tijdens het rijden op de weg. Veiligheid gaat boven alles, dus neem de tijd om de veiligheidskenmerken van de helm te controleren voordat je er een aanschaft.

6

Lees gebruikersreviews

Tot slot is het een goed idee om gebruikersreviews te lezen voordat je een definitieve beslissing neemt. Reviews kunnen je waardevolle inzichten geven in de ervaringen van andere motorrijders met specifieke merken en modellen. Om gebruikersreviews te lezen, volg je deze eenvoudige stappen:

 1. Open de website of app van de motorfietsverkoper.
 2. Zoek naar het merk en model van de motorfiets waarin je geïnteresseerd bent.
 3. Scroll naar beneden tot je de sectie met gebruikersreviews ziet.
 4. Klik op de reviews om ze te lezen.
 5. Let op de positieve en negatieve punten die andere motorrijders hebben genoemd.
 6. Neem de tijd om verschillende reviews te lezen en een algemeen beeld te krijgen van de ervaringen van gebruikers.
 7. Gebruik deze informatie om je beslissing te ondersteunen bij het kiezen van de juiste motorfiets voor jou.

Het lezen van gebruikersreviews kan je helpen om een weloverwogen keuze te maken en mogelijke problemen of voordelen van bepaalde merken en modellen te ontdekken. Vergeet niet dat iedereen een andere ervaring kan hebben, dus het is belangrijk om een breed scala aan reviews te lezen voor een compleet beeld.

De ultieme gids voor motorhelmen

Conclusie:

Gefeliciteerd! Na het doorlopen van deze stappen ben je goed op weg om de beste merken motorhelmen te vinden. Onthoud dat het kiezen van de juiste helm essentieel is voor je veiligheid en comfort tijdens het motorrijden. Neem de tijd om verschillende merken en modellen te vergelijken en te passen, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt. Vergeet ook niet om naar de veiligheidsnormen en certificeringen te kijken om ervoor te zorgen dat de helm aan alle vereisten voldoet. Met de juiste motorhelm kun je met een gerust hart de weg op en genieten van je rit!

Benodigde gereedschappen

 • Budget
 • Merkonderzoek
 • Behoeftebepaling
 • Verschillende modellen om uit te proberen
 • Controle van veiligheidsnormen
 • Gebruikersreviews

Handige suggesties

 • Doe onderzoek: Begin met het doen van wat onderzoek naar verschillende merken motorhelmen. Kijk naar hun reputatie, klantrecensies en beoordelingen om een idee te krijgen van de kwaliteit van hun producten
 • Ga voor bekende merken: Over het algemeen hebben bekende merken een goede reputatie opgebouwd door de jaren heen. Ze hebben vaak uitgebreide ervaring en bieden betrouwbare en veilige helmen
 • Kijk naar veiligheidscertificeringen: Controleer of de motorhelmen voldoen aan de relevante veiligheidsnormen en certificeringen, zoals ECE (Economic Commission for Europe) of Snell. Deze certificeringen garanderen dat de helmen aan bepaalde veiligheidseisen voldoen
 • Pasvorm is belangrijk: Zorg ervoor dat de helm goed past en comfortabel zit. Een goede pasvorm is essentieel voor de veiligheid en het comfort tijdens het rijden
 • Duurzaamheid en kwaliteit: Let op de kwaliteit van de materialen en de algemene duurzaamheid van de helm. Een goede motorhelm moet lang meegaan en bestand zijn tegen slijtage
 • Ga naar een gespecialiseerde winkel: Bezoek een winkel die gespecialiseerd is in motorhelmen. Hier kun je verschillende merken en modellen vergelijken en deskundig advies krijgen van het personeel
 • Probeer de helm uit: Als het mogelijk is, probeer dan de helm uit voordat je hem koopt. Dit geeft je de mogelijkheid om te zien hoe de helm op je hoofd past en hoe comfortabel hij is
 • Budget: Stel een budget vast voordat je gaat winkelen. Op die manier kun je je zoekopdracht beperken tot helmen binnen je prijsklasse
 • Garantie en klantenservice: Controleer de garantievoorwaarden en de klantenservice van het merk. Een goede garantie en klantenservice zijn belangrijk voor het geval er problemen zijn met de helm
 • Vraag om aanbevelingen: Als je vrienden hebt die motorrijden, vraag dan naar hun ervaringen en aanbevelingen voor merken motorhelmen. Hun persoonlijke ervaring kan waardevol zijn bij het maken van je keuze

Stappenplan voor het kiezen van de juiste motorhelm

 • Begin met het bepalen van je hoofdmaat door de omtrek van je hoofd te meten. Dit is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat je een motorhelm vindt die goed past
 • Denk na over het type motorrijden dat je gaat doen. Ga je vooral snelweg rijden of kies je voor off-road avonturen? Het type rijden beïnvloedt het type helm dat je nodig hebt
 • Overweeg het gewicht van de helm. Een lichte helm kan comfortabeler zijn tijdens lange ritten, terwijl een zwaardere helm mogelijk meer bescherming biedt
 • Controleer of de helm voldoet aan de veiligheidsnormen. Een helm die voldoet aan de Europese ECE-norm is een goede keuze, omdat deze getest is op veiligheid
 • Pas verschillende helmen aan om te zien welke het beste past en comfortabel zit. Een goede pasvorm is essentieel voor comfort en veiligheid tijdens het rijden

14 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Ik heb een beperkt budget, dus ik denk dat ik me moet concentreren op de merken die betaalbaar zijn. Heeft iemand aanbevelingen voor betaalbare motorhelmmerken?

 2. Bedankt voor je vraag! Voor een betaalbaar merk zou ik aanraden om naar merken zoals HJC, LS2 en Shark te kijken. Ze bieden goede kwaliteit helmen tegen een betaalbare prijs.

 3. Ik heb onlangs een motorhelm gekocht op basis van de merkonderzoekstip in deze gids. Ik ben zo blij met mijn nieuwe Shoei-helm! Het is comfortabel en van hoge kwaliteit. Bedankt voor het delen van deze gids!

 4. Ik merk dat er zoveel motorhelmmerken zijn om te onderzoeken. Is er een manier om dit proces efficiënter te maken?

  • Ja, het kan overweldigend zijn om alle merken te onderzoeken. Een handige tip is om te kijken naar merken die al lang bestaan en een goede reputatie hebben opgebouwd in de branche, zoals Shoei, Arai en AGV. Ze worden vaak beschouwd als topmerken in de motorhelmwereld.

 5. Ik ben op zoek naar motorhelmen die voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen. Welke normen moet ik controleren?

  • Bij het controleren van de veiligheidsnormen van motorhelmen moet je kijken naar de ECE R22.05-norm, die in Europa wordt gebruikt, en de DOT-norm, die in de Verenigde Staten wordt gebruikt. Deze normen garanderen dat de helmen voldoen aan de minimale veiligheidseisen.

 6. Ik heb gebruikersreviews gelezen voordat ik mijn motorhelm kocht en het heeft me echt geholpen bij mijn beslissing. Het is altijd goed om te weten wat andere motorrijders van een bepaald merk of model vinden.

  • Ja, gebruikersreviews kunnen waardevolle inzichten bieden bij het kiezen van een motorhelm. Het is handig om te weten hoe andere motorrijders de pasvorm, het comfort en de algehele kwaliteit van een helm ervaren. Bedankt voor het delen van je mening!

 7. Ik heb een aantal verschillende motorhelmmodellen geprobeerd, maar ze lijken allemaal even comfortabel. Zijn er andere factoren waar ik op moet letten bij het kiezen van een motorhelm?

  • Naast comfort zijn er nog andere factoren waar je op kunt letten, zoals pasvorm, gewicht en ventilatie. Een goede pasvorm is essentieel om de helm veilig te dragen, en ventilatie kan helpen om je hoofd koel te houden tijdens het rijden.

 8. Ik heb de stappen in de gids gevolgd, maar ik heb mijn eigen aanpassingen gemaakt op basis van mijn persoonlijke behoeften. Ik heb bijvoorbeeld extra aandacht besteed aan helmen met een ingebouwd zonnevizier. Het heeft me geholpen om de perfecte helm te vinden!

  • Dat is geweldig om te horen dat je de stappen in de gids hebt kunnen aanpassen aan je persoonlijke behoeften. Een ingebouwd zonnevizier kan inderdaad een handige functie zijn, vooral als je veel rijdt in zonnige omstandigheden. Bedankt voor het delen van je ervaring!

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen