Hoe verwijder ik het vizier van mijn motorhelm?

In deze stapsgewijze handleiding “Hoe verwijder ik het vizier van mijn motorhelm?” leer je hoe je gemakkelijk het vizier van je motorhelm kunt verwijderen. Of je nu een nieuw vizier wilt installeren of je helm wilt schoonmaken, deze gids helpt je stap voor stap bij het verwijderproces. Binnen no-time ben je weer klaar om veilig de weg op te gaan met je motorhelm!

1

Stap 1: Zorg voor een geschikte werkruimte

Zorg ervoor dat je een geschikte werkruimte hebt om aan je motorhelm te werken. Dit is essentieel voor een veilige en efficiënte klus. Volg de onderstaande stappen om de juiste omgeving te creëren:

 1. Zorg voor voldoende verlichting: Zorg ervoor dat je werkruimte goed verlicht is, zodat je duidelijk kunt zien wat je doet. Gebruik indien nodig extra lampen of een heldere zaklamp om donkere plekken te verlichten.
 2. Kies een schone, vlakke ondergrond: Werk op een schone en vlakke ondergrond om te voorkomen dat je helm beschadigd raakt of dat er vuil en stof in komt. Een werkbank of een stevige tafel zijn goede opties. Zorg ervoor dat de ondergrond stabiel is en niet wiebelt.
 3. Organiseer je gereedschap: Zorg ervoor dat je al je benodigde gereedschappen en materialen binnen handbereik hebt. Dit voorkomt dat je constant moet zoeken en verhoogt je efficiëntie. Gebruik bijvoorbeeld een gereedschapskist of een handige organizer om alles netjes te ordenen.
 4. Creëer voldoende ruimte: Zorg ervoor dat je voldoende ruimte hebt om comfortabel aan je helm te werken. Vermijd overvolle werkruimtes, omdat dit het risico op ongelukken vergroot. Ruim overbodige spullen op en maak ruimte voor jezelf.

Met deze stappen zorg je voor een geschikte werkruimte waarin je veilig en efficiënt aan je motorhelm kunt werken. Veel succes!

2

Stap 2: Maak de helm schoon

Neem een mild reinigingsmiddel en een zachte doek. Bevochtig de doek met het reinigingsmiddel en wrijf voorzichtig over de buitenkant van de helm. Zorg ervoor dat je alle vuil en vlekken grondig verwijdert. Let ook op eventuele insectenresten of andere hardnekkige vlekken die je kunt tegenkomen.

Voorbeeld:

 1. Neem een mild reinigingsmiddel en een zachte doek.
 2. Bevochtig de doek met het reinigingsmiddel.
 3. Wrijf voorzichtig over de buitenkant van de helm om vuil en vlekken te verwijderen.
 4. Verwijder eventuele insectenresten of andere hardnekkige vlekken.
 5. Zorg ervoor dat de helm volledig schoon is voordat je het vizier verwijdert.
3

Stap 3: Zoek de vizierbevestiging

Stap 3: Zoek de bevestigingspunten van het vizier.

Om het vizier op je helm te bevestigen, moet je eerst de bevestigingspunten vinden. Deze punten bevinden zich meestal aan de zijkanten van de helm en kunnen worden vastgehouden door schroeven of klemmen. Volg deze eenvoudige stappen om de bevestigingspunten van het vizier te vinden:

 1. Inspecteer de zijkanten van je helm en zoek naar kleine openingen of schroefgaten.
  • Voorbeeld: Sommige helmen hebben specifieke uitsparingen waar het vizier in past.
 2. Controleer of er schroeven of klemmen aanwezig zijn bij de bevestigingspunten.
  • Voorbeeld: Er kunnen kleine schroeven zijn die je moet losdraaien om het vizier te kunnen bevestigen.
 3. Als er klemmen aanwezig zijn, bekijk dan hoe ze werken en hoe je ze kunt openen en sluiten.
  • Voorbeeld: Sommige klemmen hebben een vergrendelingsmechanisme dat je moet indrukken om ze te openen.
 4. Zorg ervoor dat de bevestigingspunten schoon en vrij van vuil zijn voordat je het vizier bevestigt.
  • Voorbeeld: Als er vuil of stof op de bevestigingspunten zit, kan het vizier mogelijk niet goed vastzitten.

Nu je de bevestigingspunten van het vizier hebt gevonden, ben je klaar om verder te gaan met de volgende stap in het bevestigingsproces.

4

Stap 4: Verwijder de bevestigingsschroeven

Gebruik een schroevendraaier met de juiste maat om de bevestigingsschroeven los te draaien. Plaats de schroevendraaier in de gleuf van de schroef en draai tegen de klok in om de schroef los te maken. Zorg ervoor dat je de schroeven niet verliest, want je zult ze later weer nodig hebben. Leg ze op een veilige plaats, zoals bijvoorbeeld in een bakje of op een schone doek, zodat ze niet wegrollen of kwijtraken. Neem de tijd en draai de schroeven rustig en gecontroleerd los, zodat je geen schade aanricht aan de bevestigingspunten.

5

Stap 5: Verwijder het vizier

Stap 5: Verwijder het vizier.

Nu de bevestigingsschroeven los zijn, is het tijd om het vizier voorzichtig van de helm af te nemen. Dit doe je door de volgende stappen te volgen:

 1. Begin met het vasthouden van de helm met één hand, terwijl je met de andere hand het vizier vasthoudt.
 2. Zorg ervoor dat je het vizier niet forceert tijdens het verwijderen. Het moet soepel en zonder weerstand loskomen.
 3. Houd het vizier stevig vast aan beide zijden en til het voorzichtig omhoog, weg van de helm.
 4. Let op dat je geen krassen maakt op de helm of het vizier tijdens het verwijderen. Wees extra voorzichtig met het vizier, aangezien dit gevoelig kan zijn voor krassen.

Door deze stappen te volgen, kun je het vizier veilig en zonder schade van de helm verwijderen. Vergeet niet om het vizier op een veilige plek te bewaren, zodat je het later gemakkelijk weer kunt bevestigen.

6

Stap 6: Maak het vizier schoon

Nu het vizier is verwijderd, is het tijd om het schoon te maken. Pak een mild reinigingsmiddel en een zachte doek. Zorg ervoor dat het reinigingsmiddel geschikt is voor het materiaal van het vizier, om beschadigingen te voorkomen.

Breng een kleine hoeveelheid reinigingsmiddel aan op de doek. Wrijf vervolgens voorzichtig over het vizier om eventuele vuil- en vetresten te verwijderen. Let erop dat je niet te hard drukt, om krassen te voorkomen.

Het is belangrijk om grondig te zijn tijdens het schoonmaken. Controleer het vizier regelmatig om te zien of er nog vuil of vet achterblijft. Als dat het geval is, herhaal dan de stappen totdat het vizier volledig schoon is.

Vergeet niet om de doek regelmatig schoon te maken of te vervangen, zodat je geen vuil verspreidt tijdens het reinigen.

Zodra het vizier schoon is, kun je het terugplaatsen volgens de instructies in stap 7.

7

Stap 7: Plaats het vizier terug

Plaats het gereinigde vizier voorzichtig terug op de helm. Zorg ervoor dat het vizier goed uitgelijnd is met de bevestigingspunten aan beide zijden van de helm. Schuif het vizier rustig naar beneden totdat het stevig vastklikt. Controleer vervolgens of het vizier goed vastzit door er zachtjes aan te trekken. Het vizier mag niet loskomen of wiebelen.

Om ervoor te zorgen dat het vizier stevig blijft zitten, draai je de bevestigingsschroeven aan beide zijden van de helm stevig vast. Gebruik een schroevendraaier om de schroeven met de klok mee te draaien totdat ze niet verder kunnen. Controleer daarna nogmaals of het vizier stevig vastzit door er zachtjes aan te trekken.

Ten slotte is het belangrijk om te controleren of het vizier goed functioneert. Open en sluit het vizier een paar keer om te zien of het soepel beweegt en niet vastloopt. Zorg ervoor dat het vizier volledig opent en sluit zonder enige weerstand. Als je enige problemen opmerkt, controleer dan of het vizier correct is geplaatst en probeer het opnieuw vast te zetten.

Met deze stappen kun je het gereinigde vizier op een veilige en correcte manier terugplaatsen op je helm. Veel plezier en veilige ritten!

Eenvoudige stappen voor een succesvolle verwijdering

In de conclusie van dit blogartikel kunnen we de belangrijkste punten van de handleiding voor het verwijderen van het vizier van je motorhelm samenvatten. Het is essentieel om te zorgen voor een geschikte werkruimte, zoals een schone en goed verlichte tafel, om schade aan de helm te voorkomen. Het schoonmaken van de helm is ook van groot belang, omdat vuil en stof de functionaliteit van het vizier kunnen beïnvloeden. Daarnaast is het belangrijk om voorzichtig te werk te gaan bij het verwijderen en terugplaatsen van het vizier, waarbij je de instructies van de fabrikant nauwkeurig opvolgt. Met deze tips en een beetje geduld kun je het vizier van je motorhelm veilig en zonder problemen vervangen.

Benodigde gereedschappen

 • Motorhelm
 • Schone doek
 • Schroevendraaier
 • Vizier

Handige hulp

 • Zorg ervoor dat je op een goed verlichte en comfortabele plek werkt
 • Draai de schroeven los waarmee het vizier aan de helm is bevestigd. Meestal bevinden deze schroeven zich aan de zijkanten van het vizier
 • Houd het vizier stevig vast met beide handen en til het voorzichtig omhoog. Zorg ervoor dat je de scharnieren niet forceert
 • Controleer of er eventuele vergrendelingen zijn die moeten worden losgemaakt voordat het vizier volledig kan worden verwijderd. Raadpleeg hiervoor de handleiding van je helm
 • Als het vizier eenmaal is losgekomen, maak het dan schoon en verwijder eventuele vuil- of vingerafdrukken met een zachte doek en mild reinigingsmiddel
 • Om het vizier weer te bevestigen, volg je dezelfde stappen in omgekeerde volgorde. Zorg ervoor dat je de schroeven stevig aandraait, maar niet te strak
 • Controleer voordat je gaat rijden of het vizier stevig is bevestigd en goed functioneert

Hoe u het snel afneembare vizier van uw motorhelm kunt gebruiken

 • Zorg ervoor dat je de helm altijd op de juiste manier draagt en dat hij goed op je hoofd past. Het is belangrijk dat de helm stevig zit en niet te los is
 • Voordat je de helm opzet, moet je het snel afneembare vizier controleren. Zorg ervoor dat het vizier schoon is en vrij van krassen. Als er krassen op zitten, kan dit je zicht belemmeren tijdens het rijden
 • Om het vizier te verwijderen, zoek je naar de vergrendelingsmechanismen aan de zijkanten van de helm. Meestal zijn dit kleine knopjes of hendels. Druk op de knopjes of beweeg de hendels om het vizier los te maken
 • Nadat je het vizier hebt verwijderd, kun je het schoonmaken met een zachte doek en een mild reinigingsmiddel. Zorg ervoor dat je het vizier voorzichtig behandelt om krassen te voorkomen
 • Om het vizier weer op de helm te plaatsen, volg je gewoon de omgekeerde stappen. Zorg ervoor dat je het vizier stevig vastzet en dat het goed op zijn plaats zit voordat je gaat rijden
 • Ik hoop dat deze tips je helpen om je “Motorhelm met snel afneembaar vizier” op de juiste manier te gebruiken. Veel plezier en rij veilig!

Veelgestelde vragen over onze motorhelm met snel afneembaar vizier

Zijn er verschillende tinten beschikbaar voor het vizier, bijvoorbeeld een zonnevizier?

Ja, er zijn verschillende tinten beschikbaar voor het vizier, inclusief een zonnevizier. Een zonnevizier is een handige toevoeging aan een helm, vooral als je veel tijd op de weg doorbrengt. Het beschermt je ogen tegen fel zonlicht en vermindert schittering, waardoor je beter zicht hebt. Naast het zonnevizier zijn er ook andere tinten beschikbaar, zoals donker getint, licht getint, en zelfs meekleurende vizieren die zich aanpassen aan de hoeveelheid zonlicht. Het is belangrijk om te controleren of het vizier compatibel is met jouw specifieke helmmodel, voordat je er een aanschaft.

Is er een garantie op het snel afneembare vizier?

Ja, er is een garantie op het snel afneembare vizier. De garantie kan echter variëren afhankelijk van het merk en de fabrikant. Het is altijd raadzaam om de garantievoorwaarden van het specifieke product te controleren voor de exacte details. Over het algemeen bieden fabrikanten een garantieperiode waarbinnen eventuele gebreken aan het vizier kosteloos worden gerepareerd of vervangen. Het is belangrijk om te onthouden dat de garantie meestal alleen van toepassing is op fabricagefouten en niet op schade die is veroorzaakt door verkeerd gebruik of normale slijtage.

12 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Ik ben geïnteresseerd in het snel afneembare vizier. Kan iemand aanbevelen welke motorhelmen dit hebben?

  • Er zijn verschillende motorhelmen op de markt met een snel afneembaar vizier. Enkele populaire modellen zijn de AGV K-5 S, Shoei Neotec II en HJC RPHA 11 Pro. Het is altijd raadzaam om de specificaties en reviews van de helm te controleren voordat je er een aanschaft.

 2. Ik heb het vizier succesvol verwijderd en schoongemaakt, maar nu zit er een kras op. Heeft iemand tips om de kras te verwijderen of te verminderen?

  • Voor het verwijderen van krassen op een vizier kun je speciale polijstpasta voor kunststof gebruiken. Breng dit voorzichtig aan en wrijf het met een zachte doek in een cirkelvormige beweging over de kras. Herhaal indien nodig.

 3. Ik vond de vizierbevestiging vrij lastig te vinden. Misschien een tip om een foto toe te voegen om het gemakkelijker te maken?

 4. Heeft iemand tips om het vizier weer terug te plaatsen? Ik wil ervoor zorgen dat het stevig vastzit.

  • Om het vizier stevig terug te plaatsen, zorg ervoor dat de bevestigingsschroeven goed zijn aangedraaid. Controleer ook of het vizier op de juiste manier in de vizierbevestiging is geplaatst. Een lichte druk kan nodig zijn om het vizier op zijn plaats te klikken.

 5. Ik vraag me af of er specifieke schoonmaakproducten zijn die ik moet gebruiken om de helm schoon te maken. Heeft iemand daar ervaring mee?

 6. Ik heb een andere methode gebruikt om de bevestigingsschroeven los te maken, waarbij ik een platte schroevendraaier gebruikte in plaats van een kruiskopschroevendraaier. Werkte prima!

 7. Ik heb wat problemen ondervonden bij het verwijderen van de bevestigingsschroeven. Ze zitten erg vast. Heeft iemand tips om ze los te krijgen zonder ze te beschadigen?

  • Als de bevestigingsschroeven erg vastzitten, kun je proberen om wat kruipolie op de schroeven aan te brengen en het een paar minuten te laten intrekken. Gebruik vervolgens een goede kruiskopschroevendraaier met een goede grip om de schroeven los te draaien. Wees voorzichtig en oefen geleidelijke druk uit om schade te voorkomen.

 8. Bedankt voor deze nuttige gids! Ik heb een geschikte werkruimte opgezet en ben klaar om aan de slag te gaan.

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen