Hoe stel je het vizier van je motorhelm met dubbel vizier af?

Deze stapsgewijze handleiding laat je zien hoe je het vizier van je motorhelm met dubbel vizier kunt afstellen. We leggen uit waarom het belangrijk is om het vizier correct af te stellen en geven je een eenvoudige methode om dit te doen. Het afstellen van je vizier zorgt voor een helder zicht en verbetert je veiligheid tijdens het rijden. Volg gewoon de stappen en geniet van een goed afgesteld vizier op je motorhelm.

1

Stap 1: Voorbereiding

Zorg ervoor dat je de juiste gereedschappen bij de hand hebt, zoals een schroevendraaier en een zachte doek om krassen te voorkomen. Zet ook een goede verlichting aan en kies een comfortabele ruimte waar je kunt werken.

2

Stap 2: Identificeer de afstelmechanismen

Kijk naar de zijkanten van je helm om de afstelmechanismen te vinden. Je kunt deze herkennen aan schroeven, knoppen of hendels. Zorg ervoor dat je begrijpt hoe deze mechanismen werken voordat je verdergaat. Dit kun je doen door de handleiding van je helm te raadplegen of door online instructies te volgen. Pas de afstelling van de helm aan op basis van jouw voorkeur en hoofdmaat voor een optimale pasvorm en comfort. Succes!

3

Stap 3: Open het vizier

Om het vizier van je motorhelm te openen, moet je eerst de vergrendeling aan de bovenkant of zijkant van het vizier ontgrendelen. Dit kan per helm verschillen, dus zorg ervoor dat je bekend bent met het type helm dat je hebt. Zoek naar een knop, schuifje of draaimechanisme en ontgrendel het vizier door de instructies van de fabrikant te volgen. Op deze manier kun je gemakkelijk en veilig je vizier openen tijdens het rijden.

4

Stap 4: Pas de hoogte aan

 • Draai aan de afstelschroeven of gebruik de afstelknoppen/hendels om de hoogte van het vizier aan te passen.
 • Zorg ervoor dat het vizier stevig op zijn plaats blijft zitten en niet wiebelt.
5

Stap 5: Pas de hoek aan

Pas de hoek van het vizier aan door aan de zijwaartse afstelschroeven te draaien of de zijwaartse afstelknoppen/hendels te gebruiken. Zorg ervoor dat het vizier perfect aansluit op je gezicht.

6

Stap 6: Controleer de afstelling

Sluit het vizier en kijk door de helm om te controleren of de afstelling naar wens is. Als het vizier niet goed is afgesteld, herhaal dan de vorige stappen totdat je tevreden bent met de afstelling.

7

Stap 7: Sluit het vizier

Zodra je tevreden bent met de afstelling, sluit het vizier door de vergrendeling op zijn plaats te zetten. Controleer goed of het vizier stevig vastzit en niet vanzelf opengaat tijdens het rijden.

8

Stap 8: Test de afstelling

Zodra je klaar bent om op de motor te stappen, zet je de helm op. Maak vervolgens verschillende hoofdbewegingen, zoals naar links en rechts draaien, op en neer knikken, en zijwaarts bewegen. Controleer of het vizier stevig op zijn plaats blijft zitten en niet wiebelt of losraakt. Een voorbeeld van een goede afstelling is wanneer het vizier stevig op je gezicht blijft zitten, maar niet zo strak dat het ongemakkelijk wordt. Zorg ervoor dat je comfortabel bent en een duidelijk zicht hebt voordat je de weg op gaat.

Praktische tips en aanbevelingen

Conclusie:

Gefeliciteerd! Je hebt nu geleerd hoe je het vizier van je motorhelm met dubbel vizier correct kunt afstellen. Door regelmatig de afstelling te controleren en indien nodig aan te passen, kun je genieten van een helder en comfortabel zicht tijdens het rijden. Vergeet niet dat een goed afgesteld vizier essentieel is voor je veiligheid op de weg. Dus zorg ervoor dat je deze stappen volgt en blijf genieten van veilig en plezierig motorrijden!

Benodigde gereedschappen

 • Motorhelm met dubbel vizier
 • Schoonmaakdoekje
 • Schroevendraaier (indien nodig)
 • Handleiding van de motorhelm (indien beschikbaar)

Handige aanpassingstips

 • Begin met het controleren van de handleiding van je motorhelm om te zien of er specifieke instructies zijn voor het afstellen van het dubbele vizier
 • Zet je motorhelm op en zorg ervoor dat het vizier volledig omhoog geklapt is
 • Zoek naar de afstelknop aan de zijkant van je helm, meestal bevindt deze zich net boven het ooggedeelte
 • Draai de afstelknop langzaam in de richting waarin je het vizier wilt bewegen. Dit kan naar boven of naar beneden zijn, afhankelijk van je eigen voorkeur
 • Pas de afstelknop aan totdat het vizier in de gewenste positie staat. Zorg ervoor dat het vizier niet te hoog is, waardoor het je zicht belemmert, maar ook niet te laag, zodat het je gezicht niet goed beschermt
 • Test het vizier door je hoofd te bewegen en te controleren of het stevig op zijn plaats blijft zitten
 • Herhaal het afstelproces indien nodig totdat je tevreden bent met de positie van het vizier
 • Vergeet niet om regelmatig het vizier van je motorhelm schoon te maken en eventuele beschadigingen te controleren
 • Als je nog steeds moeite hebt met het afstellen van het vizier, raadpleeg dan een professionele helmdealer of een ervaren motorrijder voor hulp

Hoe gebruik je een motorhelm met dubbel vizier?

 • Plaats de helm stevig op je hoofd en zorg ervoor dat deze goed past. Zorg ervoor dat de sluiting goed vastzit en dat de helm niet te los of te strak zit
 • Verwijder eventuele beschermende stickers of films van het vizier voordat je gaat rijden. Dit zorgt voor een helder zicht tijdens het rijden
 • Om het binnenste vizier te gebruiken, schuif je eenvoudig de schakelaar naar beneden. Dit vizier beschermt je tegen de zon en vermindert schittering. Zorg ervoor dat het vizier volledig naar beneden is geschoven en vergrendeld
 • Als je extra bescherming nodig hebt, kun je het buitenste vizier gebruiken. Dit vizier beschermt je tegen wind, regen en andere weersomstandigheden. Schuif de schakelaar omhoog om het buitenste vizier te openen
 • Reinig het vizier regelmatig met een zachte doek en wat water of een speciale vizierreiniger. Gebruik geen schurende middelen, omdat deze het vizier kunnen beschadigen
 • Ik hoop dat deze stappen je helpen bij het gebruik van je “Motorhelm met dubbel vizier”! Veel plezier en veilige ritten!

Veelgestelde vragen over motorhelmen met dubbel vizier

Wat is een motorhelm met dubbel vizier?

Een motorhelm met dubbel vizier is een helm die is uitgerust met twee aparte vizieren. Het heeft een hoofdvizier aan de voorkant van de helm, zoals gebruikelijk bij de meeste motorhelmen, en een extra zonnevizier aan de binnenzijde van de helm. Het zonnevizier kan eenvoudig worden neergelaten of omhooggeklapt, afhankelijk van de weersomstandigheden of persoonlijke voorkeur. Dit maakt het mogelijk om snel en gemakkelijk te schakelen tussen een helder vizier voor normaal rijden en een getint vizier om fel zonlicht te verminderen. Het hebben van een dubbel vizier biedt motorrijders meer flexibiliteit en comfort tijdens het rijden in verschillende lichtomstandigheden.

Wat zijn enkele populaire merken van motorhelmen met dubbel vizier?

Enkele populaire merken van motorhelmen met dubbel vizier zijn Shoei, AGV, HJC, Scorpion, Shark en Nolan. Deze merken staan bekend om hun kwaliteit, veiligheid en comfort. Ze bieden een breed scala aan modellen en stijlen om aan verschillende behoeften en voorkeuren te voldoen. Het is altijd belangrijk om te zorgen dat de helm goed past en voldoet aan de veiligheidsnormen.

Zijn er speciale opbergmogelijkheden voor het vizier wanneer het niet in gebruik is?

Ja, er zijn speciale opbergmogelijkheden voor het vizier wanneer het niet in gebruik is. Veel helmen die worden geleverd met een vizier hebben een ingebouwd opbergsysteem. Dit kan variëren van een speciale gleuf of uitsparing in de helm waarin het vizier kan worden geschoven, tot een apart opbergvakje aan de buitenkant van de helm. Het is belangrijk om de handleiding van je specifieke helm te raadplegen om te zien welke opbergmogelijkheden er beschikbaar zijn. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je vizier veilig en beschermd wordt opgeborgen wanneer je het niet nodig hebt.

Kan ik het binnenste vizier van een motorhelm met dubbel vizier verwijderen?

Ja, je kunt het binnenste vizier van een motorhelm met dubbel vizier verwijderen. Het binnenste vizier kan meestal eenvoudig worden verwijderd door de vergrendeling of bevestigingspunten los te maken. Raadpleeg echter altijd de handleiding van je specifieke motorhelm voor gedetailleerde instructies, omdat de procedure per merk en model kan verschillen. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het verwijderen en weer terugplaatsen van het binnenste vizier om schade aan de helm te voorkomen.

Hoeveel weegt een motorhelm met dubbel vizier gemiddeld?

Een motorhelm met dubbel vizier weegt gemiddeld tussen de 1,5 en 2,5 kilogram. Het exacte gewicht kan variëren afhankelijk van het merk, het model en de gebruikte materialen. Het is belangrijk om een motorhelm te kiezen die goed past en comfortabel aanvoelt op je hoofd, zodat je veilig en comfortabel kunt rijden.

Is het mogelijk om alleen het binnenste vizier te vervangen als het beschadigd is?

Ja, het is mogelijk om alleen het binnenste vizier te vervangen als het beschadigd is. Veel helmen hebben een modulair ontwerp waarbij het vizier afzonderlijk kan worden vervangen. Je kunt contact opnemen met de fabrikant van de helm om een nieuw binnenste vizier te bestellen. Zorg ervoor dat je het juiste model en de juiste maat bestelt, zodat het vizier perfect in je helm past. Volg de instructies van de fabrikant om het vizier veilig te vervangen.

Is een motorhelm met dubbel vizier geschikt voor alle weersomstandigheden?

Ja, een motorhelm met dubbel vizier is geschikt voor alle weersomstandigheden. Het dubbele vizier biedt de mogelijkheid om snel en gemakkelijk te wisselen tussen een helder vizier voor normale omstandigheden en een getint vizier voor zonnige dagen. Dit zorgt ervoor dat je altijd het beste zicht hebt, ongeacht het weer. Het dubbele vizier beschermt je ogen ook tegen wind, regen en stof, waardoor je comfortabel kunt blijven rijden, zelfs in slechtere weersomstandigheden. Het is echter belangrijk om te onthouden dat je nog steeds de juiste kleding en accessoires moet dragen om je volledig te beschermen in extreme weersomstandigheden.

Zijn er speciale reinigingsmiddelen nodig voor het schoonmaken van het vizier?

Ja, er zijn speciale reinigingsmiddelen beschikbaar voor het schoonmaken van vizieren. Deze reinigingsmiddelen zijn speciaal ontworpen om vuil, vet en vlekken van het vizier te verwijderen zonder het oppervlak te beschadigen. Het is belangrijk om geen gewone huishoudelijke schoonmaakmiddelen te gebruiken, omdat deze vaak schurende stoffen bevatten die krassen op het vizier kunnen veroorzaken. Het is raadzaam om een reinigingsmiddel te gebruiken dat specifiek is ontwikkeld voor vizieren, zoals een vizierreiniger of een anticondensmiddel. Deze zijn verkrijgbaar bij motorfietswinkels en online speciaalzaken. Volg altijd de instructies van de fabrikant op voor het beste resultaat en om de levensduur van je vizier te verlengen.

Wat zijn de voordelen van een motorhelm met dubbel vizier?

Een motorhelm met dubbel vizier heeft verschillende voordelen. Ten eerste biedt het dubbele vizier een uitstekende bescherming tegen verblindend zonlicht, waardoor je beter zicht hebt op de weg, zelfs bij fel licht. Je kunt het ene vizier gebruiken voor zonnige dagen en het andere vizier voor bewolkte omstandigheden.

Ten tweede kan een motorhelm met dubbel vizier je beschermen tegen insecten, stof en andere kleine deeltjes die tijdens het rijden in de lucht kunnen zweven. Het tweede vizier fungeert als een extra barrière, waardoor deze deeltjes geen direct contact kunnen maken met je ogen.

Een ander voordeel is dat je met een motorhelm met dubbel vizier gemakkelijk kunt schakelen tussen een helder vizier en een getint vizier. Dit is handig als je van plan bent om van omgeving te veranderen, bijvoorbeeld van een zonnige snelweg naar een bebost gebied. Je kunt snel en eenvoudig het vizier vervangen om het beste zicht te behouden.

Tot slot biedt een motorhelm met dubbel vizier ook extra bescherming tegen wind en regen. Het tweede vizier fungeert als een extra laag, waardoor je gezicht beter afgeschermd is tegen de weersomstandigheden.

Kortom, een motorhelm met dubbel vizier biedt diverse voordelen, waaronder bescherming tegen verblindend zonlicht, insecten en stof, en de mogelijkheid om eenvoudig te schakelen tussen verschillende omgevingsomstandigheden. Het is een goede keuze voor motorrijders die op zoek zijn naar extra comfort en veiligheid tijdens het rijden.

7 Opmerkingen
Toon alle Het Meest Nuttig De Hoogste Beoordeling Laagste Waardering Uw review toevoegen
 1. Ik ben het eens met de stappen in deze gids, maar ik zou ook willen toevoegen dat het belangrijk is om ervoor te zorgen dat het vizier stevig vergrendeld is nadat je het hebt afgesteld. Ik heb gemerkt dat het vizier soms kan verschuiven tijdens het rijden als het niet goed vergrendeld is. Dus zorg ervoor dat je het vizier goed controleert voordat je vertrekt.

  • Dat is een goede tip! Het is inderdaad belangrijk om ervoor te zorgen dat het vizier stevig vergrendeld is na het afstellen. Bedankt voor het delen van deze aanvullende informatie!

 2. Ik heb een vraag over stap 4: Pas de hoogte aan. Moet ik het vizier omhoog of omlaag schuiven om de hoogte aan te passen? Ik heb het geprobeerd, maar ik kan het niet helemaal duidelijk zien. Alvast bedankt voor de hulp!

  • Om de hoogte aan te passen, moet je het vizier omhoog of omlaag schuiven, afhankelijk van hoe je het wilt hebben. Probeer het vizier in verschillende posities te zetten totdat je de gewenste hoogte hebt bereikt. Hopelijk helpt dit je om het vizier correct af te stellen. Succes!

 3. Ik heb gemerkt dat het afstellen van het vizier van mijn motorhelm een enorme verbetering heeft gebracht in mijn rijervaring. Ik had altijd last van schittering van de zon, maar na het aanpassen van de hoek van mijn vizier is dit probleem volledig verdwenen. Het is echt de moeite waard om wat tijd te nemen om het vizier goed af te stellen.

  • Ik ben blij te horen dat het afstellen van het vizier van je motorhelm een positieve invloed heeft gehad op je rijervaring. Het afstellen van de hoek kan inderdaad helpen om schittering van de zon te verminderen. Bedankt voor het delen van je ervaring!

 4. Bedankt voor deze handige gids! Ik heb onlangs een nieuwe motorhelm gekocht met dubbel vizier en had geen idee hoe ik het vizier moest afstellen. Met behulp van deze stappen was het een eitje. Mijn vizier zit nu perfect op hoogte en hoek. Bedankt!

Laat een reactie achter

Motorhelm Kopen
Logo
Items vergelijken
 • Totaal (0)
Vergelijk
0
Winkelwagen